TheDigitalArtist / Pixabay

Luc Van Gorp, voorzitter van Christian Mutuality, heeft zelfmoord gepromoot voor ouderen die “levensmoe” zijn en beschreef ouderen schokkend als een “berg vlees” die “begint te stinken.”

De voorzitter van het grootste ziekenfonds van België heeft euthanasie gepromoot als oplossing voor het vergrijzingsprobleem van het land, schrijft Andreas Wailzer.

Luc Van Gorp, hoofd van Christian Mutuality (CM), wees erop dat het aantal 80-plussers in België tegen 2050 zal verdubbelen tot 1,2 miljoen, wat een grote financiële druk legt op de gezondheidszorg en verzekeringsmaatschappijen.

Volgens De Specialist zei Van Gorp dat het probleem niet kan worden opgelost met meer geld en riep hij op tot “een radicaal andere aanpak.”

“Artsen en andere gezondheidswerkers doen nu hun uiterste best om iedereen langer te laten leven, maar met welk doel? Langer leven is toch geen doel op zich? Het moet in de eerste plaats gaan om de vraag: hoe lang kan ik leven met kwaliteit [van leven].”

“Hoe zit het met de categorie ouderen die maximale zorg krijgen, maar nog steeds niet de kwaliteit van leven hebben die ze willen? Die vraag wordt veel te weinig gesteld,” stelde hij.

Van Gorp zei dat er naast de huidige euthanasiewet “ook een zachtere vorm zou moeten zijn voor mensen die het gevoel hebben dat hun leven voltooid is” en voegde eraan toe dat “veel ouderen levensmoe zijn.”

In plaats van het proces zelfmoord te noemen, wat negatieve connotaties heeft, zou hij het “liever noemen: leven teruggeven.”

“Ik weet dat het gevoelig ligt, maar we moeten dat debat echt durven voeren.”

  Open brief aan "Haters" van samenzweringstheoretici

Van Gorp beweerde verder dat de kosten van de zorg voor mensen – menselijke wezens wiens leven een intrinsieke, door God gegeven waarde heeft ongeacht enig lijden – tegen het einde van hun leven misschien niet de moeite waard zijn, waarbij hij “dure medicatie” voor kankerpatiënten aanhaalde.

In een veelzeggende opmerking gebruikte de directeur de metafoor van een “berg vlees” die begint te stinken om oudere burgers te beschrijven.

“Ik vergelijk de ouder wordende mensen wel eens met een berg vlees,” zei hij. “Die berg komt eerst in de gezondheidszorg terecht. Artsen en ziekenhuizen gaan ermee aan de slag en verdienen er goed aan. Maar zodra dat vlees begint te stinken, schuiven ze het door naar de ouderenzorg. Maar vergrijzing is niet alleen de verantwoordelijkheid van de mensen die in de ouderenzorg werken.”

Hoewel verschillende linkse en liberale politici sympathiek staan tegenover de ideeën van Van Gorp, is christendemocratisch leider Sammy Mahdi volgens VRT NWS tegen de plannen en zegt: “Als iemand levensmoe is en het gevoel heeft dat hij in de weg staat en geen bezoek meer krijgt, dan falen we als samenleving.”

Van Gorp herhaalde zijn ideeën in een interview met de krant De Morgen, waarin hij stelde:

De vraag naar zorg zal de komende jaren alleen maar toenemen. Als we gewoon blijven doen zoals we nu doen, gaan we een regelrechte zorgcrash tegemoet. We kunnen dit alleen voorkomen als we kiezen voor een radicaal andere aanpak, vanuit een gezonde samenleving die kwaliteit van leven voorop stelt in plaats van kwantiteit.

“Talloze zorgverleners hebben al lang aangegeven dat het zo niet verder kan,” zei hij. “Er zijn simpelweg niet genoeg professionele handen over om alle zorg te leveren. En als samenleving creëren we te weinig ruimte om te zorgen voor diegenen die ons het meest dierbaar zijn.”

  Hier komt dystopie: het dreigende onheil van de Great Reset samenzwering

In 2002 was België het tweede land na de Tweede Wereldoorlog dat euthanasie legaliseerde. In 2014 werd het het eerste land dat de leeftijdsbeperking op euthanasie afschafte. Op dit moment staat het euthanasie toe voor minderjarigen die lijden aan een vermeende “terminale” ziekte, zogenaamd dicht bij de dood zijn of lijden aan chronische pijn en toestemming hebben van ouders en artsen.

In 2018 onthulde een overheidsrapport dat tussen 2016 en 2017 drie minderjarigen dodelijke injecties kregen.

Het aantal legale euthanasiegevallen per jaar is sinds de legalisering in 2002 gestaag gestegen tot bijna 3.000 gevallen in 2022.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nederland begint met euthanasie van gehandicapten om ‘de planeet te redden’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAllen voor één en één voor allen
Volgend artikelDuitsland staat weer aan de verkeerde kant van de geschiedenis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

57 REACTIES

  • Gijp april 13, 2024 Bij 10:12

   Niet voor de muziek vooruit rennen Gijp, dit gaat ook in het Koninkrijk Nederland plaats vinden m.a.w. de WEF doctrine dendert door.

    • @Gijp…

     In NL is de zorg al verder. Wij hebben alles in protocollen gegoten en niemand heeft door dat alle protocollen je zo snel mogelijk je kist in helpen. Bevel is nou eenmaal bevel… protocol is nou eenmaal protocol. In Nederland hebben ze alles in systemen en protocollen en richtlijnen en regels en voorwaarden gegoten en alles is op stand zelfvernietiging gezet… en niemand in de ketens heeft het door, want ze zijn allemaal gecompartmentaliseerd.

  • Heeft niks met Belgen te maken. Overal waar globalisten en andere WEF-ers de plak zwaaien wordt dit stelselmatig ingevoerd. Eerst was het ondraaglijk lijden, nu al voltooid leven. Later wordt het ouderen die willen leven, criminaliseren als asociaal omdat ze de maatschappij teveel kosten en de euthanasiespuit niet willen overwegen. Het uiteindelijke doel lijkt mij al de nutteloze eters te verplichten zich op hun 70ste verjaardag naar de opgerichte Gates centra in hun 15 minuten stad te begeven samen met hun naasten. Na een korte plechtigheid volgt de spuit en daarna de verbrandingsoven. Abortus, lgtb, transgender euthanasie…het past allemaal in hetzelfde verhaal…

 1. En al tal van die geëuthanaseerde mensen komen nadien in zijn huis spoken ,rond zijn bed hangen en maken Van Gorps leven totaal onmogelijk.

 2. Volgens mij is er geen probleem met legale euthanasie. Ik zou ook niet de hele dag in een stoel willen zitten met een vieze luier. Veel mensen worden inderdaad te lang in leven gehouden met medicijnen (omdat daar veel aan verdiend wordt). Het gaat niet om hoe lang je leeft, maar hoe de kwaliteit van je leven is. Dit artikel wordt geschreven vanuit gelovig standpunt. Dan begrijp ik dat je tegen euthanasie bent. Maar in Nederland is een groot gedeelte van de bevolking niet gelovig, voor die mensen kan LEGALE euthanasie op verzoek van mensen zelf een oplossing zijn. Als ik niets meer zou kunnen en geen plezier meer in het leven zou hebben, zou dat voor mij een oplossing zijn. Je voorkomt hiermee dat mensen op allerlei enge manieren zelfmoord gaan plegen. Bij kinderen is het een heel ander verhaal!

  • Ik weet het niet Anton, Ik hoorde laatst een een verhaal, ging ook over legale euthanasie dat mensen in sommige gevallen tot 40 uur aan creperen waren. Kortom, ik zal nooit mijn medemens vertrouwen met euthanasie. Zij maken een foutje en je komt zwaar getraumatiseerd bij je schepper. En heb dan maar niet een al te grote bek tegen God, anders zegt hij opgedonderd, ga jij maar eens effe afkoelen en hup, ik zit weer in een nieuw geboortekanaal. Heb je het dan?

   • Ik zei ook dat ik begrijp dat gelovigen mensen tegen zijn. Ik ben zelf niet gelovig en heb er geen probleem mee. Die 40 uur creperen is niet mijn ervaring. Mijn vader en moeder zijn beide vredig ingeslapen en is veel leed en pijn bespaard. Zolang het legaal en vrijwillig is, zie ik het probleem niet.

    • Ik moet er niet aan denken. Ik vertrouw mijn medemens daar onvoldoende voor. Als ik het doe, doe ik het zelf. Dan scoor ik wel ergens 10 gram heroïne, Beetje drank erbij, maak er dan maar een feestje van. Maar als iemand het wil moet het beschikbaar zijn. Daar ben ik ook voor.

     • En waarom schrijf ik dat, ongeveer 30 jaar geleden had een vader van een vriendin acute leukemie. Alle trajecten gedaan( chemo’s je kan het niet allemaal niet bedenken) en eindigde thuis voor het raam op een ziekenhuisbed om te sterven.Man was 40 jaar. Met de huisarts allemaal afspraken gemaakt over euthanasie. Je kon de huisarts altijd bellen en dan zou hij het doen. In ieder geval, op een zondagavond was het zover. Pijn was ondragelijk, familie eromheen. Huisarts gebeld………

      Huisarts was dat weekend naar familie in Friesland. Zijn vervanger wilde het die avond niet doen om religieuze redenen. De man is op een afschuwelijke manier die nacht dood gaan, gestikt in zijn eigen braaksel en het gezin stond eromheen. Machteloos.

      Ik vertrouw niemand! Jawel, tot op zekere hoogte maar zeker niet met euthanasie. En dat wantrouwen mogen (en zullen) best meer mensen moeten hebben vind ik. Wat bij de ene persoon werkt hoeft bij de andere persoon niet te werken. Zelfde verhaal als de vaxx. Spuit in je pens en je bent klaar, of je 15 jaar bent, pf 75, 40 kilo of 120 kilo. De vaxx werkt altijd. Tuurlijk. Dan weet je wat de bedoeling was van de vaxx. Langzaam vergiftigen. Niet eens de moeite genomen voor maatwerk. En daar stonden ze hoor, vol vertrouwen in de rij!

      • @Gijp daar moet ik je gelijk in geven. Ik zou het zéker ook zelf regelen. Maar voor mensen die liever hulp krijgen van een arts vind ik dat dat moet kunnen.

     • Ja hoor daar zijn ze weer…de Askhinazies.. het zit bij de Joden in hun naam… Askhi”NAZI”ies…die methodiek is expliciet van hun… verder ben ik 100% akkoord met Gijp…wat Heroïne en met een zalige glimlach..by by…Als het zover is hé..74 en nog zéér goed te been…. maar inderdaad als het lijden wordt dan schakel ikzelf wel naar het… Overlijden..is natuurlijk en Normaal…maar dit is enkel mijn mening hoor, ik spreek hier Niet voor anderen hoor…

      • Volgens mij ging dat bij de Indianen ook zo. Als je jezelf niet meer nuttig vond (voor je zelf en de tribe) ging je de groep uit om te sterven. De ouderen werden niet weggestuurd zover mijn kennis reikt, maar gingen zelf. Dit is wat anders dan de “bijna” actieve euthanasie wat waar die idioot voorstaat. En daarmee volg ik Dwarsligger dus 100% op 11.06 uur. Die staat ook op de lijst, althans de Belgen moeten het zelf maar doen. Wij hebben hier ook tuig genoeg.

    • as a Christian, I would like to remind other christians in here that euthanasia even at a person’s own request is not an option. God created life ,He is the only one to take a life.
     Don’t get me wrong: no one should suffer unbearably and that doesn’t have to be anymore with today’s medication. Patients can be given sedation that subdues all pain (I hope) and then nature can run its course.
     Non-Christians just do as they please. I’m not interfering there since that’s useless.
     And yes, even as a Christian I hope and pray for an not painful death myself. I’m not a supernatural hero and fear pain just like any other human.

  • Deze redenering maakt me echt kotsmisselijk.
   Wie is u, of wie dan ook, om voor een ander te bepalen dat het welletjes is geweest?
   Eerst werd de sociale cohesie kapot gemaakt, toen lieten ze zieke eenzame en behoeftige mensen gewoon stikken.
   En nu maken ze de mensen wijs dat het goed is (voor god weet wat) om plaats te maken op deze kloot voor een ander omdat ze er niet meer toe doen.
   Compleet krankzinnig……

   • ’t Zijn dèrgelijke ‘gàsten’ ( in ’t Vlaams = p e j o r a t ie f !)
    welke in beheersraden en overlegorganen zitten, van zowel
    ‘mutualiteiten’ (Vl) (‘ziekteverzekeringen’, ‘zorgassuranties’,
    als overlegvennoten (als een soort ‘ziekenvakbond’) in ziekenhuisraden
    en (puur pragmatischer dàn) in financiële boekhoudkundige
    portefeuilleafdelingen, van zówèl hun eigenste ‘ziekte(kosten)verzekering’,
    (Rijks)Nationale Ministeries van Ziekte-, en Invaliditeit, Arbeidsongevallen,
    …. èn diézèlfde Ziekenhuissektor !

    ’t Lijkt me hiér specifiek dat die L. V. G. (CM) , – mij overigens tot dáárnèt
    compléét ‘illuster onbekend’ (maar nu dès te méér !) puur door €€n BR!L met
    pragmatische, gevoelloze €urobrilglazen naar de mensen, in casu ‘ouderlingen’
    aankijkt, als zijnde OVERBODIGE ‘geldverslindende’, loodzware, afgedane L_A_S_T_(en)_P_O_S_T_E_N, en diezelfden quasi als wegwerk(p)sujets
    percepteert !

    EVENWÈL :

    Zonder zich er de minste rekenschap en besèf van willen voor OOgen ’t houden,
    dat diézelfde quasi uitgerangeerde, stràks niet lànger begeerde, gewenste,
    ‘ouderlingen’ UITEINDELIJK HUN HÉÉL LEVEN LÀNG VOOR en TOT
    DIEZÈLFDE ZIEKTEKOSTENVERZEKERINGSKASSEN c.q. INVALIDITEITS-, en ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSFONDSEN en LAST BUT NOT LEAST voor
    HUN P_E_N_S_I_OE_N_E_N en ‘WELVERDIENDE OUDE DAG’ en
    ‘ZORGRECHTEN’ GEWERKT, GESPAARD en TEN PERSOONLIJKEN TITEL(S)
    BIJ-, en ÀFGEDRAGEN HEBBEN !!

    HET BEOOGD ONTZEGGEN, AFHHOUDEN, AFWEREN,
    AFLEIDEN, …. BLOKKEREN IS PURE DIEFSTAL !,
    nog los van ’t FILOSOFISCH, AANNEMELIJKERWIJS DE DOOD IN RANGEREN
    en OUDERLINGEN, DE MAATSCHAPPIJ PSYCHOLOGISCH in EEN TOESTAND VAN A PRIORI
    ZELFDESTRUCTIEF OVERWEGEND, MENTAAL EUTHANASIERIJP te willen
    KNEDEN, en a.h.w. IN POLE POSITION te PALABEREN !

    GÉÉN ÈNKELE, NIÉT ÉÉN OUDERLING MAG en ZAL ZICH
    ZELF(BE)SCHULDIG(END) OVERBODIG, ONGEWENST, of VERWENST
    ZULLEN VOELEN ! Ze hebben 1.OOO%% (pro mille) ONVERVREEMDBARE
    PENSIOENRECHTEN en RECHT op WAARDIGE ZIEKTEVERZORGING en BETALING !

    “* Vero Nihil Verius *” ~ “* Nemo Me ImpuneLacessit *” 14 IV 2O24 18:3O

 3. Wat een denigrerende taal! K heb niks tegen een weloverwogen beëindiging voor mensen of dieren maar dit is zo respectloos..als ik 60 seconden zijn strot dicht knijp veranderd ie zelf binnen no-time in een stinkende berg vlees.

  • Kennelijk kan dat in Belgistan, de eerste bestuursvoorzitter van een zorgverzekeraar ligt er de zelfde dag nog uit. Maar wij hebben dan ook geen ziekenfonds. Dat scheelt. Kost een paar centen, maar je hoeft je dit soort taal niet te accepteren.

  • We kunnen hem ook ’n vlijmschèrpe g r a t i s zèlfhulpkit ‘harakiri’ aanpraten,
   met gedegen feilloze 1. OOO%% (pro m!lle succes verzekerd !) handleiding !

 4. Er zijn veel mensen die geen 2 zetten vooruit kunnen denken, eerst de ouderen kapotstuk euthanaseren die aan een nog nader te bepalen argumentatie moeten voldoen, dan treedt de glijdende schaal in werking en worden bijv. werkeloze bankhangers kapotstuk geëuthanaseerd en maar emotioneel regeren i.p.v. de regie gezamenlijk ter hand nemen, een land vol gedemoraliseerde ‘mannen’ enfin daar valt ook niets mee te beginnen n.m.m.

 5. Mag ik vervelend zijn voor Luc van Gorp maar bij deze heb je het gepresenteerd om ook op de verwijdering lijst een plaatsje te hebben verworven zodra bijltjesdag is aangebroken dan kan dat stinkende lichaam en geest van jouw meteen gedumpt worden bij het chemisch afval.

 6. Mijn carrière in de zorg begon in een verpleeghuis voor demente bejaarden.

  Een van die mensen lag dood te gaan in bed. Niets leek meer te werken qua behandeling, dus gingen de naalden er uit. Ze mocht op haar eigen manier gaan. Euthanasie was nog een vies woord.

  Ze vocht terug…….kwam terug. Liep na twee weken weer rond.

  Het was haar tijd dus kennelijk nog niet.

  Ze ging uiteindelijk op haar eigen manier dus, en op haar eigen tijd .

  Daar heeft zo’n Belgisch huftertje niet voor God in te spelen…….! Grote God, wat een smeerlapperij !

 7. In principe ben ik niet tegen euthanasie, mits er sprake is van ondraaglijk lijden en op eigen verzoek bij een gezonde psyche van de betrokkene.

  Wat echter vandaag de dag aan het gebeuren is, dat er steeds meer mensen dingen aangepraat worden waardoor ze een bezwaard gevoel gaan krijgen en daarbij een schuldgevoel dat ze nog leven.
  Deze tendens komt naar mijn mening voort uit financieel belang van overheden en andere organisaties.

  Veel zorgverleners zijn verdwenen vanuit kostenaspecten en ziekte verzuim a.g.v. die bekende prikken.
  Nu zitten er duizenden oudjes hele dagen uit het raam te kijken in afwachting van hun einde.
  Het is blijkbaar een te grote kostenpost om deze oudjes een stukje levensvreugde te geven of zelfs maar een fatsoenlijke dagelijkse verzorging.

  Vorig jaar gelezen dat een verzorgingshuis de oudjes extra lieten betalen indien ze in plaats van 1x per week 2x onder de douche wilden.
  Het waren de kosten die daartoe noopten aldus het directiebestuur.

  Voor veel aspecten m.b.t. het euthanaseren is het een brevet van onvermogen/onwil om een menswaardiger leven te creëren.

  ” De hedendaagse trend om alles in het leven uit de drukken in termen van kosten/baten is een indicator voor de sociale gevoelens in onze samenleving…”

  • De overheid bezuinigt sinds jaren ook op de ouderenzorg. Steeds verder wordt de zorg in zijn geheel uitgekleed.
   Ik ben nu 75jr. en zou nooit naar een verpleeghuis willen om daar weg te kwijnen tot aan mijn dood.
   Dus vind ik het prima dat euthanasie toegankelijker wordt voor o.a ouderen die daarvoor kiezen.

 8. Ik verwacht van deze beste man dat hij, als hij eenmaal op een hoge leeftijd is aanbeland of als hij dure zorg nodig heeft, de maatschappij met goed voorbeeld vooruit gaat en zelf direct zijn leven beëindigd voordat hij veranderd in een berg vlees dat begint te stinken.

 9. Luc Van Gorp is een boven ons gestelde en laat een proefballon op in de trant van Aktion T4, grijpt dus terug op het nazi beleid, de nazi’s zijn dus een voorbeeld voor deze politieke knakkers met een kapotte kop, de hel wacht op hem.

  • Natuurlijk verteld Luc van Gorp niet de hele waarheid dat de Belgische gezondheidszorg net zo onder financiële druk staat als de Nederlandse die een groeiend aantal migranten moet verzorgen en de statushouder van deze asiel parasieten voor 2/3 aangewezen zijn op een langdurige uitkering, eerst de oudjes weg dan komen ze voor onze huizen, je ziet het gebeuren, zelfs omroep MAX bemoeide zich in een aflevering over de kosten van de vergrijzing, we staan erbij en kijken ernaar.

 10. Het Belgische zorgsysteem gaat failliet. Repartitiestelsel het de pensioenregeling die er voor zorgt dat almaar minder jongeren almaar meer ouderen moeten onderhouden met onbetaalbaar dure pensioenen. Mutualiteit heet de zorgverzekering, een negentiende eeuws systeem van de toenmalige vakbonden dat gemakshalve in 1946 voor alle Belgen verplicht gesteld werd en tot een vicieuze cirkel leidde; alleen maar duurder wordt ook zonder vergrijzing.
  Van Gorp wil enkel zijn winkel kunstmatig nog wat langer draaiende houden. Uiteindelijk komt toch de shock en zijn de gepensioneerde Belgen er even erg aan toe als de Russische in 1992. Behalve wie zich privé heeft verzekerd en een flinke spaarpot heeft opgebouwd. Waarom dacht u anders dat er 238 miljard Euro op “slapende” Belgische spaarrekeningen geparkeerd staat en de opeenvolgende regeringen er maar niet in slagen dat geld te activeren in de economie?

  • In tegenstelling tot Nederland heeft België geen goed gevulde pensioenpotten – als ze tenminste nog niet door ‘Brussel’ zijn leeggeroofd. Verder is het financieringstekort al jaren te hoog en zit België met een schuldenquote van bijna 110% van het BNP, terwijl dit volgens de in 2002 geïntroduceerde euro niet boven de 60% mag uitkomen.
   Heeft Luc Van Gorp al contact opgenomen met het in 2013 teruggetreden koningspaar Albert II (1934) en Paola (1937)?

 11. Als BV, Beschaamde Vlaming als ik dit allemaal lees, vind ik dat Mr Luc dan maar het goede voorbeeld moet geven als hij vindt dat er teveel mensen op de aarde rondlopen! Als hij daar zo bezorgd over is, moet hij zichzelf dan maar humaan verwijderen van de aardbol.

  • The system isn’t broken, it was designed this way. Everything is going according to their plan… well not everything, but the system they build has imprisoned us to a point that almost no human has any freedom, while most humans THINK they have all the freedom. We are living in a simulation that they created. They hacked our thoughts, our feelings and our imagination. We are in a mental prison of ego. To get out we need to let go of our ego’s and to do that we need to let go of the old world and the Old World Order that is trying to continue their reighn of terror and destruction, fear. We need to let go of our fear to re-ignite the love that life needs to flourish. Untill we let go of our ego’s, things will get worse and worse… untill the ego dies. So buckle up, it’s going to be a bumpy ride. The end won’t be easy for the ones that are aware of what’s happening. Keep your distance and focus on inner-engineering instead of solely watching the old world die… because it will die, the world of fear has to die in order for a world of love to be reborn.

   Good luck to you and your loves ones, keep faith in mankind. We are all lights waiting to be lit.

   🙏❤

 12. Mochten we nu eens de bedenkers aanmoedigen om voorbeeld te geven aan hun eigen visie, dat zij zelf euthanaseren, dan zijn wij er vanaf en kunnen ons leven verder leiden zonder input van deze “zieke en corrupte elite”.
  Best ook het W.E.F. en zijn aanhangers laten elimineren, hetgeen zij nu met ons trachten te doen. Zij wanen zich “superieur”. Door hun geld?, verloederde levensstijl?, hun waanideeën?, hun machtswellust?. Zij zijn de rotte appels in het verhaal. Feit is dat de natuur sterker is dan deze “bende elite, die leeft zonder scrupules en mentaal en geestelijk ziek is”.

 13. dit kan alleen maar worden voorkomen als we allemaal weigeren nog langer de belastingen te betalen waaruit de vette salarissen van dit soort idioten betaald worden!!!

 14. Als de globalisten en hun aanhang het voorbeeld eerst geven dan is er al veel opgeruimd aan nutteloze mee eters, en ouderen betalen toch ook aan de zorg of zie ik dat verkeerd?

 15. Nu is het zo dat je tot het uiterste in leven moet blijven. Maar wat als je leven klaar is? Moeten anderen dan beslissen of dat zo is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in