De man in beeld is generaal Valery Zaluzhny, opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten. Er staan geen insignes op zijn jasje, dat dichtgeritst is tot aan zijn kin. Zijn bovenlichaam en benen zijn verborgen onder het bureau dat ook plaats biedt aan een computerscherm zonder toetsenbord of muis; en een pen die ondersteboven en nutteloos tussen de rechterduim en -wijsvinger van de generaal wordt gehouden. Op de muur zijn patriottische slogans geplakt. Een stopcontact biedt plaats aan een dikke communicatiekabel die langs de basis van de muur loopt, maar niet zichtbaar verbonden is met de twee telefoons. Er staan tien ongeopende waterflessen en zes plastic bekers. Geen enkel papiertje op het bureau verraadt een datum. De generaal is in staat een dozijn gescripte woorden te zeggen en zijn linkerhand op te heffen, schrijft John Helmer.

Hij is niet dood door de Russische raketaanval die zijn verdwijning had veroorzaakt, totdat deze videoclip donderdagavond werd gepubliceerd om het mysterie en de Russische propaganda van Zaluzhny’s dood te ontkrachten, zoals de Oekraïense inleider het noemde. De clip bewijst het tegendeel van deze bedoeling. De generaal is zichtbaar onwel en is niet langer in staat het bevel te voeren over de Oekraïense strijdkrachten.

De Oekraïense productie van de cameo van Zaluzhny werd gepubliceerd op het Telegramaccount van de Russische oorlogsnieuwsaggregator Rybar; de 35 seconden durende video werd oorspronkelijk getoond om 21:59 uur op 25 mei. https://t.me/s/rybar

Het Rybar-team gaf commentaar: “Zulk vreemd gedrag van de verantwoordelijken kan niet anders dan suggereren dat de geruchten over de verwonding van Zaluzhny echt gegrond zijn. Dit verklaart zijn bijna een maand durende afwezigheid in de media: blijkbaar moest hij, om in het openbaar te kunnen verschijnen, ten minste enkele van zijn verwondingen genezen. Het heeft geen zin om nu te speculeren over de huidige capaciteiten van de opperbevelhebber van de strijdkrachten om troepen te leiden: uiteindelijk is er nog geen objectieve informatie over Zaluzhny ’s gezondheidstoestand. Maar we kunnen één ding zeggen – in geval van falen van de strijdkrachten van de vijand, zal er zeker sprake zijn dat de reden voor het falen een arbeidsongeschikte generaal was. Die, zelfs na een ernstige verwonding, uitsluitend om politieke en mediaredenen in functie werd gelaten.”

Tweeëntwintig uur eerder, op de avond van 24 mei, pikte Rybar een Oekraïense poging op om Zaluzhny veel gezonder te laten lijken. Op die foto is een adviseur van de commandostaf, Alyona Shevtsova, te zien met de generaal. Uit onderzoek naar de details van de foto blijkt echter dat deze is genomen tijdens een officiële persgelegenheid op 2 mei, vlak voordat Zaluzhny verdween.

Bron: Rybar Telegram, 24 mei, 23:27. Het horloge aan Zaluzhny’s rechterpols lijkt te ontbreken op zijn verschijning in de video van 25 mei.

De betekenis van Zaluzhny’s maandlange verdwijning, en van de Oekraïense inspanningen van deze week om zijn zichtbaarheid te herstellen, is dat als de opperbevelhebber het doelwit kan zijn van nauwkeurige Russische inlichtingen, gevolgd door een raket- of drone-aanval, dan is geen enkele Oekraïense militair, van soldaat tot generaal, veilig op welke locatie in het land dan ook.

Het incident doet ook de vraag rijzen waarom de VS en de NAVO de Oekraïense president Vladimir Zelensky buiten Oekraïne beter beschermen dan zij Zaluzhny en zijn staf binnen Oekraïne kunnen beschermen. De afgelopen week is Zelensky bijvoorbeeld gefotografeerd terwijl hij in Japan uit een Frans presidentieel vliegtuig stapte. Binnen Oekraïne is het verschil in opoffering maar al te duidelijk, evenals de gestage ineenstorting van de veiligheid voor het regime in het westen van het land, niet minder dan aan het front in het oosten.

  Mainstream media geven schoorvoetend toe dat Elon Musk's mening over Oekraïne correct blijkt te zijn
Bron: https://twitter.com/bears_with/

Deze ineenstorting is het onderwerp van een dramatische nieuwe verklaring van Dmitry Medvedev, de voormalige Russische president en momenteel plaatsvervangend hoofd van de Veiligheidsraad. Deze werd op 25 mei om 21:36 uur gepubliceerd. Voor het eerst verklaarde een hoge Russische functionaris dat het strategische doel van de oorlog nu de uitschakeling van Oekraïne als soevereine staat is geworden, en de vervanging ervan door Rusland in het oosten, Polen en Hongarije in het westen, met de mogelijkheid van een gedemilitariseerde zone tussen beide.

“Ik heb onlangs geschreven waarom Oekraïne zal verdwijnen,” kondigde Medvedev aan. “Nu is het tijd om te zeggen hoe Oekraïne zal verdwijnen, en ook wat dan het risico zal zijn van een hervatting van de oorlog in Europa en in de rest van de wereld. Dit zal afhangen van welke weg het proces van desintegratie van deze stervende staat zal nemen als gevolg van het verloren militaire conflict. Er zijn er twee. De ene is de weg van een relatief langzame erosie van de Oekraïense staat met het geleidelijke verlies van de resterende elementen van staatssoevereiniteit. Anderzijds is er de weg van de snelle ineenstorting met gelijktijdige vernietiging van alle tekenen van een staat.”

“In ieder geval zijn er na een dergelijke ineenstorting drie mogelijke scenario’s te verwachten. In het eerste scenario komen de westelijke regio’s van Oekraïne onder controle van een aantal EU-staten, met een daaropvolgende ‘anschluss’ [annexatie] van deze gebieden door de ontvangende staten. Tegelijkertijd zou een zeker “niemandsland” Oekraïens grondgebied blijven, ingeklemd tussen Rusland en de gebieden die onder de soevereiniteit van een aantal Europese landen zijn gekomen. Dit overblijvende eigendomsloze gebied zou zijn afscheiding van het voormalige Oekraïne verklaren met een eigen internationale rechtspersoonlijkheid en met de intentie om de verloren gebieden met alle middelen terug te krijgen. Uiteraard heeft dit alleen betrekking op de landen die deel zijn gaan uitmaken van Rusland. Tegelijkertijd zou dit “nieuwe” Oekraïne onmiddellijk verklaren dat het lid wil worden van de Europese Unie en de NAVO, wat op middellange termijn zou kunnen gebeuren. Het gewapende conflict zou na korte tijd weer oplaaien en uitgroeien tot een permanente oorlog met de dreiging van een snelle escalatie tot een volwaardige derde wereldoorlog.”

“Tweede scenario: Oekraïne verdwijnt nadat het volledig is opgedeeld tussen Rusland en een aantal EU-staten. Een regering van Oekraïne zou dan in ballingschap worden gevormd in een van de Europese landen. De oorlog zou eindigen met redelijke garanties dat deze in de nabije toekomst niet wordt hervat, maar met het behoud van de terroristische activiteiten van de Oekraïense nazi’s; zij zullen worden verspreid over het grondgebied van de EU-staten die West-Oekraïense gebieden hebben ontvangen. In dit geval kan het risico van de hervatting van een volwaardig conflict of de escalatie ervan tot een wereldoorlog als gematigd worden beschouwd.”

  Nuland laat gevoel van onheil achter in Kiev

“Derde scenario: hetzelfde gebeurt als in het eerste geval, maar in de tegenovergestelde richting. De westelijke landen van Oekraïne sluiten zich aan bij een aantal EU-landen. De bevolking van de centrale en enkele andere eigendomsloze regio’s van Oekraïne verklaart, in het kader van artikel 1 van het VN-Handvest, onmiddellijk haar zelfbeschikking door zich aan te sluiten bij de Russische Federatie. Dit verzoek wordt ingewilligd, en de oorlog zou eindigen met voldoende garanties dat deze op de lange termijn niet meer wordt verlengd. Er zijn eenvoudigweg geen andere opties. En dat is voor iedereen al duidelijk, ook al is het voor iemand in het Westen onaangenaam om dat toe te geven.”

“We kunnen tijdelijk tevreden zijn met de tweede optie, maar we hebben de derde nodig.”

Enkele uren nadat Medvedev zijn verklaring had gepubliceerd, nam hij (afbeelding links, midden) deel aan de wekelijkse zitting van de Veiligheidsraad onder voorzitterschap van president Poetin. Volgens het communiqué van het Kremlin was het enige agendapunt dat werd besproken “aanvullende sociale garanties voor deelnemers aan de speciale militaire operatie en hun familieleden”.

Luister naar de uitzending voor meer details en de discussie. Door internet- en telefoonproblemen kon de Zweedse gast Marcello Ferrada de Noli niet bij de uitzending aanwezig zijn. Hij zal op een later tijdstip terugkeren.

In het laatste deel van de uitzending wordt het nieuws geanalyseerd over de abrupte verandering van missie voor het vliegdekschip van de Amerikaanse marine, de USS Gerald Ford en zijn flottielje, en hun inzet naar Oslo, Noorwegen, en vervolgens naar het noorden en oosten boven de poolcirkel. Toen de Gerald Ford op 2 mei zijn basis in Norfolk, Virginia, verliet, kondigde de marine aan dat het op weg was naar de Middellandse Zee als vervanger van de USS George H.W. Bush. Volgens de officiële berichten was dit de eerste operationele inzet van de Gerald Ford met een volledige aanvulling van vliegtuigen aan boord. “Defensiefunctionarissen hebben USNI News verteld dat Ford de consistente carrier-aanwezigheid in de Middellandse Zee zal voortzetten, waarmee de VS in december 2021 is begonnen in de aanloop naar de Russische invasie van Oekraïne begin 2022. ‘Onze aanwezigheid op zee gedurende de hele inzet zal onze bondgenoten en partners de zekerheid bieden dat de zeegaten open blijven, en onze gezamenlijke operaties zullen onze inzet voor interoperabiliteit en maritieme stabiliteit aantonen,’ zei vice-admiraal Greg Huffman, de commandant van Carrier Strike Group 12, in een nieuwsbericht van de marine.”

De marine veranderde van richting. Op 24 mei meerden de Gerald Ford en zijn begeleiders aan in Oslo voor wat lokale media meldden als de eerste dergelijke carrier portcall in Noorwegen in 65 jaar.

Bron: https://www.france24.com/

De Noorse minister van Defensie kondigde aan: “dit is de concrete uitdrukking van onze nauwe relatie met de Verenigde Staten en toont de wil tot collectieve verdediging en afschrikking”. De Noorse pers meldde ook dat de Amerikaanse vliegdekschipgroep in noordoostelijke richting over de poolcirkel zou varen om zich op 29 mei bij vliegtuigen en schepen van verschillende NAVO-landen te voegen voor de start van de Arctic Challenge Exercise.

  Duitse detailhandelaars verhogen maandag de prijzen van levensmiddelen met 20-50%

De aankondiging van deze oefening door de NAVO verscheen op 25 mei. Daarin werden de locaties van de oefening genoemd en de deelnemende vliegtuigen van de NAVO-staten. Er werd geen melding gemaakt van de deelname van de Gerald Ford. In een aankondiging van de Finse luchtmacht werd ook geen melding gemaakt van het flottielje van de Amerikaanse marine.

Volgens de tot nu toe gepubliceerde operationele kaarten ligt het oefengebied van Noorwegen, Zweden en Finland in de Noorse Zee en de Barentszzee, meer dan duizend kilometer ten noordoosten van Sint-Petersburg.

Bron: https://ac.nato.int/

In een Russische verklaring over de nieuwe inzet van de carrier force werd deze “onlogisch en schadelijk” genoemd. Er zijn geen problemen in het noorden die een militaire oplossing vereisen, noch problemen die een interventie van buitenaf vereisen”, publiceerde de Russische ambassade op haar Twitter-account. Tot op heden heeft Moskou nog niet gereageerd.

Een veiligheidsanalist uit Moskou reageert op deze ontwikkelingen: “Laten we zeggen dat de Amerikanen ondanks al deze militaire waarschuwingen en dreigementen niets doen, en zich beperken tot het leveren van nieuwere en volgens hen betere wapens en systemen. Tegelijkertijd gaan de Oekraïners door met hun willekeurige grensoverschrijdende invallen, en proberen ze aan het Donbass-front een grote duw in deze of gene richting te geven. Wat zullen de Russen als antwoord doen? Wachten tot de winter en in de tussentijd de aanvallen op de elektriciteitsinfrastructuur en de wapen- en brandstofopslagplaatsen intensiveren?”

“Als de Russen de tol hoog genoeg kunnen houden door deze oorlogsvoering, moet er een omslagpunt komen voor een land van nu minder dan 20 miljoen dat het niet meer kan bijbenen. En dan zal de grote vraag zijn: wie geeft het op? Zal Zelensky worden overmeesterd door de neonazi’s en de Polen en Hongaren die de strijd zullen staken omwille van Donbass en om hun Anschluss met de moederlanden te behouden? Mij lijkt dit een zeer werkbare strategie om een jaar of twee niets te doen behalve zeer gerichte aanvallen.”

“Nu Duitsland in een recessie zit, het Verenigd Koninkrijk hoogstwaarschijnlijk zal volgen, en vervolgens Italië en Frankrijk niet ver daarachter, zal de publieke steun voor oorlog zeer sterk afnemen en zal het tij tegen Oekraïense vluchtelingen toenemen. Dat betekent dat Rusland de oorlog nog een paar jaar moet voortzetten omdat de sancties niet zullen afnemen, maar het hoeft geen menselijke offers te brengen om te winnen. Het is niet nodig om het te overhaasten.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Britse geschenk dat blijft geven – Met uranium bestraalde wind en regen ook voor Polen, Duitsland, Nederland en LondenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHenry Kissinger, staatsman, honderdjarige, oorlogsmisdadiger
Volgend artikelIs Oekraïne Babe Ruth, Billy Jack, of Geraldo met de kluis van Al Capone?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  • @Immortal: Opaatje?
   Hij is pas 49 jaar. Ik neem aan dat jijzelf nog een heel jonge gast bent –> en die noemen al gauw iemand van rond de 40 mogelijk zelfs nog jonger, een opa.
   Hehehe.
   Fijne zondag!

 1. “Wat is er met Zaluzhny gebeurd?”: ex-Pentagon-medewerker Stephen Brian zei dat de video met de “live” opperbevelhebber nep is

  Voormalig ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Defensie, Stephen Bryan, zei dat een recente video van de Oekraïense opperbevelhebber Valeriy Zaluzhny nep was.

  “Generaal Valery Zaluzhny, opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, werd vermist en verscheen enkele weken niet, wat leidde tot talloze geruchten. Nu is hij weer opgedoken, volgens een korte video vrijgegeven door de Oekraïense autoriteiten.

  Deze beelden bevatten ernstige inconsistenties die twijfel doen rijzen over hun authenticiteit. In een videoclip die in Oekraïne is uitgebracht en die maar een paar seconden duurt, is Zaluzny zittend aan een tafel te zien.

  Je ziet hem naar de telefoniste zwaaien en kletsen, maar er is geen geluid. Deze handbeweging is nogal vreemd, het roept vragen op. Ik kan me niet herinneren dat een militaire of burgerleider zo naar een cameraman zwaaide.

  Als je de schermafbeelding vergelijkt met de originele foto van Zaluzhny, kun je zien dat Zaluzhny blauwe ogen heeft op de originele foto en bruine ogen in de laatste video. Als je goed kijkt, zie je ook enkele verschillen in gelaatstrekken, vooral in de neus.

  Is de video van Zaluzhny nep? We leven in een deepfake-tijdperk waarin AI-technologie bijna elk videobeeld kan nabootsen.
  https://t.me/RVvoenkor/45829
  Hetzelfde probleem deed zich voor in verband met het lot van de Ivan Khurs, die werd aangevallen door drie Oekraïense maritieme drones. De Oekraïners hebben een video vrijgegeven waarin wordt beweerd dat de Ivan Khurs door een van de drones is opgeblazen en is gezonken.

  De Russen hebben een video vrijgegeven van de Ivan Khurs die terugkeert naar de haven van Sebastopol zonder enige tekenen van schade.
  Hoe kwamen de Russen aan deze video als het schip was gezonken? Dit is onmogelijk. De Oekraïense versie van het verhaal van “Ivan Khurs” is nep. Evenals de video met Zaluzhny, ”concludeert Brian dwingend.

  – Russische lente

 2. de pleuris breekt na de oogst aug/sept en dan staan de russen in duitsland.
  engeland verdwijnt onder water en de chinezen pakken het midden-oosten aan.
  brussel bestaat dan ook niet meer als hoofd van de navo.

  ik kan wel zeggen zorg dat je veilig ben maar ik weet niet waar de russen mee gooien dus………
  ja het wordt spannend voor ons die geen oorlog wensen.

 3. We houden de moed erin !

  Mogelijk kunnen we tegen een stootje straling- immuun , worden we reeds 30 jaar mee vergiftigd, gaat u weer stemmen in 2025 op een nieuwe toverheks ……

  hoor je die “” oppositie”” 🧙‍♂️ ook nooit over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in