Pixabay

Terwijl iedereen zich concentreert op de laatste massale schietpartij in de VS, publiceerde The Washington Post wat misschien de eerste grote erkenning van de grote westerse media is, dat de oorlog van Oekraïne tegen Rusland lang niet zo’n makkie is als zij het publiek hebben doen geloven, schrijft Caitlin Johnstone.

In een nieuw artikel, getiteld “Ukrainian volunteer fighters in the east feel abandoned,” meldt WaPo dat, in tegenstelling tot de triomfantelijke verhalen die de westerse wereld met de paplepel wordt ingegoten, dat veel troepen in Oost-Oekraïne op één aardappel per dag moeten overleven en hun posten verlaten omdat zij het gevoel hebben dat hun leiders hen de rug hebben toegekeerd en dat zij naar een zekere dood worden gestuurd.

“De Oekraïense vrijwilligers, die vastzaten in hun loopgraven, leefden van één aardappel per dag terwijl de Russische strijdkrachten hen bestookten met artillerie en Grad-raketten op een belangrijke oostelijke frontlijn. In de minderheid, ongetraind en met slechts lichte wapens in de hand, baden de mannen dat het spervuur zou ophouden,” meldt The Washington Post, die meerdere met name genoemde bronnen aanhaalt.

“De Oekraïense leiders hebben bij het publiek een beeld van militaire onkwetsbaarheid geprojecteerd en gecultiveerd – van hun vrijwilligers en beroepstroepen die triomfantelijk stand houden tegen de Russische aanval,” staat in het artikel. “Maar de ervaring van Lapko en zijn groep vrijwilligers biedt een zeldzaam en realistischer portret van het conflict en de strijd van Oekraïne om de Russische opmars in delen van Donbas tot staan te brengen. Oekraïne heeft, net als Rusland, schaarse informatie verstrekt over doden, gewonden of verlies van militair materieel. Maar na drie maanden oorlog is deze compagnie van 120 man geslonken tot 54 door doden, gewonden en deserties.”

WaPo meldt dat vrijwilligerstroepen in dat deel van het land “zich al snel in het vizier van de oorlog bevonden, zich in de steek gelaten voelden door hun militaire superieuren en worstelden om te overleven.”

  Rusland vervijfvoudigde productie Kinzhal hypersonische raketten reeds vóór vernietiging Patriot-systeem - rapporten

“Wij worden naar een zekere dood gestuurd,” zei een vrijwilliger. “Zo zijn wij niet alleen, wij zijn met velen.”

“Uren nadat The Post Lapko en Khrus had geïnterviewd, kwamen leden van de militaire veiligheidsdienst van Oekraïne bij hun hotel aan en hielden enkele van hun mannen aan, waarbij ze hen beschuldigden van desertie,” meldt WaPo. “De mannen beweren dat zij degenen waren die gedeserteerd waren.”

Sommige commentatoren hebben opgemerkt dat wij eindelijk enige realistische berichtgeving over deze oorlog in de mainstream pers te zien krijgen.

“Dit zijn de eerste grote Amerikaanse media die ik heb gezien die berichten over de catastrofale toestand van de Oekraïense strijdkrachten, het instortende Oekraïense moreel aan het front. Het lijkt voor de hand te liggen dat we inderdaad de waarheid kennen over een oorlog waarin onze regering zo diep geïnvesteerd is,” twitterde journalist Mark Ames, een veelvuldig criticus op de mainstream media die de toestand van het Oekraïense leger verduisteren.

“Dit is misschien het eerste artikel in een mainstream publicatie dat de PR-spin en de geheimhouding doorprikt van het buitenlandse leger dat de VS subsidieert. Twee commandanten werden gearresteerd nadat zij met de Washington Post hadden gesproken, en zij schetsten een uiterst grimmig beeld,” twitterde journalist Michael Tracey.

Dit is inderdaad een grote breuk met de standaard mainstream berichtgeving over dit conflict, die gewoonlijk meer in de lijn ligt van dit recente Newsweek artikel met de titel “Putin’s Elite Soldiers Getting Wiped Out as Russia Makes Mistakes-U.K.,” dat geheel gebaseerd is op niet bewezen beweringen van de Britse regering en de door het militair-industrieel complex gefinancierde neocon denktank Institute for the Study of War.

Maar goed, daar is het dus. Dat is de realiteit aan de frontlinies van dit conflict dat de westerlingen vanuit hun comfortabele huizen hebben toegejuicht, terwijl ze iedereen die pleit voor een vredesregeling via onderhandelingen een Poetin-apologeet en een Kremlin-trol noemen.

  Video's: "Hel" in Bakhmut - Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1A

Deze grote dappere bankleuningstrijders hebben op de sociale media geëist dat de Oekraïners op deze manier blijven vechten totdat zij de totale overwinning op Rusland veilig gesteld hebben en de Krim en de Donbas hebben heroverd, en twitteren “Slava Ukraini” met hun blauw-gele vlag-emoji’s tijdens de reclameblokken van hun favoriete tv-programma, tussen mondvol Funyuns door.

Westerlingen zouden heel wat minder arrogant zijn om van een vreemde bevolking te eisen dat zij doorvechten tot de totale overwinning, als zij werkelijk de gruwelen van de oorlog begrepen. Helaas is er een propagandamachine van ongekende verfijndheid, die hen al generaties lang belet juist dat begrip te krijgen.

Daarom gooien zij zo graag eindeloos veel Oekraïense levens in de raderen van de imperiale oorlogsmachine, en daarom krijgt het WaPo artikel dat wij hier bespreken, vanaf dit schrijven heel weinig mainstream aandacht online. Het zal door de managers van het imperium en hun gehersenspoelde kudde worden afgedaan en genegeerd met een “Hmm, je kunt tegenwoordig gewoon geen goed kanonnenvoer meer inhuren.”

Er wordt niet echt rekenschap gehouden met wat er precies gebeurt en wat deze mensen eigenlijk moeten doorstaan. In de kindertekeningenversie van deze oorlog, die in de hoofden van de zogenaamde liberalen in het Westen leeft, gaat het om een team van heldhaftige Good Guys die de hordes Bad Guys terecht in elkaar slaan, want dat gebeurt in de films en op tv.

  De grafiek die alles verklaart

Maar dit is geen film, en dit is geen tv. Er sterven mensen in een proxy-oorlog van de VS, die opzettelijk uitgelokt is door het door de VS gecentraliseerde imperium, en achter alle narratieven en verdraaiingen doen zij dat uiteindelijk voor niets nobelers dan de agenda om de unipolaire hegemonie van de VS veilig te stellen.

Veel van de blauw-gele vlaggenzwaaiers zijn goedbedoelend, en denken echt dat zij opkomen voor de Oekraïense vrijheid en soevereiniteit. Maar in werkelijkheid juichen zij alleen maar voor Oekraïense onderdanigheid en onderwerping aan het imperium, voor Oekraïense dood, Oekraïens lijden, en voor de voortzetting van een gevaarlijke proxy-oorlog tussen nucleaire grootmachten, die het leven van iedereen op aarde bedreigt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlandse journaliste: “Wij zijn hier, in Donbass, om de door propaganda misleidde westerlingen wakker te schudden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCanadese onderzoekers vinden koolstofnanotech en thulium in Moderna en Pfizer Covid injecties
Volgend artikelHet Nieuwe Normaal begint te bijten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Ben zelf ook erg nieuwsgierig dat de geruchten dat de Russen krijgsgevangenen willen ruilen met Azov nazigevangenen, als de Russen die zouden flikken dan is er van de nazificering zijn plaatse want zij houden hen in leven, straffen hen dus helemaal niet en laten hen ontsnappen naar Kiev, indien dit echt zou gebeuren dan ben ik in schok, echte betrouwbare berichten ontbreken hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in