Khairi Saadallah

De 25-jarige Khairi Saadallah, die werd gearresteerd voor de terroristische aanslag in Reading afgelopen weekend in het Verenigd Koninkrijk, was een christelijke bekeerling die vrijwillig in een baptistenkerk werkte, schrijft de Britse The Times.

Khairi Saadallah immigreerde in 2012 illegaal naar Groot-Brittannië vanuit Libië, maar kreeg in 2018 asiel. Hij verklaarde toen dat hij vluchtte voor islamisten in zijn thuisland omdat hij “graag alcohol dronk” en geen “strikt religieus leven” leidde. De asielaanvraag werd ingewilligd ondanks een recente gevangenisstraf tegen hem wegens een niet-terroristisch geweldsmisdrijf.

Gedurende drie maanden in 2018, van juni tot september, had Khairi zich als vrijwilliger aangemeld bij de Wycliffe Baptist Church Baptist Church.

Het was onduidelijk of hij enig geloof had. Hij stapelde stoelen, plaatste stoelen, hielp in de keuken en dat soort dingen, zegt kerkbestuurder Stewart Johnston.

Khairi Saadallah zou zich hebben bekeerd tot het christelijk geloof en een kruis op zijn lichaam hebben getatoeëerd om zijn nieuwe geloof te markeren. Volgens zijn familie werd de jonge Arabier echter niet in de eerste plaats gedreven door religieuze overtuigingen. Hij was begonnen met het daten van een christelijke vrouw die hij wilde trouwen.

De familie accepteerde niet dat hij zich tot het christendom bekeerde om met een Brits meisje te kunnen trouwen, zegt zijn zus Eiman.

Vorige week, slechts een paar dagen voor de terroristische daad, werd Khairi Saadallah opgenomen op de psychiatrische afdeling na een incident dat werd veroorzaakt door drugsmisbruik. Hij werd echter vrijgelaten, een beslissing die nu in het Verenigd Koninkrijk sterk wordt bekritiseerd.

Bijna 19.000 meisjes in de klauwen van allochtone prostitutienetwerken

Drie mannen werden gedood en drie anderen raakten gewond bij de terreuraanslag van zaterdag in een park in Reading, ten westen van Londen.

Priesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here