Het regime in Kiev heeft de PMC (private military company) groep Wagner aangevallen, maar tot nu toe alleen in de media. Op 11 november werd een bloedige video van de executie van een deserteur van de Wagner-strijders online gedeeld, bericht Southfront.org.

Volgens de beweringen van het slachtoffer heet hij Jevgeni Nuzjin. Hij werd veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf nadat hij in 1999 tijdens bendegevechten een man had gedood. In de zomer kwam Nuzhin in de gelederen van de Wagner.

Naar verluidt ontsnapte hij aan het front en gaf hij zich op 4 september 2022 vrijwillig over aan het Oekraïense leger. Nuzhin slaagde erin beroemd te worden in Oekraïne nadat hij interviews gaf aan Oekraïense media. De voormalige gevangene beweerde dat hij oorspronkelijk van plan was zich aan te melden bij de PMC’s en vervolgens te deserteren naar Oekraïne.

Toen deze puinhoop begon, had ik voor mezelf al besloten dat als ik daar zou komen, ik me sowieso zou overgeven en zou proberen daar te komen. Ik wil graag vechten aan de kant van de Oekraïners. Daarom heb ik me overgegeven.

Ik weet niet hoe mijn leven zich verder zal ontwikkelen. Ik had een doel, maar ik zit hier, en daarom wil ik graag vechten voor Oekraïne, in ieder geval iets doen tegen Poetin.

Op zijn laatste video beweert Nuzhin dat hij op 11 november in Kiev met een baksteen op zijn hoofd is geslagen, en dat hij daarna in de kelder is beland, met tape vastgebonden aan een steen, waar hij zal worden geëxecuteerd.

Het doel van deze mediacampagne is duidelijk. Volgens het Oekraïense scenario hebben agenten van Wagner de voortvluchtige Oekraïense patriot Nuzhin in Kiev gevangen genomen en en als vergelding met een voorhamer op zijn hoofd geslagen. Dit narratief heeft al vragen opgeroepen zoals: waarom liep de algemeen bekende Russische krijgsgevangene door de straten van de Oekraïense hoofdstad? Zijn de Oekraïense veiligheidsdiensten echt zo incompetent dat Wagner-strijders geen obstakels tegenkomen als ze in de straten van Kiev opereren?

De media-operatie leidde echter niet tot de nodige resultaten.

Het regime in Kiev gebruikte de voortvluchtige Wagner-strijder zoveel mogelijk in de media. Onmiddellijk nadat hij elke waarde op informatiegebied had verloren, gebruikte Kiev het laatste wat Nuzjin had, het nam zijn leven, om het laatste optreden in de geschiedenis van de voortvluchtige Wagner-strijder te verrichten.

De video van Nuzhin’s dood bevat verschillende details die bevestigen dat de scène van zijn moord zorgvuldig was uitgedacht om Russische militaire contractanten in diskrediet te brengen.

Voorheen was er slechts één precedent in de media dat de wrede maar rechtvaardige straf voor verraders door Wagner-strijders bevestigde. Het incident vond plaats in Syrië in 2017. Een Arabische soldaat liep over naar ISIS en gaf de terroristen alle informatie die hij had over de militaire posities van de Wagner-groep. De verrader executeerde ook eigenhandig de gevangengenomen Russische strijders. ISIS-leden stuurden de hand van een Russische gevangene naar de Russische posities. Al snel ging Wagner in de aanval en namen de Russen dezelfde Arabische soldaat gevangen. De Russen namen terecht wraak op hem voor zijn verraad door hem op brute wijze te doden. Voordat de verrader werd verbrand, werden zijn handen en benen gebroken met een voorhamer. Ze overhandigden ook een telefoon met een video van de moord op de ISIS-terrorist. Daardoor kwam de video beschikbaar voor het publiek. LINKLINK

  De Russen onderschepten een drievoudige Oekraïense aanval aan het Donbas-front - Russische verdedigingslinies ondoordringbaar

De Oekraïense strijdkrachten hadden alles wat nodig is voor een succesvolle media-operatie tegen de Wagner Group, inclusief een verrader en een voorhamer, die al een symbool is geworden van de wreedheid van Russische PMC’s.

Oekraïense mediaspecialisten merkten echter niet op dat het slachtoffer toen in Syrië volledig bij bewustzijn was en de pijn van de afrekening ten volle voelde, terwijl Oekraïense militairen op hun beurt hun slachtoffer drogeerde. Te oordelen naar de video is Nuzhin te kalm en werd hij waarschijnlijk gedrogeerd.

Een ander bewijs voor de niet-betrokkenheid van de Wagner Group bij de dood van Nuzhin is dat de video voor het eerst online werd gelekt door een nepkanaal dat zogenaamd verbonden is met de Russische anti-oorlogsbeweging.

De voorlichtingsoperatie van de Oekraïense PsyOp-troepen had tot doel een beeld te scheppen van een onmenselijke organisatie van de Wagner Group, die tegenwoordig grote populariteit en steun geniet onder de Russen. Het mislukte en werd een goede PR-campagne voor de Russische PMC’s.

“Ik kijk liever naar de toneelstukken in het theater. Wat de moker betreft, het is duidelijk in deze voorstelling dat hij geen geluk heeft gevonden in Oekraïne, maar onaardige maar eerlijke mensen heeft ontmoet. Ik denk dat deze film “Dood aan de hond” heet. Een prachtig regisseurswerk, in één adem bekeken. Ik hoop dat er geen dieren gekwetst zijn geraakt tijdens het filmen,” aldus Prigozhin in een video.

Russische gevangenen die de kans kregen om voor genade en vrijheid te vechten in de gelederen van een van de machtigste eenheden aan het Oekraïense front, met Wagner-strijders, mogen zich niet overgeven aan vijandelijke troepen. Russische militanten zullen waarschijnlijk niet rouwen om de dood van de door het Kievse regime gedode verrader Nuzhin. De successen van Wagner op de slagvelden zijn het resultaat van strikte regels en volledig vertrouwen in de gelederen. Daarom zijn er geen Wagner-strijders onder de krijgsgevangenen in Oekraïne. Kiev heeft zijn kans niet gemist om Nuzhin te gebruiken in een andere grote mediacampagne en van hem een mediaster te maken alvorens hem te doden.

  Dwergen in Brussel, energiereuzen in Moskou: Orban zegt duidelijk wat hij van sancties vindt

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en China zijn nog niet eens begonnen met het opdraaien van de pijnknopVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel36-jarige vrouw lijdt meer dan een jaar aan haaruitval, spijsverteringsproblemen en talloze andere vreselijke bijwerkingen van Moderna vaccin, pleegt zelfmoord
Volgend artikelZij die sterven in de laatste uren van deze oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Kiev heeft hiermee laten zien dat ze geen Geneefse conventie respecteren….wat iedere medewerking van de NATO de NATO mede schuldig maakt aan het verbreken van oorlogsrecht….

  Dus medeplichtig door associatie..

 2. En dan moet je na gaan dat dit soort gruwelijk geweld door barbaren uitgevoert direct voortvloeit door het handelen van figuren als Schwab,Trudrau,Rutte en van die Sjoerd Sjoertsma’s types .Met hun iele fragiele lucifer houtjes van lichamen stuk voor stuk..Zielige iele vieze mannetjes die kaviaar en biefstuk zitten te bikken en geweld geen halt toe roepen maar juist ophitsen en ons allen willen onderdrukken..Die nazi Ukies met sloophamer figuren lopen al hier allang in de EU! Binnen gehaald door de EU in hun porsches Cayenne en dikke audies , gratis in hotels 5* ondergebracht, voorzien van drugs. Ik heb ze zelf gezien in Zürich maar ook hier in NL…Stapte gewoon uit op slippers met hakenkruis en ss tattoos op het been bij pompstation hier en hotel in Zürich zag ik zelfde type soldaten/nazi’s. Leuk man die EU….

 3. Dat kwam als een mokerslag binnen, wat zijn mensen toch beesten he’ Bovendien zijn ook de meeste oorlogen politiek geladen. Ik zeg de meeste, want daar hoort dat zieke gebroed genaamd Islam niet bij, die doen het voor de lol!

 4. Mijn reactie .
  Zooo kolere 😃
  De eerste klap was al genoeg om het licht uit te doen.
  De 2de was voor de bunhe .
  Gek het intresseert me niet .
  Ik heb in het verleden een dvd gezien terorrisme in irak .
  Ben wel snel afgehaakt mensen worden ledematen afgesneden en ze zoemen in op de ogen .
  Iemand ligt in een kuil en terwijl ze erover heen stappen schiet de gast met een kalashnikof ..
  Kop in puin . Wat ik niet kan verdragen is dierlijk leed .
  Daar trek in een grens, mensen zijn abomination . (gruwel)

 5. ..wat is het verschil tussen iemand met een moker de schedel breken of mensen onder dwang inspuiten met een traag werkend gif…?

  De bloedspetters zijn niet zichtbaar voor de beul…

 6. Als kind van een jaar of 12 keek ik al in de oorlogsboeken van.L.de Jong, die mijn vader had, naar de meest verschrikkelijke foto’s van de 2e wereldoorlog van met name de joden…

  Sindsdien weet ik waartoe mensen in staat zijn. Blijf wel weer schrikken elke keer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in