Kapitein wordt vervolgd, vaarde migranten terug naar Libië

3
676

De kapitein van het Italiaanse onderhoudsschip Asso 28 zal voor de rechter worden gebracht voor het terugbrengen van migranten naar Libië. Dit is het eerste geval in zijn soort in Italië.

Het onderhoudsschip Asso 28 had 101 migranten opgepikt in de buurt van een olie- en gasplatform in internationale wateren, alvorens ze naar de haven van Tripoli te brengen en ze over te dragen aan de Libische kustwacht, volgens de aanklagers in Napels.

De kapitein en een vertegenwoordiger van het Augusta Offshore bedrijf dat eigenaar is van het schip worden beschuldigd van het schenden van internationale wetten die de gedwongen terugkeer van mensen naar landen waar zij of hun rechten in gevaar zijn, verbieden, schrijft de Local.it.

Libië wordt volgens het internationaal recht niet beschouwd als een veilige haven.

Italië: elke illegale migrant ontvangt ongeveer 1000 euro per maand

Asielzoeker confronteert bolle Italiaan - asielzoeker gaat knockout

3 REACTIES

  1. @BertG. Dit zal hopelijk iedere volgende kapitein ervan weerhouden om ooit nog een helpnde hand naar deze moordenaars-in-spe uit te steken. Sjonge jonge, die marxistiese recherlijke macht in Italie. Om Italie tegen dat marxistiese tuig te beschermen, heeft Mussolini de fascisten opgericht. En Hitler de NSDAP. Het is duidelijk wat we moeten doen…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here