Nog iets vreemds aan de bewering van Israël dat zijn inlichtingendiensten de voorbereidingen voor de Hamas-aanval van 7 oktober niet hebben ontdekt, is het feit dat het nu vrijgeeft wat het beweert dat onderschepte gesprekken zijn van Hamas-strijders die met elkaar praten over zaken van groot belang, schrijft Caitlin Johnstone.

Israël heeft een audioclip vrijgegeven van twee stemmen waarvan het beweert dat die van Hamasstrijders zijn, die spreken over de fel betwiste explosie in het Al-Ahli Arabisch Ziekenhuis in Gaza op dinsdag. De IDF had eerder aan de pers verteld dat het onderschepte gesprekken zou vrijgeven die bewijzen dat de Palestijnse Islamitische Jihad, en niet Israël, verantwoordelijk was voor de ontploffing.

Hier is een transcript van Israëls Engelse vertaling van de dialoog:

Hamas Operative #2: Ik zeg je dat dit de eerste keer is dat we een raket als deze zien falen en daarom zeggen we dat hij toebehoort aan de Palestijnse Islamitische Jihad.

Hamas Operative #1: Wat?

Hamas Operative #2: Ze zeggen dat hij van de Palestijnse Islamitische Jihad is.

Hamas Operator: Is het van ons?

#Het lijkt erop.

# 1: Wie zegt dat?

#2: Ze zeggen dat de granaatscherven van de raket lokale granaatscherven zijn en geen Israëlische granaatscherven.

# 1: Wat zegt u (naam bleeped)?

#2: Maar God zegen, kon het geen andere plaats vinden om te ontploffen?

#1: Laat maar, (naam bleeped), ja ze schoten vanaf de begraafplaats achter het ziekenhuis.

#2: Wat?

#1: Ze schoten vanaf de begraafplaats achter het Al-Ma’amadani ziekenhuis, en het ging mis en viel op hen.

  Spanje sluit zich aan bij Zuid-Afrika's genocidezaak tegen Israël

#2: Is daarachter een begraafplaats?

#1: Ja, Al-Ma’amadani ligt precies in de compound.

#2: Waar is het als je de compound binnengaat?

#1: Je gaat eerst de compound binnen en gaat niet in de richting van de stad en het is aan de rechterkant van het Al-Ma’amadani Ziekenhuis.

#2: Ja, ik weet het.

U kunt van dit transcript maken wat u wilt. Ik heb veel mensen aan de pro-Palestijnse kant van het debat de waarheidsgetrouwheid van de opname zien betwisten om verschillende redenen, van stellen dat Gazanen niet spreken met het accent dat in de clip wordt gebruikt tot stellen dat Hamas-strijders dergelijke informatie niet over de telefoon of zonder codes voor locaties communiceren. Maar ik ben persoonlijk totaal niet gekwalificeerd om zulke beoordelingen te maken, dus die vraag laat ik voorlopig rusten.

Het enige wat ik op dit moment wil benadrukken, is dat het zeker interessant is hoe Israël plotseling beweert al dit zicht te hebben op gesprekken tussen Hamas-strijders over gevechtsoperaties tegen Israël. Waar was al dit afluistervermogen toen Hamas een massale aanval voorbereidde die uiteindelijk meer dan duizend mensen het leven kostte?

Het is zeker mogelijk dat de Israëlische inlichtingendiensten fenomenaal zijn in het bespioneren van Hamas-communicatie, en het is zeker mogelijk dat de Israëlische inlichtingendiensten geen idee hadden dat Hamas een aanval aan het voorbereiden was. Het is ook mogelijk dat beide vals zijn. Maar het is heel moeilijk om te geloven dat ze allebei waar zijn.

  Zegt u dat u een revolutie wilt?

Het is heel moeilijk te geloven dat Israël al dit inzicht had in wat Hamas-strijders communiceren, maar op de een of andere manier de voorbereidingen miste voor een zeer geraffineerde meervoudige aanval met motorboten, drones en gemotoriseerde paragliders in een gebied zo groot als Philadelphia. Het is nog moeilijker te geloven als je hoort dat de Egyptische inlichtingendienst Israël kort voor de aanval waarschuwde. Het is nog moeilijker als u verneemt dat volgens CNN Amerikaanse functionarissen op 6 oktober “rapporten uit Israël verspreidden die wezen op ongewone activiteiten van Hamas”. Nog moeilijker wordt het als je hoort dat Hamas zelf naar verluidt zeer verbaasd was over het aantal Israëli’s dat ze konden doden en het aantal gijzelaars dat ze konden nemen.

Een van de vele problemen met de bizarre mainstream consensus dat het prima is voor naties om op een moorddadige rooftocht te gaan wanneer hen iets ergs overkomt – zoals we zagen bij de VS na 9/11 en nu weer zien in Israël – is dat het sociopatische inlichtingendiensten een duidelijke en onmiskenbare stimulans geeft om slechte dingen te laten gebeuren om reeds bestaande agenda’s te bevorderen die alleen kunnen worden bevorderd door massaal militair geweld. Of dat in dit specifieke geval nu gebeurt of niet, het zou verstandig zijn om deze stimulans weg te nemen door aan te dringen op een koel hoofd en rationele reacties op aanvallen wanneer die plaatsvinden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De zogenaamde “alternatieve” media worden overgenomen door bedriegers, terwijl de wereld krankzinnig wordtVolg Frontnieuws op Telegram

  Terugslag: De enorme tol van de Gaza-oorlog op de Israëlische economie

Lees meer over:

Vorig artikelWO3 ALERT – Poetin waarschuwt met aanval op Amerikaanse vliegdekschepen binnen bereik Ruslands Kinzal hypersonische raketten
Volgend artikelDe Israëlische staat, Hamas en alle regeringen overal geven niets om “het volk”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. voor eeuwig Belachelijk gemaakt door zichzelf.. Israël..net zo moordadig als de us en de uk / de eu én de navo…neen duizendmaal Neen.. er is géén God een echte God zou rechtvaardig zijn…deze is dat Niet/Nooit geweest trouwens…walgelijke troep..én met de zogenaamde God , bedoel ik ook Alha én alle anderen die de aarde teisteren ….

 2. Weet je wie ook altijd over onderschepte telefoongesprekken bezat?
  Die oekrainers, wat is het volgende?
  De gesprekken tussen Bokito en een andere aap naar buiten brengen door de aivd?

  • Wie gesprekken onderschept?😂😂 Die ga ik onthouden Damn ik ben er zeker van dat onkel Google je een kerststronk stuurd….ja neem het me niet kwalijk echt niet… Euhm…. Hoe dan ook ik vind veel mensen hun mening interessant echt waar …en ik moet het niet eens zijn met deze, we zijn allemaal mensen dat is duidelijk,als er eens iemand niet akkoord gaat neem ik dit aan en ga niet in discussie, waarom ook? Het zou triestig zijn als ik er op in ga …tenzij het naar “mijn” mening is “gaat’ hey we zijn mensen en ik accepteer ieder zijn mening ja echt waar… Als we elkaar gaan beoordelen naar elk zijn mening ja dan hebben we weer haat… Ik ben zeker enige hebben hier een beeld gemaakt van mij of enig andere, i don’t give a fuck ”’ ja het interesseert me niet ….er zijn hier mensen en ja ik noem ze “mensen” omdat ze het waard zijn ze mensen te noemen…en ik denk te weten wie ze zijn .. zonder verdere woorden

 3. Goh,hadden ze die gesprekken ook maar op 7 oktober kunnen onderscheppen, dan hadden er niet zoveel Israëlische doden hoeven vallen,man man wat een bullshit verhaaltje weer, bewust de grenzen wijd uitnodigend onbewaakt gelaten om Hamas te laten doen wat ze wilden en dat 7 uren lang

  • Kunnen en niet doen (of er niets mee doen.)
   Als het kunnen – de organisatie van middelen en mensen – het gevolg is van een, al dan niet vermeende, acute dreiging die absolute alertheid vereist, dan is het niet doen een gotspe, om maar in de sfeer te blijven. Hebben we dat niet vaker gezien.

  • Tja dat doen ze in de hele westerse wereld . 9.11 zal ook wel zo gegaan zijn . Hopen dat t nu de goede toekomst kant opgaat

 4. Marc,Peter en Wim, gaan jullie je zomaar overgeven? Gewoon zo? ….je familie laten afknallen door een of andere MS Mongool ? De Media? Ik sta versteld….woW…

 5. Als ik van Hamas was, zou ik hetzelfde doen maar dan het gesprek tussen dispatch en piloot. bv… ja, ik kan het ziekenhuis zien, drop payload now.
  Wat een nepverhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in