Volgens een recente enquête beginnen de Duitse arbeiders de klappen te voelen van de hoge inflatie die het gevolg is van de kunstmatig in elkaar gezette “pandemie” crises en de oorlog in Oekraïne.

De stijgende kosten van levensonderhoud brengen de werknemers in Duitsland in de problemen: volgens een enquête kan één op de drie werknemers niet meer rondkomen van zijn eigen salaris. Vooral werknemers met een netto-inkomen van minder dan 2.000 euro worden getroffen, zo heeft de vacaturesite Indeed bekendgemaakt. De resultaten van hun enquête werden donderdag aan AFP ter beschikking gesteld. In totaal werden 1.000 werknemers geënquêteerd, schrijft Epochtimes.de.

Volgens de enquête zou 47 procent van de ondervraagden een verandering naar een beter betaalde baan overwegen. Degenen die niet van baan willen veranderen, hebben de mogelijkheid om over hun salaris te onderhandelen: meer dan de helft van de deelnemers aan de enquête (55 procent) wil een loonsverhoging eisen wegens de hoge inflatie. Vijf procent heeft deze stap reeds gezet, slechts iets minder dan een derde van de ondervraagden wil ondanks de hoge inflatie niet onderhandelen over een hoger loon.

Loonsverhoging eisen

Volgens de enquête zou iets minder dan de helft van de werkenden een loonsverhoging van zes tot tien procent passend vinden. Bijna één op de vier zou zelfs een loonsverhoging van elf tot vijftien procent eisen.

54 procent van de werknemers zou de looneis in een gesprek met de baas rechtvaardigen met de huidige hoge inflatie, 43 procent zou verwijzen naar hun eigen prestaties. 28 procent zou ook hun eigen werkervaring aanvoeren. Een toenemende werkdruk (24 procent) en het tekort aan geschoolde werknemers (22 procent) zouden ook door de werknemers als argumenten worden gebruikt.

Tsjetsjeense leider wil kernwapens inzetten in Oekraïne

Volgens de enquête hebben de meeste werkgevers de inflatie nog niet gecompenseerd: in 70 procent van de gevallen zijn er tot nu toe geen loonsverhogingen geweest. In slechts elf procent van de bedrijven werden de lonen verhoogd, en in tien procent was er een speciale betaling.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-economie zal dit jaar instorten – “Vanaf oktober zal het Westen niets meer krijgen. Niets!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here