Blijkbaar heeft de Griekse antiwitwasautoriteit meer verdachte transacties gevonden waarbij topambtenaren van de EU betrokken zijn. Haar leider, Charalambos Vourliotis, heeft zijn collega’s in het belastingparadijs Panama gevraagd de rekeningen van Eva Kaili en Francesco Giorgi te helpen onderzoeken, schrijft Freewestmedia.com.

Zij zijn op zoek naar 20 miljoen euro, die uit Qatar zou zijn gevloeid.

De 1,5 miljoen euro aan contant geld die in de nasleep van het corruptieschandaal in beslag is genomen, lijkt het topje van de ijsberg te zijn. Volgens de Griekse media heeft het hoofd van de Griekse antiwitwasautoriteit zich nu tot zijn collega’s in het belastingparadijs Panama gewend. Hij vroeg of er misschien 20 miljoen euro uit Qatar naar de rekeningen van Eva Kaili en haar partner Francesco Giorgi is gevloeid.

De Griekse autoriteiten hebben uiteraard ernstige twijfels over de herkomst van het geld.

Het geld zou op een Bladex-bank in Panama staan. Het zou in verschillende tranches zijn gevloeid, onder meer naar de ouders van Eva Kaili.

De financiële instelling ontkent echter betrokken te zijn bij het Qatargate-schandaal. “In het belang van transparantie en de verantwoordingsplicht die onze bank kenmerkt, willen wij het publiek informeren dat onze instelling ten onrechte is voorgesteld als de bewaarder van fondsen van bepaalde personen die het onderwerp zijn van een onderzoek naar een corruptiezaak”, aldus de bank.

De advocaten van Kaili zeggen ook dat deze overschrijvingen een “mythe” zijn, maar het is de vraag of de Griekse autoriteiten actie hebben ondernomen vanwege een mythe.

De Griekse politica diende sinds 2014 als lid van het Europees Parlement (MEP) en vanaf januari 2022 als een van de veertien vicevoorzitters van het Europees Parlement tot ze in december 2022 werd gearresteerd en beschuldigd van corruptie.

  Orban eist ontslag van EU-commissaris na geringschattende verklaring over Hongarije

De arrestatie van Kaili was de meest opvallende actie tijdens de Qatargate-operaties die een seismische opschudding veroorzaakte in de politiek van de Europese Unie, omdat zij als zittend vicevoorzitter van het EP parlementaire onschendbaarheid genoot. De Belgische autoriteiten rechtvaardigden het als een geval van betrapping op heterdaad.

Kaili’s advocaten beweren dat het langdurige verhoor dat onmiddellijk op haar arrestatie volgde, werd afgenomen terwijl Kaili in een staat van extreme shock, angst en verwarring verkeerde en haar ertoe bracht onder stress, dwang en mishandeling een aantal dingen te getuigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

De Hongaarse premier Orban roept op tot ontbinding van het EU-parlementVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGebrek aan goede analyses draagt bij tot het verval van het “Westen”
Volgend artikelOekraïne stort in: Rusland heeft opnieuw massale aanval gelanceerd – Reserves, huurlingen & NAVO-wapens geraakt – Honderden doden (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ook hier kunnen ze er wat van als het op ongebreidelde corruptie aankomt. 5.1 miljard euro ‘zoekgeraakt’ door Hugo de Jonge en consorten en geen haan die er naar kraait in de mainstream en geen één ‘journalist’ die er onderzoek naar wil doen.

 2. Bonjour, outre les combines avec le Qatar, nous devons exiger de connaitre tous les docs concernant les vax avec les intervenants et la répartition des montants payés, commissions comprises avec des noms !
  Tous ces organismes, TOUS, ici ou ailleurs sont une honte et une escroquerie aux peuples.

 3. Als ze betrapt worden is het altijd iets , er wachten echter nog anderen zoals Ursule von der lijden en consoorten in het vaccinschandaal en verder nog vele staatshoofden die fraudukoos aan de macht gekomen zijn , Zoals bv macron de kontlikker van het wef tesamen met RUTTE en niet te vergeten onze 6 regeringen voor een land een zakdoek groot.

 4. De corruptie gaat over tenminste 20 miljoen euro. De vijf en nog wat miljard euro van Hugo de SSchoene is al langs gekomen. Dat maakt mij nieuwsgierig naar hoeveel miljarden euro de, niet gekozen, EU voorzitter van Pfizer in haar tas heeft mogen ontvangen, ’t zal géén kattepis zijn, maar stinken doet het.

 5. Ons kabinet is een schoolvoorbeeld van corruptie (en incompetentie).
  Maar idd: die milliarden moeten boven tafel.

  Als je 10 euro steelt: gevangenis; als je 5 milliard jat: foutje, moet kunnen…

 6. Allez gasten, efkes serieus: alles in de EU is 100% corrupt.
  Qatargate is enkel om onze gas uit Qatar af te snijden op orders van de Angel-Saksische satanisten.

  25% van het EU parlement steekt in de zak van Soros. EU parlementsleden hebben recht op initiatief – recht om een wetsvoorstel ter stemming voor te leggen -, dus alle wetsvoorstellen worden opgemaakt door legale teams van grote bedrijven. Een enorme tekst, die niemand kan lezen en slecht weinig erin dat echt van belang is. Zo is iedereen gebonden aan de interpretatie van de opstellers en hebben zijzelf alle argumenten om hun eigen wetten te ontduiken. Dat wordt door de Commissie ter stemming voorgelegd aan een halfrond van acteurs, die precies weten wat ze moeten stemmen, om veel te verdienen en geen problemen te krijgen.

  Plata o plomo – zilver of lood – zo gaat dat bij elke mafia. De EU is 100% corrupt – niet 99% maar 100% – en is een instituut om de burgers te arm te roven, om alle weelde, geld, dus beslissingsmacht over te hevelen naar een duistere bestemming. Zelfs Blackrock, die al onze EU pensioenfondsen in beheer heeft gekregen, gaat nu failliet.
  You will own nothing and be happy.

  Gelukkig is de boekhouding beschikbaar en is al die rijkdom heel gemakkelijk in beslag te nemen en te restitueren aan de rechtmatige eigenaars. Ieder financieel expert heeft me dat tot hiertoe bevestigd – 3 dagen tot 3 weken – en dat hebben we ook in IJsland gezien in 2005.

  Het volstaat dat de menigte ermee ophoudt voor Satan te kiezen en hem te ondersteunen, zoals nu gebeurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in