De nieuwe militaire operatie van de EU in het Middellandse-Zeegebied kan slechts enkele dagen na de start ervan worden stopgezet, aangezien Malta de financiering van de operatie dreigt te blokkeren als er geen hulp wordt geboden om de migranten op te vangen die op het eiland aankomen.

Foto: © U.S. Navy photo/U.S. Navy / Wikimedia (CC BY 2.0)

Irini vervangt de vorige inzet van Sophia, die een jaar geleden afliep. De nieuwe operatie is maandag van start gegaan en is vooral gericht op het monitoren van het wapenembargo tegen Libië.

Tot nu toe is het aantal migranten dat naar Malta is gekomen dit jaar grootschalig vermenigvuldigd en geen van hen is sindsdien herverdeeld, en in Libië wachten 650.000 migranten op de eerste beste kans om naar Europa te komen.

Met betrekking tot het Coronavirus is het land officieel gestopt met het ontvangen van nieuwe migranten en heeft het enkele migrantenboten teruggestuurd.

De EU-minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell hoopt ondanks de lockdown situatie op een oplossing in de komende dagen.

EU Commissie: Nederland kan 8 miljoen migranten ontvangen – en de hele EU 3,3 miljard

  Ongelooflijk: EU-ambtenaren trakteren zichzelf nu op 8,5% meer loon!
Vorig artikelGelekte gegevens uit Chinese database kunnen de ware omvang van het Coronavirus aantonen
Volgend artikel13-jarig meisje groepsverkracht tot haar vagina scheurde – Somalische ploerten krijgen fopstrafjes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Er zijn een paar honderd millioen negers en moslims die naar Europa willen komen.

    Reden:ze zijn te lui of te stom om te werken eniets op te ouwen, of hangen een achtelijke sekte aan; maar hebben hun eigen land onleefbaar gemaakt

    De ‘wet”van de vrije markt is simpel: je bent verantwoordelijk voorje eigen toestand en eigen daden; gun ze die verantwoordelijkheid en laat ze in hun thuisland.

    Als ze 10 koters maken, en er is maar voedsel voor 4, dan hadden ze er minder moeten maken, of de rest moet dood,of ze moeten harder gaan werken. helemaal eigen keus, en eigen verantwoording…

    Maar onder geen beding naar Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in