Twitter heeft deze vrijdag besloten de censuur op te heffen van de onthulling van het corruptieschandaal dat de Democratische presidentskandidatuur van Joe Biden aan het wankelen brengt. Dit meldt Twitter’s globale juridisch- en beleidsdirecteur Vijaya Gadde op Twitter.

Twitter en Facebook hadden woensdag hun krachten gebundeld om te voorkomen dat de onthulling zich op hun platforms zou verspreiden om de Democratische presidentskandidaat te beschermen, waarvan ze hopen dat hij Donald Trump zal verslaan bij de verkiezingen van volgende maand.

De aloude New York Post, opgericht in 1801 door een van Amerika’s zogeheten “founding fathers”, was haar Twitter-account geblokkeerd, en iedereen die probeerde te linken naar de onthulling werd er van weerhouden dit te doen. Verschillende Twittergebruikers werden ook afgesloten.

Officieel zei Twitter dat de inhoud van de openbaring afkomstig is van een hackersaanval op Biden en dat het artikel “schadelijk” is, en dit de reden was voor de censuur. De New York Post heeft de beschuldigingen ongegrond verklaard.

Het feit dat twee social mediagiganten hun krachten bundelen om te proberen een grote gevestigde krant te censureren met het doel om een belangrijke openbaarmaking het zwijgen op te leggen, heeft sterke reacties uitgelokt. De Republikeinse partij besloot de CEO van Twitter, de linkse activist Jack Dorsey, op te roepen voor ondervraging in de Senaat.

Dit is verkiezingsinmenging en we zijn 19 dagen verwijderd van de verkiezingen. Het heeft geen precedent in de geschiedenis van de democratie. Het Gerechtelijk Comité van de Senaat wil weten wat er in hemelsnaam aan de hand is, zei de Republikeinse senator Ted Cruz.

Na enorme druk heeft Twitter er daarom voor gekozen om toe te geven en de blokkade van de openbaarmaking van de corruptie op te heffen. Het is nu mogelijk om de link te plaatsen naar het artikel van de New York Post dat onthult hoe Joe Biden loog over zijn connecties met een Oekraïens gasbedrijf via zijn zoon Hunter Biden.

  Amerikaans bedrijf ontwikkelt minimalistische kerncentrale

“Wij zijn van mening dat het taggen van tweets en het geven van de mogelijkheid om zelf over de inhoud te oordelen het publieke belang en het publieke debat beter dienen”, tweette Twitter’s globale juridische en beleidsdirecteur Vijaya Gadde in een halfslachtig excuus.

Het Twitter-account van de New York Post, dat normaal gesproken elke dag links naar een zeer groot artikel publiceert, heeft sinds woensdag geen nieuwe berichten meer geplaatst en lijkt afgesloten te blijven.

Beoogde debat-moderator Steve Scully is geschorst na liegen

Vorig artikelZomaar een mening: “Jullie brengen mensen bewust en opzettelijk in angst en paniek”
Volgend artikelLeraar onthoofd door moslim in Parijs – schokkende beelden verspreiden zich op Twitter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in