De Israëlische televisiester Orna Pitussi vergeleek Pfizer CEO Albert Bourla met Adolf Hitler dinsdag in een video geplaatst op het Facebook-profiel van de actrice, die zich later verontschuldigde voor haar opmerkingen na publieke kritiek, meldt The Jerusalem Post.

De actrice, bekend voor haar rol in de Hebreeuws-talige serie “Reverse”, vroeg retorisch in de video “Hoe kunnen Joden degenen zijn die uiteindelijk proberen Joodse kinderen te doden”, in verband met de uitrol door Israël van het Covid-19 vaccin van Pfizer.

Na een publieke verontwaardiging over haar opmerkingen, legde Pitussi haar reden voor de vergelijking uit, door te zeggen dat ze “een zeer stormachtige dag” had.

“In tegenstelling tot wat mensen denken, was het laatste wat ik wilde dit soort publiciteit, ik ben geen verveelde actrice. De post die ik plaatste met de cartoon was niet uit verveling of een verlangen om de krantenkoppen te halen, en zeker niet om iemand te kwetsen. Ik behoor ook tot een familie die de Holocaust heeft overleefd”, aldus Pitussi.

Nota nemend van haar vergelijking van Bourla met Adolf Hitler, zei Pitussi “wat mij motiveerde om deze cartoon te uploaden waarin je de CEO van Pfizer ziet staan met zijn hand opgeheven en ‘Heil Pfizer’ roept, was de gedachte dat kinderen geen deel zouden mogen uitmaken van een experiment”.

“Zelfs als de knapste koppen aan dit vaccin hebben gewerkt, beweren medische professionals en andere wetenschappers dat het gevaarlijk is. Het is nog niet getest, er is niet genoeg tijd besteed om na te gaan welke neveneffecten er zullen zijn, dus geven ze er de voorkeur aan om kinderen niet te vaccineren… Ik zeg niet ‘ik vaccineer liever geen kinderen’ maar ik schreeuw het. Uit het bloed van mijn hart. Ik schreeuw mijn waarheid”, voegt ze eraan toe in de verklaring.

75 procent van de Israëli's zal weigeren het Coronavaccin te nemen

Pitussi verdedigt ook haar recht om haar mening te geven over het Covid-19 vaccin, waarbij ze opmerkt dat het noemen van de Holocaust niet het beste idee was, gezien de gevoeligheid rond het onderwerp, vooral in Israël. Pitussi zegt ook dat ze verre van een expert is over het onderwerp.

De actrice heeft zich eerder uitgesproken tegen vaccins. De vorige dag sprak Pitussi haar steun uit voor Dr. Avshalom Carmel, die zich publiekelijk uitsprak tegen het toedienen van het Covid-19 vaccin aan kinderen, wat later leidde tot de intrekking van zijn medische licentie.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Israëlische Rabbi Chananya Weissman’s 31 redenen waarom hij het ‘vaccin’ niet neemt – “Het hele ding stinkt”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here