European Parliament from EU / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Een hooggeplaatste Jemenitische functionaris heeft de EU gewaarschuwd tegen “het steunen van de Amerikaanse duivel om Israël]te beschermen” na de formele start van de Aspides zeemissie in de Rode Zee.

“Voor Europeanen, speel niet met vuur. Trek een les uit Groot-Brittannië,” zei Mohammed Ali al-Houthi, een hooggeplaatst lid van de Jemenitische Hoge Politieke Raad, op 20 februari via sociale media, bericht The Cradle.

“Jullie hebben de steun van de Amerikaanse duivel niet nodig om de bezettingsmacht te beschermen, zodat die de mensen van Gaza ongestoord kan uitroeien”, voegde Houthi eraan toe, en benadrukte dat “de internationale scheepvaart veilig is.”

Zijn boodschap volgde op een aankondiging door Brussel van de officiële start van de marineoperatie van de EU met de codenaam Aspides – Grieks voor schild.

“Ik verwelkom het besluit van vandaag … Europa zal de vrijheid van scheepvaart in de Rode Zee waarborgen, in samenwerking met onze internationale partners. Naast crisisrespons is dit een stap in de richting van een sterkere Europese aanwezigheid op zee om onze Europese belangen te beschermen,” zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, via social media.

Frankrijk, Duitsland, Italië en België hebben gezegd dat ze schepen zullen bijdragen aan de EU-missie ter ondersteuning van Israël.

  Nieuwe beelden van 7 oktober tonen Israëlisch tankvuur op kolonisten in huizen op Kibboets Be'eri

De topdiplomaat van het blok, Josep Borrell, beschreef de missie als een “gedurfde actie om de commerciële en veiligheidsbelangen van de EU en de internationale gemeenschap te beschermen.”

Met een mandaat dat in eerste instantie is vastgesteld voor een jaar, zal Aspides zien op de inzet van EU-oorlogsschepen en systemen voor vroegtijdige waarschuwing vanuit de lucht in de Rode Zee, de Golf van Aden en de omliggende wateren. Volgens functionarissen in Brussel zal de missie uitsluitend defensief zijn en zullen de strijdkrachten niet deelnemen aan door de VS geleide aanvallen tegen Jemen.

Aspides kwam bij elkaar nadat verschillende NAVO-leden aarzelden of weigerden zich aan te sluiten bij de vastgelopen Operation Prosperity Guardian (OPG).

Onder de paraplu van de OPG en als reactie op de pro-Palestijnse maritieme campagne die Jemen eind vorig jaar lanceerde, hebben de VS en het VK Jemen sinds 12 januari honderden keren gebombardeerd, in strijd met de soevereiniteit van het land en het internationaal recht.

Volgens de Amerikaanse vice-admiraal Brad Cooper is het conflict van Washington tegen Jemen in de Rode Zee een van de grootste gevechten die de Amerikaanse marine heeft gevoerd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

“Ik denk dat je terug moet gaan naar de Tweede Wereldoorlog, waar je schepen hebt die in gevecht zijn”, zei Cooper tegen 60 Minutes van CBS News in een interview dat zondag werd uitgezonden. “Als ik zeg in gevecht, waar zij beschoten worden, dan worden wij beschoten en schieten we terug,” vervolgde hij.

Cooper, de plaatsvervangend commandant van het Amerikaanse Central Command (CENTCOM), onthulde dat het Pentagon ongeveer 7.000 matrozen heeft ingezet in de Rode Zee. CBS meldde dat de Amerikaanse marine ongeveer 100 standaard grond-luchtraketten heeft afgevuurd op Jemenitische raketten en drones.

  De scheuring in Israël en de Al-Aqsa oorlog 

De acties van Washington hebben echter weinig uitgehaald om de Jemenitische strijdkrachten af te schrikken. Ze zijn doorgegaan met het aanvallen van commerciële schepen in de Rode Zee die in verbinding staan met Israël, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Als reactie op de inspanningen van de VS om geallieerde landen te mobiliseren voor een oorlog tegen Jemen, hebben functionarissen in Sanaa gezworen dat de Jemenitische strijdkrachten niet zullen terugkrabbelen.

“Jemen wacht op de oprichting van de smerigste coalitie in de geschiedenis om de heiligste strijd in de geschiedenis aan te gaan. Hoe zullen de landen die zich hebben gehaast om een internationale coalitie tegen Jemen te vormen om de daders van de Israëlische genocide te beschermen, worden gezien?” zei Ansarallah politbureau Mohammed al-Bukhaiti in december.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Houthi’s zinken westerse hegemonieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBijgeloof en taboe: Duitsland trekt zich terug in de Middeleeuwen door afnemende economie
Volgend artikelOm de globalisten te begrijpen, moeten we hun psychopathische religie begrijpen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Von der Leyen’s functie is het dienen van israel en niet anders dan dat en sleept aldus heel Europa mee. Voor de aardigheid nog even een quote van haar; “There would be no European culture without Jewish culture. And there would be no Europe without the Jewish people.
  We will remain vigilant.”.

  De leugen waarin we leven!

  • Dit moet ze roepen, anders krijgt ze van de grote baas tikjes op haar billen.!
   (ja ik hoor jullie al zeggen, de baas, en von der Leyen zullen er seksueel opgewonden van worden), (dat staat namelijk in de schoolboeken voor leerlingen vanaf 6 jaar)
   Ze hebben beide een op hun lijf geschreven beroep gevonden…..!!!!!!

 2. tijden WO 2 zijn er 6 miljoen joden in de kampen overleden wat erg is.
  daarna is er een wet gekomen dat de joden slechts 2 % belasting moeten betalen op hun inkomen.
  ik had vroeger een bedrijfje met 8 knechten en moest op mijn inkomen 46 % betalen.
  terwijl mijn bedrijf een peulschil is t.o.z. van joodse bedrijven die 1 miljard per week verhandelen dus ze worden kapitaal krachtig en denken dat ze zich alles kunnen veroorloven.
  nu besturen ze de VS om zich te laten beschermen , maar ik denk dat op een moment Israël niet meer bestaat.

  • Dat getal was volgens hun eigen almanakken van 1939 en 1946 sterk overdreven. Bovendien was het dit volk dat officieel de oorlog verklaarde aan Duitsland al voor WWII. Het is leugens en bedrog wat de klok slaat.

   • idd die 6 miljoen is een fictief nummer, klopt bij lange na niet, tis nog geen 1 miljoen, ja ook erg, maar liegen erover is vele malen erger, dat 6 miljoen is een getal dat ze al vanaf 1900 oid gebruiken das een Joden getal voor iets.

    en ja ze (the bad ones) zitten overal in, Bolsjewieken moordenaars en Fascisten, maar nog erger die wat met hun meewerken, dat zijn de echte ratten en verraders, ook de MSM.

    • Jawel of mischien toch ook niet

     In oost europa en westen sovjet unie woonden enorm veel joden
     Die werden bijeen gedreven in houten schuren en gecremeerd
     Babi-jar, getto van vilnius zijn bekende plaatsen

     En waar zijn die 150.000 nederlandse joden gebleven
     10.000 kwamen er terug
     Velen trokken weg naar israel en usa
     Praktisch uitgeroeid.
     Na 400 jaar in nl zonder spanningen
     Patsboem weg ermee.

 3. Deze illegale ongekozen dweil zal het niet lang meer maken in dat Rioolratten hol ze zal een brug te ver gaan in dat illegale corrupte Brussel Davos Een nieuwe vijand Houthi’s zullen Eu schepen naar de kelder dumpen Von der LIJKEN!!!

 4. Het vuile, smerige hypocriete Westen, dat de genocide van Israël toestaat en zelfs aanmoedigt. Volledig onder de druk van(weer) usa en geen eigen beleid heeft en voert. Mijn moeder zei vroeger al: de joden hebben een zeer grote invloed in de usa politiek. Als klein jochie begreep ik daar niets van. Maar nu wel.
  En het zgn democratische Westen kijkt toe… Walgelijk.

 5. De aarde en de wereld als prooidier zien !
  ” onze” belangen beschermen.
  Heeft niets met echte mensen te maken!
  Dat alle drieletterige organisaties wereldwijd mogen instorten .
  Ze zijn echt tegen de mens gericht.
  Geen fort Europa.

 6. Het is duidelijk dat ze Europa zo der eten willen krijgen .Ze ontlokken dat de mensen die hun waarschuwen nog heftiger te keer zullen gaan .Hierdoor onstaat een kleine oorlog in de rode zee met alleen maar verliezers en de burgers van Europa betalen het gelag .

 7. Als ursula een hart had en echte macht

  Dan kon ze de sancties op voedsel en agrarische en
  medische en andere humanitaire producten opheffen.

  Dat zou de houthies schaakmat zetten tussen de
  noden van hun volk en hun morele en religieus
  gevoelde plicht om op tekomen voor de vermorzelde
  gazanen.

  Ergo niet langer aanvallen op europeese schepen.

 8. Israël en Rusland hebben beide een hun buurland aangevallen.
  Twee identieke gebeurtenissen.
  Twee verschillende reacties.
  De één krijgt van Amerika en Europa Sancties als straf.
  De ander krijgt wapens geld en steun, om het buurland doormiddel van Genocide uit te roeien.
  Opdracht:
  Zoek de verschillen.
  Hoofdprijs een maand vakantie in GAZA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in