Hoeveel tijd heeft Zelensky nog met zijn zogenaamde speciale relatie met de westerse elites en de NAVO? Onder geopolitieke deskundigen heerst de opvatting dat de relatie begint te verzuren, aangezien er de laatste weken een aantal indicatoren zijn die erop wijzen dat het verstandshuwelijk wel eens op de klippen zou kunnen lopen, schrijft Martin Jay.

Dit is niet omdat hij niet naar de kroning van koning Charles ging, maar ervoor koos zijn vrouw te sturen, hoewel dit zal worden opgemerkt in de machtskringen in Londen. Nee, u moet verder teruggaan tot eind februari, toen de betrekkingen begonnen te wankelen toen de Oekraïense president in dat hilarische “bel me” artikel op de media aankondigde dat hij de Chinese premier Xi de hand wilde reiken. Dit is de grootste aanwijzing dat zijn tijd opraakt bij de westerse elites die hem steeds minder uitrusting en ordonnantie leveren, niet in de laatste plaats omdat hun eigen voorraden zo absurd laag zijn dat hun eigen landen zich nu niet meer kunnen verdedigen tegen eender welke aanval, waarbij een Britse generaal onlangs in de Britse pers onthulde dat Groot-Brittannië slechts “ongeveer 22 uur munitie” had in een conflictsituatie. Het “bel me” artikel maakte het Westen zo bang dat de secretaris-generaal van de NAVO binnen enkele dagen aankondigde dat “Oekraïne lid zal worden van de NAVO”, wat zo’n absurditeit was dat zelfs Zelensky zelf de opmerking later moest uitpakken en afzwakte.

Dan waren er de uitgelekte Pentagon-papieren, waarvan ik heb betoogd dat ze nep zijn. Heeft Zelensky dit lek georganiseerd om druk uit te oefenen op de VS om een wapenzending te bespoedigen, en om het Westen in verlegenheid te brengen door de plannen van Egypte te “onthullen” om raketten naar Oekraïne te sturen om Rusland te helpen? Zeker een realistischer argument dan een ongeschoolde Amerikaanse militair die ze op het net zet om een rekening te vereffenen, hoewel we het idee dat de soldaat als doorgeefluik werd gebruikt niet mogen verwerpen.

  Zelensky's leugen ontmaskerd: 200 Oekrainse militairen gedood door Russische raketten op trein in regio Dnepropetrovsk

Wat meer houvast biedt en de impasse verklaart waarvan we volgens mij nu getuige zijn, bevindt zich op het slagveld van Oekraïne. Het Westen hoopte nu zeker, met nog maar enkele maanden te gaan voor de herverkiezingscampagne van Biden, dat hij iets zou hebben om de kiezers in de VS te laten zien, die zich afvragen hoe het mogelijk is dat er een half miljoen Amerikaanse burgers dakloos zijn terwijl er meer dan 100 miljard dollar is uitgegeven aan militaire hulp voor Oekraïne. Maar in plaats van symbolische overwinningen heeft Zelensky alleen maar nederlagen.

Meer recent zijn we getuige geweest van de inname van Bakhmut door Russische troepen met zware verliezen aan beide zijden. De NAVO-bazen en westerse leiders moeten zich afvragen als er nog een stad als Bakhmut valt wat dat doet met het moreel van de troepen. Heeft het een domino-effect en stort de hele zaak in elkaar? Zelensky en Biden hebben allebei dringend behoefte aan een overwinning in Oekraïne, maar dat vooruitzicht lijkt steeds onwaarschijnlijker en dus zal in de toekomst waarschijnlijk meer gebruik worden gemaakt van onorthodoxe methoden. De amateuristische drone-aanval op het Kremlin is een goed voorbeeld. Zelensky wordt verscheurd tussen de verantwoordelijkheid voor een volledig WOIII-scenario (dat hij in het verleden een aantal keren heeft uitgelokt, zoals de raketaanval op Polen) of naar de Chinezen stappen voor een vredesakkoord. Dat laatste zal hem echter duur komen te staan, want Xi is alleen geïnteresseerd in vrede in ruil voor een rijke oogst, in commercieel opzicht, zoals we leerden toen het telefoongesprek met Xi eindelijk plaatsvond.

Voor Stoltenberg of zelfs Biden moet dit een cruciaal moment zijn geweest dat zij nauwelijks konden geloven. Het vertelde hen beiden dat Zelensky slechts een bondgenoot is in de breedste zin van het woord en een ondankbare snotaap die in het beste geval niet te vertrouwen is. Een beroep doen op Xi voor een vredesakkoord betekent dat zelfs Zelensky zelf niet veel hoop koestert dat zijn betrekkingen met het Westen nog lang zullen duren en dat de eigenlijke strijd ter plaatse zal blijven zoals die is. Wat wel interessant is, is dat ook westerse elites die een groot belang in hem en Oekraïne hebben, nerveus worden.

  Oekraïne - Nepnieuws helpt nog steeds niet om te winnen

Was het niet meer dan toeval dat de vrouw van Zelensky naar de kroning in Londen werd gestuurd? Of begint zelfs het Verenigd Koninkrijk, een trouwe supporter van hem en Oekraïne, de relatie nu te herwaarderen na het gesprek met Xi?

Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat een Britse minister onlangs tegenover de pers op schokkende wijze heeft toegegeven dat sommige wapens die het Verenigd Koninkrijk naar Oekraïne stuurt, daar niet aankomen, maar worden verkocht op zwarte markten in Oost-Europa.

Onlangs gaf de Britse minister van Defensie James Heappey toe dat sommige wapenzendingen die door westerse geldschieters aan Kiev zijn geleverd, van eigenaar kunnen zijn veranderd voordat ze de frontlinie bereikten. Hij gaf geen duidelijkheid over de precieze hoeveelheid of soorten wapens die zouden zijn omgeleid.

Zijn reactie kwam niet voort uit een verzoek van de media, maar van het Schotse parlementslid Kenny MacAskill, die de minister vroeg een schatting te maken van het aandeel van de Britse militaire hulp aan Oekraïne dat is doorverkocht voordat het de troepen van het land bereikte.

Heappey antwoordde enigszins vaag dat het VK “krachtige procedures” hanteert om ervoor te zorgen dat alle hulp die via het Internationale Donorcoördinatiecentrum loopt, wordt doorgegeven aan het Oekraïense leger.

Hij gaf echter toe dat “er geïsoleerde berichten zijn geweest” – hoewel uiterst zeldzaam – dat aan Oekraïne gegeven materieel niet aan de frontlinie zou zijn doorgegeven, zonder meer details te geven.

Mijn eigen onderzoek in de Daily Mail van juli 2022 concludeerde dat er zendingen Britse en Amerikaanse wapens op de zwarte markt terechtkomen en in Syrië in handen komen van pro-westerse jihadisten die vechten tegen de troepen van Assad. Toen ik het ministerie van Defensie om opheldering vroeg, waren ze ook ongelooflijk vaag over het geven van details, maar samen met een voormalige inlichtingenofficier die ik interviewde, zeiden ze dat er geen traceerapparatuur als zodanig in de uitrusting zat – iets wat moeilijk te geloven lijkt. Mijn ervaring is dat mijn eigen regering tegen mij liegt en dat een aantal parlementsleden met wie ik contact opnam, nerveus werden en hun bereidheid om aan mijn onderzoek mee te werken introkken zodra ze precies wisten waarover het ging. Het is zeer waarschijnlijk dat Heappy liegt over de beperkte aantallen, net zoals het meer dan waarschijnlijk is dat het MvD liegt over het feit dat er geen traceerapparatuur is geïnstalleerd.

  Media blijven "Amerikaanse overheidsfunctionarissen zeiden" claimen, zelfs als het duidelijk om leugens gaat

Wat realistischer te geloven is, is dat de betrekkingen tussen Londen en Kiev ook verslechteren. Het is één ding om de cabal van Zelenksy’s toe te staan een deel van de verzonden uitrusting door te verkopen om hun eigen activiteiten te financieren en een rocksterlevensstijl in stand te houden toen de kansen in het voordeel van het Oekraïense leger leken te zijn; maar iets heel anders wanneer de strijd in het voordeel van Rusland lijkt te zijn gekeerd en Zelensky naar China belt voor hulp. Dat is niet bijten in de hand die je voedt, maar eerder de hand afsnijden en hem voor de smerige honden in je straat gooien om te verslinden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is een wandelende dodeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlava? Nee, geen glorie maar schaamte voor Oekraïne!
Volgend artikelExperts schatten dat er al 20 miljoen doden zijn door COVID-vaccinatie & meer dan 2 miljard gewonden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Gewoon per direct stoppen met die waanzin in Oekriland. De vele, vele miljarden, meer dan 100 miljard alleen al vanuit de usa, hadden veel en veel beter besteed kunnen worden. Nog los van het menselijk leed wat daar gebeurd is. Waanzin ten top. Maar ja, die neocons. Ze willen zo graag de grondstoffen van Rusland inpikken ten voordeel uiteraard van hunzelf. The American dream.
  En dan nog de m.I. krankzinnige sancties van Brussel om Rusland eronder te krijgen. Sancties die de industrie en de welvaart van het volk in Europa alleen maar naar beneden brengen.
  Alles loopt volgens plan. Het WEF staat al klaar om Europa te “ helpen”, als redder voor het bewust verarmde volk. You Will OWN nothing and you Will be happy. De wef marionetten doen ook hun “ best” om het volk te verarmen met de idiote politieke keuzes, opgelegd door datzelfde WEF ( co2, klimaat, boeren weg, insecten ipv vlees op het bord)
  Wat een krankzinnige wereld!

 2. Jan mei 11, 2023 at 12:15
  Klopt.Maar de WEF gaat het niet worden.
  Na cojona zijn er steeds meer mensen die in de gaten krijgen dat ze worden belazerd.
  Jij en ik ook.Kijk maar naar belastingen.
  Je hebt gewerkt,krijgt loon en betaald daar belasting over.
  Klinkt redelijk niet?Vervolgens ga je naar een winkel, en zie daar je mag weer belasting betalen!
  Je bent bekent met de kaasschaaf-methode?
  Er is nix veranderd met vroeger.
  We zijn gewoon horigen van de nederlandse staat en we mogen geen tienden afstaan,
  Nee de HELFT.
  Kijk naar het verval van Rome,decadentie.
  En wij erachteraan met gender-gekte woke-misdragingen en meer
  van dat Sodom en Gomorra!

  • Ik hoop dat u met het WEF gelijk krijgt. Verval van Rome en Europa?
   Helemaal mee eens, al duurde het daar ongeveer 300 jaar. Voor Europa zullen het slechts een tiental jaren zijn. Arme kinderen en kleinkinderen, die de rotzooi op moeten ruimen. Ook financieel.

 3. Landen bestaan al lang niet meer op het niveau dat er werkelijk toe doet in aardse zin: er zijn alleen nog maar experimenteergebieden (vandaar dat men in aangrenzende “landen” zulke enorm verschillende cojona-maatregelen heeft ingevoerd en opgelegd terwijl het dan zogenaamd in alle gevallen wereldwijd om hetzelfde “virus” zou gaan).

  Men wil de gewone bevolking blijven af- en misleiden met een wereldbeeld dat niet strookt met wat er werkelijk aan de hand is. Het gaat dus niet om landen (het sprookje dat landen nog zouden bestaan, is gewoon een façade voor de gewone bevolking omdat ze dit zo gewend zijn) en ook niet om de gebruikelijke verklaringen die men wil geven als reden voor oorlog. Het gaat er ook niet om dat mensen in werkelijkheid behoefte zouden hebben aan oorlogen waarbij ze ogenschijnlijk vrijwillig meewerken aan de uitvoering ervan. Oorlog is ook helemaal niet nodig want het begin en einde ervan worden bepaald door mensen aan de top van de pyramide (het aantal slachtoffers aan welke zijde dan ook is niet bepalend voor de illusie dat een oorlog ten einde is).

  Je krijgt alleen info via de Tv of internet omdat de meeste mensen niet in Oekraïne leven en daar dus niet uit de eerste hand meemaken wat er werkelijk gebeurt. Dan heb je ook nog eens te maken met de abstracties die worden voorgesteld als verklaring voor wat er werkelijk zou gebeuren. Kortom: de virtuele werkelijkheid waarin mensen worden meegevoerd is een satanische betovering (het is magie).

 4. ik schreef dit al een jaartje geleden. Hier hebt je met een krankzinnige circus idioot in Oekraïne te maken. Volkomen evenwichtig. Racistisch, dit zijn de vrienden van het Westen.

 5. No worries about UK support : k heb vandaag op msm gelezen dat de opvolgers van schietgrage(bombardeergrage ) Churchill lange afstandsraketten naar Nazikraine gaan sturen….so everything s hunkydory on the ‘western front ‘

 6. Niet iedereen kon vooraan staan als het verstand werd uitgedeeld, dus vergeef mij en probeer eens uit te leggen waarom Poetin geen beleefd mailtje naar de Oeki stuurt dat ze 24 uur de tijd hebben om zich over te geven of er wordt een taktische kernbom op Kiev afgegeven? Neen, nu zitten ze zes maand wat op te scheppen in Backmoet dat ze een achtertuintje hebben verovert. Het is toch o o r l o g ?

 7. Biden [ Pentagon, M.I.C., Deep state; U.K.; IMF, BlackRock, e.a. ], EU en Nato,

  hebben van dit conflict.

  een proxy wereld-oorlog gemaakt : tegen Rusland en China, tegen de BRICS, tegen SCO.

  Daarom houdt “het westen” dit conflict in stand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in