Jodin weggetreiterd bij de New York Times: “Ze noemden me een nazi en een racist”

1
334
Donald Trump en Bari Weiss © Gage Skidmore/The View/YouTube

Bari Weiss neemt ontslag als columniste voor The New York Times. Dat vertelt ze zelf in een open brief die onder andere door Spectator USA is gepubliceerd.

In de open brief neemt Weiss, die vaak zelf de nadruk legt op haar Joodse achtergrond, geen blad voor de mond en vertelt over de werkomstandigheden bij de liberale krant. Onder andere over hoe ze openlijk werd getreiterd door haar collega’s en hoe de complete krant in de klauwen van linkse activisten is.

Ze hebben me een nazi en een racist genoemd. Ik heb geleerd om commentaren van me af te schudden over hoe ik ‘nu weer over de Joden schrijf’. Ik begrijp niet hoe u dit soort gedrag binnen uw bedrijf voor een open gordijn voor zowel het personeel als het publiek laat doorgaan, schrijft ze.

Bari Weiss beschrijft zichzelf als een “centrist” en is sterk kritisch over het feit dat haar werkgever bijna uitsluitend zogeheten “progressieve” stemmen aan het woord laat. Ze werd gerekruteerd voor de New York Times na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in 2016, een verkiezingsuitslag die de krant totaal verraste, in een poging om breedte te creëren en niet alleen linkse standpunten op de opiniepagina’s te benadrukken.

Weiss’ opzegging komt nadat de politieke redacteur van de New York Times, James Bennet, gedwongen was zijn functie te verlaten nadat hij een debatartikel had gepubliceerd van een senator die opriep tot militaire actie om de opmars van de racistische antiblanken Black Lives Matter-beweging te stoppen. “De relschoppers hebben in veel Amerikaanse steden anarchie veroorzaakt”, stond in dat artikel. Veel linkse journalisten zijn van mening dat de krant absoluut geen ruimte moet geven voor Black lives matter-kritische opinies.

Zwarte filmt zichzelf terwijl hij blanke bejaarde patiënten in elkaar slaat

De New York Times is, samen met het televisiebedrijf CNN, waarschijnlijk de belangrijkste mediavijand van de Amerikaanse president Donald Trump. Sinds enkele jaren noemt Trump de krant “de mislukte New York Times”. Na de aankondiging van het ontslag van Bari Weiss, tweet Trump dat “mensen op de vlucht zijn” uit de krant, “wat een totale puinhoop”.

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

1 REACTIE

  1. Ik zou niet verbaasd opkijken als ik morgen zou lezen dat het BLM-gilde, in al zijn geniepigheid, érgens al stilletjes een Konzentrationslager incl. gaskamers , zoals in Auschwitz, heeft op- en ingericht teneinde de hen onwelgevallige blanken, w.o. joden, rechtsdenkende politici enz. op te sluiten c.q. een heropvoedingsprogramma te laten volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here