In heel Oekraïne is men begonnen met de bouw van verdedigingswerken op meerdere niveaus, zoals besloten door de laatste oorlogsraad onder leiding van V. Zelensky.

Kort geleden werden beelden gepubliceerd van de vestingwerken in de regio Chernihiv. Soortgelijke werkzaamheden zijn aan de gang in de regio’s Kharkiv en Odessa, bericht WarNews24/7.

De beoordelingen van Russische en sommige Westerse analisten spreken van een grote aftocht van de Oekraïense troepen waartoe al besloten is. Waar het zal stoppen, weet niemand.

Maar volgens dezelfde beoordelingen zal het Oekraïense leger een aantal nederzettingen moeten opgeven om de rest van Zaporizhzhia en Kharkiv te kunnen behouden.

Verwacht wordt dat de Oekraïense strijdkrachten Kupiansk, Lyman, Seversk, Chasov Yar, Ugledar, Avdifka en alles wat ze tijdens het tegenoffensief in Zaporizhzhia hebben gewonnen, zullen opgeven/verliezen. Kiev zal proberen de verdediging in Slavyansk en Kramatorsk vast te houden.

Daarna begint de chaos. Het Oekraïense leger had tot voor kort geen sterke versterkingen, behalve in Donbass.

De Oekraïners versterken Chernihiv met een dubbele verdedigingslinie

Op video vanuit Chernihiv, dat vlakbij Kiev ligt en op slechts 100 km van de grens met Wit-Rusland, is te zien hoe Oekraïense ingenieurs en civiele aannemers intensief werken aan een sterke verdedigingslinie.

Chernihiv, ook bekend als Chernigov, is een historische stad in het noorden van Oekraïne, vlakbij de grens met Wit-Rusland.

Afgaande op de gepubliceerde beelden worden er in de grensgebieden van de regio Chernihiv loopgraven gegraven met graafmachines en worden er lijnen van zogenaamde “drakentanden” aangelegd, bedoeld om een mogelijke aanval van tanks en pantservoertuigen te voorkomen.

  Een oorlog die Rusland gaat winnen

Tegelijkertijd bouwt het Oekraïense leger schietpunten, die met beton worden versterkt.

Volgens de Oekraïense generaal Naev, onder wiens leiding de verdedigingslinies worden aangelegd, is de aanleg van twee verdedigingslinies in de regio Chernihiv gepland.

Tegelijkertijd is het bevel van de Oekraïense strijdkrachten van plan om, in het geval van een aanval van de Russische strijdkrachten in het noorden van de door Kiev gecontroleerde regio, extra troepen naar de voorbereide verdedigingslinies te sturen.

Vermoedelijk hebben de Oekraïense generaals de ervaring van de Russische Federatie met de bouw van verdedigingslinies goed bestudeerd.

Het feit dat er serieuze verdedigingswerken worden gebouwd in de regio Tsjernigov wijst erop dat de Oekraïense legerleiding dit gebied gevaarlijk vindt en vreest dat het Russische leger hier een aanval zal inzetten.

Met een hoge mate van waarschijnlijkheid kan worden aangenomen dat de ingenieurs van de Oekraïense strijdkrachten naast de bouw van verdedigingslinies ook indrukwekkende mijnenvelden zullen aanleggen.

Oekraïne: we hebben 500.000 mijnen gelegd aan de grens met Rusland en Wit-Rusland

Oekraïense troepen hebben ongeveer 500.000 mijnen gelegd in het land in gebieden die grenzen aan Rusland en Wit-Rusland, zei Vladislav Seleznev, een voormalige woordvoerder van de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten.

“Er zijn al tot 500.000 mijnen gelegd in de regio’s Volyn, Rivne, Zhitomir en Kiev. En er zijn er nog meer nodig,” zei hij in een interview met het Oekraïense persbureau TSN.

Op 30 juni gaf de Oekraïense president Zelensky het bevel om de troepen aan de grens met Wit-Rusland te versterken.

In juli zei de commandant van de noordelijke gevechtsgroep van het Oekraïense leger, Sergey Nayev, dat het leger zijn positie en vestingwerken in de regio’s Volyn, Zhitomir en Rovno aan het versterken was.

  Vladimir Poetin vraag & antwoord gesprek met Russische oorlogscorrespondenten

In oktober zei hij dat de mijndichtheid 16 keer zo groot was geworden in vergelijking met juni 2022.

Ondertussen zei Ruslan Girilyuk, hoofd van het mijnenactiecentrum van het Wit-Russische leger, dat de operatie om mijnen te ruimen op Oekraïens grondgebied langs de grens met Wit-Rusland veel tijd in beslag zou nemen.

Bekijk video en foto’s


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Trieste pijn van Oekraïners die hun generatie mannen verliezen aan Zelensky’s genocideVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Angstaanjagend moment waarop Oekraïense politicus drie handgranaten tot ontploffing brengt tijdens raadsvergadering
Volgend artikelWHO en WEF vragen zich af: Waarom vertrouwen mensen ons niet?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

  • Ja, ze hebben aan de voorkant van tanks van die rollers die over de grond roeren als een soort van ploegmachine, zodra de NAVO artillerie uitgeschakeld is rijden ze zo over zo’n veld heen. Voor wat betreft de drakentanden hebbem ze natuurlijk fab-1500 kg bommen die ze kunnen gebruiken om.het terrein even glad te strijken. Bovendien voorkomen dergelijke mijnenvelden die van Oekraine een soort van gevangenis maken niet een interne opstand.

  • 💯. De genie zet gewoon een brug over de drakentanden. Inderdaad kopie van Russische tactieken en werkwijzen. Jaar geleden werden zij er nog om uitgelachen. Rusland heeft haar beste wapens nog niet eens ingezet.

 1. DIE COKE SNUIVERT HAD WEER EEN WEF/WHO VISIOEN….dus een tragedie voor zijn onderdaantjes.
  De rest van de zogenaamde nazi-vrienden boven….deze clown, net als hugo bloemschoen en voldemort kruipertje…zijn demonen….een ieder rechtschapene en menslievend persoon mag dit soort ongedierte bij galatische wetten …gewoon eli-mi-neren.

 2. In Nederland mag niet (beperkt) gebouwd worden ivm stikstof en meer van die onzin en een paar kilometer verderop slopen ze de aarde en vernietigen ze werkelijk alles wat op natuur lijkt. Wat een wereld, wat een poppenkast. Nou Poetin, wals er svp razendsnel overheen en maak hier voor eens en voor altijd een einde aan. En dan doorstoten naar NL en doe ook Davos maar innemen 🙂 Klaar met die onzin.

 3. De Russen gebruiken vliegtuigen en drones, die hebben weinig moeite met de obstakels op de grond. Een mijnenveld kun je met clusterbommen relatief snel neutraliseren, om een doorgangen te forceren.

 4. Netanyahoo dreigt weer eens met zijn “holo-jokertje”. En vraagt voor de verandering geen dollars of de (gratis) bouw van holoco$t-musea op kosten van de lokale buitenlandse belastingbetalers, maar slechts “het geloof in het koshere erewoord” :

  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=277775

  Hij zal vooraf zijn Kol Nidre-gebedje wel braaf gedaan hebben heheh

  Pssst : Even over de “betrouwbaarheid” van Rothschildistan … ehh … “Israel” :
  https://jamesperloff.net/from-the-arab-platoon-to-hamas-israels-abu-nidal-strategy/

  Nog even over die “Kol Nidre” voor de ongesgoolde goyim :

  http://davidduke.com/kol-nidre-the-core-of-yom-kippur/

 5. Ook mijn vermoeden; Oekraïne heeft geprobeerd om de frontlijn in te drukken. Nu leggen ze een barrière aan zoals de Russische. Oekraïne wil/moet nu de oorlog on-hold zetten, ze hebben geen andere keuze. Maar dit maakt het niet gemakkelijker voor de Russen: en nu?

 6. Verdedigingswerken rond Odessa !!!
  Het zou de kroon op het werk zijn voor Rusland als ze die parel zouden kunnen innemen.
  Als wraak voor het levend verbranden van meer dan 50 Russisch gezinde burgers die vastzaten in een gebouw in die stad.
  Meteen verliest Oekraïne zo dan ook zijn laatste uitweg naar de zee terwijl Rusland een mooie extra haven bij heeft.
  Laat recht geschieden .

 7. 500,000 mijnen. zal wel weer grootspraak zijn, zoals gewoonlijk van dat Nazi tuig.
  Putin ligt daar totaal niet wakker van, want die dingen liggen toch op Oekrup grondgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in