Hooggerechtshof: J&J moet $2.1 miljard betalen in kankerverwekkende babypoeder rechtszaak

3

Het Hooggerechtshof heeft dinsdag een beroep van Johnson & Johnson (J&J) verworpen om een vonnis van 2,1 miljard dollar terug te draaien voor eisers die aanvoeren dat de talkpoederproducten van het bedrijf hen eierstokkanker hebben bezorgd, bericht childrenshealthdefense.org.

Het farmaceutische bedrijf, dat het Janssen COVID-vaccin heeft ontwikkeld, vroeg het hoogste gerechtshof om het vonnis te herzien, met het argument dat het geen eerlijk proces had gekregen in Missouri, waar de rechtbank een schadevergoeding van 4,7 miljard dollar toekende aan 22 vrouwen die eierstokkanker hadden ontwikkeld.

Het vonnis werd in juni 2020 door een hof van beroep in Missouri teruggebracht tot 2,1 miljard dollar.

J&J stopte vorig jaar met de verkoop van talkpoederproducten in de VS en Canada. Maar het bedrijf heeft nog steeds te maken met meer dan 21.800 rechtszaken waarin wordt aangevoerd dat asbest in haar talkpoeder producten, waaronder babypoeder, eierstokkanker heeft veroorzaakt.

Ken Starr, een aanklager die vrouwen vertegenwoordigt die J&J hebben aangeklaagd, schreef in gerechtelijke stukken dat het farmaceutisch bedrijf “al tientallen jaren wist dat hun talkpoeder asbest bevatte, een zeer kankerverwekkende stof waarvan geen veilig blootstellingsniveau bekend is”.

Hij schreef:

“Ze hadden hun klanten kunnen beschermen door over te schakelen van talk op maïszetmeel, zoals hun eigen wetenschappers al in 1973 voorstelden. Maar talk was goedkoper en de indieners waren niet bereid winst op te offeren voor een veiliger product”.

J&J beweert dat zijn babypoeder veilig is en geen asbest bevat of kanker veroorzaakt.

De rechtszaken over het verband tussen talkpoeder en kanker zijn niet de eerste keer dat J&J wordt aangeklaagd over de veiligheid van haar producten.

  Trump bejubelt opnieuw de COVID prikken, zegt dat ze ""een van de grootste prestaties van de mensheid zijn"

Andere grote J&J rechtszaken en terugroepingen voor gebrekkige producten zijn:

  • 1995: 7,5 miljoen dollar boete voor het vernietigen van documenten om een onderzoek te verdoezelen naar onterechte marketing van Retin-A acne crème om rimpels te verwijderen.
  • 1996: Een niet nader genoemde schikking wegens valse beweringen over condoombescherming als bescherming tegen HIV en andere SOA’s.
  • 2001: Betaalde $860 miljoen in een collectieve rechtszaak voor het misleiden van klanten over het voortijdig weggooien van de 1-Day Acuvue zachte contactlens. J&J raadde aan de lenzen slechts één keer te dragen, hoewel werd ontdekt dat de lenzen niet anders waren dan de gewone Acuvue-lens die twee weken meeging.
  • 2010: schikking van 81 miljoen dollar voor het verkeerd etiketteren van het anti-epileptische geneesmiddel Topamax voor de behandeling van psychiatrische aandoeningen en het inhuren van externe artsen om deel uit te maken van het verkoopteam om het geneesmiddel te promoten voor niet-goedgekeurde aandoeningen. Het jaar daarop betaalde J&J 85 miljoen dollar voor gelijkaardige beschuldigingen tegen zijn hartmedicijn Natrecor.
  • 2011: Van verschillende babyproducten van J&J werd ontdekt dat ze kankerverwekkende ingrediënten bevatten.
  • 2013: Het Amerikaanse Justitie legde het bedrijf 2,2 miljard dollar strafboetes op voor het op de markt brengen van het autisme- en antipsychotische geneesmiddel Risperdal voor niet-goedgekeurd gebruik. Vijfenveertig staten hadden burgerlijke rechtszaken aangespannen tegen J&J in het schandaal. Janssen voerde ook een agressieve campagne om Risperdal op de markt te brengen voor gebruik bij kinderen met gedragsproblemen. Andere ernstige bijwerkingen van Risperdal die door de FDA werden gerapporteerd zijn diabetes mellitus, hyperprolactinemie, slaperigheid, depressie, angst, psychotisch gedrag, zelfmoord en overlijden.
  Noorse mainstream media zeggen dat sommige mensen "moeten sterven" aan Covid-19 vaccins als een offer aan de mensheid

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Het farmaceutische bedrijf Pfizer en zijn lange criminele geschiedenisVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Vernon Coleman: De waanzinnigen hebben het gesticht overgenomen en ze kunnen met deze injecties miljarden doden
Volgend artikelProfessor Bridel: Dus als we mensen vaccineren, injecteren we ze onbedoeld met een toxine 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in