Het typische gezicht van een deugmens: Onbeschoft – arrogant – betweterig – vol haat tegenover andersdenkenden – onbekwaam om nieuwe informatie op te nemen – onbekwaam om nieuwe bevindingen te maken.

Louise Drieghe en haar collega’s hebben onlangs 300 Noord-Amerikaanse volwassenen ondervraagd over hun cognitieve capaciteit, en hun respectieve IQ’s vergeleken met hun politieke voorkeur. Zij ontdekten dat de meest politiek correcte, “woke” mensen in de samenleving ook de domste zijn, bericht Ethanh.

Via het platform Mechanical Turk vroegen Drieghe et al. de deelnemers naar hun mening over vrije meningsuiting, legden hen een reeks stellingen voor en vroegen hen hun instemming of afkeuring te beoordelen aan de hand van een schaal van negen items. Tot die stellingen behoorden “Elk individu heeft het onvervreemdbare recht om zijn gedachten vrij te uiten” en “Censuur van meningsuiting laat weinig ruimte voor debat en verschillende standpunten.”

Om de politieke correctheid van de respondenten te meten, gebruikten de onderzoekers een schaal met zeven items die door twee andere onderzoekers was ontwikkeld. Statements voor dit deel waren onder meer: “Ik word boos als ik iemand politiek incorrecte taal hoor gebruiken” en “Ik probeer mensen in mijn omgeving op te voeden over de politieke betekenis van hun woorden.” Uiteindelijk ontdekten Drieghe et al. een positieve correlatie tussen cognitief vermogen en steun voor vrijheid van meningsuiting, wat betekent dat hoe meer iemand het Eerste Amendement steunt, hoe slimmer hij of zij is.

Hetzelfde geldt voor politieke correctheid. Als u snel beledigd raakt door andermans woorden en probeert te controleren wat anderen zeggen, is de kans groot dat u niet erg slim bent en in feite misschien wel dom. “Noord-Amerikanen met een hoger cognitief vermogen zijn meer voorstander van vrije meningsuiting en minder bezorgd over politieke correctheid,” meldde de Daily Sceptic. “Ze zijn minder woke.”

  Kledingbedrijf verontschuldigt zich voor 'verborgen racisme' - voor de zogenoemde bh-kleur 'tabak'

Het is slim om vrijheid te steunen (en dom om het niet te doen)

Om eerlijk te zijn was de analyse gericht op mensen met een universitair diploma, dus misschien wijzen de resultaten er daarom op dat vrijheidsliefhebbers slimmer zijn. “66% van de deelnemers had er een, vergeleken met minder dan 40% van de algemene bevolking. Misschien waren de correlaties zwakker geweest als de steekproef representatiever was geweest? Dat kan ik niet uitsluiten,” schrijft Noah Carl van de Scepticus. “Dat gezegd hebbende, zijn de bevindingen van de studie consistent met eerder onderzoek waaruit blijkt dat cognitief vermogen samenhangt met brede klassiek liberale overtuigingen, zoals steun voor vrije meningsuiting, democratie en rechten voor vrouwen, en verzet tegen staatscontrole van de economie.”

In de commentaren wil iemand weten hoe “woke” links zo’n stevige voet aan de grond heeft gekregen in de samenleving, aangezien zij niet het scherpste mes in de la zijn. “Hoe hebben ze zoveel invloed gekregen? Lege vaten maken het meeste lawaai, zoals het gezegde luidt.” Een ander reageerde hierop met het beroemde Amerikaanse spreekwoord: “Het piepende wiel krijgt de olie.” Een andere commenter schreef dat de bevindingen van dit onderzoek voor zich spreken – geen studie nodig. “Er is geen onderzoek nodig. Het is overduidelijk,” zei deze persoon. “Als je gelooft in abjecte rotzooi, ben je een idioot. QED. Vertrouw me, ik ben arts.”

Iemand anders benadrukte dat er geen correlatie bestaat tussen educatieve intelligentie en het nemen van de juiste beslissingen. “Geen enkele,” zei deze persoon. “Het eerste is grotendeels gebaseerd op geheugen, het tweede grotendeels op intuïtie. Je kunt academisch briljant zijn, maar zo dom als een plank; de afgelopen jaren hebben dit slecht begrepen feit scherp in beeld gebracht.”

  Zweeds gezin nam Mohamed in hun huis – verkrachtte meteen hun minderjarige dochters

Anderen wezen erop dat de reden waarom liberalen zoveel macht hebben, ondanks hun domheid, is gelegen in hun vermogen om te infiltreren in belangrijke segmenten van de samenleving, namelijk de academische wereld, en een monopolie te creëren op wat er op beleidsniveau wordt gezegd en gedaan. “Dit werd allemaal gefinancierd met schulden, zoals gewoonlijk,” zei een van hen over de subsidiëring van de linkse ideologie in vele sectoren van de samenleving.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

DEUGMENSEN DOSSIER

Deugmensen zijn geestelijk ziek in de klinische zinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeze keer is het anders: Wijsheid van de menigten versus Westerse propaganda
Volgend artikel“Op naar Moskou!” Zei de NAVO-leider
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

60 REACTIES

 1. Mensen die erg woke zijn, overheden die woke doen. Indien ze een bedrijf / onderneming zouden zijn, dan waren ze allang failliet gegaan.
  Wensdenkers brengen de maatschappij grote schade toe.

  • idd, maar het echt foute van het hele Woke gedoe is dat ze al een tijdje het bij onschuldige kleine kids op scholen inproppen in die kinder breintjes, diep diep triest, want luister naar de leerkrachten… die vertellen de waarheid, die leren je hoe de wereld in elkaar steekt en wat belangrijk is…

   ja zo zou het moeten zijn, maar is het helaas al heel lang niet meer, het lijkt steeds meer op say een IS lam systeem, jong beginnen met indoctrineren desinformatie verkondigen en herhaal dat…

   dat soort lieden die daaraan meewerken verdienen het niet om te leven.

   • Zou het ook mogelijk zijn dat kinderen op school vandaag de dag geïnfecteerd worden met woke omdat Soros de enige uitgever voor basisschoolboeken in Nederland heeft gekocht?

 2. Heel dom… en heel oppervlakkig… of is dat inherent met elkaar verbonden. Kortzichtige, oppervlakkige, onwetendheid door luiheid en lethargie. De westerse mens is als een verwende hond, volgevreten, kan amper nog op zn benen staan, maar vanuit zn veilige mand DENKT het dat het een wolf is. We zijn zo gemaakt. BEDANKT SCHOLEN… jullie hebben generatie na generatie dommer en dommer gemaakt. Het bewustzijn is maximaal vernauwd en met de spuiten willen ze dat permanent maken. Onwetende zielloze slaven. Alleen een enorm trauma kan ons nog terug in de realiteit brengen. De stille meerderheid MOET gaan opstaan!!! De meerderheid is niet gestoord of dom… de meerderheid zit op zn handen en doet NIKS… want de hypotheek en de huur en de rekeningen en ze willen LEUKE DINGEN doen. Er is een tijd voor spelen en een tijd voor werken… het is tijd voor werken!!! We moeten onze onderdrukkers gaan onderdrukken!!! De phoenix moet uit de as herrijzen, of we zullen met zn allen in deze pan gaarkoken.

  • @ Naam:* februari 24, 2023 at 10:31,
   Bij de meeste ontbreekt elke eigen inzet om tegen het systeem in te gaan. In het verleden diverse actie groepjes opgezet. Maar verder dan een handvol mensen kwamen we nooit. Vele vroegen we om mee te strijden, daar werd toch door vele gezegd van waarom. Jullie doen het toch al, dus waarom moeten we dan mee doen met jullie. Alleen als er een financiële vergoeding tegenover stond wilde ze we mee strijden, maar anders niet. Daarmee kwam de aap uit de mouw van vele luie donders, die eigenlijk nergens meer iets om geven. Alleen als ze er zelf financiële gewin aan hebben komen ze wel van de plek. Maar dan heb je als actiegroep enkel figuranten i.p.v. mede strijders. Vele willen nog wel een handtekening zetten, maar verder is er geen enkel initiatief te bespeuren.

   Het is net zo als toen het vaccin op de markt kwam, zoveel mogelijk mensen gewaarschuwd om hem niet te halen, omdat het vergif is. Werd ook massaal genegeerd. De meeste zijn gewoon zombies, die hobbelen met het systeem mee. De MSM omarmen als de enige nieuws brenger, die altijd de waarheid spreekt en zo al die andere opvattingen afdoen als onzin en fake nieuws. Zodat al die onderwerpen niet meer ter discussie gesteld kunnen worden met hen. De wereld verandert snel in het zwart/wit denken, terwijl we 20 jaar terug nog 50 tinten grijs hadden.

 3. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Ieder normaal mens ziet hoe ziek woke is.

  Mensen die woke zijn dat zijn labiele zielige figuren, nietsnutten voor een samenleving.

  Ik heb getinte vrienden en homo stellen en deze zijn allen tegen woke. Zij zeggen woke breekt alles af waar wij jarenlang voor gevochten hebben.

  Woke is de weg vereffenen voor pedofilie wat juist de elite zo graag wil.

 4. Ik hoorde uit het onderwijs dat tieners nog conservatiever zijn dan hun grootouders. Hoewel het misschien nog meevalt want definities zijn bijna omgedraaid, en blowen is ingeburgerd op ‘onze leuke gezellige school’ waar de politie met snuffelhonden de schooltassen komt inspecteren.

  Ik nam een koffie om mee te nemen ergens aan de counter bij de HEMA. Ik ben bekende. Maar die tieners laten je eerst betalen, want je weet nooit, je voelt het al hoe ze zijn en daarna schenken ze in, en het gaat veel langzamer allemaal. Ondertussen gaan ze nog overleggen ook. Maar wel sloven ze zich dan uit om extra perfect over te komen. Het is gewoon een vernedering. De meisjes lachen breed met hun gemaakte grijns. Ik dacht altijd dat simpel werk je vrijwaart van de complicaties van carrière op hoog niveau. Dit soort problemen kreeg ik op een IQ test toen ik tien was. Helaas kwam ik er goed door, want de maatschappij zit barstensvol met steeds ingewikkelder van die raadsels.

 5. Disney ging woke en moest 2 weken geleden 7000 man ontslaan omdat er weinig mensen meer naar de parken kwamen.

  De film met de vrouwelijke ghostbusters was de enige uit de serie die massaal flopte.

  Scooby doo de film waarin Selma zwart en lesbie is was een zware flop.

  Marvel word ook al massaal geboycot na hun strips waar mensen een vaccin gaan halen en met een pleister op hun arm getekend staan.

  GO WOKE GO BROKE daar komen ze wel achter. De mensen willen het niet al scheppen ze een beeld dat de hele wereld dat wil.

 6. we worden geleid door domme mensen.
  hoe dan?
  hier is een theorie daarover, het is niet gezegd dat dit een feit is, en zeker niet dat dit in alle gevallen zo kan zijn:

  het valt op dat mensen die kritiekloos alles aannemen wat ze verteld word heel bruikbaar zijn voor figuren die willen aansturen. geen “ja maar”, of “ik heb een beter idee”. dat vinden de figuren niet fijn, die hebben ze liever niet.
  als deze mensen dan ook nog heel goed kunnen onthouden wat ze voorgekauwd word en een examen afleggen waaruit moet blijken of ze alles onthouden hebben, dan kunnen ze het heel ver schoppen. misschien kunnen ze zelfs een figuur worden dat wil aansturen. want ook daar zit weer iemand aan de touwtjes te trekken die leiding wil geven aan leidinggevenden die gewoon doen wat ze voorgekauwd wordt.
  de kracht van dit volkje is dat ze allemaal hetzelfde denken. dat denken ze, ze herhalen slechts wat ze voorgekauwd is.
  de rest van het volk dat wèl zelf na kan denken zijn irritant voor het systeem, maar vooral denken ze daarom ook niet allemaal hetzelfde.
  zo krijg je een kleine groep, die hetzelfde denkt, tegenover een grotere groep met verschillende ideeën. de kleine groep wint dan, en in 50 jaar tijd zijn zo de universiteiten, banken, media, het leger, politiek en andere organisaties langzaam overgenomen door deze mensen zonder vermogen om zelf na te denken,
  en worden we geleid door domme mensen.

  • ‘we worden geleid door domme mensen.
   hoe dan?’

   Ons onderwijssysteem filtert op volgzaamheid en corruptie. Wie goed volgt en corrupt is, die gaat een gouden toekomst tegemoet. Onze scholen hebben NIKS met onderwijs te maken. Scholen zijn sorteercentra waar slaven worden geprogrammeerd!!!

 7. Het zijn ZEKER niet alleen de ‘wokies’ die erg dom zijn! De afgelopen jaren hebben laten zien dat ook heel ‘intelligente’ en hoog opgeleide mensen erg dom zijn, zich laten voorliegen met BS-‘wetenschap’ en daarna heel braaf die mindfuck-diktatuur faciliteren! Erger nog, zij zijn degenen die de wakkeren de las lezen over hoe “slimme” mensen zich moeten laten misbruiken door de Big-Pharmaffia om verder de rest van hun miserabele leven als vergiftigde proefdieren door te brengen…

  • ook discussies gehad met zogenaamd ‘hoogintelligente’ mensen….
   die ‘virus’ is zo dodelijk…
   ik : oh ja?? is het daarom dat ze GERECYCLEERDE video’s moeten gebruiken??? als die ‘virus’ zo dodelijk is, dan moeten ze dat toch niet doen?
   antwoord…: dat is om de ‘ernst’ aan te tonen, om te tonen hoe ‘dodelijk’ die virus is..
   ik : als die ‘virus’ werkelijk zo dodelijk is, dan moeten ze toch niet aan recyclage doen? dan hoeven ze toch gewoon rond te gaan en al die ‘doden’ die er dagdagelijks vallen filmen??? tenzij….die er niet zijn, dan moeten ze wel aan recyclage doen om mensen schrik aan te jagen…
   en poef…we zijn geen vrienden meer…lol

 8. Wokers hebben een rare ziekte: Ze zijn kleurendoof. Kennen alle kleuren van de regenboog. Willen niet dat er de mogelijkheid is dat er mengkleuren zijn en al helemaal niet dat er ook nog geen kleur bestaat. (zwart). Alles wat heel licht van kleur is (mengkleur dus) Is volgens de woke gekkies wit: spierwit zelfs. Iemand met een blanke huidskleur kunnen zij in de sneeuw niet zien. Vooral als ze geen kleren aan hebben. Zien ze mogelijk alleen een bosje van kleur in de schaamstreek en hoofdhaar mits dat geen mengkleur heeft. Hoezo zijn wokers zielig ??????

 9. Ik had beslist deze studie niet nodig om tot dezelfde conclusie te komen.
  Zo dom als pindakaas.
  En ik ben ernstig allergisch voor domme mensen!

 10. Shit he !!! Moest daar een studie voor gedaan worden ?? wat een verkwisting van tijd en geld. Dit wist een boer met een arm al sinds het begin van de woke-onzin. Ja allergisch voor domme mensen, ik ook. Een groot probleem Yvonne, we komen ze overal tegen en het wordt met de dag erger. Gas, electriciteit en domme mensen…..erg gevaarlijk ook, je ziet het niet maar voelt het pas als het te laat is.

 11. Hoe hoger de kwalificatie des te beter lopen ze mee in “het systeem” en verdedigen dit als zijnde het beste wat er te kiezen valt. Volledig klemgestudeerd met nonsens, kunnen herhalen en verder niets, graven altijd in hun beschikbare kennis die bestaat uit desinformatie en misleiding en baseren daar hun conclusies op.

  Ondertussen is hun ego gestreeld omdat zij denken hoger te staan en meer te weten, oftewel het zijn de perfecte usefull idiots die nooit zullen toegeven aan hun ego en dus usefull blijven for the powers that be.

  Hoe slim ze ook denken te zijn wat een misvatting is want ze weten veel, veel misinformatie vooral, ze geloven alles wat je ze wijsmaakt als je maar zegt dat je expert bent. Die sukkels geloven dat we in de ruimte zijn geweest en op de maan, het is ze verteld en geloven dat.

  Niet 1 van die sukkels zal zich afvragen hoe het kan dat wij hier een overdruk hebben en er geen fysieke barrière bestaat tussen onze overdruk en het zogenaamde vacuüm van de ruimte…

  Valt niet te verklaren dus kun je al vast alle ruimtefabelsdoor de plee trekken, dan snap je ook hoe overheden en educatie je dom houden want allen spelen ze het spel mee. Leraren zijn sowieso te dom maar binnen de politiek, leger, media en wetenschap zijn er legio die dit moeten weten. En maar geld roven voor al die ruimte nonsens en dat belasting noemen.

  • Helemaal juist, beste Do U See It!!!

   Hoe kan een overdruk en onderdruk bestaan in 1 en dezelfde ruimte zonder barrière tussen beide?
   Is niet mogelijk.
   Maar kennelijk is dat voor velen te lastig om te begrijpen.
   Die grijpen liever terug op hun indoctrinatie….

   Wat kennelijk ook lastig te begrijpen is, is dat kern-bommen ook een fabel zijn.
   Iedereen bazelt maar wat over nuclaire outfall etc….
   Maar niemand geeft antwoord op het feit dat Hiroshima en Nagasaki praktisch daags na het droppen van die vermeende bommetjes gewoon weer het leven oppakten en overgingen tot herstel van de schade.
   Of het feit dat na de “ramp” bij Tsjernobyl er doodleuk mensen daar in de directe omgeving doorgingen met hun leven.
   Dat de natuur daar bijzonder floreert.

   Achja, de waarheid is een lastig dingetje.
   Helemaal als je volledig geprogrammeerd bent.

   • Ja eens Joep, ook dat zijn zaken waar je als je er naar kijkt niet anders kunt vast stellen dat we over alles worden voorgelogen.

    Ik signaleer dit ook bij de groep die zichzelf wakker noemt en de spreekwoordelijke klok heeft horen luiden. Oftewel net de eerste pets gehad waardoor ze gedwongen werden zelf na te denken en dan is het zo overweldigend dat ze geen idee hebben hoe erg het werkelijk is. Ik herken dat ook wel, je moet veel verwerken.

    Je merkt dan ook dat de indoctrinatie nog goed aanwezig is als men het aardbolletje nog wil verdedigen, het heliocentrische model. Maar goed om eenmaal een beetje te kunnen zien zul je veel meten kunnen toegeven want je bent je hele leven misleid en niet alleen jij maar het gros is dat.

    Het is goed dat mensen bewust gaan worden van de verlakkerij en de verdrukking, wat ze exact geloven vind ik van minder belang zolang we maar snappen dat wij het voor het zeggen hebben. Dan kunnen we ook groeien als een gemeenschap met meer eigen verantwoordelijkheid maar wel in vrijheid. En zonder het juk van een heerser hebben we een maatschappij met mensen die gewoon vrede willen en elkaar niet tot last zijn.

    Gezonder eten, gezond en waarachtig geestesvoer waardoor men geen stres en angst kent wat de hele samenleving ten goede komt. En dan ook echt een samenleving kan zijn ipv een langs-elkaar-leving zoals die nu is met alle poeha voor afleiding.

    Het zijn spannende tijden Joep, ik ben heel benieuwd wat het ons gaat brengen. Wordt het The Great Resist of the not so great reset?

    • Geweldige reactie, ben er compleet mee eens!

     Hopelijk gaan meer mensen dit doorkrijgen en snappen waar we naar toe moeten.
     Dat laatste is wel lastig, want we hebben te dealen met psychopaten die ons nergens met rust zullen laten.
     Waar kunnen we naar toe, om voor ons een plek te creëren waar we als gemeenschap kunnen leven zoals het bedoelt is?
     Die bestaat niet op onze huidige, aangenomen, aangeleerde wereld-kaart.

     Dus, als we dit ooit willen bewerkstelligen , dan is er maar 1 optie.
     Stof tot nadenken?

     Ik heb mijn antwoord al.

     • vrijwel iedereen die doorheeft wat er gebeurd heeft dat op een dag doorgehad.
      het is niet makkelijk om te accepteren dat er voor die dag ook geen hol van klopte. het is ook verotte lastig om de dingen voor die datum nog uit te kunnen zoeken op waarheden en leugens, het kost ook heel veel tijd en moeite. waar de vraag opduikt of dat wel enig nut heeft…
      het antwoord moet -ja- zijn, maar ook dat moet je doorhebben (algemeen gezien hè)

 12. Overigens zijn die wokies niet alleen dom, ze zijn irritant en gevaarlijk en volledig van de werkelijkheid los gezongen.

  Wokie, wokie, ik ben een ‘vrouw’ met neptieten en een pokie…
  Ik ga maar door hen niet laten vertellen hoe hen MOET aanspreken, als je een vent ben noem ik je meneer en niet anders.

 13. Ach ja, die wokies….iemand heeft de deur van het gekkenhuis opengelaten en de medicijnen verstopt….
  Die zich iedere dag opnieuw afvragen wat ze zijn: mannetje of vrouwtje en welk nummer gender….

  De top is een engelse kliniek, die van jongetjes de kloten en van meisjes de borsten afsneed, in zo’n slordige 1000 gevallen.
  De arme kinderen; wat voor monsters zullen die worden als ze meerderjarig worden.

  En als je dent, dat dan op een universiteit beter is, vergeet het. Daar zijn juist de wokies die alles bepalen.

 14. Hoe hoger opgeleid hoe dommer, waarom ? nou ja het heeft met specialisme te maken, men focust zijn blik op een 1 onderwerp,(overdreven gezegd dan) en hoe gefocust,ter .hoe gespecialiseerder, ik ken zat professoren die nog geen fietsband kunnen plakken, ook niet als je het voor doet.bovendien waarom denk je dat het onder-wijs heet ? het is een systeem waarin je jezelf traint je wijsheid beperkt te gebruikende bekende illusionist (hoe heet ie ook weer) zei het ook,hoe hoger opgeleid publiek hoe makkelijker in de maling te nemen, hoe minder ze begrijpen, kinderen hebben het eerder door. zegt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in