Joe Biden gaat Trump’s muur bouwen

© Witte Huis

De Biden-regering in de VS zet nu de deur open voor uitbreiding van het grenshek met Mexico dat tijdens het presidentschap van Donald Trump werd opgestart, meldt RT.

De bouw van de zogenaamde muur langs de hele grens met Mexico was de belangrijkste campagnebelofte van Donald Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Tegen de tijd dat Trump in januari het Witte Huis verliet, was er echter nog maar enkele honderden kilometers van het grenshek gebouwd, de meeste daarvan op stukken waar al eerder barrières bestonden.

Tijdens zijn verkiezingscampagne vorig jaar beloofde opvolger Joe Biden ervoor te zorgen dat “geen centimeter” meer van de zogeheten muur zou worden gebouwd. Na zijn beëdiging in januari gebruikte Biden ook zijn nieuwe presidentiële macht om de bouw van het grenshek te doen stoppen.

Maar sindsdien staat de zuidgrens van Amerika onder enorme druk van illegale Derde Wereld immigranten. De situatie is de ergste in decennia, en de regering van de VS is nu blijkbaar bereid tot heroverweging.

Alejandro Mayorkas, minister van Binnenlandse Veiligheid, heeft nu aangekondigd dat zijn ministerie van Binnenlandse Veiligheid de bouw kan hervatten om enkele “gaten in de muur” op te vullen, meldt de Washington Times.

Volgens de krant deelde Mayorkas aan de pers mee dat de Biden-regering hoewel de “muur” niet voltooid zal worden – nog steeds kan werken aan “gaten”, “poorten” en gebieden “waar de muur klaar is gebouwd maar de technologie niet is toegepast”.

Deze “gaten” zouden naar verluidt plaatsen zijn waar veel illegale immigranten naartoe gaan om te proberen de grens over te steken.

De machten die ons regeren, hebben ingezien dat Washington onvoorbereid en ongeschikt is voor een grote oorlog

“Het lijkt erop dat ‘president’ Biden een xenofobe racist is die bruine mensen haat”, schreef onder meer advocaat Matthew Kolken op Twitter.

De aap komt uit de mouw: Britse media praten nu openlijk over Biden’s dementie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here