Russische gevechtsvliegtuigen en drones hebben zware verliezen toegebracht aan de Kievse strijdkrachten tijdens recente gevechten in de regio’s Zaporozhye en Donetsk, zo blijkt uit video’s die op 9 en 10 juni online zijn verschenen, bericht Southfront.

Eén video toont een reeks succesvolle FPV kamikaze-drones tegen militaire voertuigen van Kievse strijdkrachten tijdens de mislukte aanval van 8 juni bij het dorp Orekhov in Zaporozhye. Twee andere video’s die zijn vrijgegeven door het Russische Ministerie van Defensie tonen recente aanvallen door Su-25M3 gevechtsvliegtuigen voor nabije luchtsteun en Mi-28N gevechtshelikopters in dezelfde richting.

Kievse strijdkrachten verloren meer dan een dozijn Leopard 2A6 hoofdgevechtstanks van Duitse makelij en vijf M2A2 ODS infanteriegevechtsvoertuigen (IFV’s) van Amerikaanse makelij tijdens hun mislukte opmarspoging in Orekhov.

De Oekraïners deelden een video waarop te zien is hoe hun troepen proberen terug te trekken voordat ze vernietigd worden, terwijl de Russen beelden vrijgaven waarop een van hun soldaten te zien is die voor de verbrande voertuigen van de Kievse troepen staat.

Andere video’s die de afgelopen 24 uur online verschenen, toonden een konvooi van Kievse troepen dat in een hinderlaag liep op een niet nader gespecificeerd front, waarschijnlijk in de regio Donetsk, evenals aanvallen van Russische sluipschutters en de vernietiging van een Oekraïens artilleriestuk.

Sommige video’s tonen Russische aanvalshelikopters en tankjagers die Oekraïens materieel aanvallen, waaronder Leopard 2 main battle tanks en Bradley IFV’s, maar ook pantservoertuigen die door Kievse troepen achtergelaten werden na recente mislukte aanvallen. Andere tonen een beschadigde Oekraïense Leopard 2 en een reeks aanvallen met kamikaze-drones op Kievse troepen.

Volgens de meest recente briefing van het Russische ministerie van Defensie verloren de Kievse strijdkrachten tijdens recente gevechten 680 manschappen, 35 tanks, 11 IFV’s, 19 gepantserde gevechtsvoertuigen, zes motorvoertuigen, waaronder drie HMMWV’s, en een Frans Cezar zelfrijdend artilleriesysteem in de richting van Zaporozhye.

  Interview met Thierry Baudet: "Fantastisch dat Poetin bestaat" (Video)

In de richting van Donetsk verloren de Kievse strijdkrachten 410 manschappen, vier tanks, acht IFV’s, zeven motorvoertuigen, één in de VS gemaakt M777 artilleriesysteem en één Msta-B houwitser.

Ondanks deze zware verliezen zal het regime in Kiev zijn troepen de komende dagen waarschijnlijk pushen om meer aanvallen uit te voeren onder druk van zijn geldschieters in de NAVO, die wanhopig op zoek zijn naar resultaten op de grond om de miljarden te rechtvaardigen die worden uitgegeven om het conflict in Oekraïne te verlengen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense gekken rijden gewoon met Leopard Tanks en ander zwaar materieel in de linie om opgeblazen te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTwitter verwijdert massaal video’s van Syrische asielzoeker die kinderen neerstak in Frankrijk
Volgend artikelTenminste 1 op de 10 Amerikanen zegt dat satanische pedofielen de regering leiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Enorme vuurbal, paddestoelwolk barst los terwijl Rusland massaal Oekraïens munitiecentrum bombardeert
  Het Russische leger blijft Oekraïne “straffen” voor zijn “non-stop provocaties”. De troepen van Moskou hebben het grootste munitiemagazijn van Oekraïne weggevaagd.

  https://youtu.be/c0yc_efmLiw

    • Afgezien van mijn cynische reactie…. hier op FN zijn we mijns inziens allemaal ‘dwarsliggers’ , toch ? De overgrote meerderheid van de meute dweept met NATO en is, msm geinspireerd, russofoob… of het zal hun simpelweg worst wezen wat er gebeurt zolang ze hun loon/uitkering maar uitbetaald krijgen….Dit gezegd zijnde , wij ‘dwarsliggers’ hopen dat Rusland, om het mild uit te drukken, de situatie onder controle krijgt, ik hoop dat ik mij vergis maar ik denk dat onze krankzinnige bende tot het uiterste zal gaan ….dus dat maakt mijn cynische reactie in feite realistischer dan aanvankelijk bedoeld …

   • Welk wraak? De steun neemt alleen maar af, oekraine boekt geen vooruitgang en willen alleen meer geld en wapens. Oekraine moet leveren maar kunnen niks waarmaken. De frustratie van de oekrainse legerleiding neemt toe en het zal me niks verbazen als vroeg of laat Zelenski geliquideerd word voor de legertop (al dan niet in opdracht van Amerika waar het zal doen lijken alsof die een heldendood is gestorven om hem als martelaar te laten dienen.)

    Wat je nu ziet is de wraak van de Russen die al die hebben aangegeven dat ze een neutrale oekraine willen. Kosovo mocht zelfstandig, dan ook donbas..

    Papa Amerika zegt nee, ok dan is de maat vol, dialoog stukgelopen en dan begrijp ik de inval van Rusland om de burgers daar in donbas te beschermen aangezien ze middels referendum nu bij Rusland horen!

 2. Russen hebben nog 2 dagen dagen om hun aandacht op Oekraïne te richten en de bezem erdoor te jagen,
  Maandag stemronde NAVO landen,

 3. Al die mensen moeten sterven voor een dictator Zelenski genoemd omdat hij gekozen heeft voor de hoogmoed. Diezelfde hoogmoed zal hem tenval brengen.
  Had hij van in den beginne zijn presidentschap opgegeven om zijn burgers te beschermen dan was er geen oorlog. Maar zijn eigen volk interessert hem geen reet. Als je zijn stem nog maar hoort dan denk ik aan een terminator die zijn eigen volk opruimt omdat ze onvoldoende de vaccinatiespuit hebben gekozen.

  • “Had hij van in den beginne zijn presidentschap opgegeven om zijn burgers te beschermen dan was er geen oorlog.”
   Dan hadden ze gewoon iemand anders naar voren geschoven. Dit is over 10 a 20 jaar voorbereid. Zijn miljarden in gestoken, denk je nu echt dat ze het af laten hangen van 1 iemand. Voor hem 10 anderen. Huren gewoon een andere acteur of iemand met te groot ego die zo’n rol niet aan hem voorbij kan laten gaan.

 4. Dat de Oekies zwaar verloren hebben: dat is zeker.Kwestie van moffentankjes afschieten.

  Maar de Nato houdt tweek land de grootste vlieg oefening ooit.
  Ik vertrouw ze voor geen meter.

  Goede zaak dat ome Poetin atoom wapens plaatst in belarus; is een goede waarschuwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in