© Foto: Public Domain

Vanaf het moment dat de oorlog in Oekraïne begon, was de westerse verslaggeving over de oorlog een radicale ontkenning van de waarheid. Washington en haar NAVO-bondgenoten hebben altijd geweten dat de uitbreiding van de NAVO naar de grenzen van Rusland een gewapend conflict met Moskou zou uitlokken, maar dat kon de heersende globalistische klasse van de NAVO niets schelen. Voor hen was Rusland in 2022 onveranderd ten opzichte van het zwakke en incapabele Rusland van de late jaren 1990. Het risico op een mislukking leek klein. Ergo, Rusland kon tot onderwerping worden gedwongen, schrijft gepensioneerd kolonel Douglas MacGregor.

Amerikanen en de meeste Europeanen namen niet de moeite om vragen te stellen of te analyseren. De wijdverspreide strategische onwetendheid over Rusland en Oost-Europa zorgde ervoor dat de meeste Amerikanen en zelfs West-Europeanen snel en heftig zouden reageren op de vertekende beelden en leugens van de Westerse media over Rusland. Tegelijkertijd werd kritiek op de rol van Washington in het creëren van het corrupte en bedrieglijke gedrag van het Volodymyr Zelenskyy Regime en zijn oorlog in de pers niet geduld.

De heersende klasse in Washington werd toegejuicht toen zij Russische voorstellen voor besprekingen van de hand wees op elke grond die niet het recht van de NAVO erkende om Oekraïne om te vormen tot een basis voor Amerikaanse en geallieerde militaire macht gericht op Rusland. Oekraïense vlaggen ontsproten aan de weelderige gronden van Amerika’s rijkere buurten als bloemen in een arboretum en wonderen in de vorm van onbeperkte militaire hulp, wonderwapens en geld werden beloofd aan president Zelenskyy – beloften die niet gerechtvaardigd werden door de strategische realiteit.

In 2022 bezat de regering Biden niet langer de militaire en economische kracht om een conventionele oorlog van hoog niveau te voeren zoals in 1991. Het voeren van een grote oorlog 16.000 km van huis op het Euraziatische continent is onmogelijk zonder de steun van echt machtige geallieerden naar het voorbeeld van het Britse Rijk tijdens WO II. De NAVO-bondgenoten van Washington zijn militaire hulpbehoevenden, geen geduchte strategische partners.

  Verwar barsten in de façade van biden niet met een op handen zijnde overgave van Oekraïne

Terwijl de Russische militaire macht nog steeds is gestructureerd voor beslissende operaties die vanaf Russische bodem worden gelanceerd, is de Amerikaanse militaire macht erop gericht om beperkte lucht-, zee- en landmacht duizenden kilometers van huis te projecteren naar de periferie van Azië en Afrika. De Amerikaanse militaire macht bestaat uit boemeltroepen die ontworpen zijn voor safari’s in Afrika en het Midden-Oosten, niet voor beslissende gevechtsoperaties tegen grote continentale mogendheden zoals Rusland of China.

Achttien maanden later ligt Oekraïne in puin. Het laatste tegenoffensief heeft niets opgeleverd. En alleen al in de afgelopen drie weken stierven naar schatting 26.000 Oekraïense soldaten in zinloze aanvallen tegen Russische verdedigingswerken van wereldklasse “in de diepte”. (Verdediging ‘in de diepte’ betekent een veiligheidszone van 15 -25 kilometer voor de hoofdverdediging, die bestaat uit minstens drie verdedigingsgordels van twintig of meer kilometer diep).

In vergelijking daarmee waren de Russische verliezen minimaal.

Vandaag voeren meer dan 100.000 Russische troepen offensieve operaties uit langs de Lyman-Kupiansk as. Deze troepen omvatten 900 tanks, 555 artilleriesystemen en 370 meervoudige raketwerpers. Er is niet veel fantasie voor nodig om de doorbraak van deze troepen naar het noorden te voorzien, waar ze Kharkiv kunnen omsingelen.

Zodra de Russische strijdkrachten de stad omsingelen, worden ze een onweerstaanbare magneet voor de laatste reserve van 30-40.000 Oekraïense troepen. Oekraïense strijdkrachten die naar het oosten aanvallen om door te breken naar Kharkov, zullen de combinatie van Russische ruimte- en grond-gebaseerde ISR (inlichtingen, surveillance, verkenning) middelen en Precision Strike lucht-, ruimte-, artillerie-, raket- en raketsystemen een doelwit bieden dat alleen een blinde kan missen.

  Rusland keert zich af van het Westen

Geen van deze ontwikkelingen zou iemand in het Westen moeten verbazen. Een Oekraïens leger in een opwelling opbouwen met een samenraapsel van haastig in elkaar gezette uitrusting van een groot aantal NAVO-leden en een officierskorps van veel moedige, maar onervaren officieren had zelfs onder de beste omstandigheden weinig kans van slagen.

Oorlogen worden beslist in de decennia voordat ze beginnen. In een oorlog biedt de plotselinge verschijning van “Silver Bullet” technologie zelden meer dan een tijdelijk voordeel en sterke persoonlijkheden in de hogere rangen compenseren niet voor een gebrekkige militaire organisatie, training, denkwijze en doeltreffende uitrusting. Een nieuw, uitgelekt memorandum van bronnen binnen Oekraïne illustreert deze punten:

“Eenheden van de Oekraïense strijdkrachten zijn er zo slecht aan toe dat soldaten hun posten verlaten, en hoewel dit niet in deze documenten wordt vermeld, is er een stortvloed aan video’s van Russische bronnen gepubliceerd waarin wordt gemeld dat Oekraïens dienstpersoneel zich bij de eerste de beste gelegenheid overgeeft omdat het gelooft dat het als ‘niet meer dan kanonnenvoer’ wordt behandeld.'”

De gebeurtenissen ter plaatse beginnen de zorgvuldig georkestreerde poppenkast in Kiev in te halen. Er is weinig dat pontificerende gepensioneerde generaals en militaire leunstoelanalisten kunnen doen om het onvermijdelijke tegen te houden. Moskou begrijpt dat de oorlog niet zal eindigen zonder een Russische offensieve actie. Wat de oorspronkelijke doelen van Washington ook geweest mogen zijn, ze zijn onhaalbaar. De Russische troepen zullen snel op de Oekraïense troepen neerdalen met het momentum en de impact van een lawine.

Met het oog op deze punten kan Washington, voordat alle Oekraïense mankracht vernietigd is of een “Coalitie van de Gewilligen” uit Polen en Litouwen West-Oekraïne binnenmarcheert, een halt toeroepen aan de neerwaartse spiraal van Oekraïne naar een totale nederlaag en aan Washingtons eigen onverantwoord afglijden naar een regionale oorlog met Rusland waarop Washington en zijn bondgenoten niet voorbereid zijn.

  Vladimir Poetin houdt van tanks

Het hoofd kan koeler worden binnen de beltway. De gevechten kunnen stoppen, maar een staakt-het-vuren, en de diplomatieke besprekingen die uit een staakt-het-vuren moeten voortkomen, zullen niet plaatsvinden tenzij Washington en zijn bondgenoten drie kritieke punten erkennen:

Ten eerste, welke vorm de Oekraïense staat ook aanneemt in de nasleep van het conflict, Oekraïne moet neutraal en ongebonden zijn. NAVO-lidmaatschap is uitgesloten. Een neutraal Oekraïne naar Oostenrijks model kan nog steeds een buffer vormen tussen Rusland en zijn westelijke buurlanden.

Ten tweede moeten Washington en zijn bondgenoten onmiddellijk alle militaire hulp aan Oekraïne opschorten. Het is verspillend en zelfvernietigend om de mislukking te verdubbelen door meer uitrusting en technologie te introduceren die de Oekraïense strijdkrachten niet snel kunnen absorberen en gebruiken.

Ten derde moet al het Amerikaanse en geallieerde personeel, clandestien of in uniform, zich terugtrekken uit Oekraïne. Aandringen op een vorm van NAVO-aanwezigheid als gezichtsreddende maatregel is zinloos. De poging om de “nieuwe globalistische wereldorde” van de NAVO uit te breiden naar Rusland is mislukt.

Het punt is duidelijk. Het is tijd voor Washington om zijn aandacht naar binnen te richten en de decennia van Amerikaans maatschappelijk, economisch en militair verval na 1991 aan te pakken. Het is tijd om de achteruitgang van de Amerikaanse nationale welvaart en macht te keren; om onnodige overzeese conflicten te vermijden; en om toekomstige interventies in de aangelegenheden van andere natiestaten en hun samenlevingen uit de weg te gaan. De bedreigingen voor onze Republiek zijn hier, thuis, niet op het oostelijk halfrond.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als het kaartenhuis in elkaar stort…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Grote overwinning” in rechtszaak tegen World Economic Forum, Klaus Schwab bindt in
Volgend artikelGame Over voor Kiev: Het Russische leger arriveert aan de poorten van Koepiansk en Seversk – De Oekraïners hebben geen munitie meer (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Niet alleen moeten de Verenigde Staten vertrekken uit Ukraine, maar uit geheel West-Europa, inclusief al het personeel en materieel!

 2. Op planetaire schaal, en niet alleen met betrekking tot de mensheid, is de Geest van Wederopstanding de tegenstander van de Geest des Doods. Lichamelijke dood vindt alleen plaats wanneer de psychologische en mentale vitaliteit van het individu, van een natie of van de mensheid onder een bepaald niveau zakt. De mensheid heeft de afgelopen 200 jaar gereageerd op de processen van sterven; psychologisch is de mensheid geregeerd door egoïsme, en egoïsme is het krachtige zaad van de dood – materiële dood, psychologische dood en mentale dood. Denk na over deze bewering en erken dan dat vergelijkbare zaden en vergelijkbare gebieden van dood (zij het in mindere mate) in elk land bestaan – zelfs in de jongere naties van de wereld. Vandaar de oorlog; vandaar de vernietiging van alle bovenkleding van de beschaving.

 3. USA oprotten weg wezen en Nederland weer neutraal wat het altijd geweest is wij zijn een handels land en geen vazal maar zijn wel corrupt als de pest met het linkse zooitje rapaille en een republiek weg met het oranje legioen opvreters en uitbuiters

 4. Weg met USA EU NAVO NATO UK ophitsende meute zij zijn digene die veel Oorlogsleed promoten en niet de moeite nemen om deze onzinnige Oorlog te stoppen . Ook onze Pinokkio Demensioair Minister
  Mark Rutte en AANHANG zijn de boosdoeners.
  Zijn Oorlog niet de onze.
  Stop hiermee voordat het echt uit de hand loopt.
  Wij zijn niet onschendbaar.
  Terg Rusland niet verder of het is al te laat.
  Mag God bidden dat het niet zover zal komen.
  Stoppen .Ook Zelensky aanspreken de Clown die steeds meer om Oorlogstuig vraagt zonder zich te bekommeren om zijn burgers.

 5. Er kleeft weer heel veel, heel veel bloed aan de handjes van usa en west Europese oorlogophitsers en politici. Als die idioten slechts 1 dag aan het front zouden staan, dan was al dat gedonder per direct beëindigd.
  Maar dat durven de helden niet. Het is oh zo gemakkelijk om vanuit de luie stoel honderduizenden de dood in te jagen en een corrupt land totaal te verwoesten. Er heeft mij nog niemand uit kunnen leggen waarom de navo/ usa Oekriland moesten verdedigen. Het was en is geen EU land.
  Maar natuurlijk weer usa + navo schoothondje op zoek naar de rijkdommen en grondstoffen van Rusland. Hoe kan het ook anders. Deze krankzinnige leegroofpolitiek wordt al decennia toegepast.
  Streef verdomme naar vrede in de wereld in plaats van steeds weer oorlogvoeren. Besteedt dat defensie geld aan het volk. Maar zolang het dividend van de militaire rotzooi industrie in de zakken valt van een paar lieden, dan zal er altijd oorlog gevoerd worden. Wat een wereld, in en in verrot!

 6. In de Belgiek wordt alles van de USA goed gepraat (bijvb ons bespioneren, de dwangallianties …) goedgepraat want, nu komt het: “z e z i j n o n z e b o n d g e n o t e n”

  • @Luc, minister van (a)sociale zaken en gezondheid & vicepremier Frank Vandenbroucke (1955) weigert nog altijd zijn sms’jes uit de periode van de coronaplandemie openbaar te maken en regering, parlement & Mockingbird press/ newspeak/ msm kijken zoals gewoonlijk weg.
   Wat wil je met een WEF’er als premier namelijk Alexander De Croo (1975).

  • @Luc, afgelopen maandag 31.07 was koning der Belgen Filip (Flupke) met zijn dochter Eléonore aanwezig in het Spaanse Motril om de sterfdag 30 jaar geleden van zijn oom Boudewijn (le roi triste) te herdenken. Zijn nicht Margaretha van Luxemburg en haar echtgenoot Nikolaus von und zu Liechtenstein gaven ook acte de précence. Die mijnheer uit Liechtenstein is sinds jaar & dag voorzitter van de Coudenhove-Kalergi prijs (gij weet wel van die omvolkingstheorie).
   Richard Coudenhove-Kalergi (1894 – 1972) was in 1950 de eerste ontvanger van de door de stad Aken (Aachen) uitgereikte Karelsprijs vanwege zijn pro-Europese attitude. Ook hier geldt het overduidelijke adagium: ons kent ons.
   Bilderbergbitchbeatrix mocht dit Deep State-prijsje in 1996 in ontvangst nemen.

 7. Een belangrijk 4e punt is vergeten: Erkenning dat de Krim volledig Russisch grondgebied is, net zoals de Donbas en andere regio’s die via referendums ervoor gekozen hebben om bij Rusland te horen.
  Verder zou er in heel oekieland referendums gehouden moeten worden over de toekomst van hun land en deze referendums zijn doorslaggevend, eventueel onder VN toezicht, of de US het nu leuk vind of niet, de verliezer heeft nul komma nul nada niks meer in te brengen.

 8. Hoewel alle partijen misschien ontevreden zijn met hun bestaan, zou ik westerlingen zeggen te zien waarmee ze dan ontevreden zijn, want het is de leegte en verveling van hun hebzucht waartoe ze gedwongen zijn steeds geraffineerder hun verstand te gebruiken.

 9. Beste Mensen

  Vlaardymeiyer SilverHighBLOWRookstick handeld uit hersenspoelings onmacht
  Hem treft geen blaam
  Alle Schuldigen Zitten verspreid over Indianaland een door Europeanen in het verleden gestolen stuk grond gebied Shaytanisch = Satanisch omgedoopt Amerika geheten & Europa Zelf
  Waar dus Alle onheil word geboren
  Ja echt ALLEMAAL
  De bron van al het Slechte Het Kwaad
  Het leven hier is als een Tong tussen 32 Tanden
  Altijd uitkijken geblazen

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in