Screenshot YouTube

Waarom de overgrote meerderheid van de illegale migranten naar Italië komt, is nu overduidelijk. Ze rennen niet weg van de oorlog. En ze zijn niet eens op de vlucht voor de ellende:

Sorpresa: non sbarca nessuno dai paesi più poveri del mondo

Verrassing: de “Boat People” komen niet uit de armste landen ter wereld, maar uit landen met een gemiddeld inkomen en een gemiddelde levensverwachting, schrijft Unser Mitteleuropa.

Dus wat drijft illegale migranten ertoe zich toe te vertrouwen aan mensenhandelaars en dure bootpassages te ‘boeken’? Meestal gaat het om een gerichte investering: de dure reis moet het mogelijk maken om daarna een comfortabel leven te leiden, betaald door derden.

Dit effect werd duidelijk toen de Italiaanse linkse partij PD (Partido Democratico) deuren en havens van Italië opende voor NGO-schepen.

Hier is een verslag van het Italiaanse online portaal VoxNews:

Ibrahim, een 24-jarige Senegalese man, sinds 2016 in Italië, verklaart dat hij vooraf had betaald voor zijn mensensmokkelbootreis die hem van Senegal via Libië naar Italië bracht. Hij wist dat hij, zodra hij in Italië aankwam, voedsel, onderdak en geld zou krijgen, in zijn eigen woorden: veel geld.

Ik zag mijn broeders goed gekleed en rijk terugkeren uit Europa, en ik wilde er ook naartoe. Een vriend van mij die in Duitsland woont, vertelde me dat de staat daar hem 600 euro per maand geeft. Ik was het beu om de hele dag te werken als arbeider voor een uurloon van één euro en ik droomde van een beter leven. In Italië zouden ze me zelfs 35 euro per dag geven, accommodatie, eten, drinken en dan een baan. Ik heb alles geriskeerd om die droom te laten uitkomen, zelfs mijn leven.

Dus hij had een baan in Senegal. En als hij niet had geweten dat hij in Italië 35 euro per dag aan eten, onderdak en bovendien zakgeld zou krijgen, zou hij nooit van huis zijn gegaan.

Algerijnse boten bestormen Sardinië: illegale migranten landen tussen badgasten.

De meeste migranten bevinden zich in een vergelijkbare situatie. Hun streven – dat legitiem is zolang er in dit land deugmensen zijn die hen welkom heten – is om een financieel onbekommerd leven te leiden in Europa. En ze hebben het niet mis, want Italië garandeert bijvoorbeeld elke illegale migrant die net is aangeland een bedrag van 35 euro per dag aan voedsel, onderdak en zakgeld. Het is toereikend om bij aankomst asiel aan te vragen.

We hebben nog nooit vluchten met landgenoten gedeporteerd uit Italië op de televisie gezien in Senegal. Maar we hebben op de nationale televisie gezien dat veel Senegalezen in vliegtuigen uit Duitsland teruggestuurd zijn naar hun vaderland. Dit deed ons beseffen dat Italië niet alleen iedereen verwelkomt, maar ook niemand naar huis stuurt. Nog een reden om daarheen te gaan.

Slechte beurt voor Duitsland – is er mogelijk een achterstand in de “welkomscultuur” in dat land?

Mekka? Nee, dit is Rome in 2020

2 REACTIES

  1. Zou Pinokkio dit óók lezen ? Wij, de bevolking, weten nu wel 100% zeker waar óns geld naar toe gaat. Schandalige zaak ! ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here