Een stuk Nord Stream-pijp dat in 2017 in Kotka, Finland, openbaar werd tentoongesteld. (Vuo, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

De Russische Doema-voorzitter Vyacheslav Volodin zei dat als de beweringen van Hersh waar zijn, president Biden “een terrorist is, die opdracht heeft gegeven tot de vernietiging van de energie-infrastructuur van zijn strategische partners: Duitsland, Frankrijk, Nederland.”

Rusland heeft opgeroepen tot een internationaal onderzoek nadat een nieuw rapport van de beroemde Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh betoogde dat de Verenigde Staten achter de explosies van de Russische Nord Stream-gaspijpleiding zitten, schrijft Presstv.

In een gedetailleerd verslag dat woensdag op zijn blog werd gepubliceerd, betoogde Hersh dat het bombarderen van de Nord Stream onderzeese gaspijpleidingen in de Oostzee rechtstreeks was bevolen door de Amerikaanse president Joe Biden en was uitgevoerd door de CIA met de hulp van de Amerikaanse marine.

De Pulitzer Prize-winnende journalist stelde dat diepzeeduikers van de Amerikaanse marine krachtige C4-explosieven onder de gaspijpleidingen plantten onder de dekmantel van NAVO-zeeoefeningen, en dat de Noorse militairen de explosieven vervolgens op afstand activeerden toen zij het desbetreffende bevel ontvingen.

Later op de dag verwierp het Witte Huis het rapport als “volstrekt onjuist en complete fictie”. Ook de CIA en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwierpen het rapport.

Op donderdag zei Vyacheslav Volodin, voorzitter van de Russische Doema, dat het rapport de basis moet worden voor een internationaal onderzoek naar de explosies.

“De gepubliceerde feiten moeten de basis worden voor een internationaal onderzoek, waarbij Biden en zijn medeplichtigen voor het gerecht worden gebracht,” zei hij.

Volodin benadrukte ook dat Washington “compensatie moet betalen aan landen die door de terroristische aanval zijn getroffen.”

“Als [voormalig VS-president Harry S.] Truman een misdadiger werd, die kernwapens gebruikte tegen burgers in Hiroshima en Nagasaki, dan werd Biden een terrorist, die opdracht gaf tot de vernietiging van de energie-infrastructuur van zijn strategische partners: Duitsland, Frankrijk, Nederland,” voegde de Doema-spreker eraan toe.

Volodin zei dat de vermeende sabotage van de pijpleidingen door de Amerikanen “een daad van intimidatie was jegens zijn vazallen, die besloten hebben hun economie te ontwikkelen in het belang van hun eigen burgers.”

Los daarvan reageerde ook de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov donderdag op het rapport van Hersh, waarbij hij waarschuwde dat er “gevolgen” zouden zijn voor de VS vanwege de sabotage. Hij zei verder dat de beschuldigingen in het rapport “geen verrassing” waren voor Moskou, aangezien het vanaf het begin duidelijk is geweest wie er baat had bij het saboteren van de Russische pijpleidingen.

Twee van de pijpleidingen, samen bekend als Nord Stream 1, voorzien Duitsland en een groot deel van West-Europa al meer dan tien jaar van goedkoop Russisch aardgas. Een tweede paar pijpleidingen, bekend als Nord Stream 2, waren gebouwd maar nog niet operationeel.

Op 26 september vorig jaar deden zich in de pijpleidingen drie enorme gaslekken voor, voorafgegaan door een reeks explosies. De krachtige explosies schakelden volgens Moskou drie van de vier leidingen van het Nord Stream-netwerk uit voor de kust van het Deense eiland Bornholm.

Uit de voorlopige resultaten van een Zweeds-Deens onderzoek bleek dat de explosies “opzettelijke sabotage” waren, maar er is nog geen schuldige geïdentificeerd.

Sindsdien heeft Moskou het Westen de schuld gegeven van de schade aan de infrastructuur. Eind oktober beweerde het Russische ministerie van Defensie dat “Britse specialisten” de pijpleidingen hadden opgeblazen in een “terroristische aanval”, waarop Londen de beschuldigingen afwees als een “verzonnen verhaal”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Middelen en motief: Hoe Amerika de Nord Stream-pijpleiding opbliesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelE r klopt iets niet aan het verslag van Sy Hersh over de vernietiging van Nord Stream 2
Volgend artikelAzov officier: Oekraïens grootste probleem is dat we onze beste strijders verliezen bij Bakhmut
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

 1. Steeds meer aanwijzingen dat de grote aardbeving in Syrië en Turkije is opgewekt door H.A.A.R.P.

  Zie ook de video vanuit het congres uit Roemenië.

  Ze gebruiken daarvoor ook het radar platform voor dat ze over alle zeeën kunnen verslepen. Helaas kan ik de afbeelding niet plaatsen.

  Ik heb 8 jaar in de Filipijnen gewoond en de zware aardbeving meegemaakt 7.2 en de typhoon yolanda. Het viel mij al snel op dat de meeste typhoons van de Filipijnen allemaal hetzelfde startpunt hadden. Alle statte vanuit de Filipijnse zee boven Palau.

  • Erdogan is dikke vrienden met Poetin en Assad. De USA willen Turkije knechten en Erdogan vervangen door een bestuurbare puppet, zodat ze weer los kunnen gaan in Syrië en Assad kunnen vervangen en olie kunnen roven. En omdat Erdogan een zeer sterk leger heeft dat de USA niet wil tegenkomen als Erdogan haar bondgenoot Rusland gaat helpen. WO3 is bijna aan de oppervlakte.

   Interessant dat je op de Filippijnen hebt gewoont, ik droom nog wel eens om naar de zon en een andere cultuur te vluchten uit Nederland… maar ik ben beperkt en ik kan de reis en het geregel niet aan. Wat een hel op aarde zijn we in terechtgekomen. Ik bid voor al het leven op aarde.

  • Peterus februari 12, 2023 at 11:42
   Die aardbeving in Haiti destijds was ook zo’n ULF aardbeving. Clinton en Bush hebben toen nog giechelend een nonprofit opgezet om geld te vangen voor de slachtoffers. Hetzelfde met de aanval op Fukushima, ook sustained pulsing. Ook hurricanes worden dmv frequenties aangewakkerd. Ik ben blij dat eindelijk steeds meer mensen dit begrijpen en uitspreken.

   Hopelijk zul je op een dag ook begrijpen dat hetzelfde gebeurt tegen het luchtruim – bombardementen met EMF om de ionosfeer kapot te scheuren. Nog erger dan aardbevingen…

   En hoe moeten we deze shit stoppen?

  • Beste Peterus,
   Dat de VS HAARP heeft gebruik zou best tot de mogelijkheden kunnen behoren.
   Ze hebben een ( voor de VS )
   Turkije wilde de S400 kopen van Rusland waar de VS fel op tegen was en vervolgens dreigde de deal met de Joint strike fighter af te kappen.
   Erdogan bleef bij zijn voornemen mbt de S400.
   Waarschijnlijk heeft de VS nu daden na hun dreiging laten zien.

 2. Dus met andere woorden ,Als Nederland er bij betrokken is dan is Puntneus Rutte mede verandwoordelijk en is hij een Terrorist .
  Hmmm dat is interessant ,Nederland een terroristen staat met als hoofdrolspelers , Puntneus liegbak Rutte
  Kut Kaag , Frieslandverrader Wopke Hoekstra en SS ( Sjoert Sjoersma )

  • 90% van de zogenaamde ” volksvertegenwoordigers ” of beter gezegd volksverraders zijn erbij betrokken samen de de Rechtspraak, koningshuis, NCTV etc etc de hele smerige mikmak.

   • Ik denk dat 98% betrokken is. Tot nu toe benoemt alleen FvD op alle fronten de waarheid. PVV, BBB, BVNL blaffen wel, maar echt bijten doen ze niet EN die partijen werken ook allemaal niet samen met elkaar of FvD. Uiteindelijk is de hele politiek er alleen om ons te verdelen in left twix en right twix. We moeten praten over een constitutionele republiek obv referenda in de blockchain, daarmee kunnen we onszelf straat voor straat regeren.

   • Peterus februari 12, 2023 at 12:23
    Volgens mijn Turkse buurman, en zijn moeder die in Turkije woont, zijn de Turkse media druk bezig met het feit dat HAARP deze aardbeving heeft aangericht. Er wordt veel over gesproken. Ook vertelde hij me dat de catastrophe van Chernobyl door iets dergelijks werd veroorzaakt, omdat ze in Rusland ook bezig waren met deze installatie die deze technologie gebruikt (HAARP). (Net zoals die op Fukushima werd gebruikt.) Ze beseffen dat de Oekraiene binnengevallen werd door Rusland omdat Rusland geen VS-Zio militarisering aan zijn grenzen wilde. En ze vermoeden dat NATO vriend de USA nu hun NATO vriend Turkije heeft afgestraft door niet mee te werken met de Zio-USA alliantie.

   • Naam:* februari 12, 2023 at 12:32
    Ja, ik lees het net! Ik ga me er in verdiepen. Dan is er nog wat, mss ook wel interessant om te weten… Dit heeft te maken met die getallen, die berichten sturen (de 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99). Elke keer als er weer zo’n man-made aardbeving aangericht wordt, verschijnen er een aantal dagen daarvoor de 22’s. Helaas vertellen ze niet WAAR de aardbeving gaat plaatsvinden. Het is nu al elke keer zo, en begon met de Haiti aardbeving. Er zijn weliswaar ook ‘natuurlijke aardbevingen’ welke ik vaak genoeg heb meegemaakt in CA, maar deze ‘gerichte’ aardbevingen van de laatste 15 jaar of zo zijn politieke aardbevingen, gemaakt door HAARP, om tegenstanders van het Zio bewind af te straffen. Haiti was een leuke oefening, want wie geeft er nou een flikker om die mensen daar. Maar Fukushima was een grote, uit de hand gelopen afstraffing van Japan toen ze geen US Govt Bonds meer wilden kopen (en er zal wel meer ahter gezeten hebben, gezien het feit dat de VS ze nu ook aan het opschepen zijn met oorlogsmateriaal tegen de vermeende vijand). En zo worden de tectonische platen ook als oorlogsmiddelen gebruikt.

    Ik vind het zeer opmerkelijk dat in de dagen rondom de Turkije aardbeving er heel veel geraas in de lucht was, dag en nacht, alswel heel veel strepen en rimpels (als die in een vijver waar je een steen in gooit) in de lucht. Het constante geraas in deze stille omgeving is heel duidelijk aanwezig, omdat het normaal niet te horen is. Ook is het niet het soort ‘voorbijgaand geraas’ dat je van een snelweg hoort.

    Er worden heel smerige spelletjes gespeeld door die parasitaire psychopatenbende die de VS aanstuurt, en niks daarvan is complotterij. Vergeet niet, de technologie van de US Mil is altijd minstens 40 jaar verder dan de gemiddelde mens weet en ze krijgen enorme hopen geld om ‘onderzoek’ te doen. Gratis geld, zoveel als ze willen, en ze mogen overal experimenteren, ongelimiteerd.

    • Hoe zit dat met die getallen dan. Ik heb nu al een jaar lang dat ik eigenlijk elke keer als ik naar een digitale klok kijk, dat ik dubbele getallen zie. Het gebeurt zo extreem vaak dat het bijna niet zonder betekenis kan zijn. Constant zie ik 7:07 of 8:33 of 9:44 of 11:11 of 15:15 of 15:55 of 21:21… elke dag weer. Vaak als ik gewoon zomaar even naar de klok kijk. Ik maak er al maanden screenshots van en inmiddels zijn dat honderden screenshots. Bizar.

     • Grappig. Dat gebeurt ons ook regelmatig. Laatste keer was 11 uur, 11 minuten, elf seconden op 11 februarie (2e maand, = II in romeinse cijfers). Dus 5 maal 11. 🙂

     • Dat zijn bepaalde berichten. 11 staat voor ‘grote veranderingen’ – goed of slecht. Meestal slecht, omdat alles aan entropie onderhevig is. Bijv 911 was niet voor niets op die dag gepland. 22 staat voor ‘groot verlies’ in de vorm van monetair verlies of dood, of het verlies van een geliefd huisdier, of zoiets. Bij een man-made aardbeving is er sowieso verlies van levens, en nog erger, scheuren in de aarde die nooit meer te repareren zijn, permanente schade c.q. verlies; nieuwe mensen kunnen er zo weer bijgemaakt worden, maar de aarde kan niet gerepareerd worden, en ook het luchtruim niet. Echter, deze getallen hebben meestal persoonlijke betrekking op je – op wat je aan het doen bent, je positie in de dynamiek waarin je je op dat moment bevindt. De cabal heeft ze geperveteerd, dus je moet niet geloven dat de betekenis die zij aan de getallen gegeven hebben de juiste is. Bijv, zij gebruiken de 33 om hun autoriteit aan te duiden, maar zo is dit getal niet bestemd. De 33 betekent, ‘blijf in controle over jezelf’ iaw, wijk niet af van je koers, en doe geen dingen waarvan je weet dat je ze niet moet doen. Dit is een betekenis die in tegenstellng is tot wat de cabal beweert. En zo heeft elk van die master getallen een bepaalde strekking. Je kan het leren als je er voor open staat, en deze berichten gebruiken om je pad te bepalen, om bepaalde beslissingen te nemen. De cijfers die jij ziet, zijn in feite ook die master getallen, bijv 21:21 is 3:3, oftewel 33. Zo is er nog veel meer…

    • Ik heb die zware aardbeving van 7.2 op Bohol de Filipijnen meegemaakt en daarna de typhoon yolanda.

     Maar heb jij ooit die lichtflitsen gezien tijdens die aardbeving, ik niet . Ook niet bij al die naschokken.

     • Ik heb nooit lichtflitsen gezien bij natuurlijke of man-made aardbevingen; ik weet niet waar dat vandaan komt. Ik weet dat er met ULF (ultra low frequency) gepulseerd wordt, gedurende een dag of twee, om de tectonische plaat met genoeg energie te vullen dat hij gaat schokken.

      Er zijn wel heel veel rare geluiden geconstateerd, van diezelfde krakende en piepende geluiden als in je video clip. Ook het geruis en gesuis in de lucht. Die griezelige krakende, kreunende geluiden zijn ook over de hele wereld gehoord, maar de video’s zijn zo vol reclames dat ik er geen zin meer in heb ze weer op te snorren. Een jaar of wat geleden kon je er heel veel vinden, clips met die enge geluiden – googel ‘strange sounds all over the world’. Maar ja, als je overal ter wereld met vibraties aan het knoeien bent, dan bestaat de kans natuurlijk dat je deconstructive interference krijgt, wat tot heel rare geluiden kan leiden.

    • 5 days before it’s occurrence, the Romanian Ministry of Foreign Affairs issued a travel warning for Romanian ..?
     1. See: http://www.rumormill.news/217103
     “In addition, 24 hours before the earthquake, 10 countries withdrew their ambassadors from Turkey.” They knew:
     NATO (National Terrorism Organization)/Gladio (their assasination organization) warned in time their members via their Intelligence-organizations CIA-Mossad-MI5/6-DVD/BND-AIVD ++++)

     2. See:www.rumormill.news/217086 for Radar-pictures on the places.

    • Op 10.09.2001 een dag voor de aanslagen maakte de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld bekend, dat zijn ministerie een bedrag van 2,3 biljard niet kon verantwoorden. Een deel van dit bedrag was bestemd voor het Secret Space Project (SSP) en de rest zou bestemd kunnen zijn voor andere zaken, die voor het pleps verborgen moe(s)t blijven.

 3. Sancties tegen de VS. Dat was logisch waarom werd Oekraïne misbruik door de VS om de EU kapot te maken. Koop geen product van VS, Norwegen, Polen, Denemarken.

 4. Ik vind het wel apart dat Rusland obv het Hersh rapport nu onderzoek laat doen. Ze zijn niet dom, die lui. Waarom hebben ze iemand als Seymour Hersh nodig om onderzoek te gaan doen? Weten ze zelf niks?

  • Misschien betrekken ze dat Hersh verhaal erin omdat dat verhaal tegen de msm aanklotst. Rusland heeft een narratief nodig dat het kan uitvergroten en waarin ze de Europeanen wakker kan schudden en mee kan krijgen. Als Rusland uit het niks een onderzoek eist, worden ze uitgelachen. Nu eisen ze een onderzoek obv een verslag van een westerse journalist. Ik vermoed dat ze een narratief aan het maken zijn dat de Europeanen kunnen geloven/opeten, een narratief dat de alternatieve media en de laatste echte politici kunnen verspreiden tot de msm het niet meer kunnen negeren. FvD (Thierry himself) is de enige partij die Rutte vragen stelde over dit artikel. De rest is m.i. dus FAKE oppositie.

  • Nee, dit is Russische propaganda daar kijk ik zo doorheen. Natuurlijk weet Rusland wie het gedaan heeft en wie er allemaal bij betrokken zijn. Dit is om de discussie aan te zwengelen.

 5. Baudet heeft ooit gewerkt bij Instituut Clingendael, een aan het Council on Foreign Relations (CFR, anno 1921) gelieerde denktank. Baudet is 100% controlled opposition, een judasgeit.

  • Dat moet uit zijn daden nog blijken. Als jij zulke ongefundeerd opmerkingen maakt ben jij misschien wel de judasgeit die probeert ons op het verkeerde been te zetten.

   Iedereen verklaarde tot voor kort dat Poetin een judasgeit was die zijn ziel verkocht had, een echte WEF’fer. Nu is dat niet meer zo duidelijk, is het niet? Toch maar even afwachten en waarnemen?

  • Ron Swart februari 12, 2023 at 19:37
   Dat geloof ik ook. Ooit zei Baudet dat niet iedereen ‘dezelfde geboorterechten’ heeft. Iaw, niet iedereen heeft dezelfde rechten op het bestaan; een zeer elitaire manier van denken. Ik denk dat ook het FVD gewoon meespeelt met het bedrog en verderf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in