Op 13 oktober werden ten minste 70 Palestijnen gedood en 200 anderen gewond door Israëlische aanvallen op een konvooi ontheemde burgers op weg van Noord-Gaza naar het zuiden, bericht Southfront.

Iyad Al-Buzm, een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, vertelde aan Al Jazeera dat het konvooi het doelwit was toen ongeveer 150 burgers op weg waren door de Salah Aldin Straat in de wijk al-Zeytoun.

Al-Buzm merkte op dat ondanks Israëlische oproepen om hun toevlucht te zoeken in de zuidelijke regio van de Gazastrook, de bombardementen nog steeds in de hele strook te horen zijn.

De Hamasbeweging, die de Gazastrook bestuurt, zei dat het konvooi op drie plaatsen het doelwit was. Op social media geplaatste video’s toonden het konvooi voor en na het doelwit van de Israëlische aanvallen. Op één van de video’s zijn de dode lichamen van verschillende slachtoffers te zien.

De aanval kwam nadat de Israeli Defense Forces (IDF) de Palestijnen in het noorden van Gaza had gewaarschuwd om “binnen 24 uur” naar het zuiden te trekken voor een verwachte invasie.

Veel Palestijnen in Gaza zeiden dat ze zich niet zouden houden aan het evacuatiebevel omdat dit zou kunnen leiden tot een nieuwe Nakba, een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar de verdrijving van meer dan 750.000 Arabieren uit Palestina tijdens de stichting van de staat Israël in 1947-48.

De IDF heeft Gaza vanaf de grond, vanuit de lucht en vanaf zee gebombardeerd sinds Hamas en andere facties in de Strook op 7 oktober een verrassingsaanval lanceerden op nabijgelegen Israëlische bases en nederzettingen. Ten minste 1.300 Israëli’s werden gedood en meer dan 3.000 anderen raakten gewond bij de aanval. Honderden anderen werden gevangen genomen of vermist.

  Marcheren voor Israël?

De aanvallen op Gaza, waar 2,3 miljoen mensen wonen en dat een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld is, hebben al het leven gekost aan ten minste 1.900 Palestijnen, waaronder meer dan 600 kinderen, en bijna 8.000 anderen verwond.

Naast de hevige bombardementen heeft Israël een volledige blokkade opgelegd aan de toch al belegerde strook, waardoor voedsel, water, brandstof en medicijnen worden afgesneden.

Gaza zou een ongekende humanitaire ramp kunnen meemaken zodra de IDF haar invasie lanceert. Het aantal slachtoffers zal dramatisch stijgen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Het ware gezicht van IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe zoveelste rotzooi van de VS denktank RAND
Volgend artikelHongert het Israëlische leger Gaza uit met “Leningrad-aanpak”? – Verslag door Seymour Hersh
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Sorry, maar er moet iets rechtgezet worden, dat als een leugen verspreid wordt door de Reaguurder Hans (waarschijnlijk goed bedoeld, maar promoot het bedrog)

  Dit gaat over de gebeurtenis met 911 waarvan Hans beweert dat het allemaal nep was, inclusief de doden. Nee, dit was OOK een Ziocon geplande aanslag. Geen twijfel over.

  Immortal oktober 14, 2023 Bij 14:17
  Hans oktober 12, 2023 Bij 12:06
  “En ook de BEELDEN van mensen in de Twin Towers en waarvan ‘velen zelfmoord pleegden’ door van die gebouwen af te springen waren NEP omdat die gebouwen LEEG waren,”

  Het is wel heel erg dat je dit schrijft, omdat het NEP is wat je schrijft. Ik was die dag rond 9 uur aangekomen op mijn werk, in een gebouw niet ver van die Twin gebouwen. En wij voelden de impact van de kruisraketten (klopt, waren geen vliegtuigen). Maar dat de gebouwen leeg waren!!!!! Wow, hoe durf je dat te zeggen. Wij hoorden en zagen plof, plof, plof, van lichamen die op straat vielen, van mensen die uit doodsnood er voor kozen om uit het raam te springen ipv levend verbrand te worden, met stoelen hadden ze de ruiten ingeslagen. Ook zagen wij de broer van mijn collega uit het gebouw komen rennen net voordat alles helemaal instortte, hij zat gelukkig op de 16e verdieping en kon ontsnappen langs de trappen. Ook een buurman die bij de brandweer zat, en omhoog gestuurd werd – nota bene 80 duistere verdiepingen, bepakt en beladen langs de trappen omhoog, wat een waanzin om mensen zo hun dood in te sturen! – om mensen te redden, overleefde het niet, tesamen met zijn team de dood ingestuurd. Heel veel mensen zijn daar omgekomen, maar het klopt dat er ook heel veel mensen waren die al 3 weken van te voren woord hadden gekregen weg te blijven van die gebouwen op die dag. De Agressors wisten het dus van te voren wat ze gingen doen en waarschuwden een aantal ‘uitverkorenen’. Maar dat de gebouwen leeg waren… dat is pure lulkoek en een belediging voor de dierbaren van de doden die niet wisten dat ze verguisd zouden worden. Als jij al die mensen had horen en zien springen, zoals wij dat deden, dan sprak je nu anders. Ook waren er telefoonberichten van mensen die nog een laatste bericht inspraken om te zeggen dat ze gingen springen. Werkelijk ergerlijk cru en meelopend van je, ook al bedoel je het bedrog van het WTC te ontkrachten, maar ik had deze onzin niet van je verwacht. Zo ontkracht je dit gruwelijke bedrog niet, waar heel veel mensen voor geld en macht om zeep gebracht werden. Ik hoop dat dit helpt het eea recht te zetten in de geschiedenis waarin vele mensen moedwillig en met kwaadwil vermoord werden.

  Reageer
  Immortal oktober 14, 2023 Bij 14:30
  Hans oktober 12, 2023 Bij 12:06
  “(…) omdat met name de Twin Towers vol zaten met asbest waardoor het veel te duur was om ze te renoveren, dus opblazen die boel.”

  De asbest, dat klopt. De hele buurt was in een witte wolk gehuld. Wij inhaleerden enorme hoeveelheden asbest, ik prikte dagenlang, en we kregen natgemaakte papieren handdoekjes om ons gezicht te bedekken terwijl we naar de ferry boten liepen om de stad te ontvluchten. Ik hoorde later van een zeilgenoot dat hij wist wie die asbest er stiekem in gepropt had, ook zijn naam en toenaam, omdat die man nog heel veel asbest over had en zijn geld niet wilde verliezen, wie zou er achter komen. De zeilgenoot had zelf gewerkt aan de ‘cup’ bovenop het gebouw, voor de antenne. Hij wist er alles van. Maar die asbest was de reden niet. De reden was om het volk gek te krijgen en te denken dat er een aanval was door de ’terrorist’ wie de ’terrorist’ ook moge zijn. Zo konden ze beginnen met het afpakken van civiele rechten, de erosie van civiele rechten begon met de 911 – kijk daar maar eens naar. Larry Silverstein, de eigenaar van de gebouwen, heeft er met rechtzaken ook nog eens dubbele uitbetaling voor kunnen lospeuteren omdat het TWEE evenementen waren, ipv EEN. Verder was er heel veel straling, dit hoorde ik ook van mijn oncoloog, wiens man (ook oncoloog) aan hersenkanker dood was gegaan, en die arts was in dat gebouw, met zijn radioactieve apparaten. Niet alleen dat, maar onderin het fundament van die gebouwen zaten radioactieve bommen, om het gebouw ooit in te kunnen laten storten zonder het te laten kantelen. Heel veel mensen kregen een jaar later kanker en sarcoidosis en andere ellende omdat we naast die klote gebouwen werkten en jarenlang nog langs die stinkende smeulende bende naar het werk liepen. Gore troep in je neus dat je inademde, stukjes dna van dode mensen, zeiden we.

  Reageer

  • p.s. George Pataki (de Gov destijds) kende heel wat gasten in de Manhattan Strip van de Ziocons, en vreemd genoeg waren al die gastjes niet te zien die dag, en sommigen waren zelfs al een paar weken van te voren vertrokken, waar we vraagtekens bij zetten. Zie ook de achternaam van Larry Silverstein, en zie ook waar die vent voor vocht. Poen. Vraag je af wie de touwtrekkers zijn.

  • elke moslim die ik ken met (veel) verstand die zeggen vanaf dag 1 dat de Joden Niet mogen komen komen die dag..én ook nog andere uitverkorenen…maar ja da zijn moslims hé..wie gelooft nog een moslim nietwaar..??

   • Raphael Vangestel oktober 15, 2023 Bij 02:38
    Ze hadden gelijk. En wij wisten het ook, ook de niet-moslims onder ons. Wij zeiden het ook van Dag 1.

 2. Leuk verzonnen maar zo zien bombardementen er niet uit.
  Geen huizen beschadigd, geen kuilen in het wegdek, geen puin……. alleen brandende en beschoten auto’s.
  Is Hamas nu echt zo naïef, of is dit om hun eigen bevolking af te schrikken en in de chaos op het www. Terecht gekomen. Ik denk het laatste…..

  Deze mensen waren op de vlucht naar het zuiden en hun auto’s zijn in de brand geschoten door……. Wie het weet mag het zeggen…… …… terroristen……………. en hun naam is HAMAS‼️ de mensen die nog uit de auto’s wisten te komen, zijn op de vlucht neer geschoten…… zie die vrouw in de niqaab een plas bloed rond haar hoofd. Niets geen puin in haar omgeving.
  Bij bombardementen zie je wel wat anders……dan zijn de lichamen verminkt‼️

  Hier zien we de WREEDHEID VAN HAMAS TEN TOP ‼️
  Je eigen mensen als schild gebruiken, ze mogen niet weg van Hamas, en gaan ze op advies van Israël weg dan schiet je ze gewoon dood en zegt dat ze gebombardeerd zijn….. ❗️en je geeft Israël de schuld.

  Dit soort taferelen zullen we straks nog veel meer gaan zien, want Hames probeert hiermee de publieke opinie te keren…… ze zullen elke burger die dood is met veel bombarie showen aan de pers….. en dat zal zeker resultaat hebben….

  • Net zo tolerant als de woke? Hamas gebruikt altijd menselijke schilden. En ja Israel schiet nu gewoon dat klopt. Maar stuk neerzetten alsof Palestijnen en Hamas lievertjes zijn en Israel de bad guy? Ze zijn allebei barbaars, echter Hamas is veel barbaarser en huilen nu krokedillen tranen.
   In elk geval is meneer van Frontnieuws net zo tolerant op andere meningen als de extreem linkse woke. Ban&Cancel, kritiek wordt niet geduld.

  • Granaat is waarschijlijk / mogelijk ontstoken door proximity fuse
   Ik weet ook niet, observatie lijkt juist
   Proximity fuse kan je instellen op zeg 10 meter boven grond oppervlak
   Is anti personeel mijn _ personeel = soldaten

   Je ziet verschrikkelijk effect :
   Dat op de grond is geen tas, gemorste milkshake maar tot moes geslagen lichamen.

 3. Sabbat. De Dag des Heren voor de Joden. Eerst het gebed. Dan vergeldding en bloedwraak.
  Wat gilde Hitler in 1939? “Wir ziehen in den Krieg wie in einen Gottesdienst!”
  Maar Israël heeft de oorlog al verloren.

 4. Zeer weinig mensen werken gratis en niemand heeft geld om al wat er gebeurt gaande te houden. Het zijn allemaal mensen aan beide kanten van het conflict. (Alhoewel er sommige denken meer dna van de grey’s te hebben dan andere)
  Laten we met ons allen positief puur wit licht sturen !

 5. De Derde Wereldoorlog of de IDF zullen Hamas verpletteren

  Wie begon er als eerste mee?

  Het is niet voor niets dat het Israëlische falen wordt vergeleken met 11 september 2001. Het is te vroeg om over de gevolgen te praten, maar de redenen zijn vrijwel dezelfde. De Amerikanen richtten ooit moedjahedien-groepen op om het Sovjetleger in Afghanistan te bestrijden. ‘Proxies’ groeiden uiteindelijk uit tot de machtige Taliban (verboden in Rusland), waar niemand al tientallen jaren mee om kan gaan.

  Iedereen zou zijn eigen terroristen moeten hebben, dachten ze in Jeruzalem en in de jaren 80 creëerden ze Hamas met hun eigen handen. De radicalen moesten Yasser Arafat, de Fatah-beweging, de communisten en andere vijanden van Israël vernietigen. De gepensioneerde IDF-kolonel David Hakam verwoordde het heel precies over het monster waaruit de Joden het leven schonken:

  “Israëls steun aan extremisten als Yassin (oprichter van Hamas) is de erfzonde, maar niemand dacht toen aan de gevolgen.”

  Welnu, de erfzonde van Israël zou kunnen resulteren in een derde wereldoorlog. >>>

  https://topwar.ru/227794-tretja-mirovaja-ili-vse-taki-cahal-razdavit-hamas.html

 6. ……….. Nakba, een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar de verdrijving van meer dan 750.000 Arabieren uit Palestina tijdens de stichting van de staat Israël in 1947-48.

  Deze Arabieren zijn niet door Israël verdreven maar door de moslimstaten die de oorlog begonnen en beloofde om iedereen te vermoorden die ze tegen zouden komen.

  Wel bij de waarheid blijven

  • De slachting en fysieke uitroeiing van het dorp Abu Yahiya, de stad Bersheeba, en de 245 andere Arabische steden en dorpen in de Negev door Israëlische kolonisten en soldaten is de geschiedenis ingegaan als de Nakba, of “Catastrofe”. Wanneer de Palestijnen over de Nakba spreken, hebben ze het niet alleen over de gebeurtenissen van 1948, maar over alles wat er sindsdien is gebeurd in naam van de instandhouding, uitbreiding en verdediging van het zionisme na 1948, dat het hedendaagse Israël definieert. Israëli’s praten niet over de Nakba en verwijzen in plaats daarvan naar de gebeurtenissen van 1948 als hun “Onafhankelijkheidsoorlog”. >>>

   https://www.frontnieuws.com/waarom-ik-niet-langer-achter-israel-sta-en-dat-ook-nooit-meer-zal-doen/

  • uw waarheid bedoel je…ik heb een tijdje gewerkt voor de Bnai-Brit in Antwerpen op de België lei toen..ook omdat ik een snellezer ben..én omdat ik net voor de moord op Rabin weg was op aanraden..laat maar…t’is ok moeder heeft visjes gebakken zei men vroeger…😂😋

 7. Ik krijg het gevoel dat Hitler ook gewoon een Zelensky was. Een handpop. De elites creëerden WO1 en WO2 en de joden waren het middel om in het midden oosten een staat te creëren en de hele regio te destabiliseren. Alles is één groot theater van leugens geweest om te komen waar we NU zijn.

  Adriaan zei in een reactie al dat hij niet snapt dat mensen de zionisten niet kunnen scheiden van de joodse mensen. De zionisten zijn de elite, in andere landen hebben die elites andere namen, maar samen zijn ze 1 club die alles aan elkaar manipuleren. Zei zijn een club en ze gebruiken ons als pionnen om te doen alsof WIJ allemaal vijanden van elkaar zijn… terwijl er maar 1 vijand is… de elites. De mensen die alles bezitten en al hun macht gebruiken om ons met elkaar te laten vechten zodat we niet doorkrijgen dat zij ons naaien.

  Hitler was denk ik gewoon de zoveelste Zelensky. Net als al onze ‘leiders’. Het zijn allemaal puppets. Geheime diensten zijn de baas. Kijk naar het vaticaan… witte paus voor het publiek, zwarte paus achter de schermen, grijze paus die onzichtbaar is. De elites hebben alle regeringen in het westen zo opgebouwd. Mark Rutte is de publieke premier, AIVD/NCTV is de schaduw regering, Koningshuis is de verborgen macht. En zo is alles inmiddels opgebouwd… daar is Klaus zo trots op. Ze hebben achter de schermen alles geïnfiltreerd en ze besturen alles. De elites spelen alle rollen en WIJ zijn met zn allen slechts vee voor hen.

  Filmtip; Jupiter Ascending.

  • Ik reageerde, maar de betreffende reactie is weg.

   Maargoed… ik ben het met Adriaan eens dat ik ook niet snap dat mensen de zionisten en de joden niet van elkaar kunnen scheiden. De joodse bevolking wordt als menselijk schild gebruikt, de Palestijnen worden gebruikt om Israël neer te zetten als slachtoffer om onschendbaarheid te creëren. Het is één grote shitshow die ze wereldwijd overal toepassen om hele continenten tegen elkaar uit te spelen en macht te grijpen en land en grondstoffen te roven.

   • Paar jaar geleden een korte docu gezien van een redelijke wakkere en kritische Amerikaanse antropoloog met de naam Robert Sepher.. Dit soort filmpjes zijn allemaal verwijderd door YT. Aantal jaren voor ww2 hadden ze een campagne tussen Duitsland en Palestina om Duitse joden daar naar toe te laten emigreren, helemaal met Duitse hakenkruizen vlaggen wapperend in t consulaat ofzo van Duitsland in Palestina. Duitse joden hadden er geen oren naar omdat ze geen zin hadden om naar die woestijn te verhuizen terwijl de zaken in Duitsland goed gingen. Toen nog wel..dat was de eerste poging om een Israël te stichten in moderne tijd..poging 2 was niet zo vriendelijk en vrijwillig. Helaas kan ik t niet meer vinden door de censuur.

  • Let God sort them out oktober 14, 2023 Bij 17:37
   Zo zit het. Hitler was ook een creatie van de Agressors. (Ik verdom het om het woord ‘elites’ te gebruiken, jullie doen maar…) Ik meen dat Howard Wallace Rosenthal dat ook al eens had gezegd over Hitler. Ook kan je uit het boek van Hitler lezen dat hij wist wie de Agressors zijn en dat hij tegen ze vocht, die video moet ik weer opgraven. De opzet was om slachtoffers te maken van de ‘joden’ dmv Hitler, en de ‘6 miljoen’ was bewust gekozen, omdat dat ‘een mooi getal was dat ze mensen makkelijk konden wijsmaken’ (see Howard Wallace Rosenthal). Hitler was the henchman die het vuile werk moest doen. Trouwens, in kleine kring zie je vaak dezelfde tactiek: iemand zet de anderen tegen elkaar op, zodat hij/zij de macht kan uitoefenen. Je ziet dit bijv ook in gezinnen, waar een ouder de kinderen tegen elkaar opzet om op die manier macht uit te oefenen over het gezin. Of gewoon puur en alleen om de boel te verstoren uit een soort van mentaal ziekelijke behoefte. Maar zoals je het beschrijft, klopt het wel hoe het in elkaar zit… en mensen hebben het niet eens in de gaten dat ze gebruikt worden om elkaar te bevechten; de ene is nog stommer dan de andere, net zoals je kan zien tussen die twee hardcore facties – allebei knetter gestoord, allebei met hun eigen waanzin, allebei eisen ze wereld controle, en beiden hebben een signature strategy om die waanzin uit te voeren. Twee duivels eerste klasse die om wereld controle vechten, heeft niks met religie te maken. En mensen kiezen partij voor de ene duivel, of de andere duivel. Maar het zijn en blijven allebei duivels, geen van beide verdient het woord ‘goed’ of ‘slachtoffer’. De bevolking die gedwongen wordt door deze duivels, dat zijn de echte slachtoffers. En de mensen die voor de ene of de andere duivel kiezen, kiezen voor een duivel, en niet voor rechtvaardigheid of vrede, maar voor een verrotte duivel. En zo wordt de wereld gedwongen tussen twee duivels te kiezen. Het gaat niet meer om goed of kwaad, het gaat nu om KWAAD en KWAAD. Dat is einde verhaal als je daar partij in gaat kiezen. Maar zo stom zijn mensen dat ze dat niet eens zien…

 8. Mijn hart breekt bij het zien van deze foto en alle leed over en weer, van de afgelopen dagen.
  Moeder en haar kindje zo te zien liggen.. het is om te huilen.

  • Is er dan niemand die onpartijdig kan/wil bemiddelen? Hamas moet de Israelische gegijzelde onschuldige jongeren per direct afstaan, en Israel onmiddelijk stoppen met zwaar oorlogsgeweld tegen Palestijnse burgers en kinderen. Zou dat op z’n minst nog kunnen?

 9. Donders oktober 14, 2023 Bij 20:47
  Hier is Robert Sepher, ik had er twee opgeslagen:

  https://www.youtube.com/watch?v=MKiMnCOTZ1o
  The Woke Bolshevik Revolution – ROBERT SEPEHR
  1917 revolution bolshewiks, execution of Romanovs. radical far left marxist faction. Lenin became dictator of the first communist state. this spread communism to China with the people’s republic of china.

  Robert Sepher – Bloodlines of the chosen
  https://youtu.be/CQBBxg-tEfY

 10. Internationaal verloren de Palestijnen aan sympathie door die moordpartijen die zaterdag ervoor begonnen.

  Israel gaf opdracht het noorden te ontruimen, omdat Hamas de bevolking als dekking gebruikt.

  Hamas gaf opdracht dat NIET te doen.
  Israel heeft in die tijdspanne geen enkele raket of bom gegooid; dat zou ook tegen hun directe belang zijn (veilige invasie)

  De kans dat Hamas die colonne aanviel is duizend maal hoger dan dat Israel dat deed; het was overduidelijk in hun belang.
  Zij hadden de wapens,de motivatie en de “moraal”ervoor.

  Degenen die geloven dat Israel dat deed, moeten hoognodig in terapie.

 11. Je moet je bij dat soort zaken–net als bij de MH 17– een paar dingen afvragen:
  –wie had(den) gelegenheid?
  –wie hadden er belang bij?
  –wie hadden de middelen?

  Bij de MH 17 waren alleen de Oekies de gelegenheid hadden; zij gaven opdracht tot koers-en hoogte wijziging. Dus de rest (opstandelingen en Russen) vielen automatisch uit, omdat 40 minuten te kort was om een BUK uit RU te halen.

  In dit geval blijft alleen Hamas over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in