Foto ter illustratie: freepik / boggy

Volgens een recente analyse van het CSIS (Center for Strategic and International Studies) zouden de Amerikaanse troepen in het geval van een hypothetisch oorlogsscenario met China binnen een paar weken zonder voldoende langeafstandsmunitie en -raketten komen te zitten. Dit zou gebeuren tenzij het conflict zou escaleren naar een nucleair niveau en de strijdende partijen kernwapens zouden gebruiken, bericht Report24.

Om Oekraïne te steunen heeft het Pentagon al grote hoeveelheden munitie uit eigen voorraden naar de overkant van de plas gestuurd. Het aanvullen gaat echter langzaam. Als we naar de algehele situatie kijken, lijken de Verenigde Staten zelfs in de verste verte niet voorbereid te zijn op een grote oorlog, zoals het Centre for Strategic and International Studies (CSIS) heeft vastgesteld. Het gaat met name om een tekort aan belangrijke langeafstandsprojectielen die essentieel zijn voor de Amerikaanse oorlogvoering.

Volgens berekeningen van CSIS zouden de Amerikaanse strijdkrachten alleen al in de eerste drie weken van een potentieel conflict over Taiwan meer dan 5.000 langeafstandsraketten inzetten tegen China. Een rapport over een mogelijke oorlogscoalitie van de VS, Japan en Taiwan tegen het Rijk van het Midden vermeldt ook hoge verliezen aan vliegtuigen, schepen en troepen. In het rapport staat onder andere ook:

Tijdens de CSIS wargaming werden hypothetisch meer dan 5.000 langeafstandsraketten ingezet in de eerste drie weken. Deze omvatten 4.000 JASSM en mogelijk JASSM-Extended Range (JASSM-ER) raketten met een bereik van meer dan 500 mijl, 450 LRASM’s, evenals 400 Boeing [BA] Harpoon anti-scheepsraketten en 400 [RTX] Tomahawk raketten van Raytheon Technologies.

Voor de Verenigde Staten betekent dit dat een mogelijk grote oorlog (met China, Iran of Noord-Korea) binnen een maand beslist zou moeten worden. Zonder een duidelijke beslissing door de belangrijkste vijandelijke doelen binnen de eerste paar weken te neutraliseren, zou de inzet van grote grondtroepen en dus het verlies van veel soldaten onvermijdelijk zijn. De Amerikanen zijn echter mentaal niet voorbereid op een dergelijke situatie. Bijgevolg zou het gebruik van kernwapens bijna onvermijdelijk zijn in zo’n scenario.

  China, Rusland en Amerika - Drie leger reclamespotjes om rekruten te werven

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

CHINA CONFLICT DOSSIER

Dit is waarom een oorlog tussen de Verenigde Staten en China onvermijdelijk isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMike Stone – 2024 wordt het vaccinsterftejaar
Volgend artikelDr. Joseph Ladapo: Pfizer zal OPHOUDEN TE BESTAAN als de volledige waarheid over COVID-19 vaccins aan het licht komt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in