“Killer-vaccin” – Canadese militair beschuldigd van muiterij

3
1857
© Felton Davis / Flickr (CC BY 2.0)

Een Canadese militair is aangeklaagd wegens muiterij nadat hij soldaten en anderen deelnemers bij een bijeenkomst had opgeroepen te stoppen met het verstrekken van vaccins. De  aspirant-officier kan in het ergste geval levenslang krijgen.

Een lid van de Canadese strijdkrachten is beschuldigd van het aanzetten tot ongehoorzaamheid van degenen die betrokken zijn bij de distributie van vaccins, aldus het Canadese ministerie van Nationale Defensie. Officierskandidaat Ladislas Kenderesi werd ten laste gelegd dat hij anderen probeerde over te halen tot deelname aan een muiterij “en omdat hij zich schandalig zou hebben gedragen, een officier onwaardig”.

Kenderesi werd op 12 mei door de nationale opsporingsdienst van de Canadese strijdkrachten in staat van beschuldiging gesteld in verband met een anti-lockdown betoging in Toronto op 5 december 2020.

“Een onderzoek werd kort daarna gestart en het uniform van de persoon werd in december 2020 in beslag genomen”, zoals de.rt.com meldt.

Op de beelden is te zien hoe Kenderesi vorig jaar op het podium de menigte toespreekt in zijn militaire uniform en met zijn naamplaatje.

Hij bedankte de aanwezigen voor het feit dat ze de “moed” hadden om de regering te komen vertellen dat “tirannie niet over Canadezen heerst”.

Hij noemde het COVID-19 vaccin een “killer-vaccin” met onbekende bijwerkingen en drong er bij militairen in actieve dienst, vrachtwagenchauffeurs en anderen die betrokken zijn bij de distributie van vaccins op daarmee te stoppen.

“Ik vraag het leger, de diensten, vrachtwagenchauffeurs, dokters, ingenieurs, wat je ook bent: accepteer dit onwettige bevel om dit vaccin te verspreiden niet”.

Kenderesi, die lid is van het Reserve Cadet Instructor Cadre in Ontario, wordt nu aangeklaagd op grond van de National Defence Act.

Jacob, 13 jaar jong, valt 3 dagen na het Pfizer-'vaccin' dood neer

Woordvoerder Dan Le Bouthillier van het ministerie van Defensie zei dat de aanklachten momenteel in afwachting zijn van verwijzing door de militaire rechterlijke macht. “OCdt Kenderesi is na het incident in december 2020 van zijn militaire taken ontheven”, aldus Le Bouthillier.

Op een GoFundMe-pagina, opgezet om de juridische kosten van de officier te financieren, staat dat Kenderesi levenslang kan krijgen als hij wordt veroordeeld voor de vermeende overtreding.

Le Bouthillier zei echter dat Kenderesi, als hij dat zou willen, gratis toegang zou krijgen tot een advocaat van het ministerie van Defensie.

Advocaat Michel Drapeau zei dat de aanklacht van muiterij in de Canadese strijdkrachten ongehoord is in de moderne tijd. “Je zou waarschijnlijk terug moeten gaan naar de late jaren 1940” om een gelijkaardige zaak te vinden, zei Drapeau, een gepensioneerde kolonel die gespecialiseerd is in militair recht.

De verdediging van Kenderesi zegt echter dat zo’n zware straf hoogst onwaarschijnlijk is.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Canada heeft al omheinde kampen om Coronavirus geïnfecteerden op te sluitenVolg Frontnieuws op Telegram

3 REACTIES

  1. Hier in het leger is ook iedereen verplicht ingespoten met het gif.
    Ik heb het van mijn broertje zelf die zei dat het verplicht was.
    Maar hij heeft nergens een mening verder over, als het moet, dan moet het maar.

  2. De opmerking terug naar 1940 is correct, enig verschil is dat nu de Canadese regering aan de andere kant staat. Dit zijn regelrechte ss praktijken.
    Zou de top hier ook zo’n mentaliteit hebben. Bij het leger misschien niet maar bij de politie in ieder geval wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here