Toen de Belegering van Avdiivka begon, schreef ik dat we, op basis van wat we geleerd hebben over de vergelijkbare belegeringen van Mariupol en Bakhmut, drie dingen konden verwachten:

Ten eerste – de vooruitgang zal waarschijnlijk traag zijn.

De tweede belangrijke les uit eerdere belegeringen in deze oorlog heeft te maken met de berichtgeving door de MSM, schrijft Paul Serran.

De Oekraïners winnen altijd – in de krantenkoppen van de MSM.

De hele tijd wordt benadrukt hoe verschrikkelijk de Russen falen, hoe ze geen schijn van kans hebben, terwijl de kranten de ondoordringbare Oekraïense verdediging ophemelen.

Ondertussen zullen de Russen de oorlog verliezen in de krantenkoppen, maar winnen op de grond, totdat ze uiteindelijk de stad innemen.

Het 3e kenmerk is: als de Russen dat doen, wordt een belangrijk verdedigingsbastion als Avdiivka omgedoopt tot een onbelangrijke niet-strategische plaats.

Maar als we een beetje graven, is het gemakkelijk om goede informatie te vinden.

Oekraïense soldaten zeggen nu bijvoorbeeld dat ze vrezen een “uitputtingsslag” tegen Rusland te verliezen “nu Kiev worstelt om zijn strijdmoeie troepen aan te vullen.”

Telegraph bericht:

“Eenheden in de frontlinies zijn gewoonlijk 20 tot 40 procent onder hun sterkte omdat Oekraïne de kosten telt van zijn zomer tegenoffensief, vertelde een gepensioneerde Oekraïense luitenant-generaal [aan de media].”

Er werd gehoopt dat de “door de Navo getrainde brigades uitgerust met Westerse tanks” een groot deel van het door Rusland bezette gebied zouden bevrijden als onderdeel van het veelgeprezen tegenoffensief.

Maar in werkelijkheid “sloegen en beukten” de Oekraïense troepen de Russische troepen, maar de zwaar versterkte frontlinies bewogen nauwelijks tijdens de maandenlange brute gevechten.

“Soldaat Bohdan Lysenko van de 47e Brigade van Oekraïne: ‘We hebben geen kans om een uitputtingsoorlog met Rusland te spelen. We hebben een fundamentele verandering in ons leger nodig.’

Lysenko’s eenheid verdedigt de stad Avdiivka, in de oostelijke Donetsk regio in Oekraïne, met slechts 20 man. De compagnie begon de zomer met 120 man, van wie velen nu dood of gewond zijn of van de frontlinie zijn weggevoerd.”

Onder de 20 overgebleven manschappen bevinden zich veel vervangende soldaten, veel meer dan 40 jaar oud, en zelfs vrouwen.

  Rusland en DVK sluiten alliantie

Avdiivka, 16 mijl van de Russische stad Donetsk, is nu zwaar omsingeld in het noorden, oosten en zuiden.

“De Oekraïense gelederen, die ooit bestonden uit zeer gemotiveerde vrijwilligers, worden nu versterkt door kort getrainde dienstplichtigen. Veel van de verliezen zijn te wijten aan de door de Sovjet-Unie getrainde commandanten, die door hun rigide tactiek de strijdkrachten met westerse training niet hebben laten floreren op het slagveld.”

Kijk: Oekraïense soldaten van de 47e Gemechaniseerde Infanterie Brigade in een loopgraaf, omsingeld door Russische troepen. De helmcamera van een vrouwelijke soldaat registreert het verloop van de gebeurtenissen.

Maar vandaag heeft Rusland hier belangrijke vooruitgang geboekt, want het heeft “een grote, totale overrompeling van Oekraïense posities in Vinograd” en industriële sectoren in het zuidoosten van Avdiivka bevestigd.

Analist en nieuwsaggregator Simplicius the Thinker schreef op Substack:

“Sommige van de exacte details moeten nog volledig worden uitgekristalliseerd, zoals welke specifieke gebieden grijze zone zijn versus totale RF-consolidatie. We hebben echter videobevestigingen van Oekraïense troepen die zich terugtrekken op Yasynovsky Lane. Dit wordt toegejuicht als een bijzondere triomf voor de troepen ter plaatse, want voor degenen die er al vanaf het begin bij zijn, werd de industriële sector beschouwd als een van de zwaarst versterkte gebieden die hun aanvallen al tien jaar weerstaan.”

Kijk: FPV drone raakt Oekraïense loopgraaf.

Dit is relevant, want sinds 2014 stond de industriële zone onder versterkte controle van de Oekraïense strijdkrachten.

“Een analist zei dat Avdiivka waarschijnlijk op dezelfde manier zal vallen als Bakhmut, d.w.z. niet door de volledige sluiting van de ketel, maar eerder stap voor stap, gebouw voor gebouw, stedelijke stadsgevechten.

Dit kan voor sommigen contra-intuïtief of ronduit verbijsterend lijken, en het is iets wat ik lang geleden heb behandeld tijdens de gevechten om Bakhmut. Maar het is een feit dat aanvalstroepen het meestal veel gemakkelijker vinden om in stedelijke omgevingen te vechten dan in het soort weidse open velden dat nodig is om ‘de ketel te sluiten’. In die velden, net als in de open steppe tussen Klescheyevka en Ivanovske in de buurt van Bakhmut, waar Wagner veel problemen en talloze doden had, zijn soldaten extreem vatbaar voor dronebewaking en het onder verschillende gerichte vuren komen te liggen.”

Kijk: Russische tanks richten ravage aan op Oekraïense stellingen. Aan het einde zien we een colonne Kievse troepen zich terugtrekken van de laatste rand van het industriegebied:

  Russische "laser-partizanen: Wij wonnen in 1945, wij zullen nu winnen!

In een stedelijke omgeving trek je op achter dekking – in een veld heb je die luxe niet.

“Dus met dat gezegd hebbende, zijn er nu berichten dat Russische troepen zijn begonnen met het betreden van de Cokesfabriek.

[…] Het enige dat ik kan zeggen is dat het al bijna een week geleden was dat 100% videobevestiging liet zien dat Russische troepen zich precies bij de poort aan de noordoostelijke punt hadden verschanst. Het is dus geloofwaardig dat ze er uiteindelijk in geslaagd zijn om de poorten binnen te dringen en zich misschien in de eerste paar gebouwen in die wijk te vestigen.”

Kijk: Oekraïense posities uitgewist door clusterbombardementen.

De industriële zone, die sinds 2014 onder de Oekraïense strijdkrachten valt, is slechts een klein deel van de gebieden die nog bevrijd moeten worden.

In het verschiet liggen de bevrijding van de woonsector van Avdiivka en de strijd om de cokesfabriek.

Wat is er op dit moment bekend over de bestorming van Avdiivka Coke: een analyse van het kanaal Military Chronicle.

“De primaire uitdaging is het uitgestrekte gebied. De cokesfabriek van Avdiivka beslaat 325-340 hectare met meer dan 200 gebouwen, waar de AFU gedurende een lange periode munitie, uitrusting en militaire uitrusting heeft verzameld. Sommige gebouwen zijn ondermijnd of versterkt. Deze factor zal ook van belang zijn als besloten wordt om het grondgebied van de fabriek te blokkeren in plaats van te bestormen.

Bovendien is de cokesfabriek een complexe technische structuur. Het gebied, inclusief ondergrondse gangen, biedt ruimte voor heimelijke bewegingen, hinderlagen en het opzetten van vallen. Het opruimen van dit gebied zal aanzienlijke inspanningen en tijd vergen.”

Meer video’s :

  SCHOK: Troepen van het Franse vreemdelingenlegioen gedood in Oekraïne

Een Oekraïner, naar verluidt een arts, toonde zware Oekraïense verliezen in Avdiivka (18+):

Deze video werd verstuurd vanuit bezet gebied door militanten van de Oekraïense strijdkrachten op de rechteroever van de regio Kherson.

Opnieuw is duidelijk te zien dat het regime in Kiev enorme verliezen heeft geleden. We zien ook dat de begraafplaats net in het midden van het veld is toegewezen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Hoe Oekraïense soldaten op paddo’s trippen om de pijn te verzachtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet brein is het slagveld van de toekomst. Het verklaarde doel van het WEF is “het veranderen van het menselijk wezen”
Volgend artikelmRNA-uitvinder: “WEF orkestreert pandemieën om een Nieuwe Wereldorde in te luiden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Pure waanzin ! Hoe lang nog , that s the question…. De Sapiens Aap is na een evolutie van 100K jaar nog intelligenter geworden, das duidelijk en geeft de burger weer moed om verder te gaan….

 2. Indrukwekkend dat laatste filmpje met die begraafplaats.
  Een deel van de honderduizenden doden in guur weer ergens onder de grond, ergens in de oekraine.
  Levens die ooit begonnen omringd door blije gezichten, nu wreed beeindigd op dit klote stukje land.
  Voor wie, voor wat ?
  Sjongejonge wat zijn mensen toch ongelofelijk dom en laten ze zich naaien door het grote geld.

 3. Dwang tot zelfdestructie…….de leiding noemt ze helden…het nare is, de geest is uit de fles ze gaan allemaal het zelfde pad. We moeten weer leren liefhebben. There is no other way…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in