Alisdare Hickson / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0)

WikiLeaks oprichter Julian Assange bereikte maandag een deal met de Amerikaanse overheid, waarbij hij akkoord ging om schuld te bekennen voor één misdrijf met betrekking tot het openbaar maken van informatie over de nationale veiligheid in ruil voor zijn vrijlating uit de Belmarsh gevangenis in het Verenigd Koninkrijk, bericht Scheerpost.

Een gerelateerd document werd ingediend bij de federale rechtbank van de Noordelijke Marianen, een Amerikaans gemenebest. Onder de pleidooi overeenkomst, die nog moet worden goedgekeurd door een rechter, zal het ministerie van Justitie streven naar een straf van 62 maanden, gelijk aan de tijd die de 52-jarige Australiër heeft gezeten in de gevangenis in het Verenigd Koninkrijk terwijl hij vocht tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten.

Assange liep het risico de rest van zijn leven in de Amerikaanse gevangenis door te brengen als hij werd veroordeeld voor de aanklachten van de spionagewet en de computerfraude- en misbruikwet voor het publiceren van geheim materiaal, waaronder de video “Collateral Murder” en de logboeken van de oorlog in Afghanistan en Irak. Voor Belmarsh verbleef hij zeven jaar in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen met asielbescherming.

“Julian Assange is vrij,” verklaarde WikiLeaks op het sociale mediaplatform X, met de bevestiging dat hij Belmarsh vrijdag verliet “na daar 1.901 dagen te hebben doorgebracht,” 23 uur per dag opgesloten in een kleine cel.

“Hij werd op borgtocht vrijgelaten door het Hooggerechtshof in Londen en werd in de namiddag vrijgelaten op Stanstead Airport, waar hij aan boord ging van een vliegtuig en het Verenigd Koninkrijk verliet”, aldus WikiLeaks. “Dit is het resultaat van een wereldwijde campagne die zich uitstrekte over organisatoren aan de basis, campagnevoerders voor persvrijheid, wetgevers en leiders van over het hele politieke spectrum, helemaal tot aan de Verenigde Naties.”

  Kijk: De meest belachelijke 75 seconden bullsh*t uit Davos tot nu toe over 'ecocide'

“Hij zal binnenkort herenigd worden met zijn vrouw Stella Assange en hun kinderen, die hun vader alleen van achter de tralies hebben gekend,” vervolgde de groep. “WikiLeaks publiceerde baanbrekende verhalen over overheidscorruptie en mensenrechtenschendingen, en hield de machtigen verantwoordelijk voor hun daden. Als hoofdredacteur heeft Julian zwaar betaald voor deze principes en voor het recht van het volk om te weten. Nu hij terugkeert naar Australië.”

Het nieuws van Assange’s vrijlating werd gevierd door mensen over de hele wereld, die ook de VS bekritiseerden voor het voortzetten van de aanklachten tegen hem en het Verenigd Koninkrijk voor het meegaan daarin.

“Ze namen een held en veranderden hem in een crimineel,” vertelde Vahid Razavi, oprichter van Ethics in Tech en gastheer van meerdere NSA Comedy Nights over massasurveillance door de overheid, aan Common Dreams. “Ondertussen zijn alle oorlogsmisdadigers in de bestanden die door WikiLeaks via Chelsea Manning zijn onthuld, vrij en hebben ze nooit straf gekregen of zelfs maar een dag in de rechtszaal doorgebracht. Je kunt ongestraft journalisten vermoorden, net zoals Israël nu doet in Gaza.”

De Britse journalist Afshin Rattansi zei: “Laat niemand denken dat iemand van ons ooit zal vergeten wat de Britse staat de beroemdste journalist van zijn generatie heeft aangedaan.”

“Ze hebben hem gemarteld – volgens de speciale VN-rapporteur over marteling – in opdracht van de Verenigde Staten,” merkte Rattansi op.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hier zet de president van Azerbeidzjan de BBC op zijn plaats: “Zullen we het over Assange hebben?”Volg Frontnieuws op Telegram

  Voor de huidige generatie jongeren: "Lieve kinderen, we maken ons zorgen over jullie"

Lees meer over:

Vorig artikelVals Alarm – Global Hawk boven Zwarte Zee naar verluidt neergeschoten
Volgend artikelTop professor in de rechten: Vaccin-pushers begaan ‘misdaden tegen de mensheid’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • nou ? ik denk dat er dan nog wel ergens een boekwerk zal liggen met namen van mensen die bij dat geval die/ dat bekend zal maken wie er allemaal achter wie dat tuig zal/zullen zitten hoop niet dat, dat zal gebeuren voor deze z g n R-OVERHEID

  • Ik vermoed dat hij asiel aan gaat vragen in Rusland. In tegenstelling van wat ons altijd verteld wordt is dat land een stuk vrijer dan het corrupte westen.

 1. In feite werd hij netzolang gevangen genomen totdat hij schuld bekent aan iets wat echte helden vanzelfsprekend vinden. Gekraakt door een mafia-staat. En toch moet de mensheid hem eeuwig dankbaar zijn.

  • The US and Brittan are the most devious and cruel people on this earth.
   He needed to say that he was guilty before he was released. What a rotten lot.

 2. Het moet in deze toch wel gezegd worden dat de regering seniele biden hieraan heeft meegewerkt. ‘Messias’ trump heeft Assange keihard laten barsten.

  Eindelijk gerechtigheid en zo hoort het ook.

 3. Poor devil ….free at last ! The best years of his life in captivity, what a shame what a disgrace, what a fckn CRIMINAL western ‘rules based order’ disgusting farce !

 4. Mooi. En de ‘leaks’ zullen nu wel vergeeld zijn vergeleken bij wat er nu allemaal geheim gehouden wordt. Maar vergeet niet dat er nog iemand zit te wachten op vrijheid: Wesley Cook. Assange is blank en de meest geliefde journalist die genaaid werd.

  “In 1968, a high school teacher, a Kenyan instructing a class on African cultures, encouraged the students to take African or Arabic names for classroom use; he gave Cook the name “Mumia”.[10] According to Abu-Jamal, “Mumia” means “Prince” and was the name of several Kenyan anti-colonial African nationalists who fought in the Mau Mau uprising before Kenyan independence.[11]”

 5. ‘Volgens WikiLeaks is de deal nog niet formeel bekrachtigd. Dat zal woensdagochtend gebeuren tijdens een zitting op Saipan, een eiland binnen het Amerikaanse overzeese gebied Noordelijke Marianen. Voor die locatie in de Stille Oceaan is volgens de aanklagers gekozen omdat Assange het niet zag zitten om naar het vasteland van de VS te reizen, en omdat het relatief dicht bij Australië ligt. Volgens WikiLeaks vliegt Assange na de zitting door naar zijn thuisland Australië’.

  Waarom niet wachten tot deze deal officeel bekrachtigd werd? Nu dat pas op woensdagmorgen gaat gebeuren en hij al op weg is naar Saipan doet mij toch de wenkbrouwen fronsen.
  Is Assange met open ogen in een Amerikaanse val gelopen met medewerking van de VS-bondgenoten GB en Australië? De volgende dagen zullen mogelijks uitsluitsel geven.

 6. 0Tja Ik denk dat het met de verkiezingen heeft te maken .
  Joe kan niet meer en nu is het tijd voor de 1STe Vrouw Let maar op

 7. Julian Assange heeft wikileaks in 2006 opgericht en in 2010 gebruikte hij dit platform om allerlei misstanden, met name van de Amerikaanse bezetters van Irak naar buiten te brengen.
  In zijn onthullingen ontbrak een land: de ziokhazaarse entiteit aka Israël.

 8. Ron Swart juni 25, 2024 Bij 18:27
  Aha……! daar zit ’t ‘em! Ik wist dat er ergens iets niet kosher was. Bedankt Ron, spijker op de kop. 🙂

 9. Nu Reinier Fuellmich nog……. maar dat zal óók nog wel even gaan duren, het WEF tuig kennende.
  Dictators zijn middelmatige mensen, en om overeind te blijven hebben ze onderknuppels nodig, en bij voorkeur van de gewelddadige soort.
  Die zijn er méér dan zat. Dat is de laatste vier jaar wel duidelijk geweest.
  Het enige wat ik mij dáár omtrent nog afvraag is hoe we dat nu op kunnen lossen. ……als we een hekel hebben aan geweld .
  Ik ben maar een klein en onbeduidend mannetje in deze wereld van waanzin, en de ervaring heeft mij geleerd dat geweld ( uit wanhoop en machteloosheid) geen oplossing is.
  Ga er maar aan staan.

  • Kijk ‘The Passion’.

   Alle mensen op aarde moeten een Jezus worden die onder geen beding knielt, kruipt voor de satanisten. Desnoods moeten we ons laten kruisigen. Weigeren toe te geven aan het kwaad met desnoods de dood als uikomst. Echte liefde is nergens bang voor, al helemaal niet voor de dood wat slechts een transitie van het tijdelijke naar het eeuwige. Het leven is tijdelijk, wie in tijdelijkheid uit angst leeft, zet die energie eeuwig voort. Wie onverschrokken is omdat hij/zij uit liefde leeft, zet die energie eeuwig voort.

   Laat alle angst los, we hebben NIKS te verliezen. Dood gaan we allemaal, bij leven kunnen we kiezen of we uit angst of liefde leven. Dit is ons echte werk, maar we worden door angst van de liefde afgeleid. Het leven is als een ziekte genaamd angst, totdat je kiest om alleen nog liefde te ZIJN. Hoe het ook uitpakt, dit leven is eindig. Als je dat omarmt kan niks in de tijdelijkheid je nog eeuwig raken. Leven draait om loslaten, alles hier is tijdelijk. De satanisten zijn hele hele hele bange (dus egoïstische) wezens en hun hele bestaan draait om de angst voor tijdelijkheid. De satanisten zijn in alles bezig om het eeuwige leven te krijgen met eeuwige macht en rijkdom… ze zijn zo kinderachtig en bang voor de dood dat ze ALLES doen om de tijdelijkheid te vereeuwigen en eeuwig te leven. We zijn in oorlog met de sociaal emotioneel laagst ontwikkelde wezens op aarde. We zijn in oorlog met de angstigste mensen die er ooit hebben bestaan en uit angst willen ze macht macht macht… ze willen zich als God voelen. Het zijn echt kleine kindjes die sinterklaas willen zijn en zijn macht over de andere kindjes willen gebruiken voor zichzelf. Het zijn ongelooflijke sneue losers… beter gezegd, het zijn hele hele hele bange mensjes die uit angst voor de dood, bij leven andere mensen moeten overheersen omdat ze anders een levenlang in pure angst ZIJN.

   Zij maken ons banger dan ze zelf zijn, zodat zij zich minder bang voelen. WIJ hebben deze bangerikken duizenden jaren hun gang laten gaan omdat zij ons door hun leugens altijd net 2 stappen voor waren. Maar ze hebben hun leugens en strategieën zo vaak dom herhaald, dat het bewustzijn alle patronen begint te doorzien. De satanisten zijn een tovenaar van Oz en wij maken het mee dat we ontdekken dat de tovenaar slechts een bange oude man is die vanachter een gordijn een illusie aanstuurt.

   Take care Inhetmeer… we zijn niet getuigen van de geboorte van het kwaad, wij zijn getuigen van het einde van het kwaad. Daarom verandert alles in oorlog, want het kwaad is aan het vechten om haar opgebouwde macht van de afgelopen duizenden jaren niet op te hoeven geven. Wij zijn getuigen van hun doodsstrijd en ze gaan tenonder. In die ondergang zijn wij aan het leren/herinneren hoe wij de koers veranderen.

   Houd moed en vertrouw dat in 99% vd mensheid hetzelfde vuur brandt als in jou en mij. Bij de één is het een kaars met een super droge lont die wacht op de juiste vonk, bij de ander brand de kaars als, bij weer een ander is het licht al volledig aan. Houd moed dat het licht/de liefde in ons terugkomt als het trauma buiten ons alles duister dreigt te maken. Pas als het overal duister wordt, krijgen mensen een noodzaak om hun licht/de liefde te zoeken. Tot die tijd modderen we voort in angst, maar angst is tijdelijk. Daarom smeren de satanisten de angst uit, zodat we van de ene in de volgende angst vallen. Ze beseffen alleen niet dat de intelligentie in ons ontwaakt door aanhoudende angst. Zij denken dat ze ons kunnen verlammen zolang ze ons bang houden, maar in werkelijkheid zijn ze ons aan het ontwaken. Ze zijn zo knetterdom. Ze kunnen dit niet winnen, het is onmogelijk. Ze proberen een tsunami van liefde tegen te houden dmv angst, maar ze maken de tsunami alleen maar groter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in