Als Zelensky maanden geleden met zijn volk had genivelleerd en hen had verteld wat er stond te gebeuren, dan hadden de verschrikkingen die miljoenen van hen hebben meegemaakt – ook door de directe hand van hun eigen regering – vermeden kunnen worden, schrijft Andrew Korybko.

De Washington Post publiceerde donderdag een verrassend openhartig stuk in antwoord op de wijdverspreide verontwaardiging die hun interview met Zelensky eerder deze week bij zijn eigen volk teweegbracht. Onder de titel “Zelensky krijgt stortvloed van kritiek over niet waarschuwen voor oorlog“, wijst het artikel erop hoe deze zogenaamde “meester-communicator” blijkbaar een fout gemaakt heeft door toe te geven dat hij tegen zijn landgenoten gelogen heeft door eerdere berichten over wat zij beschrijven als de “invasie” van Rusland in Oekraïne te ontkennen. Voor alle duidelijkheid, de werkelijkheid is dat Rusland zich opmaakte om zijn toevlucht te nemen tot militaire middelen als laatste redmiddel om de integriteit van zijn nationale veiligheidsrode lijnen in dat buurland te verdedigen, nadat de door de VS geleide NAVO ze overschreden had. Dat terzijde, het kernpunt van hun stuk is dat Zelensky gelogen heeft, dat er mensen onnodig gestorven zijn, en dat de Oekraïners verontwaardigd zijn.

In het verslag van deze invloedrijke mainstream media (MSM) worden een paar Oekraïners geciteerd die hun verontwaardiging hebben geuit over wat hun leider zojuist heeft onthuld, wat volgens hen representatief was voor de publieke opinie in de dagen nadat zijn eerste interview was vrijgegeven. Terecht door de Washington Post beschreven als Zelensky’s “eerste ernstige communicatiecrisis”, is de reden waarom miljoenen mensen zo boos zijn, dat hij zijn leugen terloops heeft uitgelegd als zou het Oekraïne vanaf oktober $7 miljard per maand hebben bespaard. Kennelijk vindt hij dat aan het leven van zijn volk een prijskaartje hangt en dat het niet zo heilig is als hij altijd doet voorkomen in zijn dagelijkse video-optredens, waarin hij doet alsof hij bedroefd is over al diegenen die gestorven zijn. Als hij de Oekraïners gewoon de waarheid had gezegd, zouden velen misschien gevlucht zijn of zich beter op het conflict hebben voorbereid.

  (Video's) Het Russische leger trekt Klesjevka binnen: Bakhmut in vlammen - Oekraïners blazen straten op en graven loopgraven in het stadscentrum!

In plaats daarvan werd de overgrote meerderheid van de bevolking overrompeld, nadat zij op zijn herhaalde geruststellingen had vertrouwd dat er geen Russische militaire actie op handen was, wat ontegenzeggelijk tot gevolg had dat het verlies aan mensenlevens toenam. Dit is vooral het geval nadat Amnesty International had aangetoond dat de troepen van Kiev illegaal woonwijken in de buurt van de frontlinies hadden gemilitariseerd en de burgers daar dus als menselijke schilden hadden uitgebuit in een wanhopige laatste poging om de langzame maar gestage opmars van Rusland in de afgelopen zes maanden te stoppen. Dat zou echter een van de redenen geweest kunnen zijn waarom hij geweigerd heeft zijn volk te waarschuwen voor wat er stond te gebeuren, aangezien zijn militaire functionarissen wellicht een machiavellistisch “verdedigingsplan” hadden om dit hele gebeuren onevenredig te laten steunen op een politiek van menselijke schilden.

Als Zelensky maanden geleden zijn volk op de hoogte had gebracht van wat er stond te gebeuren, dan hadden de verschrikkingen die miljoenen van hen hebben meegemaakt – ook door de directe hand van hun eigen regering – vermeden kunnen worden. Het speculatieve vooraf geplande “verdedigingsplan” van het menselijk schild, gekoppeld aan de economisch-financiële belangen van zijn oligarchische geldschieters, zijn de reden waarom hij dat niet gedaan heeft, waardoor deze “meester-communicator” ontmaskerd wordt als niets anders dan een meester-manipulator, of beter gezegd, de marionet die zijn oorlogszuchtige Westerse beschermheren hebben uitgebuit om de Oekraïense bevolking te manipuleren. Zijn leugens troffen elke Oekraïner, en daarom keren zo velen van hen zich plotseling tegen hem, wat de Washington Post ertoe bracht verrassend verslag uit te brengen van deze abrupte verschuiving in de publieke opinie.

  Als meneer Patrusjev ...

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense president geeft toe dat hij militair het onderspit delft tegen Rusland, en niemand neemt er notitie vanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland’s vernietiging van het Oekraïense leger
Volgend artikelKinderen gediagnosticeerd met “kinderdementie” – Is “kinderdementie” een dekmantel voor door COVID-19 vaccins veroorzaakte hersenziekten?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Maar die mensen denken nog altijd dat ze meespelen in zijn TV satire “Dienaar van het Volk “Sloeha Narodoe”
  RealityTV. waow
  Tot gisteren althans, schijnbaar begint hun grivna te vallen.

  • @Grikke,
   Ik moet het eerst zien dan geloven, zou zo blij zijn als er vrede zou komen in die regio he, hollanditis van vroeger nog he, beter met elkaar handelen als volkeren en naties dan dit eindeloze leed, groet aan U van deze kaaskop, maat geen dikke nek he (met een knipoog).

 2. Het punt nadert dat de wapens schaars beginnen te worden willen ze zelf niet geheel ontwapent worden, want de doorstroming gaat sneller, dan de maak snelheid. Daar de EU landen het financieel het niet meer kunnen bol werken. Doordat de arrogante en kortzichtige idioten die zich politici noemen zich zelf al bijna onthoofd hebben met die eigen sancties tegen Rusland nu de winter in aantocht is en er geen alternatieven zijn op de wereld. Het eigen volk begint te morren en de stroom asielzoekers alleen maar groter worden. Dus hoe willen ze dat strak trekken, zelf met allerlei sancties de gehele energie branche om zeep helpen en een voedselcrisis laten escaleren, met gevolg hoge inflatie.

  Eerdaags met het nieuwe covid 22 verhaal, waar weer alles plat gelegd wordt. Bijna alle bedrijven gaan failliet, geen energie voor de huizen te verlichten en te verwarmen, geen geld meer om iets te eten. Alle bijna werkeloos en dus thuis zitten, horden nieuwe asielzoekers die op zoek zijn naar een warm huis met de gemakken van alles hier van 10 jaar terug en een overvloed aan voedsel. Ik moet eigenlijk zeggen geweldig hoe dom en corrupt de EU is geworden, dat de politici de bevolkingen zo gek hebben gemaakt, dat ze zelf alles afbreken in het land. De WEF zal trots op jullie zijn, dat het de bevolking is gelukt en zo’n korte tijd. En nu het einde inzicht is, begint de bevolkingen te klagen, dat het weer niet goed is.

  Ik kan al verklappen, dat ieder die werkt of dat nu in loondienst is of zelfstandig is of een uitkering krijgt van welke instantie dan ook of pensioen het maakt niet uit. Zodra hij/zij zijn natuurlijke persoon identiteit aanneemt , dan is het een slaaf van het systeem. Jij betaald in werkelijkheid om te mogen werken. Het loon wat jij krijgt eind van de maand komt uit jouw eigen geboorte trust ook of nu pensioen of een uitkering krijgt. Over al die geld uitkeringen worden afgeroomd door de overheden. Het kale bruto bedrag per persoon is ongeveer 125.000 euro per maand. Daar wordt ook alles van de maatschappij van betaald. Maar politici geven helaas altijd meer uit dan er is en hebben de bevolkingen allang verkocht aan het Rothschilds imperium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in