Volgens een recente enquête beginnen de Duitse arbeiders de klappen te voelen van de hoge inflatie die het gevolg is van de kunstmatig in elkaar gezette “pandemie” crises en de oorlog in Oekraïne.

De stijgende kosten van levensonderhoud brengen de werknemers in Duitsland in de problemen: volgens een enquête kan één op de drie werknemers niet meer rondkomen van zijn eigen salaris. Vooral werknemers met een netto-inkomen van minder dan 2.000 euro worden getroffen, zo heeft de vacaturesite Indeed bekendgemaakt. De resultaten van hun enquête werden donderdag aan AFP ter beschikking gesteld. In totaal werden 1.000 werknemers geënquêteerd, schrijft Epochtimes.de.

Volgens de enquête zou 47 procent van de ondervraagden een verandering naar een beter betaalde baan overwegen. Degenen die niet van baan willen veranderen, hebben de mogelijkheid om over hun salaris te onderhandelen: meer dan de helft van de deelnemers aan de enquête (55 procent) wil een loonsverhoging eisen wegens de hoge inflatie. Vijf procent heeft deze stap reeds gezet, slechts iets minder dan een derde van de ondervraagden wil ondanks de hoge inflatie niet onderhandelen over een hoger loon.

Loonsverhoging eisen

Volgens de enquête zou iets minder dan de helft van de werkenden een loonsverhoging van zes tot tien procent passend vinden. Bijna één op de vier zou zelfs een loonsverhoging van elf tot vijftien procent eisen.

54 procent van de werknemers zou de looneis in een gesprek met de baas rechtvaardigen met de huidige hoge inflatie, 43 procent zou verwijzen naar hun eigen prestaties. 28 procent zou ook hun eigen werkervaring aanvoeren. Een toenemende werkdruk (24 procent) en het tekort aan geschoolde werknemers (22 procent) zouden ook door de werknemers als argumenten worden gebruikt.

  "Eric met de grote clitoris" in plaats van Pippi Langkous en Winnetou

Volgens de enquête hebben de meeste werkgevers de inflatie nog niet gecompenseerd: in 70 procent van de gevallen zijn er tot nu toe geen loonsverhogingen geweest. In slechts elf procent van de bedrijven werden de lonen verhoogd, en in tien procent was er een speciale betaling.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-economie zal dit jaar instorten – “Vanaf oktober zal het Westen niets meer krijgen. Niets!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMainstream media geven zeldzame inkijk in hoe slecht het werkelijk gaat met de Oekraïense strijdkrachten
Volgend artikelKijk: Bill Gates giechelt als hij toegeeft dat COVID-19 injecties niet lang werken en infecties niet tegenhouden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. En straks gewoon weer stemmen op men die alles kapot maakt , grote grut heeft het nog steeds niet door dat we langzaam kapot gemaakt worden !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in