De onderwerpen LGBT en gender zorgen al jaren voor verhitte discussies, want ondanks alle inspanningen van politici en de media is er nog lang geen meerderheid voor te vinden, zelfs niet in het Westen. Dit blijkt uit de duidelijke afwijzing van “gendering” die alle peilingen laten zien, schrijft Thomas Röper.

Om de emotie uit de discussie te halen, laten we hier meteen aan het begin één ding duidelijk maken: in Rusland zijn er geen wettelijke verboden voor LGBT-mensen. Er zijn homoclubs, veel Russische showsterren zijn openlijk homoseksueel, en Poetin kent hen nog steeds prijzen toe. In Rusland geldt de regel “leven en laten leven”, wat betekent dat iedereen die een, wat Rusland noemt, “niet-traditionele seksuele geaardheid” heeft, die kan uitleven.

Er is slechts één beperking in Rusland: men mag deze “niet-traditionele” levenswijzen niet “propageren” in het bijzijn van kinderen. Er is echter geen dreiging van gevangenisstraf voor overtredingen, het is slechts een overtreding waarvoor men een boete moet betalen. Er kunnen mensen in Rusland zijn die homofoob zijn, vooral omdat er ongeveer 20 procent (deels zeer conservatieve) moslims in Rusland wonen, vooral in de Kaukasus. Maar misdaden tegen homoseksuelen worden in Rusland streng vervolgd.

Afgezien van het feit dat geweldsmisdrijven in Rusland worden vervolgd, zoals in elk land ter wereld, is daar overigens een zeer pragmatische reden voor: het primaire doel van de Russische regering is stabiliteit in Rusland. Stabiliteit is erg belangrijk voor de Russen na het trauma van de jaren negentig en de regering doet er alles aan om haar bevolking te verenigen en elke vorm van “scheuring” binnen de samenleving te voorkomen.

  Europa: De slaaf van Amerika

Daarom wordt het beledigen van religies, bijvoorbeeld, in Rusland bestraft als opruiing. De Russische regering wil niet dat de Russische samenleving, waar alle religies van de wereld miljoenen aanhangers hebben, wordt verdeeld langs de lijnen van het geloof. Respect voor andere geloven, voor andere etniciteiten en culturen speelt een grote rol in de Russische wetgeving. De Russische samenleving bestaat uit honderden etnische groepen, er zijn meer dan honderd officiële regionale talen in Rusland, de culturen en tradities van alle etnische groepen worden bevorderd.

Rusland is trots op deze diversiteit en ziet het als een van zijn sterke punten. Deze diversiteit werkt in Rusland omdat Rusland zich verzet tegen liberale waarden. Voor Rusland is het dus belangrijker dat de interne vrede wordt gehandhaafd dan dat het recht wordt beschermd van een individu dat op een christelijk altaar wil klimmen, een kerkdienst wil verstoren en tweedracht wil zaaien.

Dit hoort bij de Russische mentaliteit, omdat deze houding van het accepteren van anderen zoals ze zijn zich in de loop van honderden jaren Russische geschiedenis heeft ontwikkeld. Dit is de enige manier waarop Rusland in staat is geweest om, grotendeels vreedzaam, de grootste territoriale staat ter wereld te worden, met talloze culturen. De centrale staat accepteerde hen zoals ze waren en legde hun niet haar manier van leven, cultuur of religie op.

De Sovjet-Unie, met haar staatsideologie, vormde in dit opzicht slechts een gedeeltelijke uitzondering, want hoewel zij haar ideologie aan het volk oplegde, beperkte zij hun levenswijze niet. Integendeel, in de Russische regio’s verschenen kranten in de talen van de nationale minderheden, hun talen werden gerespecteerd. Of dit werd gedaan om de socialistische propaganda effectiever te verspreiden, valt nog te bezien. Rusland heeft namelijk een lange traditie in het accepteren van andere culturen zoals ze zijn. De Sovjet-Unie was geen uitzondering.

  Rusland schort deelname aan Oekraïense graanovereenkomst op na "massale" drone-aanval op Zwarte Zeevloot (Video's)

Om verdeeldheid in de samenleving te voorkomen, wordt er in het huidige Rusland voor gezorgd dat niemand de opvattingen van anderen opgelegd krijgt. Respect voor de diversiteit van anderen is een belangrijk onderdeel van de Russische mentaliteit. Daarom werden bijvoorbeeld Jehova’s Getuigen in Rusland verboden: Omdat ze agressief missioneren en andere religies zwartmaken. Dat zou kunnen leiden tot onrust onder de religies.

In Rusland geldt de regel dat men het wereldbeeld, de godsdienst en de cultuur van anderen aanvaardt en dat niemand anderen mag “missioneren”. Dit geldt vandaag de dag nog steeds en ook voor homoseksuelen. Ze kunnen privé leven zoals ze willen, in principe interesseert het niemand. Waar de Russische regering en de overweldigende meerderheid van de Russische bevolking tegen is, is het opleggen van LGBT-regels aan anderen.

Vandaar het verbod op het “propageren van niet-traditionele oriëntaties”. Kinderen moeten niet worden geïndoctrineerd, moeten zich ongestoord kunnen ontwikkelen en als ze volwassen zijn, kunnen ze zelf beslissen hoe ze willen leven. Daarom zijn homoparades in Rusland verboden: niet omdat homoseksuelen onderdrukt moeten worden, maar omdat zij – net als elke andere minderheid – hun leven mogen leiden, maar hun manier van leven niet aan anderen mogen opleggen.

Naar Russische begrippen gaat het er niet om holebi’s te onderdrukken, want zij kunnen leven zoals zij willen, maar gaat het erom dat een minderheid haar wereldbeeld niet aan de meerderheid oplegt.

De Russische samenleving is conservatief, dat geldt ook voor jongeren. Voor iemand die in Europa is gesocialiseerd, is dit soms wat vreemd, maar zo is de Russische samenleving nu eenmaal. In Rusland wordt het traditionele gezin van man, vrouw en kinderen als wenselijk beschouwd.

  Europa en de Verenigde Staten gaan voor Thelma en Louise

De agressieve manier waarop het Westen “westerse waarden” oplegt aan andere volkeren en culturen, zoals we net hebben gezien tijdens het WK voetbal in Qatar, is een van de redenen voor de huidige confrontatie van het Westen met Rusland. Rusland wil geen buitenlandse “waarden” opgelegd krijgen en komt op het internationale toneel op voor elk land, elke cultuur en elk volk om te mogen leven volgens zijn waarden en tradities zonder dat er iets van buitenaf wordt opgelegd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Feiten die de homolobby in de doofpot wil stoppenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoorspelling kwam uit: De VACCINHOLOCAUST die nu over de hele wereld plaatsvindt
Volgend artikelGevolgen van COVID-vaccinatie vanuit het perspectief van een patholoog – Decimeters-lange bloedklonters, kanker, onvruchtbaarheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Wat ze nu op scholen geven aan kinderen aan maatschappelijleer is ronduit om te kotsen en satanisch. Ik heb er geen andere woorden voor. In de 90′ hadden ze dit niet kunnen doen. Ik had die zieke kippen van een leraren opgehangen aan hun eigen lesmateriaal aan het schoolgebouw…En ik maak niet eens een grap.

 2. Dat lgbt volk zijn allemaal oorlogshitsers. Geen enkele lgbter wilt vrede met Rusland. Daarom al dat lgbt volk uit de regering en de Europese uni. Ook de voorvechters voor lgbt rechten zijn levensgevaarlijk voor het volk, weg met hun.

 3. Dat vind ik ook en velen met ons Nuke en Jan deze figuren deugen niet.Als ze zo nodig anders willen zijn dan doen ze dat maar,maar niet ten koste van andere mensen.En inderdaad ze deugen niet maar willen op de voorgrond om te vernietigen wat eerlijk en echt is!!

 4. Masturbatieles aan kleuters, les in homo technieken aan koters van 9–11 jaar, met beeldmatereaal, waarvan een van de twee altijd een neger is.
  Proost.

  Wij zijn in de fout gegaan, met teveel tolerant gedrag in de jaren 70; dat leidde tot veel homo’s,en vrouwen als onderwijzer, en meestal linksen.
  Daar gaat een desastreuze invloed van uit, op koters, en per jaar gezien zijn dat grote getallen.

  En nou zitten we meteen links “kabinet”vol met homo’s en Weffers die zich presenteren in gedrag als vijanden van het volk en mensheid.

  • Nee, ‘we’ zijn de fout in gegaan in de jaren 60 met de ZOGENAAMDE sexuele revolutie van voor-tot-achter georchestreerd door oa de CIA!! aka Cocaine Import Agency

  • Toen linkse homo’s de macht grepen in de 70er en 80er jaren stonden we erbij en keken er naar. Wisten wij veel dat die homo’s er zo’n puinhoop van maakten. Helaas zal jij Pierre en ik niet meer meemaken dat het tij nog ten goede keert. Of er moet snel een revolutie plaatsvinden haha.

 5. Wij moeten NL terugnemen; anders is er sneller dan we denken geen Nederland meer;beginnend met onteigening boeren.

 6. Dit dan:

  Mattel releases “Body Image” book to kids which recommends puberty blockers

  >>> The book contains advice about how to change gender  – without their parents’ blessing and attempts to teach pre-teen girls ’to live comfortably in their own skin.’ <<<

  dailymail.co.uk/news/article-11513307/amp/American-Girl-book-Body-Image-comes-criticism-promotion-puberty-blockers.html

 7. Net als iedereen besmet moest worden met spikes moeten wij nu ook besmet worden met een afwijking aanwezig in de natuur. Voor mij mogen ze er zijn maar ze moeten mij niet door de strot geramd worden. En als mannen dan toch borsten willen laat dan ook uw penis amputeren in plaats van vrouwen met uw penis lastig te vallen op de dames toiletten of kleedhokjes.

 8. “Transgender people who cannot accept themselves for what they are, want to force others to accept them for what they are not.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in