De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de afgelopen drie decennia bij talloze gelegenheden alarm geslagen over het nucleaire programma van Iran en gedreigd het land aan te vallen. De laatste keer zei hij in september in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat Teheran een “geloofwaardige nucleaire dreiging” moest ondergaan, voordat zijn kantoor het verslag corrigeerde naar “geloofwaardige militaire dreiging”.

Na de aanval van Hamas op 7 oktober kan Netanyahu zijn dreigementen misschien eindelijk waarmaken. De gruwelijke taferelen in het zuiden van Israël hebben de Israëlische premier het noodzakelijke voorwendsel en de internationale steun gegeven voor een bredere reactie, schrijft Marwan Bishara.

Netanyahu heeft zowel een politiek als een persoonlijk belang bij dit alles. Een slepend regionaal conflict zou elke officiële verantwoording voor zijn volslagen falen om de aanval van Hamas te voorkomen, blokkeren of op zijn minst uitstellen, en zou ook zijn meervoudige aanklachten wegens corruptie voor onbepaalde tijd kunnen uitstellen.

Van de ene op de andere dag veranderde hij van een mislukte en in opspraak geraakte premier in een leider in oorlogstijd, met oppositiepartijen die stonden te trappelen om samen met hem een regering van nationale eenheid te vormen.

Hij verklaarde de oorlog en beval een onmiddellijke vergelding tegen het bolwerk van Hamas in Gaza. Het Israëlische leger ontketende een wrede bombardementscampagne op de overbevolkte Gazastrook, waarbij meer dan 500 mensen omkwamen en een mogelijke invasie over land werd voorbereid.

Netanyahu is niet nader ingegaan op de volgende fasen van de oorlog, maar hij heeft de onvoorwaardelijke steun gekregen van westerse regeringen om te doen wat nodig is, zo lang als nodig is, om “Israël te verdedigen”. De regering van de Amerikaanse president Joe Biden is zelfs nog verder gegaan door Israël van meer wapens en munitie te voorzien, door haar modernste en meest geavanceerde vliegdekschip, de Ford, samen met een aantal torpedojagers naar de oostelijke Middellandse Zee te sturen, en door andere strijdkrachten die in de regio gestationeerd zijn op te voeren, genoeg om de Derde Wereldoorlog te beginnen.

  Psyop-Israël-oorlog?

Naar verluidt is de motivatie van Biden voor de escalerende inzet strategische afschrikking, bedoeld om ervoor te zorgen dat “geen enkele vijand van Israël voordeel kan of mag halen uit de huidige situatie”. Maar historisch gezien heeft Israël nooit buitenlandse soldaten op zijn grondgebied toegelaten, en het heeft de Amerikaanse armada’s niet nodig om het tegen Hamas op te nemen.

De drijfveer van Biden zou daarom ook politiek kunnen zijn, namelijk ervoor zorgen dat de GOP het Israëlische drama niet ten koste van hem uitbuit in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2024. Republikeinse tegenstanders hebben al geprobeerd om Biden’s recente gevangenenruil met Iran, waarbij $6 miljard aan Iraanse activa werd vrijgegeven, in verband te brengen met de Hamas-aanvallen.

Maar Netanyahu en zijn fanatieke ministers hebben misschien iets heel anders in gedachten voor de Amerikaanse inzet, die verder gaat dan militaire afschrikking en politieke stellingname. Misschien probeert hij de oorlog uit te breiden naar Iran.

Zijn regering heeft Iran er al van beschuldigd dat het de operatie van Hamas steunt en leidt, zoals het eerder heeft gedaan met betrekking tot andere Palestijnse aanvallen op Israëli’s. Tal van Israël-aanhangers en neoconservatieven, evenals mediapundici in de VS en Europa, hebben zich hierbij aangesloten door te wijzen op Iraanse betrokkenheid.

De Wall Street Journal meldde zelfs – op basis van interviews met niet nader genoemde lokale bronnen – dat Iraanse functionarissen en leden van de Islamitische Revolutionaire Garde direct betrokken waren bij het orkestreren en plannen van de aanvallen gedurende meerdere weken.

Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat ze nog geen bewijs hebben gezien van de betrokkenheid van Teheran.

  Westers pro-Israël standpunt versnelt zijn machtsverlies

Iran heeft de aanval een spontane Palestijnse actie uit zelfverdediging genoemd, maar functionarissen hebben niet geprobeerd om hun blijdschap over het ongeluk van Israël te verbergen. Ze hebben hun vertrouwen uitgesproken dat de aanval verdere Arabische, d.w.z. Saoedische, normalisatie met Israël zal afschrikken, en uiteindelijk zal leiden tot de ondergang van het land.

Ondertussen heeft de Libanese Hezbollah, een bondgenoot van Iran, de Hamas-operatie geprezen en de Israëlische strijdkrachten in de door Israël bezette Shebaa Farms aangevallen, waarbij ze dreigen met een grotere betrokkenheid als Israël Gaza binnenvalt.

De vermetelheid van Iran en zijn bondgenoten zou hen wel eens kunnen achtervolgen, net zoals de overmoed van Israël dat deed – wat leidde tot zijn totale vernedering door de handen van Hamas-strijders. Iran noch Israël leert van de geschiedenis, want ze blijven hun proxyconflict escaleren in de richting van oorlog.

Jarenlang hebben het Israëlische leger en de geheime diensten het Iraanse nucleaire programma gesaboteerd en zich gericht op Iraanse activa in het buitenland. Iran heeft op zijn beurt verschillende gewapende cliëntgroepen in het Midden-Oosten gesteund, die Amerikaanse en Israëlische bondgenoten hebben aangevallen.

Ondanks zijn grootspraak en bravoure kon en wilde Netanyahu Iran niet aanvallen zonder groen licht en steun van de VS. Maar de bloedige aanvallen zijn een spelbreker en geven de Israëlische premier de perfecte gelegenheid om zijn fantasie om Iran te verpletteren te verwezenlijken, door de regering Biden tot een oorlog te verleiden.

Dit zal niet gemakkelijk zijn, gezien Biden’s veronderstelde belofte om een einde te maken aan “de oorlogen voor altijd”, zoals blijkt uit de vernederende terugtrekking uit Afghanistan in 2021. Zijn regering heeft ook prioriteit gegeven aan de grootmachtconcurrentie met China en Rusland, vooral na de invasie van Oekraïne door laatstgenoemd land.

  Iran-Rusland zetten een westerse val op in Palestina

Maar in werkelijkheid hebben de VS zich niet teruggetrokken uit het Midden-Oosten, maar alleen hun troepen en militaire middelen in de regio verplaatst. Biden heeft zelf gezworen om “niet weg te lopen en een vacuüm achter te laten dat door China, Rusland of Iran kan worden opgevuld”.

Zodra de zaak tegen de rol van Teheran in de aanvallen volledig is verwoord door Israël en de VS, zouden ze eerst kunnen proberen om Iran onder druk te zetten om de vrijlating van Israëlische gevangenen die door Hamas zijn ontvoerd te vergemakkelijken – een topprioriteit voor Netanyahu.

Als Iran weigert en ervoor kiest om Hezbollah als hefboom tegen Israël te gebruiken, zou dit wel eens een bredere confrontatie kunnen uitlokken die de VS erbij betrekt, met onberekenbare gevolgen. Helaas is in de vervuilde wereld van de politiek in Washington onvoorwaardelijke Amerikaanse steun voor Israël het enige waar Republikeinen en Democraten het over eens zijn.

Het is cruciaal om te onthouden dat de situatie in 2023 veel uitdagender en gecompliceerder is dan de aanloop naar de invasie van Irak in 2003, die uitliep op een regelrechte ramp voor de VS en de Irakezen. Een herhaling tegen Iran zal zeker veel erger zijn voor alle betrokkenen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Brief geschreven door Albert Pike in 1871 onthult het Illuminati-plan voor Wereldoorlog 3Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTerug naar de toekomst met Iran en Israel
Volgend artikelWWIII Alarm! Neocons roepen Biden op om Iran te bombarderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Er zijn altijd voorwendsels om een oorlog te beginnen. Of het nu de nazi’s zijn in Oekraïne of de nazi’s van hamas. Beide voorwendsels zijn wat mijn betreft ok.

  • LOL rabbi rob oy vey

   oekraine zijn nepnazis die zelfs op bezoek zijn geweest bij netanyahu in israel en gefinancierd door tribe olicharchen en de cia

   hamas is in 1987 mede opgericht door de mossad als tegenwicht tegen de plo verdeel en heers

   nadat israel en de neocons 911 hadden gecreerd hebben ze het vervolgens gebruikt om de oorlog tegen het terrorisme te beginnne en burgerrechten af te pakken en een surveilance staat oop te richten

   ook gebruikt samen met de neocon/israelische pnac document om de irak oorlog te starten

   maar jij bent het allemaal eens met deze valse voorwendselen oy vey

   netanyahu roept al 30 jaar dat iran binnen 6 maanden een atoombom heeft, 30 jaar leugens

   ga jij en jouw tribesgenoten al deze oorlogen lekker zelf uitvechten en betrek anderen er niet in

   bedankt!!

 2. False flag van Israel en de VS om Iran aan te vallen. Iemand die probeert eerst de grondrechten te veranderen om niet in de gevangenis te belanden dat zegt alles.Wanner Hamas heeft niet voldoende munitie om Israel plat te gooeien dan is de dictator Netanyahu achter samen met de VS, . Waarom moet Israel ondersteunt krijgen? Voor de olie en joodse geld. Het is tijd dat de VS in een flinke recessie belandt. Waarom de amerikanen accepteren alles? Daar moet de midden klasse net als hier falliet gaan, of zij wakker worden dat is de vraag…

 3. Netanyahu steun de Hamas om het gewone volk van Israël en Palestina te vermoorden .

  https://www.dagelijksestandaard.nl/midden-oosten/israelische-media-citeren-netanyahu-in-2019-als-we-palestina-willen-voorkomen-moeten-we-hamas-versterken

  In de archieven is een video van Netanyahu uit 2019 gevonden. In de video vertelt hij parlementsleden van zijn nationalistisch-zionistische Likud-partij: “Iedereen die de oprichting van een Palestijnse staat wil dwarsbomen, moet de versterking van Hamas steunen en geld overmaken naar Hamas.”

 4. “Netanyahu lokt de VS in een oorlog met Iran”

  Las eens een paar jaar geleden een opinie stuk op VeretansToday dat de Verenigde Staten een nucleaire oorlog tegen Iran wilde beginnen, de bedoeling was om Iran gelijk tijdig met honderden tactische netronenbommen aan te valen op evenvele doelen zó dachten de havikken Iran te kunnen onderwerpen, de plannen zijn naar mijn mening klaar en verfijnt om toegepast te worden door de Biden kliek en die van de satanist Nethanyahu och wee het arme onwetende gewone Israëlische volk dat ook gelijk uit de weg geruimd wordt, Er blijven dan bijna allen zionisten over.

  • Hoi,

   Ik heb weinig vertrouwen in die plannen verbeteren. Jaren geleden hebben de Amerikanen een ”wargame” gespeeld welke ging over Iran aanvallen.

   De generaal welke in de simulatie de Iraniers speelde vernietigde de aanvallende Amerikanen. Dit door low tech te gaan, zwerm tactieken toe te passen met de speedboten en nog een paar verrassende low tech innovaties. Hierdoor konden de Amerikanen de Iraniers niet bespioneren, overweldigen etc.

   Degene die de simulatie runde was woedend en de simulatie moest nog een keer gedaan worden. De verdedigende generaal mocht zijn innovatieve inzet van het Iraanse leger niet nogmaals gebruiken. Zo wonnen de Amerikanen… Zo verbeter je plannen op Amerikaanse wijze lijkt het.

   Groeten,
   Hugo

 5. Ik ben van mening dat ieder land nukes mag hebben, dat is het eerlijks en het veiligst. Mensen zijn ook vergeten dat heel Israël ooit Palestin was. Wat zou jij doen als ik jullie huis binnenval en dingen kapot maak en familie leden zou doden…. jullie zouden mij dan willen pakken is het niet! Wat ze tegenwoordig Terrorisme heet is niks anders als iemand terugpakken wat ze jou hebben aangedaan! Alle godsdiensten en de mensen kunnen makkelijk leven met elkaar, maar het zijn de overheden van landen die oorlog veroorzaken.

 6. de realiteit zal zoals gewoonlijk helemaal anders uitdraaien dan de fictie…Iran is Onklopbaar voor de vs…schade aanrichten is gemakkelijk, maar de rekening zal gepresenteerd worden..door al die moslimlanden waar de bereidheid om te sterven ongeëvenaard is…daar kan Niemand in het verwende, kleuren en spuiten, westen aan tippen..ook al zeker niet met alles elektrisch en de vreselijke verschillen tussen arm en rijk….helaas pindakaas..

 7. Letterlijk alles staat op tilt. Okraïne, Syrië, weer Oekraïne. Steeds hetzelfde liedje, steeds dezelfde blokken als elkaars (schijnbare?) opponenten. ’t Kan toch niet zo moeilijk zijn om (weer) een wereldclash te organiseren, als ‘oplossing’?
  Nu wordt het dus echt menens, met het uitspelen van de joker in het wereldoliedomein en kernwapens in handen van fossiele fanatici, die ‘vernietiging’ hoger aanslaan dan ‘afschrikking’.
  Sommigen zeggen zelfs: “Als de Palestijnen niet snel wéér verliezen, verliezen we allemaal!”

 8. Waarom staan zo veel nederlanders achter terroristische moslims ?
  Willen ze wat frustratie van zich afschudden.
  Ik kan me niet herinneren dat Joden vliegtuigen kaapte, of mensen gijzelde of vermoorde.
  Een wonderlijk gedrag van deze anti semieten, wordt dat ook op de scholen er ingegoten ?

 9. Iran zal sowieso achtervolgt worden aangezien zij nog een zelfstandig bankwezen hebben. (net als Cuba en Noord/Korea) meer zelfstandigen zijn er niet meer over. Weet u nog de laatsen die kapituleerden waren Libie Irak Soedan en Yemen (als ik die laatste juist heb).
  Goh, hoe liep het daar ook alweer af?
  En wie beheerst het bankwezen ook al weer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in