H&M gebruikt een vrouw met overgewicht als haar nieuwe bikinimodel – en nu krijgt de Zweedse kledinggigant kritiek te verduren.

In de nieuwe campagnefilm van H&M is het zogeheten “plus-size model” Paloma Elsesser te zien, terwijl ze probeert “weg te komen van het ‘lawaai’ van de meningen en negativiteit van mensen”.

In de video komen ook andere, dikkere Afrikaanse modellen voor.

Maar het Zweedse bedrijf wordt nu zwaar bekritiseerd.

“Het model is zwaarlijvig. Het is niet stijlvol en ook niet gezond om met zo’n model te etaleren”, schrijft iemand op het Zweedse discussieforum Flashback.

“Kwestie van tijd voordat we ook vette vrouwen met penissen in H&M-reclames zien en je huisbezoek kunt krijgen van woke-types en als vrouwenhatende man-varken aan de schandpaal word genageld als je online een opmerking hebt geplaatst over hoe het in de tijd voor Izabella Scorupco beter was”, schrijft een ander.

Hier is de “racistische” foto in de IKEA catalogus die IKEA niet wil dat u ziet

  Facebook voegt informatie Wereldgezondheidsorganisatie toe aan alle berichten over Covid-19 vaccins
Vorig artikelIn Zwitserland wordt de nationale wetenschappelijke raad voor de rechter gedaagd wegens COVID-angstzaaien
Volgend artikelBill Gates hoopte dat Epstein hem een Nobelprijs zou regelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Een beetje overdreven reactie om er dan maar meteen dikke vrouwen met penissen bij te halen omdat ze wat dikkere modellen laten zien.
  Mijn smaak is het ook niet maar je hebt ze toch echt veel vetter en een stuk ongezonder.
  Ik vind dit nogal mee vallen, ja ze zijn vrij stevig.
  Maar om nou te zeggen moddervet, daar stel ik mij toch iets anders bij voor.

 2. Ik vind het ook wel mee vallen. En zijn ze omdat ze wat meer kilo’s hebben ook ineens lelijker. Ik zie dat toch liever dan een uitgemergelde Twiggy. En ik vind het knap van H&M dat ze dit doen terwijl ze de kritiek wel verwacht zullen hebben. Wat is nu een schoonheidsideaal. Een uitgemergelde of een persoon met wat kilo’s meer. Dat is voor iedereen persoonlijk vind ik.

 3. Nou sorry hoor, hier zakt m’n broek van af! En ik heb ook een maatje meer! Zien we eindelijk eens volslanke dames in een “normale” reclame is het weer niet goed!! Ik vind dit meer de realiteit weer geven dan die graatmagere, gefotoshopte modellen! En wat nou verkeerd voorbeeld! Anorexia promoten! Das een voorbeeld!! Ga toch weg zeg! Prachtige reclame met prachtige dames! Ga zo door H&M!

 4. Wat een prachtige vrouw. Ik zie er net zo uit. Althans sinds ik stopte met elke dag met honger gaan slapen en te veel bewegen. Heb dat helaas een half leven gedaan om.maar op model te blijven. Wat was dat dom.
  Al die … boekjes en sites over lijnen – is business. Meer niet. Je hebt het figuur dat de natuur jou geeft.
  Voel me nu al jaren veel beter en barst van de energie. En zie er veel beter uit. Ik vind het prachtig dat H & M gewone vrouwen als model kiest.

 5. Prachtige vrouwen zijn het. Zoals er zovelen zijn in de wereld. Eindelijk durft men ook eens een vollere vrouw te laten zien. Er is GEEN schoonheids ideaal mensen, dat is er alleen in sommige personen. Voor een ieder is het anders. Laat dan ook een ieder in zijn / haar waarde. H&M ga hier mee door aub..we zijn allemaal verschillende mensen met verschillende vormen. Tijd dat men dat gaat respecteren.

 6. Prachtige, vrouwelijke vrouwen. Mooi gefilmd ook. Ik hou helemaal niet van reclame maar soms zitten er pareltjes tussen. Dit is er één van. De dames zien er gezond en fit en zelfverzekerd uit… Heerlijk! Mag van mij de nieuwe trend worden!

  • Hahaha ja echt mooi gevonden, ik braak er ook van. Wij moeten alles normaal gaan vinden, we mogen niet blank en niet slank zijn….
   HM hebben trouwens wel meer van die afschrikwekkende modellen, echt om van te kotsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in