AberrantRealities / Pixabay

Een “perfect storm” van factoren heeft een wereldwijde voedselcrisis veroorzaakt die alleen maar erger wordt. Terwijl jij vanavond geniet van een warm diner, hebben miljoenen ouders aan de andere kant van de wereld niets om aan hun kinderen te geven. De wereld produceert gewoon niet genoeg voedsel om iedereen te voeden, maar ik ben er volledig van overtuigd dat het tegen het einde van dit decennium nog veel erger zal worden. Gisteren besprak ik het rode paard van de oorlog. Ik geloof dat we ons in het beginstadium van de Derde Wereldoorlog bevinden en de komende jaren zullen we op ongekende schaal dood en verderf zien. Het behoeft geen betoog dat een conflict van die omvang de wereldwijde voedselproductie en de wereldwijde toeleveringsketens enorm zou verstoren, met gruwelijke hongersnoden over de hele planeet als gevolg, schrijft Michael Snyder.

Het scenario dat ik zojuist beschreef is precies wat we zien in het Boek Openbaring.

In Openbaring hoofdstuk 6 volgt het zwarte paard van de hongersnood onmiddellijk op het rode paard van de oorlog…

4 En er ging een ander paard uit, dat rood was, en hem, die daarop zat, werd macht gegeven om de vrede van de aarde te nemen, en dat zij elkander zouden doden; en hem werd een groot zwaard gegeven.

5 En toen hij het derde zegel geopend had, hoorde ik het derde beest zeggen: Kom en zie. En ik zag, en zie, een zwart paard, en die daarop zat, had een weegschaal in zijn hand.

6 En ik hoorde een stem in het midden van de vier dieren zeggen: Een maat tarwe voor een stuiver, en drie maten gerst voor een stuiver; en zie toe dat u de olie en de wijn niet schaadt.

Op dit moment balanceren we letterlijk op de rand van zo’n ramp.

Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN hebben we op dit moment te maken met “een hongercrisis van ongekende proporties“…

Conflicten, economische schokken, klimaatverandering en stijgende prijzen voor voedsel en kunstmest vormen samen een perfect storm die een hongercrisis van ongekende proporties veroorzaakt. Op dit moment is er op sommige van de hongerigste plekken ter wereld gewoon niet genoeg voedsel om de bevolking te voeden.

Ze hebben het niet over een “perfect storm” die ooit zal komen.

  Globalisten doen de laatste push voor een ontvolkte één-wereldorde: Hoe bieden we weerstand?

Ze hebben het over een “perfect storm” die er nu al is.

Vorig jaar konden meer dan 3 miljard mensen het zich niet veroorloven om gezond te eten…

Wereldwijd konden meer dan 3,1 miljard mensen zich geen gezond dieet veroorloven, volgens het rapport. Dat is 42% van de wereldbevolking en een aanzienlijke stijging ten opzichte van het niveau van voor* de COVID.

Waarom horen we hier niet meer over?

Het is niet omdat onze gezinnen nog niet te maken hebben met ernstige honger dat we er geen aandacht aan moeten besteden.

Volgens een artikel in de New York Times blijft het aantal landen dat “risico loopt op hongersnood” groeien…

Op de lijst van landen die het risico lopen op hongersnood staan nu Afghanistan, Syrië en Mali. Humanitaire waarnemers maken zich ook zorgen dat in Noord-Korea een hongersnood dreigt.

In hetzelfde artikel in de New York Times wordt erop gewezen dat de situatie bijzonder nijpend is in Oost-Afrika

Ongeveer 90 miljoen mensen hebben te kampen met ernstige honger in Ethiopië, Somalië, Zuid-Sudan, Sudan en Jemen. Deze landen hebben helaas hun eigen geschiedenis van ernstige voedseltekorten, maar de wereld heeft nog nooit meegemaakt dat al deze landen tegelijkertijd afstevenden op massale hongersnood.

Ik ben niet degene die de term “massale hongersnood” heeft gebruikt om te beschrijven wat er in Oost-Afrika gebeurt.

Dit is de New York Times waar we het over hebben.

Zelfs zij geven toe dat deze crisis uit de hand begint te lopen.

Hier in de Verenigde Staten is er nog steeds genoeg voedsel voor iedereen, maar de voedselvoorraden worden steeds kleiner.

Volgens het Farm Bureau hebben de VS meer dan 140.000 boerderijen verloren in een recente periode van vijf jaar…

Tussen 2017 en 2022 daalde het aantal boerderijen in de VS met 141.733 of 7%, volgens USDA’s 2022 Census of Agriculture, gepubliceerd op 13 februari. Het aantal hectares dat in dezelfde periode door boerenbedrijven werd geëxploiteerd, daalde met 20,1 miljoen (2,2%), een verlies dat overeenkomt met een gebied ongeveer zo groot als Maine.

En de omvang van de Amerikaanse veestapel is nu de kleinste in 73 jaar…

Niet veel veehouders die vandaag de dag actief zijn, kunnen zich herinneren wanneer de Amerikaanse vee-industrie voor het laatst zo klein was. Op 1 januari 2024 bedroeg de inventaris van alle runderen en kalveren 87,15 miljoen stuks, de kleinste totale inventaris sinds 1951. De veestapel voor alle runderen en kalveren is jaar op jaar 1,9 procent kleiner en is het vijfde opeenvolgende jaar met dalende veestapels, een totale daling van 7,65 miljoen stuks of 8,1 procent sinds de meest recente piek in 2019. De kalveroogst van 2023 bedroeg 33,6 miljoen stuks, een daling van 2,5 procent op jaarbasis en de kleinste kalveroogst sinds 2014.

Ondertussen blijft de vogelgriep zich over het hele land verspreiden en dit heeft de eierprijzen de afgelopen maanden dramatisch opgedreven…

Natuurlijk is zo ongeveer alles een stuk duurder geworden sinds Joe Biden in het Witte Huis zit.

Hier zijn nog een paar voorbeelden…

Kipfilet zonder bot is 26% duurder geworden, van $3,26 per pond in januari 2021 naar $4,11 per pond in februari 2024.

Wit brood per pond is 30% duurder, tot $2,01 per pond in februari versus $1,55 per pond in januari 2021.

En de kosten van witte suiker zijn de afgelopen drie jaar per pond gestegen van $0,68 naar $0,98, een stijging van 44%.

Ik heb mijn lezers altijd gewaarschuwd dat de wereldwijde voedselcrisis zich in eerste instantie in de Verenigde Staten zou manifesteren door veel hogere voedselprijzen.

En nu geloof ik dat we een kantelpunt bereiken voor bepaalde grondstoffen.

Kijk maar naar wat er gebeurt met de cacaoprijzen. Ze blijven exponentieel stijgen

Mei ICE NY cacao (CCK24) is vandaag +381 (+5,42%) gestegen, en mei ICE London cacao #7 (CAK24) is +377 (+6,55%) gestegen.

De cacaofutures voor mei in NY en Londen stegen vandaag allebei scherp naar nieuwe contracthoogtes door aanhoudende zorgen over krappe cacaovoorraden vanuit West-Afrika.

De lagere cacaoproductie in Ivoorkust, ’s werelds grootste producent, is een belangrijke bullish factor voor de cacaoprijzen. Uit overheidsgegevens van maandag bleek dat boeren in Ivoorkust tussen 1 oktober en 10 maart 1,22 MMT cacao verscheepten naar havens, een daling van -29% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De cacaoregulator van Ivoorkust zei afgelopen donderdag te verwachten dat de middenoogst, die officieel in april begint en de kleinste van de twee jaarlijkse oogsten is, met 33% zal dalen tot 400.000 MT, tegenover 600.000 MT vorig jaar. Handelaar Ecom Agroindustrial verwacht dat de cacaoproductie van Ivoorkust in 2023/24, die eindigt in september, met 21,5% j/j zal dalen tot een laagste niveau in 8 jaar van 1,75 MMT.

Ik weet dat ik het al eerder heb gezegd, maar ik zeg het nog een keer.

  30 Citaten over bevolkingsbeperking die laten zien dat de elite echt gelooft dat mensen een plaag op aarde zijn

Als je van chocolade houdt, sla dan nu je slag nu het nog kan.

Hetzelfde geldt voor veel andere voedingsmiddelen.

Tijdens een recent interview met Fox News legde prepping-expert James Nelson uit dat de meeste Amerikanen vreselijk onvoorbereid zijn op een grote verstoring van de voedselketen…

Nelson berekende dat als een vriezer uitvalt, mensen dat voedsel maar voor drie dagen hebben. Als de stroom uitvalt, hebben Amerikanen nog maar voor vijf dagen voedsel in huis. Een voorstedelijk of stedelijk gebied heeft ook ongeveer twee weken voedsel en heeft generatoren als de stroom uitvalt, maar als mensen afhankelijk zijn van winkels, zullen die snel leeg zijn.

“In het geval van zelfs maar een tijdelijke ineenstorting van de bevoorradingsketen zijn de meeste huizen binnen twee weken volledig afhankelijk van aalmoezen van een overheidsinstantie of niet-gouvernementele organisatie”, aldus Nelson.

“Iedereen die niet 3 tot 6 maanden basisvoedsel in huis heeft en de mogelijkheid om een tuin aan te leggen. Wat is dan je plan? Ik bedoel, dit zijn geen rare concepten om over te praten,” voegde hij eraan toe.

Hij heeft gelijk.

Onze wereld nadert snel een tijd van ongekende chaos en het grootste deel van de bevolking is er totaal niet op voorbereid.

Als je van plan bent om je voor te bereiden, dan is dit het moment.

Want het lijkt erop dat het zwarte paard van de hongersnood zich klaarmaakt om te gaan rijden, en het zal niet lang meer duren voordat het eindelijk wordt losgelaten.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Rode roest op de maan, rode vaarzen in Israël en een rood paard dat zich klaarmaakt om te rijdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-lid eist 94% minder ‘mensenvoeten’ op planeet om Agenda 2030-doelstellingen te halen
Volgend artikelNu wordt de microfoon uitgeschakeld in het EU-parlement als de waarheid wordt verteld!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Helder verhaal. Dus….nogmaals:

  Zelf zaaien.
  Zelf telen.
  Zelf kweken.
  Zelf fokken.
  Zelf uitbroeden.
  Zelf slachten.
  Zelf conserveren door zouten, drogen, inmaken in zoet/zuur, roken.
  Zelf bereiden.
  Zelf nadenken.
  Zelf proberen.
  Zelf handelen.

  Onafhankelijkheid wordt vanzelfsprekend door eigen inzichten te praktiseren.
  Contact en omgang met gelijkgestemde mensen is een pré.
  Het ‘eigen maken’ van onderschatte handelingen en vaardigheden is een pré.
  Samenwerken als collectief wordt een vereiste. Kennis is macht maar delen is de kracht.
  Negeren van bemoeienissen vanuit instanties wordt onvermijdelijk.
  Inslaan van basisgoederen, gereedschappen, brandstoffen enzovoorts.
  Promoten van het fenomeen ‘ruilhandel’.

  Onafhankelijkheid, altijd.

   • Had ook van jouw hand kunnen zijn Baviaan, zelfde niveau en beleving.
    Er is me de laatste tijd veel kennis, innovativiteit en creativiteit over en weer gegaan hee, da’s toch helemaal te gek? Van mij mag onze groep wel doorgroeien hoor. (Emailvanbernie@gmail.com)
    De bijeenkomst begin deze maand was als veelzeggend en bevestigend positief ervaren door álle aanwezigen, waarvoor dank nogmaals.

  • gasflessen evt aanschaffen zodat je niet geheel van het gas af bent en word je afgesloten van het gas en stroom kan je nog gewoon koken 1 klein onderdeeltje van je fornuis moet je dan vervangen en is op internet te vinden welk onderdeeltje dat is en hoe zelf te vervangen is. Wij koken al jaren op gasflessen en hebben er ongeveer 3 nodig per jaar. De kosten hier in Frankrijk is ongeveer 40 euro per fles in NL zal het ietjes duurder zijn.
   Ook op petroluim stoken is goedkoper hier maar neem nooit eentje met een blazer die slurpen heel veel en je ruimte word er ook niet echt warmer door en ik spreek uit ervaring.
   Zet dit ding nooit tegen een behangen muur aan want dat is echt gevaarlijk en een goede raad, haal de petroluim in Belgieen want daar is het vele malen goedkoper.
   Zo hou je geld over en kan je een voorraad in slaan want de kosten die je maakt in de winter moet je over 12 maanden berekenen en dan ben je goedkoper uit en je zit warm als je dit met verstand gebruikt.
   Hier in Frankrijk kost een kan van 20 liter 35 euro en je hebt gemidddeld per maand nodig 3 a 4 kannen.
   Als je de slaapkamers niet stookt en goed doet luchten iedere dag en de keuken alleen als je daar kookt.
   Je hebt geen duur petroluim kachel nodig van rond de 130 euro is meer als genoeg en wij stoken al jaren met een goedkopen kachel en die warmt ene normale ruimte goed. https://www.tuinadvies.nl/tuinwinkel/product/3644/twin-burner-petroleum deze zijn ook goedkoper te vinden en kan je in de badkamer gebruiken en evt in je keuken in een serre verdwijnt de warmte snel in je huis niet. Lucht wel op tijd je huis ivm dat het ook zuurstof slurt. Wij hoeven dat niet te doen ivm hier ene grote in en uitloop is.
   Voor verlichting kan je kaarsen nemen en zonneenergie lampen voor in je tuin die je met de schemer weer binnen kunt halen en evt kan je ze opladen voor je raam. Mobiel kan je opladen als je auto rijd of bij vrienden of elders. Door zuinig televen kan je geld overhouden om voorraad te maken. Want veel eten kan je uit de natuur halen gewoon in de berm. Brandnetels die smaken goed als soep je droogd deze bv en maak als het GOED droog is tot poeder en de rest van het egzin denk dat het spinazie soep is. Kwartels houden in ene voliere in je woonkamer is goed te doen. 1.5 meter vloeropervlakte en dan de hoogte in met mooie trapjes als je deze zelf maakt deze hok zal je iedere dag lekkerre eitjes kunnen eten. Ook op je vensterbank kan je groente kweken en op je balkon en ook zelfs tegen de muur op kan je groentens telen. Bv pompoenen van 3 a 5 kilo kan je tegen de muur op laten groenen als je deze een beetje helpt. Maggy blokjes heb je bv niet nodig als je een maggy plant neemt en een paar blaadjes in je soep doet en wat zout.
   Zorg voor veel karsen en aanstekers hier van kan je niet genoeg hebben en lappen stof en leer kleren maken die heel 1voudig zijn en die zijn te vinden op yuotibe. Als je hennepstof neemt die gaan tussen de 20 a 40 jaar mee als je normaal leeft. Die goed kopen plastieke klompen gaan pl min 1 jaar mee. Crocs of hoe het ook mogen heten ongeveer 5 jaar of meer en dat ligt echt aan het model die je hebt want mijn zus loopt er al 10 jaar erop. Leer ook breien want een zelf gebreide trui gaat vele jaren langer mee als je niet te los breid.
   Weethes
   1 kilo rijst is 10 maaltijden
   1 blik groentens 4 maaltijden
   een frikadel plaats van een lap vlees is ook goed te doen, tis eventjes wennen een frikadel bij je rijst of aardappele en ben je heel zuinig snij dan de frikadel door 3 a 4 en geef een paar stukjes zodat meer frikadellen overhoud voor de volgende ronden.
   6 a 8 sneden brood per dag is meer genoeg pp en zeker als je een stevig beleg erop doet, want vreters worden gemaakt en niet geboren.
   suiker als beleg was vroeger normaal.
   roomboter is beter want de rest is echt troep
   1 eetlepel honing per dag is gezond voor je liijf en als je een wond hebt smeer er honing op en het geneest snel.
   shampoo vele kunnen het met de helft doen.
   Vaak kan de kapper ook wel wachten en beter is zelf je haren te knippen op youtube is dat te vinden hoe dat te doen.
   Als je koffie zet op de wat oudere manier, die koffie filter kan je vaker gebruiken en dan heb je ietjes minder koffie nodig.
   Zijn je kleren niet vies dan plaats van je kleren te wassen eventjes weer buiten hangen of voor je slaapkamerraam zodat ze opgefrist worden.
   Met een blokzeep voor je handen te wassen kan je 5 a6 liter wasmiddel maken door dee fijn te maken met bv een rasp en dan met water deze te koken en een dag later zie je of het te dik is of niet evt of water erbij doen of wat handblokzeep. Het duur vrij lang voor je weet of het te dik is of niet en voor de chte vieze was, evt wat ossengal zeep er aan toevoegen.
   Wie weet kunnen meer mensen dit alles aanvullen voor de beginners van zuinig leven om te kunnen overleven.

   • @Ster:
    Waardevolle tips, waarschijnlijk op basis van uw eigen ervaring (?).
    Bent u in de gelegenheid contact met mij op te nemen om zo mogelijk meer van deze kennis te delen? Wordt zeer gewaardeerd in de groep. Emailvanbernie@gmail.com
    Alvast hartelijk dank voor de moeite.

 2. De wereld is nog steeds groot genoeg om iedereen te voeden maar helaas regeert het schorem de wereld en daarom lijden mensen honger, sterven mensen in oorlogen en zo nog vele ellende meer. Het wordt tijd dat wij onze witte paarden gaan berijden richting dat geteisem dat ons in ellende stort.

 3. We moeten bang zijn voor: ziekte, virussen, hongersnood, oorlog, klimaat, burgeroorlog, aliëns, pedofielen, zonnevlammen, stikstof, totale controle door globalisten, vaccinatieschade, natuurrampen, zombies, weer manupilatie, energie wapens enz enz. Het maakt niet zoveel meer uit of je mainstream of alternatieve media leest, het is allemaal ellende en gevaar wat de klok slaat. Dan kun je wel zeggen “een gewaarschuwd mens telt voor 2” maar een angstig, boos en gestrest mens is helemaal niets waard en gedoomd om verkeerde beslissingen te nemen (angst is een slechte raadgever). Zorg goed voor je zelf en je naaste, luister goed naar je innerlijke stem (weiger waar je niet achter staat) en geniet van het heden, wat er in de toekomst gebeurt zien we dan wel weer. Laat je vooral NIET bang maken.

  • Als je op de zwarte paard bent voor bereid hoef je geen vrees meer te hebben.
   Een dak boven je hoofd, warmte en goed bed en voldoende te eten en en meer en je niet nodig.
   Zorg hiervoor en je hebt geen zorgen meer.
   Al is die dak een caravan of een tent dat maakt niet zoveel uit als je maar een gelukkig tevreden mens bent.

 4. Het punt is niet dat de wereld de bevolking niet zou kunnen voeden, dat kan zonder al te veel problemen.
  Het probleem is dat overheden over de hele wereld, aangestuurd door dat kleine clubje hebberige hufters achter de schermen, opzettelijk bezig zijn de voedselvoorziening af te breken.
  Boeren worden onteigend en anders wel met regels om de oren geslagen om het onmogelijk te maken te produceren, voedselverwerkende bedrijven in de VS branden aan de lopende band af. En tegelijkertijd worden fabrieken opgezet om hun kankerverwekkende nepvoedsel te produceren. Met een tekort aan voedsel kunnen ze mensen dwingen die rotzooi te vreten en nog dankbaar te zijn ook.

  Het grootste probleem is dat veruit de meeste mensen niet (meer) bereid zijn om geweld te gebruiken, zelfs niet om zichzelf te verdedigen, laat staan om met dergelijke monsters af te rekenen. Maar de monsters zullen niet stoppen, ze kennen geen punt waarop ze genoeg hebben, geen moment waarop ze mededogen zullen hebben, totdat ze worden verdreven uit het leven van de mensen en worden vernietigd.

 5. Kennis hebben is bezit, kennis delen is wijsheid.

  Het gepraat over goud, zilver, crypto’s en aandelen heeft een vergankelijke waarde.
  Praktische vaardigheden zijn onbetaalbaar, altijd voorhanden en niet afhankelijk van derden.
  Een diensten en wederdiensten maatschappij zal waarschijnlijk in de toekomst van levensbelang worden.
  Ruilhandel met allerlei zaken die elkander op weg houden.

  Het is een kwestie van omdenken hoewel dat voor velen nog onvoorstelbaar is.
  Wat als de pinautomaat niet meer doet wat hij moet doen?
  Wat als de supers niet meer in huis hebben wat men wil hebben?
  Wat als de pompen heen benzine of diesel meer leveren?
  Wat als de elektra voor een poos uit valt?
  Wat als er dan geen gas en water meer voorhanden is?
  Slechts de mensen die de storm al aan zien komen kunnen antwoorden en oplossingen hierop geven.
  Het overgrote deel wil vooralsnog schampertjes lachen en hoofdschudden om dat soort voorstellingen.

  Destijds kreeg Noah, volgens de bijbel, zijn waarschuwingen van ‘ god’.
  De huidige mens krijgt de waarschuwingen via het internet.
  ” onwetendheid is een keuze”

  Nog maar eens:

  Voor hen die weten, hoeft niets verklaard te worden.
  Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
  Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
  Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

  Een aanvulling op bovenstaande regels:
  Voor hen die niet wilden weten, worden dood verklaard….

  ” leuker kan ik het niet maken, wel praktischer “…..

  Maak gewoon keuzes en accepteer de gevolgen ervan.

 6. “Het gepraat over goud, zilver, crypto’s en aandelen heeft een vergankelijke waarde.” schrijf je.
  Zoals deze zin geschreven is wordt er bedoelt dat “het gepraat” een vergankelijke waarde heeft. Ja zeg, dat zal wel. Maar dat bedoel je waarschijnlijk niet.
  Betreft aandelen en crypto’s, ja, natuurlijk hebben die een vergankelijke waarde.
  Goud en zilver hebben GEEN vergankelijke waarde. Er kan wel wat speling opzitten maar niet veel.
  Tigron: gelieve mij een periode in de geschiedenis op tye noemen waarin goud en zilver GEEN waarde hadden.

  • @ Frank W:
   Laat ik het op basis van eigen ervaring naar u vertalen:
   “Tijdens oorlog is geld noch edelmetaal te eten”.
   Ik heb mensen beroofd en vermoord zien worden vanwege het bij zich dragen van een kannetje verse koemelk en een bos sprokkelhout, terwijl ze enig contant geld op zak hadden.
   Niet te bevatten voor mensen die de rijkdom hebben om deze ervaring niet op hun harde schijf te hebben. Bijna gelijk als het omschrijven van kleuren aan een blinde.

   Wel eens afgevraagd hoe er met de medemens zou worden omgegaan als geld geen enkele betekenis zou hebben of rol zou spelen? Precies. Dát is het menselijke breekpunt, de zwakste schakel en de enige speelbal van de zelfbenoemde ‘elite’. Al eens uitgevogeld hoeveel instanties en ‘verzekeringen’ er voor u klaar staan als er geen financieël gewin van toepassing is? Nou, er is nieuws voor u: NIET ÉÉN.

   De mens is de enige soort die MOET betalen om uit de gevangenis te blijven. As simple as easy.
   De grote vraag die rest is: “Voor hoelang nog?”.

   Kijk onderstaande mededeling, als u het al kunt opbrengen om maar liefst acht en een halve minuut van UW ‘kostbare’ tijd te spenderen aan iets wat te confronterend is voor woorden……

   https://m.youtube.com/watch?v=NbLkMqm-ok0&pp=ygUPVGhlIGxpZSB3ZSBsaXZl

   Doe er uw voordeel mee.

   • Al wat ik deed is aan Tigron de opmerking maken dat goud en zilver geen vergankelijke waarde hebben en ik stelde hem de vraag mij een periode in de geschiedenis op te noemen waarin goud en zilver GEEN waarde hadden. Hij zal daar niet op antwoorden omdat er nooit zo een periode geweest is.
    Betreft uw opmerking dat je geen goud en zilver kunt eten, deze is al zo oud als de straat.
    Nee, natuurlijk kun je dat niet eten, maar je kunt het wel gebruiken om dingen te kopen om te overleven, waaronder dus ook voedsel, kledij, brandstof, wapens, bescherming, etc…
    Betreft uw filmpje, dit zou een boodschap moeten zijn aan the deep state die het Westen en een groot deel van de wereld regeert, en als ’t van hen afhangt zal dit opgelost worden door hun great reset, waarvan de gewone mensen alweer het slachtoffer zullen zijn, en niet de miljardairfamilies.
    En betreft uw schrijven “…..hoe er met de medemens zou worden omgegaan als geld geen enkele betekenis zou hebben of rol zou spelen……”, geld bestaat al sinds de eerste beschavingen vele 1000den jaren voor Christus (goud en zilver), het is nu eenmaal zo.
    Alleen in stamverband was er geen geld, o.a. bij ons, voor het tijdperk van de Romeinen. En dan was er ruilhandel, en was er ook geweld, diefstal, moorden, grondverovering, etc….
    Dus: geld is een gemakkelijkere tool dan ruilhandel. Is er geen geld? dan is er ruilhandel.
    En betreft goud en zilver, tot begin 1900 was geld gebaseerd op 100% goudstandaard.
    En vanaf de goudstandaard uitgehold werd door papieren geld is al het slechte in een stroomversnelling gekomen, zoals te zien in uw filmpje.

  • beste Frank goud en zilver en andere metalen hebben steeds een waarde gehad.
   het kon in waarde halveren maar had nog steeds waarde .
   maar crypto’s daar heb ik geen vertrouwen in , denk dat het de grootste oplichterij is uit de geschiedenis is.
   de banken laten het toe want het geld komt op een rekening , maar denk ook dat de banken zelf dit doen , er zijn nu meer dan 25000 verschillende crypto’s die ze op 1 seconde op nul kunnen zetten.

  • Beste Frank,
   De strekking van mijn reactie was voornamelijk bedoeld om het belang te duiden tussen de verschillen in waardevormen waarvan praktische vaardigheden, diensten en ruilhandel waarde vaster zijn dan de andere waarde elementen.
   In tijden van grote nood kun jij mij een kilo goud aanbieden voor een brood wat ik middels mijn vaardigheden heb gebakken om mijn honger te stillen.
   Wat zou op dat moment de meeste waarde vertegenwoordigen? Hebzucht of overleven?

   Verder wil ik nog ingaan op jouw vraag of ik een periode in de geschiedenis op kan noemen waarin goud en zilver GEEN waarde hadden, terwijl je zelf daarop het antwoord geeft.
   Had die vraag de bedoeling om mij klem te zetten m.b.t. mijn voorgaande reactie?

   Jij hebt jouw visie, ik heb de mijne.
   Jouw visie linkt aan materialisme, het mijne aan vaardigheden, diensten, wederdiensten en ruilhandel.
   Zodra jij jouw kilo goud heb weggegeven aan b.v. voedsel en een poos later weer honger hebt, heb ik nog steeds de vaardigheden om daar eten mee te verkrijgen.

   • Tigron,
    Ik zou NOOIT een kilo goud geven voor een brood.
    Jij lijkt er op te rekenen dat je veel hopeloze domme mensen zult tegen komen die allemaal een kg goud hebben.
    Indien ik honger zou hebben en een brood zou willen kopen dan zou ik je zelfs geen goudstukje van 6 gr. aanbieden, in ’t beste geval een zilverstuk van 12 gr. En indien jij meer zou willen dan zou ik byebye tegen je zeggen en naar iemand anders gaan. Concurrentie, je weet wel.
    En mijn visie linkt helemaal niet alleen aan materialisme. Het is er gewoon een realistisch deel van. In jouw visie ontbreekt dit realistisch deel.
    Hier stop ik dan ook de discussie met u.

    • Beste Frank,
     Ik reken erop dat er veel mensen rond zullen lopen die in tijden van grote nood menen met hun edelmetalen alles te kunnen kopen/bezitten.
     Jij blijkt telkens voorbij te gaan in jouw reacties aan het begrip; “vaardigheden” maar telkens weer de focus te houden op goud en, inmiddels ook zilver. Tot op de grammen nauwkeurig.
     Tegelijkertijd beweer je dat jouw visie niet linkt aan materialisme.
     De definitie van materialisme; Materialisme is het hechten aan stoffelijk gewin, het streven naar materieel bezit en/of genot.
     Ik wens jou desondanks succes in de tijd dat jouw realiteit niet meer past in die van de toekomst.

     • Beste Tigron,
      Zoals we het er laatst al over hadden met zijn allen: “Kennis, ervaring en vaardigheden zijn niet te koop, alleen onbetaalbaar indien in bezit”.
      Frank W. Denkt daar anders over. We hoeven elkaar niks meer te zeggen toch?

      Keep on smiling my man and have a nice day!

    • Hallo Frank W(eet het beter).
     U heeft naar mijn idee moeite met welgemeende en goedbedoelde kritiek op uw visie, die grotendeels bestaat uit aannames en bijbehorende veronderstellingen.
     Het door u ervaren als een mogelijke ‘aanval’ op u persoonlijk is een grote misvatting van u. U kunt beter de wijze en vooral vooruitziende adviezen ter harte nemen en serieus laten settelen in uw systeem en alleen dan heeft u de grootste kans van slagen het langer vol te houden dan uw gelijkgestemden om u heen die zich verenigen in uw huidige opinie met betrekking tot edelmetalen.
     Tot u persoonlijk spraken diverse mensen hier op dit forum die het bewijs van ervaring en kennis niet behoeven te onderstrepen om geloofwaardig en betrouwbaar over te komen, gelet op de inhoud en strekking van diverse reacties.

 7. ik heb het SAS boek , daar staan veel tips in om te overleven.
  alles wat je eetbaars kan vinden in de natuur.
  sta op punt om een verwaarloosd terrein aan te kopen 5000m2
  deels kan ik er groententuin maken de rest voor enkele schapen of geiten.
  maar als de hongersnood zover is dan zou je je tuin met een tweeloop moeten bewaken.
  maar je gaat geen hongerige persoon die eten zoekt voor zijn gezin overhoop schieten.

  • Waarde Pippodorus:
   Het SAS boek is een waardevol naslagwerk, uitgebracht door een collega, vormgegeven als ‘bijbel’ maar kent geen enkele toegevoegde waarde zonder praktiserende ervaring. Een goede pen maakt immers geen schrijver. Verdeel de krachten en diciplines met meerdere gelijkgestemden die ook uw eigen belang kunnen en zullen blijven dienen, u zit tenslotte in hetzelfde schuitje als eenieder. Als eenling maak je geen kans, bewapend of niet. Als Groene baret kan ik u verzekeren: ‘Gebundelde takken zijn niet te breken, ongeacht de lengte of vorm’.
   Zolang de mensheid alles ‘pikt’ van de overheden (lees: het grootste instituut ter wereld met de meest onrendabele werknemers op de loonlijst), pikt de overheid ALLES van u.
   Dit alles op basis van leugens, misleiding, fraude, intimidatie, drang, dwang en zelfs bedreiging.
   Doorzie het spel en verschaft u zich de mogelijkheid om het meest gevreesde wapen tegen deze instantie te hanteren dat er is…….toon GEEN ANGST. Streef uw dromen en uitdagingen na met gelijkwaardige mensen op basis van gunning. Weersta negatieve kritieken en doe uw ding om te ervaren dat er na verloop van tijd listig geprobeerd wordt om uw daadkracht door de kritiekhebbenden te imiteren. Denk daar maar eens goed over na. Ik wens u succes met uw aankoop van 5000m2 mogelijkheden. Echt.
   De gedachte alleen al om achteraf te moeten roepen ‘had ik maar…, kon ik maar…., als ik nou…. en moest ik maar……’ zou mij zeer ongelukkig maken.
   De tijd voor verandering is NU!

  • Daarom heb je vrienden nodig om je terrein te bewaken. Door de mensen een folder te maken hoe ze aan eten kunnen komen help je deze armen hongerige mensen.
   Je stuurt ze dan niet met niks weg.
   BV de onder schors van de eikenboom en de den wat goed is te eten en als men deze laat drogen kan je er zelfs brood van bakken.
   Dit kan je direct van de boom ook eten en het proeft naar niks net als water naar niks proeft ik spreek uit ervaring en je zou zeggen dat de dennenboom naar zeep zou smaken nee hoor het maakt naar niks.
   Zo kan je vele tips erop zetten en vele zullen tevreden gaan.

   • Ik zou het cambium van de door u genoemde Eik maar links laten liggen (gevaarlijk qua looizuur samenstelling).
    Overigens is de binnenschors een vulmiddel en geen voeding. Hooguit een overbrugging van maximaal 2 weken waarna je eigen lichaam essentiële opgeslagen nutriënten gaat verbruiken en er roofbouw optreedt in- en op eigen lijf.

    • Eik en eikenschors heeft ook nog een andere werking en kan bij bepaalde gezondheidsproblemen voor verbetering zorgen. Als “brood” toepassing ken ik de eik niet.

    • Eik en eikenschors heeft ook nog een andere werking en kan bij bepaalde gezondheidsproblemen worden ingezet. Als “brood” toepassing ken ik de eik niet.

   • Beste ster,
    Met eikenschors heb ik in het verleden huiden gelooid.
    o.a. de stof ‘ looizuur ‘ deed daarvoor zijn werk om het bederf van de huiden te voorkomen.
    Ik kan mij dan ook moeilijk voorstellen dat producten daarvan gezond zouden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in