© engin akyurt op Unsplash

Velen zijn zeer angstig geworden als gevolg van het Covid-beleid van de afgelopen 22 maanden. Een van de meest destructieve aspecten is volgens mij de invoering en het voortdurende gebruik van gezichtsmaskers, vooral voor kinderen en jongeren, schrijft Dr. Mark Stephen Nesti.

De eis om gelaatsmaskers te dragen wordt door velen gezien als een van de minder belastende voorschriften waarmee we te maken hebben gehad. Vergeleken met de psychologische impact van lockdowns en vaccinatie-eisen, lijkt het geen enorme belasting.

Toch is dit precies waar het probleem ligt. Ik ben ervan overtuigd dat gezichtsmaskers, niet in het minst omdat ze zo onschuldig lijken, psychologisch veel schadelijker zijn dan we misschien denken.

We weten dat menselijke communicatie veel meer inhoudt dan spreken, horen en luisteren. Psychologen bestuderen al tientallen jaren het belang van wat zij non-verbale communicatie noemen.

Het is bewezen dat onze gebaren, gezichtsuitdrukkingen, stemgeluid en zelfs de manier waarop we bewegen en lopen, enorme hoeveelheden informatie overbrengen. Soms gebeurt deze communicatie bewust, maar vaker nog zonder dat we het weten.

Ons lichaam, en vooral ons gezicht, kan niet anders dan uiting geven aan onze haat, onze verlangens en onze liefdes. We zijn letterlijk een open boek voor anderen. Gezien dit wetenschappelijke feit lijkt het ongelooflijk hoe weinig debat en discussie er is geweest over maskeringsmandaten.

Het stilzwijgen doet sterk vermoeden dat de psychologen van het wetenschappelijk adviesorgaan van de regering Sage al weten, zoals ik, dat communicatie om zoveel meer gaat dan alleen woorden.

Het betekent ook, gezien het feit dat zij en ik vergelijkbare kwalificaties en deskundigheid delen, dat zij zich ten volle bewust zijn van de psychologische schade die maskers bij veel mensen kunnen veroorzaken. Dit geldt evenzeer voor de dragers, als voor de ervaring om andere mensen gemaskerd te zien.

  Vaccinatiepropaganda video's om u aan te sporen om domweg van vaccins te houden

Elke poging om in te grijpen in onze natuurlijke manier van communiceren is erop gericht ons te ontmenselijken. Op een zeer verontrustende en dystopische manier de-individualiseert het voortdurend dragen van maskers ons.

Psychologen weten al lang dat gezichtsuitdrukkingen het unieke verhaal vertellen van ieder van ons. Hoe we kijken heeft niet alleen te maken met onze genetica en de omgeving die ons heeft beïnvloed, maar is ook, en dat is het allerbelangrijkste, een weerspiegeling van onze innerlijke wereld.

In het dagelijks spraakgebruik omschrijven mensen anderen vaak als iemand met een wrede mond, een sterke kin of lachende ogen. Het dragen van een masker dat het grootste deel van het gezicht bedekt, net onder de ooglijn, lijkt op het vervormen van onze persoonlijkheid.

Gemaskerd is onze ware ik gedeeltelijk verborgen, wat door de geschiedenis heen de reden is voor gemaskerde bals en soortgelijke evenementen. Een van de aantrekkelijke kanten van het dragen van een masker in die situaties was het creëren van anonimiteit, zodat indiscreties en erger zonder schuldgevoelens konden worden uitgevoerd.

Het dictaat om het dragen van maskers verplicht te stellen werd onder meer ingegeven door het communistische lid van de Sage, Susan Michie. Zij verklaarde op televisie dat wij bereid moeten zijn om voor altijd maskers te dragen.

Dit soort taal is zeer verontrustend en getuigt van een controlerende en anti-democratische mentaliteit. Het bevestigt de suggestie dat we worden klaargestoomd voor de invoering van een totalitaire nieuwe wereldorde, zoals die welke zo vaak wordt genoemd op het Economisch Wereldforum in Davos.

  Italiaanse ambulancebestuurder: De Gevaccineerden eindigen op de Intensive Care

De psychologie van totalitaire regimes, zoals Erich Fromm in 1942 beschreef in zijn boek Fear of Freedom, is altijd gericht op het ondermijnen van de individualiteit en uniciteit van menselijke personen.

Maskers zijn ook gebruikt om angst op te wekken, en deze angst heeft ertoe geleid dat velen aan chronische angst lijden. Deze reactie is vrij gemakkelijk te begrijpen. Wij associëren maskers met dreiging en gevaar, zoals chirurgen en verpleegsters dragen in de operatiekamer. Maskers vertellen ons in niet mis te verstane bewoordingen dat er daarbuiten iets heel erg mis en verontrustend is.

Ik ben ervan overtuigd dat de daaruit voortvloeiende angst, die niet gemakkelijk kan worden weggenomen, opzettelijk is opgewekt om ons voor te bereiden op de ontelbare andere beperkingen en mandaten waaraan wij zullen worden onderworpen.

Dit soort angst kan het best worden aangepakt en overwonnen door in staat te zijn de waargenomen dreiging onder ogen te zien, en letterlijk onze maskers af te nemen en het leven weer te omarmen. Maar zoals de existentieel psycholoog Rollo May opmerkte, is voor deze daad moed nodig, en deze eigenschap komt alleen tot uiting in vrije, onafhankelijke, soevereine volkeren.

Deze crisis heeft aan het licht gebracht dat velen de moed missen om kritisch te denken en te handelen in overeenstemming met de rede. Liever zwijgen zij de gedachten van twijfel die zij zouden kunnen hebben over de waarde en de doeltreffendheid van het dragen van een stempel, en kiezen zij ervoor om op te gaan in de massa.

Het is niet overdreven te zeggen dat het dragen van een masker van sommige mensen slaven heeft gemaakt. En zoals May heeft gezegd, als we in ons denken en handelen de bron van onze angst niet aanpakken, zullen we uiteindelijk ziek worden.

  De moderne kwakzalvers

Het resultaat is wat hij neurotische angst noemt, een toestand waarin het individu een onevenredige reactie op een waargenomen bedreiging aanneemt, en nu zozeer van zijn persoonlijke autonomie en vrijheid is beroofd, dat zijn enige verlichting bestaat in het feit dat hem wordt verteld wat hij moet denken en doen.

Ik geloof dat een aanzienlijk deel van onze bevolking zich in of dichtbij deze psychologische toestand bevindt. De schade en de gevolgen die hieruit voortvloeien op het gebied van de geestelijke gezondheid, de sociale interactie en de cohesie binnen de gemeenschap zouden ons allen zorgen moeten baren.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Bizar fenomeen: Ongevaccineerden worden Ziek als ze in de buurt zijn van de COVID GevaccineerdenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWat deed jij, papa?
Volgend artikelBesmettelijke vaccinziekten: Zijn de gevaccineerden een bedreiging voor de ongevaccineerden? (Nederlands transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Er zijn intussen veel mensen die het kennelijk prettiger vinden om een masker te dragen dan géén masker te dragen: in hun eentje buiten, in hun eentje thuis (mijn buurman), op het strand, op de fiets, in de auto, baantjes trekkend in het zwembad, in zee, wandelend in het bos……….
  Deze plandemie heeft een heleboel bestaande psychische afwijkingen zichtbaar gemaakt en verergerd. Die reeds bestaande afwijkingen samen met redeloze angst voor een onzichtbare dreiging en de enorme angst die veel mensen hebben voor de dood is door de kwaadaardige elite feilloos gebruikt om de mensheid te ontwrichten.

   • Een masker in de winter geeft geen gevoel van warmte, een sjaal is iets heel anders, doordat het in de winter koud is, je met een mondmasker op het warm zou hebben lijkt alleen maar zo, je hebt meer kans op schimmelinfecties, je krijgt minder zuurstof, concentratie neemt daardoor af, een mondmasker isin de winter, lente , zomer, herfst slecht, er is geen enkel voordeel om een mondmasker te dragen, de aerosols in de lucht, kan een mondmasker niet tegen houden, als je een bril draagt ga je nog meer last hebben van een mondmasker, het lijkt een veilig gevoel te geven, is het absoluut niet.

    • gewoon aan de bovenkant ff lichtelijk openvouwen kan je gewoon ademen zonder hinder… het helpt echt niet tegen een besmetting en die zware medicinale maskers kan je ook open maken van boven zonder dat dat opvalt… het virus zwemt overal in de lucht ron dus ook als je thuis het ding afdoet… dus helpt 0,0% alleen een oorlogsgasmasker met zuurstof tank die werken wel… maar ook die zet je wel een keer af

    • Precies het doet helemaal niks, we hebben nog nooit in geschiedenis wereldwijd een gezicht luier gedragen, omdat het onzin is, alle dokters/experts zijden dat, maar nu mag je dat als dokters/experts niet zeggen, en als je dat doe verlies je je baan, wat al bij tienduizenden dokters/experts wereldwijd gebeurd is.

     Het staat verdikkeme op het doosje van de maskers, “NIET VOOR MEDISCHE DOELEINDEN GEBRUIKEN”, met andere woorden, het doet niks.

     Ik zag een vrouw voor me een doos vol kopen met gezicht luiers in de supermarkt, en ik pakte zo een doosje en las hardop zo dat zij het hoorde “NIET VOOR MEDISCHE DOELEINDEN GEBRUIKEN” en ze reageerde geen eens, ze lag het op de band en betaalde er voor, mensen zijn zo veer heen, zo zien en horen de waarheid niet meer, te lang propaganda (23 maanden nu).

     Er was maar een rede voor de gezicht luiers, totale controle, en om te kijken hoe ver gehersenspoeld de mensen zijn, en het was een enorm suk6, 95+% hadden het op paar keer per jaar over de hele wereld.

 2. Gek dat dit betoog nooit over de burka is gehouden, en al die andere griezelige bedekkingen die vrouwen opgedrongen krijgen. Kennelijk was dat nooit een psychologisch probleem. Verder denk ik dat heel veel mensen het stiekem gewoon hartstikke fijn vinden dat ze die zure bekken van ze niet meer hoeven te tonen. Ze zien er beregoed uit met die vieze puntzak op hun snuit.

  • verbergen van schaamte.

   sprak met een jonge meid voor mn erf opzoek naar haar hond in haar auto , ze hield constant haar hand voor de mond alsof ze rotte tanden probeerde te verbergen.

   was een gezonde jonge meid niets aan de hand.
   raar.

  • heel gevaarlijk.

   mijn ervaring is dat bij een vraag om redenen van bezwaar aan te geven ze dit in hun juridische strategie tegen je zullen gebruiken.

   het is niet voor niet , everthing you say can and will be used against you in a court of law.

   elke x al ik met deurwaarders te maken heb en ze me bewijstukken vragen en ik stuur deze verzinnen ze een reden of regel waarom dit niet geldig zou zijn.

   ik stel nu altijd , u bent in bezit van de juiste betalingen , ik kan niet geacht worden “uw” administratie bij te houden.
   u ben vrij om een rechtzaak tegen mij aan te spannen.
   einde comunicatie.

   net als de Nuremberg code die bespreekbaar zou moeten worden gemaakt.
   die is al onbespreekbaar.
   het wel bespreekbaar maken opend de deur voor een negatieve beslissing.

   qr codes zijn tegen de universele mensenrechten , punt uit , niet bespreekbaar.
   maak het dus niet bespreekbaar.

   • Dat is zeker zo. QR code zou niet bespreekbaar moeten zijn, punt uit. Maar helaas wordt het aan je opgedrongen. Het minste dat je kan doen is aangeven dat het grote oplichterij is. De mens met barcode en schapdatum. Hup uitzetten die vent.. zijn schapdatum is op. 5G kraan aan, grafeen verhitten, neer valt hij.

 3. het is een meet systeem om te zien hoeveel ateun deze naziregering nog heeft.

  sta je onder je “natuurlijke rechtspersoon”
  regelgeving van de corporatie.
  conformeer je jezelf als slaaf wat latijn voor afhankelijk betekend en draag je zichtbaar voor alle cameras op straat en in de supers het masker ben je pto rutte pro wef pro expiriment.

  of identificeer je jezelf als soevereine biologische persoon onder grondwetten en mensenrechten.
  doe je niets wat je opgedragen word.
  wat niet inhoud dat je maar diet wat je wilt.
  je houd je dan aan grondwetten.

  heb je een uitkering of wat dan ook van de federale 0verheid , gebruik je de achternaam om jezelf te identificeren.

  geld in hun ogen de dode persoon weer.

  • ik weet er heel veel vanaf.
   het terug claimen van je levende souvereine persoon.

   het is en word onmogelijk gemaakt dit te doen of vol te houden tenzei je als vagebond door de natuur trekt en uit de natuur eet.

   het volk kan alleen maar winnen als het de federale regering en alle in dienst getredenen richting waalsevlakte afvoerd met gratis openbaar vervoer alla ww2 voor hun laatste vrijwillig gekozen “Shot”

 4. Ik vond die maskers wel apart ,bovenkant gewoon opengeduwd en geen last van ademing en ff op in winkel en dan ff af in huis en op straat … dus ach ja…ondanks dat ze niet helpen… ergste is nog dat straks alles opengaat en er veel meer zogenaamde besmettingen plaats vinden…en dan krijgen wel wel weer een lockdown ivm code black… die lockdowns zijn wel wat lastig ff shoppen snel voor 20.00 uur en bijna alles dicht…alles online kopen… wat ook weer niet zo makkelijk werkt…voordeel= wel dat we dan ook niet zo hard hoeven te werken en er was wel meer rust?? maar ja stilte voor de qwasi storm

 5. De ouders die hun kinderen met de onderwerpingslap laten lopen moeten hun rotblagen ook maar volop laten kapotspuiten!!!

  In de hondenwereld voorbeelden genoeg van de problemen die niet jong goed gesocialeseerde honden blijvend ondervinden.

  Gezichten niet kunnen leren lezen leidt ook voor ons ontspoorde apenras tot asociaal ontwikkelen.
  En er zijn al teveel zwaar gestoorden.

  En hoezo onschuldig?
  Ik heb door de slechte onnatuurlijke luchtstromen in kantooromgevingen mijn werk moeten beëindigen. Ik ga zelfs met een half omhangende muilkorf binnen 10 minuten kapot.
  (en in Nl zou ik pertinent zo’n ding weigeren, maar hier is dat onmogelijk die enkele keer dat ik naar een staatssuper moet)

 6. Ik heb altijd al geroepen dat zeker 80% van de mensen uitgesproken dom zijn en dat je daar eigenlijk niks aan hebt. Als ik dat wel eens zei in gezelschap moesten ze vaak lachen, maar sinds het hele cojona gebeuren zie je dat ik gelijk heb want die 80% bewijst dat zelf iedere dag! Niet werkende pislap op hun bek, trots op hun qr-code omdat ze de genocidespuiten zijn gaan halen. En maar niet inzien door daar aan mee te werken “men” gewoon doorgaat met hun snode plannen. In zoverre ben ik het met onze vriend Klaus eens, hij zei toch eens dat 90% van de mensen nutteloze eters waren? Zat ik er maar 10% naast 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in