Oekraïne en Rusland zijn het publiekelijk eens geworden over een fundamentele en belangrijke kwestie. De vraag is tegen wie Rusland in Oekraïne vecht, schrijft Andrei.

Tijdens een interview met een Oekraïens tv-station antwoordde Oleksii Reznikov, de minister van Defensie van Oekraïne, dat Oekraïne “in feite al lid is geworden van het NAVO-bondgenootschap.”

Het interview, dat vier dagen geleden werd gegeven, is beschikbaar op YouTube. Engelse ondertiteling kan worden gegenereerd door autotranslate. De hierboven afgebeelde zin komt op ongeveer 1:25 minuten binnen.

Sputnik, dat de enige internationale dienst lijkt te zijn die dit heeft opgepikt, heeft meer (vanaf ~11:05 min):

“Op de NAVO-top in Madrid” in juni 2022, “werd duidelijk afgebakend dat in het komende decennium de belangrijkste bedreiging voor het bondgenootschap de Russische Federatie zou zijn. Vandaag neemt Oekraïne deze dreiging weg. Wij voeren vandaag de missie van de NAVO uit. Zij vergieten hun bloed niet. Wij vergieten het onze. Daarom moeten zij ons van wapens voorzien,” zei Reznikov …

De functionaris zei dat Kiev er door zijn “westerse partners” voortdurend aan wordt herinnerd dat het, “als een echt schild, de hele beschaafde wereld, het hele Westen,” verdedigt tegen de Russen, en zei dat hij persoonlijk onlangs ansichtkaarten en tekstberichten van westerse ministers van Defensie in die zin heeft ontvangen.

Reznikov sprak zijn “absolute” zekerheid uit over de uiteindelijke toetreding van Oekraïne tot de NAVO en zei dat hij “ervan overtuigd was dat dit een absoluut realistische mogelijkheid is…. Natuurlijk zullen ze deze politieke beslissing niet via consensus aanvaarden vóór onze overwinning. Dat is duidelijk. Maar na de overwinning, als dit allemaal voorbij is en er een soort vrede komt, zullen de NAVO-landen in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de opbouw van deze veiligheidsarchitectuur. Zij hebben hun eigen zwakke plekken gezien, zij hebben gezien wie sterk en machtig is. Vandaag geven zij ons les, maar morgen zullen onze officieren, sergeanten en zelfs soldaten hen leren hoe zij de Russen moeten bestrijden. Rusland blijft een van de bedreigingen voor de NAVO, en voor Europa als geheel.”

  Bakhmut is gevallen! - Het laatste gebouw is door de Russen veroverd - Prigozhin's aankondiging

Reuters meldt vandaag dat de Russische regering het eens is met de kern van Reznikovs standpunt:

Nikolai Patrushev, secretaris van de Russische Veiligheidsraad, wordt door diplomaten gezien als een van de belangrijkste hardline invloeden op Poetin, die de overwinning in Oekraïne heeft beloofd ondanks een reeks tegenslagen op het slagveld.

“De gebeurtenissen in Oekraïne zijn geen botsing tussen Moskou en Kiev – dit is een militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO, en vooral de Verenigde Staten en Groot-Brittannië,” zei Patrushev in een interview tegen de krant Argumenti i Fakti.

“De plannen van de westerlingen zijn om Rusland verder uit elkaar te halen en het uiteindelijk gewoon van de politieke wereldkaart te wissen,” zei Patrushev.

Gevraagd naar de opmerkingen van Patrushev, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov dat de NAVO en de Verenigde Staten deel uitmaken van het Oekraïne-conflict.

“In feite zijn ze al een indirecte partij in dit conflict geworden, door Oekraïne vol te pompen met wapens, technologieën, informatie van inlichtingendiensten enzovoort,” vertelde Peskov op een reguliere nieuwsbriefing.

Aangezien beide partijen het nu eens lijken te zijn over de werkelijke deelnemers aan het conflict, kunnen we aannemen dat ze het later ook eens zullen worden over de uitkomst ervan. Dat zal echter nog wel even duren.

De zwaar versterkte Oekraïense bolwerken in Bahkmut (Artyomovsk) en Soledar staan op het punt te vallen. De lange strijd om deze steden heeft vooral voor hun verdedigers een hoge prijs gekost. Alle reserves die het Oekraïense opperbevel erop heeft gegooid, zijn vermalen door massale Russische artillerieaanvallen.

  Poetin belooft "bliksemsnelle" reactie op strategische bedreigingen voor Rusland

Andere reserves die het Oekraïense leger nog aan het opleiden is, wachten op nieuwe leveringen van “westerse” wapens. Maar wat nieuw is toegezegd, voornamelijk infanteriegevechtsvoertuigen (aluminium blikjes), zal pas in het late voorjaar beschikbaar komen. Het meest waarschijnlijke plan dat het Oekraïense opperbevel zal willen uitvoeren is een opmars naar het zuiden in de richting van Mariupol (rechtsonder) om de Russische landverbinding met de Krim te verbreken.

Klik voor groot

Er is echter maar een kleine kans dat zo’n actie in het voorjaar succesvol is. Tot die tijd heeft Rusland de tijd om zelf stappen te ondernemen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen open brief aan de gevaccineerden
Volgend artikelDe COVID-gevaccineerden zijn stervende terwijl ze varianten voeden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. There we go…. de echte reden van deze oorlog….. ondergrondse tunnels….. we knew it !!

  Een ondergronds netwerk van tunnels, grotten en kamers in een voormalige zoutmijn bij de Oost-Oekraïense stad Soledar is het middelpunt van bloedige gevechten. Wagner-baas Yevgeny Prigozhin noemt de mogelijke verovering ervan “de kers op de taart”. In deze video zie je waarom+

  https://www.nu.nl/297646/video/hevige-strijd-om-megatunnelnetwerk-hierom-wil-rusland-het-hebben.html

  Informatie wordt dus van Telegram gehaald…. nu komt het allemaal wel heel dichtbij !

  i mean…;

  De “samenzweringstheorie” cq. gerechtvaardigde aanname, welke vaker bewezen is wáárheid te zijn; die we hebben ( ik in ieder geval wel ) dat er uitgebreide operaties plaatsvinden om kinderen te redden die worden vastgehouden op geheime ondergrondse locaties onder dichtbevolkte steden komt dichtbij…

  QAnon, bijvoorbeeld, die probeert al zo lang deze wereldwijde “elite” waar we mee te maken hebben, te identificeren die medeplichtig is aan mensenhandel, “Pizzagate” !!

  Ik heb het dan ook over de tunnelnetwerken onder grote Australische steden zoals Melbourne en Sydney..

  (((Geruchten zijn er in overvloed over complexe tunnelnetwerken in grote Australische steden, gecreëerd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Grotere schuilkelders bevonden zich vaak dicht bij stedelijke nederzettingen, maar ontsnapten aan gebruik. Ze bleven in het publieke geheugen als mythologie: bunkers kunnen zich in heel Australië bevinden, van Dover Heights in Sydney tot Prospect en Glenelg in Adelaide. Alleen al in Brisbane bestaan er meer dan 20 schuilkelders))).

  Deze tunnels zijn danwel (noodgedwongen) verborgen. Maar ze zijn dicht genoeg bij de oppervlakte om gemakkelijk toegankelijk te zijn, waardoor ze niet kunnen worden gebruikt voor grootschalige samenzwering en dat blijkt wel meer en meer te gaan veranderen naar …zoals elke “samenzweringstheorie” dé realiteit… Matrix.

  Mede Matrix experiencers…

  Welcome to The Truman ShoW !!

  https://duckduckgo.com/?q=th+truman+shoew&atb=v307-1&iax=images&ia=images&iai=https%3A%2F%2Fpassapalavra.info%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2Fthe-truman-show-54fe10b54a7fd.jpg

 2. Quote: “Aangezien beide partijen het nu eens lijken te zijn over de werkelijke deelnemers aan het conflict, kunnen we aannemen dat ze het later ook eens zullen worden over de uitkomst ervan.”

  Aangezien de NAVO geen enkele offers heeft gebracht zou het zeer dom zijn van Rusland om dit scenario uit te laten komen. Ze kunnen beter gaan voor een klinkende militaire overwinning waardoor ze zelf de voorwaarden van een vrede kunnen dicteren en Oekraine en de NAVO slechts bij het kruisje kunnen tekenen. Doen ze dit niet dan begint dit gekloot over een paar jaar gewoon weer opnieuw…

  • 300% mee eens Boerke, Rusland afmaken wat de plannen waren, de tegenpartij, we weten wie dat zijn, zijn niet voor enige redenvatbaar, zoals die dansleraar al vaak op de Nederlandse tv vroeger zei, vooral zo doorgaan!!!!

  • Het duurt lang voor je Russen in beweging krijgt maar gaan ze eenmaal dan stoppen ze niet tot ze het probleem hebben opgelost.
   Vergis je niet hun mentaliteit.
   Tot nog toe gingen ze altijd voor de overwinning dus het zou me verbazen dat ze het nu zouden opgeven.
   Maar het zou een keer kunnen.

 3. Dit WAS ook De ukraine:

  Secrets Of The Multi-Billion Dollar Human Trafficking Industry – Sex Slaves – Crime Documentary

  https://www.youtube.com/watch?v=dtT0V7yNgow

  De jaren 90 na sovjet collapse waren verschrikkelijk, armoede, criminaliteit, wetteloosheid. Die tot de tegenwoordige tijd voort duren:

  Oekraïne: Verzorgingshuis | MAX Maakt Mogelijkhttps://www.maxmaaktmogelijk.nl

  Maar als alle sporters, toeristen en cameraploegen weg zijn wordt de harde werkelijkheid zichtbaar; arme en zieken ouderen om wie niemand zich bekommert.

 4. Laat de NATO landen maar helemaal doodbloeden.
  Zo heft de oorlog machine die NATO heet zichzelf op en is de mensheid eindelijk verlost van deze nazi’s.

 5. de reden van de oorlog is omdat centrale banken willen dat naties hun geld opdoen zodat ze steeds meer geld moeten lenen bij hen. Op die manier verkrijgt de BIS bank bezit over alle eigendommen in de wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in