We leven in een bizarre tijd. Oekraïense en Amerikaanse functionarissen blijven publiekelijk waarschuwen/dreigen met een naderend Oekraïens offensief om Rusland uit zijn onlangs verworven gebieden in de Donbass, Zaporozhye en Kherson te verdrijven. Ik kan me geen enkele historische gebeurtenis herinneren waarbij een militaire macht gestaag werd teruggedrongen en gedecimeerd en de leiders en medestanders van dat leger publiekelijk aankondigden wat ze gingen doen, schrijft Larry Johnson.

Als u de laatste bijdrage van Simplicius nog niet hebt gelezen, doe uzelf dan een plezier en lees het. Het staat niet achter een betaalmuur en is weer een uitstekend stuk. Met betrekking tot het op handen zijnde Oekraïense offensief neemt Simplicius nota van de diepe duik van Victoria Nuland in de gekke vijver, zie Nederlands transcript op Frontnieuws.

Het laatste artikel, dat ons volledig bij het Oekraïense offensief brengt, staat voor een reeks krantenkoppen die voortkomen uit de recente verklaringen van de boze heks van Maidan Victoria Nuland dat “de VS al maanden met Oekraïne samenwerkt aan het tegenoffensief”.

Niet alleen doet zij de bovengenoemde bewering:

“Zelfs terwijl je plannen maakt voor het tegenoffensief, waar we al zo’n 4-5 maanden met je aan werken, beginnen we al met onze gesprekken met [de] Oekraïense regering en met vrienden in Kiev – zowel aan de civiele als aan de militaire kant – over de toekomst van Oekraïne op lange termijn,” vertelde Nuland het Kiev Security Forum via een videoverbinding van het State Department.

Maar ze liet zich het volgende kleinigheidje ontvallen:

“Ze voegde eraan toe dat de aanval “waarschijnlijk zal beginnen en gelijktijdig zal plaatsvinden” met evenementen zoals de NAVO-top in Litouwen, die gepland staat voor 11 juli.”

Dat bevestigt onze eerdere theorieën over het grote offensief van Oekraïne dat mogelijk samenvalt met de enorme NAVO-luchtmachtspelen – die worden omschreven als “de grootste in de geschiedenis” – die in juni beginnen en die aansluiten op de NAVO-top in juli.

Hoewel ik me geen historisch precedent kan herinneren van een leger dat zijn hand laat zien voordat het een aanval lanceert, zijn er een paar iconische momenten uit de populaire cultuur. Allereerst Babe Ruth, die tijdens de World Series van 1932 met de Cubs naar het middenveld zou hebben gewezen en vervolgens een homerun zou hebben geslagen.

  Wie heeft er baat bij een eeuwige oorlog in Oekraïne?

Misschien denkt Oekraïne dat het Billy Jack is (een karatestudent die 50 jaar geleden in een populaire film werd vertolkt door Tom Laughlin). Als Billy zijn laarzen en sokken uittrekt, kijk dan uit:

Helaas kreeg zelfs de getalenteerde Billy Jack een pak slaag.

Misschien denken de Oekraïners aan een jonge Geraldo Rivera, die 30 miljoen kijkers twee uur lang in de ban hield toen hij beloofde de verborgen schatten uit de “geheime” kluis van Al Capone te onthullen. Toen zijn team eindelijk door de betonnen muur heen prikte, vonden ze alleen maar vuil en puin. Al die opgebouwde spanning, voor niets.

Mijn excuses voor het belachelijk maken van het lang beloofde Oekraïense offensief. Hoewel de berichtgeving van Zelensky en mensen als Nuland pure flauwekul is, is de realiteit van wat Oekraïne kan proberen afschuwelijk vanwege het aantal Oekraïense soldaten dat in een maalstroom van slachtpartijen wordt gestuurd. Mensenoffers alleen maar om westerse weldoeners gunstig te stemmen.

Het koppelen van het Oekraïense offensief aan de komende NAVO-oefening in juni suggereert dat de Verenigde Staten en de NAVO hopen op een herhaling van de NAVO-oefening van vorig jaar, die werd gebruikt als dekmantel om explosieven te plaatsen op de Nordstream-pijpleiding. De westerse leiders, zowel politiek als militair, hebben blijkbaar nooit het populaire refrein uit de Tweede Wereldoorlog geleerd – “Loose lips sink ships”. “Losse lippen” leidden ook tot de massale vernietiging van Oekraïense troepen, tanks, artillerie en vliegtuigen.

De waanzin van Oekraïne en de Verenigde Staten doet me denken aan deze scène uit Smiley’s People (een geweldige BBC-productie). Het hoofd van de Britse inlichtingendienst vraagt George Smiley: “Het is toch geen kwaadaardig Bolshi-complot?”

  De EU weet niet meer wat ze moet sanctioneren

Kwaadaardig Bolshi-complot?

Nee. Het is pure wanhoop. Ik vind het moeilijk te geloven dat Rusland in een staat van zelfgenoegzaamheid is gesust of wordt geconsumeerd door voortijdige viering van een zekere overwinning. Ruslands aanhoudende aanval van vliegtuigbommen en raketaanvallen in Oekraïne logenstraft de bewering dat Rusland overloopt van zelfvertrouwen.

Westerse leiders begrijpen niet dat Oekraïne, ondanks een numeriek voordeel, er tijdens de acht jaar durende burgeroorlog die in 2014 begon, niet in is geslaagd de Donbass onder controle te krijgen. Rusland heeft zijn troepen, tanks en artillerie niet ingezet in dat conflict totdat het in februari 2022 de Speciale Militaire Operatie (SMO) lanceerde. Als Oekraïne de milities van de oblasts Donetsk en Luhansk de afgelopen negen jaar niet kon verdrijven, hoe moeten zij dan een overwinning op het slagveld behalen wanneer de meeste van de beste Oekraïense soldaten in de loop van de Russische SMO zijn gedood en gewond?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Laatste krantenkoppen – De toon van het Westen verschuift drastischVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZaluzhny kaput – Wie is de volgende in de Oekraïense ineenstorting?
Volgend artikelDe Anti-Antisemitisme Dwaasheden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Tja, zelf vind ik Defender 2023 uiterst verdacht! Ik hoop dat Rusland dit alles met argus ogen zal bekijken!
  Maar ze hebben met krankzinnigen van doen en die zijn onvoorspelbaar. Het is toch wat hè, ik bestempel onze premier en alle Europese leiders als zijnde krankzinnig? Maf, had nooit gedacht dat het zover zou komen met mij. Gekke wereld, hoe leg je zoiets aan kinderen uit?

  • moet hetzelfde opmerken,..
   dat er ooit nog een tijd zou komen dat ik PRO rusland zou zijn???
   de enige reden daarvoor is gewoonweg dat in deze tijd van westerse waanzin, achterlijkheid en opzettelijke verdwazing het de russen zijn die hun verstand bijeengehouden hebben…..
   nu, dit gezegd zijnde was ik van dag 1 al tegen de europese unie…altthans toch zoals we die in huidige vorm kennen…(hetgeen zo’n 25 jaar geleden gestart is)…ik wist toen al dat het rampzalig ging aflopen….de pre-europese unie europa was een kleurrijke, aangename en interessante europa, het hedendaagse europa is een europa dat totaal onherkenbaar is geworden en afstevent op een catastrofe van jewelste…
   voor diegenen die denken dat het ergste al achter de rug is….
   DIT ALLES is de PRE-opening…de werkelijke show moet nog komen….
   laat zij die kijken zien, laat zij die luisteren horen, laat zij die denken het snappen, want een hele grote shithoop is van de berg naar beneden aan het rollen en wordt met iedere draai en buiteling alleen maar groter

 2. Prigozhin stelde het vertrek uit Artemovsk uit en kondigde een “kolossaal offensief” aan

  RF-strijdkrachten kunnen in de nabije toekomst een offensief lanceren met de verovering van de “Donbass-ring”

  Het vertrek van Wagner PMC-strijders uit Artemovsk kan nog enkele dagen duren, zei Yevgeny Prigozhin, de oprichter van een particulier militair bedrijf. Bovendien merkte hij op dat vanaf ongeveer 5 juni het militaire personeel van het Russische ministerie van Defensie “operationele ruimte” zal krijgen om een ​​”kolossaal offensief” in westelijke richting te lanceren, meldt zijn persdienst op het Telegram-kanaal.

  “Onze plannen zijn onder meer om vóór 1 juni naar veldkampen te gaan. Misschien hebben we geen tijd om alles op een goede manier, in volwaardige vorm, over te dragen aan het leger, dus het duurt waarschijnlijk nog een paar dagen. Voorwaardelijk krijgen de militairen vanaf 5 juni operationele ruimte voor een offensief in westelijke richting. Zoals de minister van Defensie al heeft gezegd, zal er na de verovering van Bakhmut operationele ruimte vrijkomen. De operationele reikwijdte is open en het Russische leger heeft alle gelegenheid om in de nabije toekomst een kolossaal offensief te lanceren met de verovering van Kramatorsk, Slavyansk, Druzhkovka, Konstantinovka, Chasov Yar, dat wil zeggen de “Donbass-ring”, zei Prigozhin.

  Na de “Donbass-ring” of parallel daarmee kunnen Russische troepen volgens hem de grenzen van nieuwe regio’s van de Russische Federatie bereiken (de regio’s Kherson en Zaporozhye, de LPR en de DPR) en een “beslissende worp richting de Dnjepr” maken. ” om hun eenheden op de linkeroever te plaatsen.

  https://expert.ru/2023/05/28/prigozhin-perenes-vykhod-iz-artemovska-i-anonsiroval-kolossalnoye-nastupleniye/

 3. De NATO oefening is enkel afleiding, maar de Russen hebben tot nu toe zich niet laten verleiden door allerlei westerse afleidingen. Zij volgen hun eigen strategie en dat kunnen de Amerikanen en de NAVO niet echt waarderen. Want hun propaganda en vals vlag operaties hebben bij andere altijd succes gehad. Daar de Amerikanen en de NAVO zwak zijn, met 1 raket kan Rusland heel die grootschalige oefening plat leggen op verschillende manieren.

 4. De Navo zal met zijn oefeningen waarschijnlijk met opzet zogenaamd per ongeluk de Russische grenzen schenden om het conflict doelbewust te laten escaleren, misschien gaan ze zover dat er een a 2 vliegtuigen de lucht uit geschoten gaan worden, waar de Russen dan natuurlijk de zwarte piet toegespeeld van gaan krijgen middels propaganda, misleiding en leugens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in