Wat is in China het hondenvleesfestival Yulin is, waar duizenden honden voor consumptie worden gedood, is in Zuid-Korea de bijzonder hete zomermaanden, omdat veel Zuid-Koreanen geloven dat het eten van hondenvlees hen kracht geeft om de hitte te trotseren. En ook in Zuid-Korea geloven vooral de ouderen dat hondenvlees het seksuele uithoudingsvermogen zou verbeteren.

Meer dan 2 miljoen honden worden elk jaar op afschuwelijke wijze gedood in Zuid-Korea. Dat is meer dan 5000 honden per dag. Volgens de Zuid-Koreanen zou het vlees nog beter smaken als de honden voor hun dood ook nog eens werden gemarteld. Daarom worden ze gedood door elektrische schokken, wurging, knuppelen en andere onmenselijke methoden. Men adverteert zelfs met afgrijselijke foto’s van levende honden die in brand worden gestoken.

De hondenslagers hangen de honden op, steken ze in brand of koken ze levend. In sommige gevallen kijken andere honden vol afschuw toe hoe hun kooigenoten sterven.

Een hond wordt levend gekookt – een manier van koken in China om de “levensenergie” van het dier te delen.

Terwijl het Yulin-hondenvleesfestival wereldwijd bekend is, wordt er weinig bericht over het hondenvleesfestival in Zuid-Korea.

Zuid-Korea heeft grote commerciële en illegale hondenvleesbedrijven. Op hondenvleesbedrijven worden honden geboren en gefokt voor de slacht. De dieren worden in smalle stalen kooien geduwd die bedekt zijn met uitwerpselen. Voedsel en water zijn schaars. Deze honden zijn gedoemd tot een vreselijk einde.

Er zijn geen wetten in Zuid-Korea die bepalen hoe honden moeten worden behandeld.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

Crematoria en begrafenisondernemingen in Zuid-Korea "worstelen om het hoofd te bieden" nu land record aan doden telt ondanks 87% dubbelgevaccineerden

1 REACTIE

  1. Hondenvlees verbetert het seksuele uithoudingsvermogen, lees ik. Dat geldt alléén als men het vlees van een zg. Kees-hond eet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here