Vorige week maakte de Duitse minister Volker Wissing (FDP) een typische politieke fout: Regels voor u, maar niet voor mij. Om het “energieverbruik” van de voortschrijdende digitalisering te verminderen, raadde Wissing de Duitsers ernstig af om foto’s van voedsel op het internet te zetten. Toen doken zijn Instagram-posts op.

Het zal u niet verbazen dat de ronduit debiele aanbeveling prompt in een eigen doelpunt veranderde, en dat het plan van Wissing met hoon en spot werd onthaald. Intussen heeft de minister moeten terugkrabbelen, bericht Freewestmedia.com.

Het nieuwe idee van de minister van digitalisering, dat geheel in de geest is van Agenda 2030 of de Grote Reset, werd voorgesteld op een G7-bijeenkomst, waar het ging om “het verkleinen van de ecologische voetafdruk bij digitalisering”.

Om de ecologische voetafdruk in de digitalisering te verkleinen, moeten de G7-landen in de toekomst meer aandacht besteden aan aspecten van duurzaamheid. “Wij mogen niet opnieuw de fout maken die wij bij de industrialisatie hebben gemaakt door duurzaamheid op de lange baan te schuiven,” zei minister Volker Wissing (FDP) van Digitalisering van de Bondsrepubliek aan het eind van een vergadering van G7-ministers in Düsseldorf vorige week. In plaats daarvan, zei hij, moet aandacht worden besteed aan zaken als het recycleren van hardware, het beschermen van grondstoffen of het verminderen van het energieverbruik.

Het net-fenomeen dat bekend staat als “food porn” – het ensceneren van visueel aantrekkelijke maaltijden en die dan delen met de eigen net-gemeenschap – heeft herhaaldelijk academische en journalistieke belangstelling gewekt en geleid tot het uitwerken van diepte-psychologische verklarende benaderingen.

  Het Grote Oliecomplot: Het is al sinds het einde van WWII bekend dat olie geen fossiele brandstof is; het is abiotisch

Er is echter nog niemand op het bizarre idee gekomen om deze rage in verband te brengen met energieverspilling.

Wissing heeft schijnbaar niets beters te doen op zijn kantoor: “Wij hebben bijvoorbeeld de neiging om foto’s te maken van ons voedsel. En als je kijkt naar het aantal foto’s van voedsel wereldwijd, dan kom je op een enorm energieverbruik,” leest hij zijn medeburgers de les. Men moet zich afvragen of dit wel “echt nodig” was.

Zelfs de Groenen, die bekend staan om hun pogingen om voortdurend nieuwe problemen en nieuwe eisen voor regelgeving te verzinnen, zijn overrompeld. Het feit dat uitgerekend een liberaal politicus dezelfde doctrinaire opvattingen verkondigt, toont aan hoezeer de Groene ideologie de verkeerslichtcoalitie beïnvloed heeft.

Het initiatief van Wissing stuitte onmiddellijk op kritiek, en terecht – vooral omdat Wissing zelf in het verleden vaak de verleiding niet heeft kunnen weerstaan om een uitgebreide catalogus van voedselfoto’s te posten.

Op zijn sociale media-posts is hij onder andere te zien terwijl hij kwijlt over een bord wafels, pizza’s verslindt, taarten bewondert en dure pescatarische delicatessen, waaronder rauwe tonijn. De blauwvintonijnpopulaties zijn de laatste decennia sterk afgenomen door overbevissing en illegale visserij – niet alleen de blauwvintonijn in de Stille Oceaan, maar ook de Atlantische en de Zuidelijke blauwvintonijn. Dit is grotendeels te wijten aan de vraag naar deze vis op de high-end sushimarkten, en hun toekomst is onzeker.

  Systematische massa-verarming: Wat de "GREEN DEAL" van de EU werkelijk betekent

Klaarblijkelijk verrast door de felle tegenreactie die hij had uitgelokt, krabbelde Wissing vrijdag onmiddellijk terug met de absurde uitspraak: “Iedereen moet vrij gebruik kunnen maken van het net, ook voor #FotosvonEssen [#FotosvanEten], en de politiek moet ervoor zorgen dat dit op een klimaatneutrale manier mogelijk is.” De minister had er beter aan gedaan zijn mond te houden.

Zijn terukrabbelen leverde in ieder geval een paar amusante reacties op. De krant Bild merkte op: “Is de FDP minister gek?” Met bijtende spot raadde het zijn lezers aan zich te houden aan de “zeven gouden Wissing-regels” voor de sociale media; waaronder de spottende tip om voortaan alleen nog maar kleine porties eten te posten (“bordjes voor kinderen of gepensioneerden”), of om ” Twittergemeenschappen” te vormen die de 280 tekens per tweet delen, om zo tweets te besparen.

De Berliner Zeitung publiceerde een galerij vol ironische commentaren op de voedselfoto’s van andere politici.

Alleen de “usual suspects” konden hun gebrek aan humor niet verbergen, zelfs niet bij deze klucht: de Groenen, “Vrijdag voor de Toekomst” en andere wereldredders gaven strenge commentaren, naast de obligate waarschuwingen voor de apocalyps – en de eis dat Wissing “liever zijn macht gebruikt om een snelheidsbeperking in te voeren” of om “de fietsinfrastructuur uit te breiden.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Linksgroene klimaatleugen ontmaskerd: De waarheid is dat we op weg zijn naar een nieuwe ijstijdVolg Frontnieuws op Telegram

  WEF onthult 'vliegende microchips' die 'gedachtemisdaden' kunnen detecteren en 'je hersenen kunnen uitschakelen'

Lees meer over:

Vorig artikelEU beseft nu pas te laat dat de sancties de Europese economieën meer schade berokkenen dan de Russische economie
Volgend artikelDuidelijk: Turkije stopt Zweedse en Finse toetreding tot de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Mensen zorg ervoor dat u ijzerdraad in slaat zodat u strikken kunt gaan zetten op het moment ze ons de hongerdood in jagen !!! Zorg dat u kunt vissen . Koop een boek voor eetbare planten.

 2. Wat me altijd op valt is dat iedere idioot zit te zeveren over een ecologische voetafdruk.
  Dat is namelijk weer zo iets dat de klimaatgekken uitgedokterd hebben om iedereen te kunnen chanteren.
  Waar je nooit over hoort zijn de reusachtige datacenters die gebouwd worden en in hun eentje net zo veel stroom verbruiken als een middelgrote stad.
  Of zeg Ik nou iets wat niet geheel politiek correct is.

  • Eens. Money talks and bullshit walks. De burger is altijd de lul. De schuldige. Maar niemand verzet zich ooit dus zo gaat het. Schapen.

  • Nee . En als het oorlog is al helemaal niet . Dat is wat het is . Oorlog . En nee . Niet met poetin. Maar met de tyfus eu . Onze overheid , die ons daarin geknoeid heeft , en door verraad gaan wij steeds dieper . En dieper .

 3. Het wordt een survival of the fittest
  Ik heb het geluk dat ik in de bergen woon
  Ik heb al een groenten tuin en in de natuur is van alles te vinden
  Ik heb maar één goede raad
  Bereidt u zelf voor

 4. Iemand blokkeren of uit je leven zetten betekent niet altijd dat je voor iemand weg loopt of de confrontatie niet durft aan te gaan. Het is soms de bewuste keuze die je maakt om iemand niet meer toe te laten in je energieveld. Om niet meer te dualeren. Het getuigt van ware kracht om niet meer in manipulerende spelletjes van een ander mee te gaan. 

  Laat je niet gek maken door mensen die zich daardoor afgewezen voelen. Dat is hun Aardse les. Zij mogen leren omgaan met afwijzing en dit niet persoonlijk opvatten. 
  Soms passen mensen niet meer in je leven omdat je groeit en ontwikkelt en de ander de keuze maakt om te blijven hangen of omdat het nog niet de tijd is voor die persoon om te groeien. 
  Mensen die geraakt worden door afwijzing vanuit hun 2e chakra hebben vaak de neiging om vanuit pijn uit te halen, jaloers te reageren, willen je manipuleren, oude koeien uit de sloot te halen, willen graag bevestiging en gelijk hebben met hun overtuigingen en vatten de afwijzing zeer persoonlijk op. 
  Wees niet bang als je hier momenteel mee te maken hebt, laat deze mensen los als ze niet meer in je leven passen. Als er geen ruimte meer is voor deze mensen. Laat maar los in liefde en groei verder. Jij hebt het recht om los te laten! Als een ander daar moeite mee heeft, laat die les bij die ander, je hoeft niet te helpen, te redden of te overtuigen. Deze persoon heeft ook een pad om te bewandelen net als jij. 
  Vast houden heeft werkelijk geen zin. Het neemt je kracht en energie weg. Want al je levensenergie pomp jij in vasthouden. Laat maar los en voel hoe bevrijdend dat werkt en hoe je energie gaat stromen. Vasthouden belemmert ook de vrijheid van de ander. Ook de ander kan niet verder als jij vasthoud.
  Soms zijn mensen er niet klaar voor om met je mee te groeien. Soms kom je ze verderop misschien wel weer tegen op je pad als dat de bedoeling is. En zo niet, dan was het in eerste instantie nooit de bedoeling geweest dat deze persoon in je leven mee zou groeien. En jij heb zoveel energie verspilt om vast te houden.
  Zonde…. laat maar los in liefde…. 
  En maak ruimte vrij voor mooiere dingen in het leven. Nieuwe mensen die op je pad verschijnen waar je geen moeite meer voor hoeft te doen. Deze personen sluiten aan en weten net als jij… een godsgeschenk, een verademing, geen verwachtingen of afhankelijkheid…. dat is het mooie van het leven 🌻🌼🌳🌤🌟

  En waar willen we heen is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde. “We geloven niet meer blindelings in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.”

  Welkom op de officiële website van EuropeansUnited.eu
  De drie belangrijkste standpunten van EuropeansUnited zijn: democratie, mensenrechten en respect voor de grondwet. https://www.europeansunited.eu/nl-nl/home-4/

  https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/het-watermantijdperk-gaat-in-en-zal-ruim-2000-jaar-duren-wat-kan-je-volgens-astrologen-verwachten?referrer=https%3A%2F

  Bijgaande webpage illustreert de grootste fout wanneer men afwijst en zie de gevolgen = History Repeat

  • Fly away leave yer ass to yesterday .
   Dat soort stoned gelul ligt nu wel heel ver achter mij .
   (grapjas) 😛
   Je kletst als de burger lulletjes eind jaren 60 begin 70 .
   De omhoog gevallen nixnutten gingen naar india op goeroe trektocht.
   Kwamen terug hier en waren volslagen devoot en de yoga meuk was een feit .
   Ze verhiefen zichzelf tot de orde van de kruisen kijkers en zielige meisjes versierders.
   Wat heeft jouw verhaal nu te maken met bovenstaande collum ?
   Zout ff op met je zweef gelul 🙂

 5. Wat me keer op keer verbijsterd is dat de ecologische voetdruk van bommen, militairen en vluchtelingentransport noot gemeld wordt.

  • Die worden al jaren bewust buiten de grafieken gehouden (anders zie je heel laag bij de x-as de ieniemien uitstoot niet meer van alle overige vervuilers.

   Elke straaljagers die rakelings over onze boomtoppen vliegtv(en dat zijn er nogal wat) zeg ik weer, daar had onze hele privincie weer een jaar van kunnen rondrijden.

 6. Ga maar vertellen de voetdruk van militaire material dat de EU gaat investeren! In plaats van gas het wordt kolen weer gebruikt! De politicus gebruiken altijd verkoop plaatsjes die de naïeven geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in