Wel, het is eindelijk gebeurd. De tientallen aanvallen op Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten als reactie op de door de VS gesteunde gruweldaden van Israël in Gaza hebben geleid tot Amerikaanse doden, precies zoals critici van het Amerikaanse buitenlands beleid al maanden zeiden dat het zou gebeuren. Nu hoeven we ons er tenminste niet meer op voor te bereiden, denk ik, schrijft Caitlin Johnstone.

Dave DeCamp van Antiwar, een van degenen die al lang voor deze mogelijkheid hebben gewaarschuwd, schrijft het volgende:

“Drie Amerikaanse militairen zijn ’s nachts gedood door een drone-aanval in het noordoosten van Jordanië, de eerste Amerikanen die door vijandelijk vuur in de regio zijn omgekomen sinds president Biden het gewicht van de VS achter de Israëlische aanval in Gaza heeft gegooid.

“Volgens CNN troffen kamikaze-drones Tower 22, een kleine Amerikaanse buitenpost in Jordanië vlakbij de Syrische grens. Meer dan 30 militairen raakten gewond bij de aanval.

“Sinds half oktober zijn Amerikaanse bases in Irak en Syrië meer dan 150 keer aangevallen als reactie op de Amerikaanse steun voor de Israëlische slachting in Gaza. De drone-aanval van vannacht in Jordanië lijkt de eerste keer te zijn dat Toren 22 het doelwit was.”

De regering Biden beweerde onmiddellijk dat de aanval werd gesteund door Iran, en zeer invloedrijke nieuwsagentschappen zoals AP en Reuters schreven deze bewering onmiddellijk daarna voor als vaststaand feit in hun krantenkoppen. Zoals DeCamp opmerkt in het eerder genoemde artikel, erkende een Amerikaanse functionaris in oktober tegenover CNN dat er eigenlijk een “hardnekkig inlichtingengat” is over de mate waarin deze sjiitische milities in feite gehoorzaam zijn aan de bevelen van Teheran, maar blijkbaar wordt deze aanval die in verband wordt gebracht met Iran nu toch behandeld als een vaststaande evangelische waarheid.

  Poetin veroordeelt de Israëlische genocide in Gaza: "Onschuldige mensen worden zonder onderscheid gedood"

Door deze toeschrijving hebben de eeuwig oorlogszuchtige Republikeinse senatoren Lindsey Graham, Tom Cotton en John Cornyn Biden opgeroepen om Iran direct aan te vallen. Amerikaanse functionarissen vertelden de pers vorige week dat Biden een directe aanval op Iran zou overwegen als en wanneer de aanvallen op Amerikaanse troepen tot Amerikaanse doden zouden leiden, waarbij The New York Times meldde dat de regering Biden wist dat het “slechts een kwestie van tijd” was voordat dit zou gebeuren.

In een verklaring over de aanvallen zei Biden dat de VS “alle verantwoordelijken ter verantwoording zal roepen op een tijdstip en een manier die wij kiezen”, wat betekent dat er weer een militaire escalatie in het Midden-Oosten op komst is onder deze moorddadige regering. Een grootschalige oorlog met Iran zou het absolute worst-case scenario zijn dat voortvloeit uit het geweld dat afgelopen oktober in het Midden-Oosten uitbrak, mogelijk met massale doden op een schaal die wat er in Gaza gebeurt op kinderspel zou doen lijken.

In diezelfde verklaring zei Biden dat de Amerikaanse troepen die werden gedood in de “verachtelijke en volkomen onrechtvaardige aanval” stierven tijdens hun werk “om het terrorisme te bestrijden”, wat natuurlijk belachelijk is. Mensen die in het Midden-Oosten wonen hebben veel meer legitimiteit om Amerikaanse troepen aan te vallen in verzet tegen een door de VS gesteunde genocide dan Amerikaanse troepen hebben om überhaupt in het Midden-Oosten te zijn, en de Amerikaanse militaire aanwezigheid die ze aanvielen is er om geostrategische controle te versterken, niet om terreur te bestrijden.

  Samson-optie: Mark Levin dringt er bij Israël op aan om het volledige nucleaire arsenaal af te vuren als het bedreigd wordt

Zoals Aris Roussinos uitlegt in een nieuw artikel voor Unherd, fungeert de Amerikaanse basis bij de Jordaans-Syrische grens die werd aangevallen door Irakese troepen als een ondersteuningsbasis voor Amerika’s al-Tanf garnizoen, een uitgestrekte “deconflictiezone” (lees: illegale militaire bezetting) in Syrië die de VS al jaren gebruikt om Iraanse activiteiten in de regio te verstoren en Israël te helpen bij het uitvoeren van zijn voortdurende luchtaanvallen in Syrië. “Terrorismebestrijding” is slechts het voorwendsel voor de militaire aanwezigheid van de VS in de regio; zoals altijd is de echte reden het vergemakkelijken van de geostrategische overheersing van het Amerikaanse imperium.

Die drie Amerikaanse militairen zijn niet gestorven in de strijd tegen het terrorisme. Ze stierven zelfs niet om de belangen van gewone Amerikanen te behartigen. De echte reden waarom ze stierven werd mooi samengevat door Trita Parsi van Responsible Statecraft:

“Ze stierven niet terwijl ze de belangen van de VS verdedigden, ze stierven terwijl ze de weigering van Biden verdedigden om Israël onder druk te zetten voor een staakt-het-vuren. Hun levens werden door Biden op het spel gezet om het vermogen van Israël te verdedigen om het bloedbad in Gaza voort te zetten.”

Parsi heeft maandenlang betoogd dat het enige dat de snel groeiende vijandelijkheden in het Midden-Oosten kan de-escaleren een staakt-het-vuren in Gaza is, omdat ze daar uiteindelijk allemaal uit voortkomen. De enorme toename van aanvallen op Amerikaanse troepen, de Jemenitische blokkade in de Rode Zee, het gekonkel met Hezbollah in Libanon en de torenhoge spanningen met Iran zijn allemaal het directe gevolg van Israëls bloedbad in Gaza en het verzet daartegen.

  Vrijlating gijzelaars creëert meer pr-problemen voor Israël

In plaats van aan te dringen op een staakt-het-vuren, bereidt de VS zich voor om Israël 50 gevechtsvliegtuigen en 12 Apache helikopters te sturen ter voorbereiding op de volgende oorlog, terwijl ze naar het afschuwelijke vooruitzicht van een hete oorlog met Iran stappen. Ondertussen zegt Nancy Pelosi dat er een FBI-onderzoek moet komen naar mensen die oproepen tot een staakt-het-vuren, omdat het Russische geheim agenten zouden kunnen zijn.

Elk Amerikaans militair sterfgeval in het Midden-Oosten is de schuld van de Amerikaanse regering die hen daar heeft geplaatst. Amerikaanse troepen zouden helemaal niet in het Midden-Oosten moeten zijn en de VS heeft geen legitimiteit om wraak te nemen op pogingen van de mensen die daar wonen om hen uit de regio te schoppen. Iraakse milities hebben 100 procent legitimiteit om Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten aan te vallen tijdens een door de VS gesteunde genocide en de VS heeft nul legitimiteit om vergeldingsmaatregelen te nemen.

Aan de managers van het Amerikaanse imperium:

Ga weg uit het Midden-Oosten. Rot gewoon op. Stop met het steunen van een genocide in Gaza, stop met het vermoorden van mensen om de dominantie van grondstoffen in de wereld te versterken en vertrek. Vertrek voordat je iets ontketent dat nog veel erger is dan de nachtmerrie die je onze soort al hebt aangedaan.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Onderschat Iran op eigen risicoVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHongaarse ultrarechtse partij wil deel van Oekraïne afpakken als Rusland conflict wint
Volgend artikelMetamorfose
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. de eerste Amerikaanse doden, in het buitenland duizenden kilometers van hun veroverd land..in hun eigen barbaarse wereld vallen elke dag doden door geweld maar voor het Moordenaars-Team-Biden heeft dat 0,000 belang, ze willen de hele aardbol bezitten… maar ze zullen daar Niets meer hebben én gelukkig zijn..🤡😁

 2. Mooi zou zijn als de kerstman of sinterklaas die jongens daar gewoon eens een goede luchtafweer cadeau doet.
  Dan is dat met van lekker ver weg iedereen maar platbombarderen (door VS & VK) snel afgelopen.

 3. er zijn nog genoeg Amerikanen daar maak ze maar af ook de Europeanen zijn allemaal moordenaars en het VK keuze genoeg er valt toch niet met ze te praten

 4. Wees voorzichtig met wat je wenst (even direct uit het Engels vertaald). Het MO is een kruitvat, met of zonder Amerikanen. Mochten de Amerikanen daar echt vertrekken, dan laat je een vacuüm achter waarvan wij nog niet weten wie die gaat opvullen. Amerikanen mogen rotzakken zijn, maar het zijn wel onze rotzakken. Misschien is een westerse vinger daar in de pap zo’n slecht idee nog niet.

  • Martymann. Are you insane? The only reason that the ME is in such turmoil and a powderkeg is because your Yank bastards are there in the first place! Your bastards and the Khazar mafia will get their zio butts well and truly kicked if they are stupid enough to start anything with Iran!
   Grow a brain, FFS!

 5. Beste Marttheman,
  “Misschien is een westerse vinger daar in de pap zo’n slecht idee nog niet.”

  Die westerse vinger heeft al honderden jaren lang in diverse papjes gezeten met doorgaans giftige en vaak dodelijke papjes tot gevolg.

 6. Amerikanen zijn sins mei 1945 na Duitsland onze nieuwe bezetters.
  Toen Duitsland ons bezette, waren het niet onze “ROTZAKKEN”,
  En nu we al 78 jaar bezet zijn door de Amerikanen, zijn het nog steeds niet mijn “ROTZAKKEN”
  Op ruim dat volk, daar zullen de Indianen je nog dank voor zijn.
  Als plat bombarderen dat Amerika, en in brand steken, zodat we zeker weten dat er geen Amerikaan meer over is..!!

  • Het lijkt me meer dan mogelijk. In die regio zijn buiten de vs bezetters enkel de door de vs bewapende en betaalde zionisten terroristen, die over zware drones beschikken om dergelijke bombardementen uit te voeren, en die dit op regelmatige basis ook doen. Het is trouwens zeer misleidend om het steeds over “de Amerikanen” te hebben, circa 1 miljard mensen, als het uitsluitend over een minderheid van “Amerikanen uit Noord Amerika” gaat. De meeste Amerikaanse landen (Noord en Zuid) zijn nl. wel vredelievend.

 7. ‘Door de toename van de wetteloosheid, zal de liefde van velen verkoelen’.
  Dit profetische woord van Jezus over de eindtijd beluister ik in veel van de reacties. Het is echter begrijpelijk, gezien de hemeltergende wetteloosheid van het imperium. Zoals Ben Hur zei tegen Messala; ‘Als Rome instort, zal er een vreugdegejuich opstijgen in de hele wereld, zo luid als nog nimmer werd gehoord’. Dat geldt ook voor het ‘moderne Rome’ van vandaag. Als het leven van drie Amerikaanse soldaten die bewust kozen voor risico’s en verdediging van onrecht, meer waard is dan dat van tienduizenden onschuldige kinderen, mannen en vrouwen, is er iets goed mis in de hersenen van de besluitvormers van het imperium. Het zou voor de wereld het beste zijn als het per direct zou imploderen. Amen.

 8. Die Amerikaanse militairtjes zijn daar vrijwillig heen gegaan om andere mensen af te schieten. Karma dus. Pleur toch op met je achterlijke legers en dat dood en verderf zaaien over de wereld. Psycho’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in