Khairi Saadallah

De 25-jarige Khairi Saadallah, die werd gearresteerd voor de terroristische aanslag in Reading afgelopen weekend in het Verenigd Koninkrijk, was een christelijke bekeerling die vrijwillig in een baptistenkerk werkte, schrijft de Britse The Times.

Khairi Saadallah immigreerde in 2012 illegaal naar Groot-Brittannië vanuit Libië, maar kreeg in 2018 asiel. Hij verklaarde toen dat hij vluchtte voor islamisten in zijn thuisland omdat hij “graag alcohol dronk” en geen “strikt religieus leven” leidde. De asielaanvraag werd ingewilligd ondanks een recente gevangenisstraf tegen hem wegens een niet-terroristisch geweldsmisdrijf.

Gedurende drie maanden in 2018, van juni tot september, had Khairi zich als vrijwilliger aangemeld bij de Wycliffe Baptist Church Baptist Church.

Het was onduidelijk of hij enig geloof had. Hij stapelde stoelen, plaatste stoelen, hielp in de keuken en dat soort dingen, zegt kerkbestuurder Stewart Johnston.

Khairi Saadallah zou zich hebben bekeerd tot het christelijk geloof en een kruis op zijn lichaam hebben getatoeëerd om zijn nieuwe geloof te markeren. Volgens zijn familie werd de jonge Arabier echter niet in de eerste plaats gedreven door religieuze overtuigingen. Hij was begonnen met het daten van een christelijke vrouw die hij wilde trouwen.

De familie accepteerde niet dat hij zich tot het christendom bekeerde om met een Brits meisje te kunnen trouwen, zegt zijn zus Eiman.

Vorige week, slechts een paar dagen voor de terroristische daad, werd Khairi Saadallah opgenomen op de psychiatrische afdeling na een incident dat werd veroorzaakt door drugsmisbruik. Hij werd echter vrijgelaten, een beslissing die nu in het Verenigd Koninkrijk sterk wordt bekritiseerd.

  Britse software-ontwikkelaar gediagnosticeerd met Guillain-Barré syndroom na het belachelijk maken van "non-vaxxers"

Drie mannen werden gedood en drie anderen raakten gewond bij de terreuraanslag van zaterdag in een park in Reading, ten westen van Londen.

Priesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims

Vorig artikelIslam geestelijk belooft: potentie van 100 mannen en ‘menstruatievrije vrouwen’ in het paradijs
Volgend artikelKarma Strikes Again: VS Democraat senator mishandeld door Antifa en BLM – die hij steunde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in