Een lezer vroeg mij onlangs waarom ik geen kaarten van de militaire situatie in de Oekraïne heb geplaatst, en dat is een terechte vraag, die ik hieronder zal beantwoorden. Daar zijn een paar redenen voor, maar de belangrijkste en meest voor de hand liggende is deze: in tegenstelling tot de eerste maand of twee van de SMO zijn er maar heel weinig veranderingen die de moeite waard zijn om op een kaart te laten zien. Dat wil NIET zeggen dat er geen veranderingen aan de frontlinies zijn, die zijn er wel, genoeg, maar ze vertalen zich gewoon niet in mooi uitziende kaarten, schrijft Andrei.

In een recent bericht op Moon of Alabama werd geciteerd uit wat een lek lijkt te zijn van het Oekraïense opperbevel, en dat ik hier opnieuw zal plaatsen:

Oekraïense kanalen bespreken wat een gelekt bericht van de generale staf van de AFU zou kunnen zijn:

– De AFU zijn slechts op 43-48% sterkte
– medische hulpverleners op hun limiet
– er niet genoeg kleine wapens en pantsers zijn
– 191 duizend soldaten zijn gedood en gewond (alleen AFU, anderen niet meegerekend)
– er is niet genoeg hydraulica en vloeibare stikstof voor de M777 houwitsers
– niemand bekommert zich om de vermisten – er zijn geen statistieken
– het door het Westen overgedragen materieel raakt op
– westerse wapens worden bediend door amateurs, aangezien er geen gekwalificeerde specialisten zijn
– wapens kunnen niet ter plaatse gerepareerd worden, bij gebrek aan reserveonderdelen en specialisten – alles wordt naar Polen gestuurd

Ik zou hier alleen aan willen toevoegen dat Peski ingenomen is.

Maar de belangrijkste feiten hier zijn “De AFU zijn slechts op 43-48% sterkte” en “191 duizend soldaten zijn gedood en gewond (alleen AFU, anderen niet meegerekend)”.

De cijfers kunnen van land tot land verschillen, en het hangt allemaal af van het soort oorlogsvoering dat gevoerd wordt, maar de vuistregel die ik geleerd heb is dat elke eenheid die meer dan 30% van haar sterkte verliest, niet in staat is haar theoretische gevechtsmissies te vervullen. Welnu, in de geschiedenis zijn er genoeg voorbeelden van eenheden met 30% of zelfs meer verliezen, maar dergelijke eenheden kunnen alleen standhouden, geen ordelijke terugtocht uitvoeren laat staan een tegenaanval. Het eindresultaat is altijd hetzelfde, uiteindelijk storten zulke eenheden in en verdwijnen (dood, gevangen of ontsnapt).

Anders gezegd, in dit huidige stadium van de oorlog vertellen statistieken zoals die hierboven het verhaal, kaarten niet.

Dit gezegd zijnde,

De waarheid is dat de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass zich sinds de eerste week van de SMO in een de-facto operationele ketel bevinden. Dat is niet het gevolg van een speciale Russische militaire zet, maar een factor van geografie. Eenvoudig gezegd, het oosten van Oekraïne is een gigantische ketel. Weliswaar is het geen vergrendelde ketel, wat betekent dat de Oekraïense kant nog steeds troepen in en uit de ketel kan verplaatsen, maar het is wel al “vergrendeld door vuur”, wat betekent dat de Russische troepen de troepen die zich in en uit de ketel verplaatsen met verwoestende kracht kunnen aanvallen, en dat ook gedaan hebben.

Even ter herinnering: de Oekraïners, gesteund door miljarden dollars van het gecombineerde Westen, hebben acht jaar de tijd gehad om vóór de SMO zeer sterke versterkingen langs de steden voor te bereiden die zij onder controle hadden. Misschien had iemand verwacht dat de Russen frontaal zouden binnenvallen, tapijtbombardementen zouden leggen op de door de Oekraïners gecontroleerde Donbass (zoals de VS zouden doen) en dan frontaal zouden aanvallen, waarbij enorme verliezen zouden vallen. De Russen hebben, wijselijk, niet toegegeven. In plaats daarvan kozen zij ervoor om de Oekraïense verdediging langzaam af te breken.

Deze tactiek heeft er overigens wel toe geleid dat heel wat steden en dorpen door Rusland werden bevrijd (Izum, Peski en andere), en heel wat tactische “ketels” die uiteindelijk werden opgeslokt. Maar, nogmaals, de kaarten gaven niet de aard weer van wat er plaatsvond.

Een vraag die ik vaak krijg is: hoe komt het dat de Russen de beschieting van Donetsk niet eens kunnen tegenhouden vanuit, laten we zeggen, Avdejevka? Zij hebben een veel sterkere en grotere artilleriemacht en zij hebben zeer goede contra-artillerie beschietingsmogelijkheden, dus wat is hier het probleem?

Simpel, de Oekraïners plaatsen hun artillerie vlak naast gebouwen die door burgers bewoond worden. Dus wanneer een Oekraïense mortier, houwitser of MLRS op Donetsk of Makeevka vuurt, zien de Russen wel waar vandaan gevuurd wordt, maar zij kunnen niet zomaar met een eigen salvo antwoorden, want dat zou het doden van tientallen, zo niet honderden onschuldige burgers betekenen. Dat zou het Westen ook het “Russische bloedbad” geven dat zij zo graag in Boetsja wilden. Dus, in plaats van terug te vuren, verfijnen de Russen dan hun schietgegevens, wat niet alleen tijd kost, maar de Oekraïners ook de gelegenheid geeft zich te verplaatsen, niet noodzakelijk veel, slechts enkele tientallen of honderden meters, soms gewoon aan de andere kant van een gebouw.

  De weg naar totalitarisme

De Russen hebben dus besloten dat langzaam oprukken veel zinvoller is dan frontaal de Oekraïense vestingwerken te bestormen. Dat is beter voor zowel de LDNR als de Russische strijdkrachten en het is veel beter voor de burgers.

Kijk, waarom denkt u dat de hele civiele infrastructuur van, laten we zeggen, Kiev of Charkov volledig functioneert? Als u echt oprecht gelooft dat de Russen die niet op dag 1 van de SMO konden vernietigen, kunt u net zo goed ophouden met lezen en dit blog nooit meer bezoeken. Voor de rest is hier de gemeenplaats die eigenlijk alles verklaart

==>>De Russen voeren geen oorlogen zoals de VS dat doet<<==

Wat bedoel ik daarmee?

 1. Hier is het basis-oorlogsplan van de VS:
 2. Val een in principe weerloos land aan
 3. Bereik luchtoverwicht (bij gebrek aan enige moderne luchtverdediging)
 4. Een grote hoeveelheid kruisraketten afvuren, gevolgd door massale luchtaanvallen
 5. Als dat niet genoeg is, doelbewust de hele civiele infrastructuur aanvallen en vernietigen
 6. Stuur er dan grondtroepen op af, waarvan de basistactiek de volgende is: oprukken en op weerloze mensen schieten, en als ze op enig verzet stuiten, een luchtaanval inroepen. Ga dan verder.
 7. De overwinning uitroepen en vertrekken (idealiter met achterlating van een meedogenloos marionettenregime).

Het resultaat is meer dan een miljoen doden in Irak, de totale verwoesting van Libië, de massale bombardementen op Servische burgers in Bosnië, Kroatië, Servië, Montenegro en Kosovo, enz. enz.

De Russen verwerpen die “logica” gewoon op morele en pragmatische gronden. Denk aan de #6 hierboven! Dat is *geen* haalbare optie voor de Russen.

Historisch gezien is genocide ALTIJD de westerse manier van oorlog voeren geweest, dat geldt vooral voor de Britten en de VS Amerikanen. U hoeft me niet te geloven, lees gewoon dit boek: The First Way of War: American War Making on the Frontier, 1607-1814 van John Grenier, die in 2009 met pensioen ging bij de Amerikaanse luchtmacht, na een carrière van twintig jaar waarin hij de rang van luitenant-kolonel bereikte en twee tours als professor aan de Air Force Academy diende. Momenteel is hij senior professor in de Amerikaanse militaire geschiedenis voor het on-line Masters of Art in Military History (MMH) programma van Norwich University. Echt, ik meen het, haal zijn boek, lees het, en verlies alle naïeve illusies die u zou kunnen hebben over de “westerse democratie” en de manier waarop “liberalen” oorlog voeren tegen anderen.

Een andere vraag die ik krijg is deze: waarom gaan de Russen niet voorbij aan de Oekraïense steden en dorpen in de Donbass en dringen ze niet dieper Oekraïne binnen? Het antwoord is eenvoudig: omdat dat de Russische troepen zou plaatsen tussen de nog bestaande Oekraïense stellingen, die de Russen nu langzaam aan het afbreken zijn, en de Oekraïense troepen in Centraal-Oekraïne. Het is niet verwonderlijk dat de Russen hun strijdkrachten niet op twee fronten willen laten vechten, één naar het Westen en één naar het Oosten. Hoe zit het dan met de befaamde “diepe pantseroperaties” of het gebruik van de tactische groep van bataljons als tactisch-operationele manoeuvregroep? Dit zijn allemaal onderdelen van een gewone, full-scale, combined arms operatie, ja, maar de SMO is GEEN, herhaal, GEEN gewone combined arms operatie. Een voorbeeld: toen de Russen hun SMO begonnen, hadden de Oekraïners een vrij aanzienlijk numeriek overwicht op de Russen, gecombineerd met specifieke militaire technologische elementen (zoals geavanceerde beveiligde communicatie) die de LDNR strijdkrachten helemaal niet hadden, en die het Russische leger wel had, maar niet tot op hetzelfde subunit-niveau als de Oekraïners. Wat zien wij vandaag? Het numerieke overwicht is weg, en de geavanceerde technologieën die het Westen aan de Oekraïners gegeven heeft, hebben het de Russen alleen maar moeilijker gemaakt, maar hebben geen invloed gehad op de uitkomst.

En, natuurlijk, de “favoriet”: u (en anderen) hebben vele malen gezegd dat Rusland de Oekraïne in dagen, hooguit een paar weken, kon en zou verslaan. Geeft u nu toe dat u er totaal naast zat?

Laten we eerst beginnen met de veronderstelling van die vraag, namelijk dat Rusland de Oekraïne niet in dagen of weken heeft verslagen. Is dat wel waar?

  Oekraïense propaganda kan catastrofale verliezen niet langer verbergen - burgers praten erover

Ik zou willen beweren dat dat niet zo is. De Russen *ZIJN* er in de eerste dagen en weken van de oorlog in geslaagd de Oekraïense strijdkrachten in feite uit te schakelen: bijna de hele Oekraïense luchtmacht is vernietigd en een groot deel van de Oekraïense luchtverdediging ook. Wat de grondtroepen betreft, die hebben geen enkele effectieve tegenaanval uitgevoerd, hooguit beweerden ze dat elke Russische terugtocht een gevolg was van hun tegenaanvallen, maar laat ik hier een simpele vraag stellen: als die tegenaanvallen succesvol waren, waar is dan het resultaat???? Niets, nou ja, anders dan de volstrekt fictieve sprookjes die uit Kiev komen, natuurlijk. En aangezien Kiev al vanaf dag 1 van de SMO kamerbreed liegt over alles, hoe kan iemand dan hun grandioze beweringen serieus nemen?

Dus wat is er werkelijk gebeurd?

Aantal buitenlandse huurlingen in Oekraïne (klik voor groot)

Wat er gebeurd is, is dat het ongebonden Westen besloten heeft zijn volle militaire macht achter het nazi-regime in Kiev te gooien. Niet alleen zijn er MILJARDEN dollars aan materieel ter beschikking van de Oekraïense strijdkrachten gesteld, er zijn ook nog eens DUIZENDEN “vrijwilligers” naar de Oekraïne gestuurd om de Oekraïense strijdkrachten te steunen (zie grafiek rechts, klik voor hogere resolutie. Snelle vertaling van de belangrijkste termen: Страна: land; Прибыло: aangekomen; Уничтожено: vernietigd; Убыло: vertrokken; Всего: totaal).

Ten slotte, maar zeker niet het minst, maken de VS en de NAVO gebruik van al hun C4ISR-mogelijkheden ter ondersteuning van de Oekraïense strijdkrachten. In feite zou men kunnen zeggen dat de VS+NAVO nu de volledige controle hebben over alle militaire operaties in de Oekraïne (zij hebben ook de totale onderdrukking van elke vorm van interne Oekraïense oppositie voorgezeten!).

Als u dit begrepen hebt, wil ik u drie eenvoudige vragen stellen:

 • Heb ik of iemand anders verklaard dat Rusland de gecombineerde strijdkrachten van de VS+NAVO militair zou verslaan in dagen of weken?
 • Hoe lang zou U schatten dat de Russen nodig zouden hebben om zo’n doel te bereiken?
 • Ziet U werkelijk niet dat Rusland, ondanks die massale en totale steun van het Westen, goed op weg is om juist dat te doen, om niet alleen de beste en grootste proxy-macht uit de geschiedenis van de VS te verslaan, maar ook alle pogingen van het gecombineerde Westen om Rusland militair en economisch te verslaan?

Als u dit niet zag, laten we zeggen, zelfs niet een maand of twee geleden, dan zou ik het kunnen begrijpen. Maar als u nu nog steeds niet de koffie ruikt, dan verklaar ik u hopeloos, moedig ik u aan dit artikel niet meer te lezen en van dit blog weg te blijven 🙂

Serieus, als het gecombineerde Westen het Oekraïense regime in Kiev aan zijn lot had overgelaten, dan had “Ze” ongeveer 10 dagen in de SMO moeten capituleren, al was het maar om het leven van Oekraïense soldaten en burgers te sparen.

Hadden de Russen zo’n massale reactie van het Westen verwacht? De term “verwachten” is zeer misleidend. Dat is niet hoe deze dingen werken. Operationele en strategische plannen zijn niet gebaseerd op één enkel scenario waarvan men “hoopt” dat het werkelijkheid wordt. Hier zijn ook twee dingen die wij altijd moeten onthouden:

 • Het is de taak van de inlichtingendiensten en de afdelingen voor operationele planning om zo veel mogelijk scenario’s voor te bereiden en te modelleren als redelijkerwijs denkbaar is.
 • Operationele en strategische plannen houden zich niet bezig met tactische kwesties, en zij veranderen CONSTANT, afhankelijk van een terugkoppelings- en besluitvormingslus.

Een voorbeeld: Poetin heeft tijdens een tv-interview toegegeven dat hij, toen de Russen de Krim binnentrokken, de Russische atoomstrijdkrachten op maximaal alarm had gezet. Betekent dat, dat iemand in het Kremlin of in de Generale Staf “verwachtte” dat de VS Rusland zouden atoombommen? Natuurlijk niet! Maar zij hebben die mogelijkheid wel overwogen en de nodige maatregelen genomen om dat te voorkomen.

Hetzelfde geldt hier. Ik ben er zeer zeker van dat de Russen volledig voorbereid waren op de krankzinnige en, eerlijk gezegd, suïcidale reactie van het Westen op de SMO. In feite was die “maximale” reactie een van de MANIEREN onvoorziene omstandigheden waarop de Russen voorbereid moeten zijn geweest. Als voormalig inlichtingen-analist kan ik u zeggen dat bij militaire analyses wel degelijk naar zoveel mogelijk opties wordt gekeken, en dat de mensen van de operationele planning dan hun eigen voorbereidingen treffen voor elke eventualiteit.

Het is nu overduidelijk dat het Westen vastbesloten is om Rusland tot de laatste Oekraïner te bestrijden. Vandaar het werkelijk idiote bevel aan de beste en meest capabele Oekraïense strijdkrachten om zich niet mobiel te verdedigen, maar in de Donbass stand te houden tot ze totaal vernietigd zijn.

  Britse uitblinker ook in ontkenning over Oekraïne

Verder is het ook overduidelijk dat de westerse landen bereid zijn om niet alleen hun eigen economieën, maar het hele internationale financiële systeem te vernietigen om te proberen Rusland (en China) zo veel mogelijk pijn te doen.

Met andere woorden, Rusland is niet bezig met een oorlog tegen de Oekraïne, maar tegen het hele verenigde en geconsolideerde Westen.

==>>Heb ik dat niet al minstens sinds 2013 gezegd?<<==

Hoe lang zal deze oorlog duren?

Daar kan ik geen antwoord op geven, want het antwoord hangt helemaal af van: hoe suïcidaal dom de leiders van het AngloZionistische Imperium zijn?

De Oekraïense strijdkrachten in Oost-Oekraïne hebben geen hoop meer op een ordelijke terugtocht, dus zullen ze vernietigd worden. Hoe snel? Ik weet het niet, dat hangt af van de mensen in de loopgraven en hoe sterk de nazi’s die strijdmacht in hun greep hebben.

Zal er een Oekraïense tegenaanval komen in de richting van Kherson? Ik hoop zeker van niet.

Waarom niet? Omdat de Oekraïense troepen momenteel ingegraven zijn in de stad Nikolajev, en als zij besluiten aan te vallen, zullen zij niet alleen buiten de beschermende grenzen van de stad in hun pre-battle order formatie moeten komen, maar dan zullen zij ook nog een grotendeels lege vlakte moeten doorkruisen. Met andere woorden, het zal een bloedbad worden.

Zouden zij het nog kunnen proberen? Zeker! ALLE bevelen die de VS+NAVO aan de Oekraïense strijdkrachten geven zijn de facto suïcidaal en hebben militair gezien geen enkele zin. Geen enkele Neocon zal zich ooit iets aantrekken van nog meer afgeslachte Oekraïners.

Wat zouden de Oekraïners anders kunnen doen?

Voornamelijk, wat zij tot nu toe gedaan hebben, waaronder:

 • Zoveel mogelijk burgers in de bevrijde gebieden afslachten, ook met gebruik van verboden wapens (anti-personeelmijnen en clustermunitie).
 • Effectieve terreuraanslagen organiseren, niet alleen in de bevrijde gebieden van de Donbass, maar ook binnen Rusland (waar de Oekraïners behoorlijk goed in zijn gebleken).
 • Zij zouden nog meer aanvallen kunnen uitvoeren tegen Rusland, de Krim en de Krimbrug.
 • Geen van allen zullen ze militair verschil maken of zelfs maar veel effect hebben, maar het zal wel goede PR zijn, vooral met de volledige steun van de AngloZionistische propagandamachine alias “de vrije pers”.
 • Men doet hard zijn best om de kerncentrale in Zaporozhie te bombarderen. De centrale van Tsjernobyl zou wel eens opnieuw een doelwit kunnen worden. Tenslotte hebben de Oekraïners nog steeds de beschikking over een overvloed aan afgewerkt kernafval, dat zij als “vuile bom” tegen hun eigen bevolking zouden kunnen gebruiken en Rusland de schuld geven (zie het als een “nucleaire Boetsja”).
 • De gestage stroom van gevechtsvliegtuigen en -helikopters uit Polen, Roemenië en andere landen zal doorgaan, waardoor de propaganda van de Oekraïners de illusie wekt dat Rusland geen luchtoverwicht heeft over heel Oekraïne.

Er is ook een zeer reële mogelijkheid dat Polen en Hongarije naar het westen van Oekraïne trekken om hun onderdanen te “beschermen”. Zij hebben daar tot nu toe van afgezien, althans openlijk, waarschijnlijk omdat de VS/NAVO-commandanten geen risico willen lopen op een Russische aanval op de NAVO-strijdkrachten (zelfs die idioten Biden en Stoltenberg hebben dat openlijk gezegd!). Maar als het op een intelligente manier gedaan wordt, zouden Polen en Hongarije langs geheel niet-officiële weg wel eens een Russische belofte kunnen krijgen om “weg te kijken” en geen actie zullen ondernemen. Waarom? Omdat Rusland geen enkele behoefte heeft aan deze gebieden en omdat Rusland de Polen en Hongaren maar al te graag zal laten afrekenen met de Ukronazi-gekken in het westen van Oekraïne.

Ik hoop dat het bovenstaande althans enkele vragen die u misschien had beantwoord heeft.

Ik vermeld nog een laatste ding: de ineenstorting van het internationale financiële systeem is al een heel eind op weg, maar de gevolgen ervan zijn tot nu toe nog niet ten volle gevoeld, zeker niet in de VS en zelfs nog niet ten volle in de EU. Zodra de omvang van deze zelfveroorzaakte ramp absoluut onloochenbaar wordt – zelfs niet door de Neocon geleide “vrije pers” – zal er in het Westen politiek iets beginnen te veranderen. Het is dus nu tijd om af te wachten, en niet te speculeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Zweed die de Russische aanval op een NAVO-trainingskamp overleefde, spreekt zich uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Houdt de waanzin dan nooit op?
Volgend artikelNew York Times: Zelensky verliest steun van de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Frontnieuws heeft een script gekregen over Utopia en vrije energie .utopia is namelijk 1000 keer beter wat we nu hebben sommige mensen noemen het maatschappij van God . Je moet frontnieuws vragen of ze het publiceren

 2. Beste Mensen

  Een kaart opstelling ookal niet zo een goed uitzicht opstelling
  Zou de krakers eventueel van positie kunnen doen veranderen
  Speelt dat misschien ook een kleinbeetje een rol ??
  Wie er ook Wint of Verliest
  Het maakt gewoon niks uit

  Men begon met Niks en eindigt met Niks
  We hebben niks mee gebracht bij de Geboorte
  Zo Nemen we ook niks mee als we sterven
  Alles blijft waar het was is
  Zo zal het zijn
  Het spel
  Een spel
  Nul Nul eindstand
  Rest Nul
  Dus waarom drukte maken
  Geen kopzorgen ….
  Alles is Goed

  Dank U

 3. En wat met derde partijen op het terrein? De laatste dagen werd het wel erg duidelijk dat er in elk geval aan de Oekraïense zijde minstens één derde partij actief is. Onofficiëel, de bevelvoering weet duidelijk van niets, en ook de Westerse sponsors weten er officiëel niks van.
  Welke partij heeft er belang bij de krijgsverrichtingen te exporteren naar Krim en Belorus en zodoende te escaleren? Want dat gebeurt nu.
  Mogelijk zijn er ook nog andere onbekende partijen actief op het terrein.

 4. Voor het eerst denk ik dat Putin de SMO gaat verliezen door het eeuwige getreuzel, de zachte hand en slappe hap sancties tegen het westen.
  Hou er maar mee op, dit gaat hem niet worden zo.
  Nu lees ik dat de supermarkten het Russisch ei gaan verbieden, althans de naam.

 5. Volste vertrouwen in Poetin en zijn schaakmeesterschap.
  De SMO loopt volgens plan, hoogstens ietwat traag maar dat heeft voornamelijk te maken met het beschermen van zowel burgers als russische militairen.
  Rusland heeft alle tijd…de westerse economie staat op insortrn, de onvrede in europa groeit gestaag, straks opstanden in de europese steden waar de geelhonger en bittere kou heersen.
  Zodra de muis navo een stap in oekraine zet breekt de spreekwoordelijke pleuris uit en zal europa ophouden met europa te zijn.
  De russen kunnen geheel conventioneel winnen van de muis europa, de amerikanen kruipen in hun wigwams en doen een spelletje scrabble.
  De voorraad wodka is hier in huize al aangevuld…..NASHE ZDOROVJE!

 6. Rusland verovert inderdaad maar langzaam terrein, maar wie gaat straks al dat terrein dat Rusland al veroverd heeft terugveroveren? Urban combat in Severodonetsk, Lysychansk, Kherson, Simferopol, Jalta, Mariupol, Donetsk??
  Hebben de Oekraïners daarvoor nog voldoende ervaren soldaten beschikbaar??
  Maar ook hier in Nederland is gezegd dat men doorgaat totdat de hele Oekraïne terug veroverd is (inclusief Krim)… wat zijn daarvan de consequenties voor Europa als er straks geen Oekraïense soldaten meer zijn?
  Terugveroveren is wellicht geen optie, dus de aanhoudende proxy oorlog is het doel… en Europa kan dat economisch makkelijk hebben. Kan Rusland dat hebben? zolang China ze ondersteunt en Pelosi tripjes naar Taiwan blijft maken verwacht ik van wel.

  • De euro zakt in waarde per dag.
   inflatie van 15 %
   De energie prijzen gaan door het dak.
   Rusland heeft al meer dan 250 miljard dollar boven de begroting van dit jaar.
   De Roebel is nog nooit zo sterk geweest
   Rusland verkoopt nu het gas en olie officieel aan China, India Turkije enz. De tankers varen gewoon ergens anders heen en noemen het dan Chinees of Turks gas en olie en maken enorme winsten
   Doe je oogjes maar toe en slapetjes wel

   • Er zijn bijna 7 TRILLIOEN dollardjes bijgedrukt; is 40% van alle dollars in omloop; 2 trillioen van de eurootjes; is ook 40% van alle eurootjes.
    De geld ontwaarding van de euro is dus veel hoger dan de inflatie.
    De inflatie zal als een raket omhoog schieten in de winter.
    Er zal honger zijn in de europese landen.

    Dank u wel, linkse landverraders met de sancties tegen RU….

 7. Militair is de RU de oorlog aan het winnen; maar zo langszaam….

  Een zware massieve aanval op een paar oekie linies, en het psychologisch effect is dat de rest zich snel overgeeft.
  Carpet bombing en continue beschieting met zwaar geschut werkt ook.

  Nog leuker: als RU uitvogelt waar de gekke snuiver is, en dat gebied totaal wegveegt….oorlog afgelopen.

 8. Zolang de ‘Cabel’ niet is ontmaskerd,, heeft deze comment geen betekenis,, niks.

  De links zijn hier al lang gepubliceerd, nog niet lang geleden.

  Groetjes,
  MAD’ GURU…

  • Beste Mensen

   MAD’ GURU…

   Hoe Kan men Cabal ontmaskeren
   Als Cabal èèn belichaming symboliseert die Uit 3 eenheden , gedeelten bestaat waarbij de drie eenheden onderling aan het vechten zijn ??
   Welke gedeelte van Cabal is Goed
   Welke gedeelte van Cabal zit Tussenin Welke gedeelte van Cabal is Slecht

   Dit is gewoon een Computerspel
   Meer niet
   De Mensheid word erin mee gezogen
   Dus naar binnen in een Computer
   Daarvoor zij dus Foefjes bedacht
   Zoals implanteren de mensheid van onmenselijke metalen
   Metalen die het menselijke lichaam dus afstoten
   Aangezien de metalen die in een belichaming mens zitten van heel ander aard is / zijn
   Niet te maken van Aardse metalen
   Tot een bepaalde hoogte kunnen die buiten menselijke Aardse metalen wel Satanisch behulpzaam zijn
   Tot DuivelGods of GodDuivels niveau
   Waardoor er dus velen sterven
   En er zullen nog velen sterven
   Als neven effect
   Als het in deze tempo door gaat zal de mensheid straks helemaal niet meer bestaan voor een heele lange tijd

   Dank U

 9. Vlgs nieuws heeft Rusland zwaar geschut opgesteld bij/in atoom centrales.

  Als dat zo is: goede zet! De eerste die geschut en zo in woonwijken, ziekenhuizen, atoomcentrales zette, waren de Oekies.

  Als dat waar is: goede keus! Op hun vuren met zwaar geschut kan dan zelfmoord zijn…….
  —————–
  Er is weer een bilioen beloofd aan de Oekies voor wapens.
  Schijnt dat het nazidom populair is.

  Denk dat de Russen betere radar moeten hebben; dan kan je precies zeggen waar een geschut is als die vuurt. Natuurlijk dan eerst een droontje sturen; want de gebruikelijke gang van zaken is, dat het geschut een stukje verplaatst wordt na vuren.

 10. Nog ff wachten(3maanden) en dan eens kijken, waar dat zogenoemde bevrijdingsleger staat!
  Die miljarden steun is pas sinds afgelopen februari en niet al 8 jaar.
  En als putin zoals toegezegd niet aan een invasie was begonnen .maar gewoon einde van een militaire oefening??
  (Duidelijk een leugen dus)had gehouden was er geen massale steun voor zelensky geweest .
  Kaarten of niet het loopt niet zo geweldig met dat superieure Russische leger.dat is nu ook iedereen wel duidelijk.Als je dat dorpje als succesvolle overwinning aanhaalt ben je wel laag gezonken als super macht!!

  • Beste mensen

   Ap
   Met maar per ongeluk èèn verdwaalde bommetje op Kiëf
   De moed al verloren ??

   Nou Beste Mensen
   Er gaat nog heel veel gebeuren
   Dit is nog lang geen einde

   De Amerikanen maken Nu winst
   Door de Europeanen Extra uit te buiten

   Russen verliezen Niks
   Chinezen Brazilianen Zuid Afrikanen Indiërs daarin tegen groeien mee in welvaart

   Conclusie
   Vluchten naar landen die in welvaart groeien
   Europa is afgeschreven
   Europees Turkije gooit met aan lokkertjes
   Investeren in vastgoed voor
   maximaal € 250.000,- Paspoorten voor het heele gezin voorwaarden 3 jaren verbod op verkoop van het aanwinst
   Mooi is dat
   Wie trapt daar nou in ?
   Russen ??

   Dank U

  • Ap,
   Dan staan ze voor je deur, als je niet ophoud met je stomme opmerkingen.
   Maar kruip nog een Ukrainasi in zijn reed, dan krijgt het hele Ukainse leger nog wat vuurkracht om nog een paar weken of maanden uit te zingen, om eindelijk tot het besef te komen dat de Russen de goeie zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in