Screenshot Twitter

De bestorming van het Amerikaanse Capitool parlementsgebouw verschijnt steeds meer als een gemanipuleerd spektakel, noteren meerdere Amerikaanse mediahuizen. De Washington Post schrijft dat het Capitool-politiekorps selfies nam met de relschoppers en hen hielp bij het plegen van misdaden, en op social media worden videoclips  getoond die laten zien hoe politieagenten de indringers het gebouw binnenlaten, schrijft het Zweedse linksliberale dagblad Aftonbladet.

De Capitool-politie, het politiekorps dat zich bezighoudt met de veiligheid rond het Amerikaanse parlement, heeft gefaald in haar missie.

Dit wordt verklaard door de voormalige politiechef Kim Dine, die kritiek heeft op het feit dat de demonstranten vlak bij het gebouw mochten komen zonder dat de politie ingreep, ook al is het illegaal om daar te verblijven.

“Ik begrijp niet waarom ze niet meteen zijn gearresteerd”, zegt Dine en voegt daaraan toe:

“We trainen, plannen en begroten elke dag, zodat zoiets niet kan gebeuren. Hoe het toch kon gebeuren, heb ik niet kunnen achterhalen”.

Overheidsbronnen vertellen de Washington Post dat de politie de rellen “in de gaten hield” in plaats van ze tegen te houden. Een foto op social media laat zien hoe een politieagent een zogeheten selfie neemt met een van de indringers en een video lijkt te laten zien hoe politieagenten een wegversperring openen om de relschoppers dichter bij het gebouw te laten komen.

De vreemde passiviteit doet denken aan het optreden van de politie in Charlottesville, Virginia, waar de politie de situatie min of meer zodanig manipuleerde dat er maximale conflicten zouden ontstaan ​​tussen rechtse en linkse extremisten, terwijl de autoriteiten niet ingrepen. De actie leidde tot harde kritiek in een onafhankelijk onderzoek dat na de gebeurtenissen werd uitgevoerd.

  Blanke vrouw droeg geen mondkapje - werd geëlektrocuteerd en gearresteerd door zwarte schoolagent

Tijdens de bestorming van het Capitool werd dezelfde vreemde passiviteit bij de politie geconstateerd.

“De politie leek niet te proberen de relschoppers aan te houden, maar liet hen ongehinderd. Een politieagent hield zelfs de hand van een vrouw vast om haar te helpen de trappen van het Capitool op te lopen”, merkt de Washington Post op.

De voorzitter van de commissie die het budget van de Capitool-politie beheert, Republikein Tim Ryan, zegt dat verschillende regeringsleiders nu kunnen verwachten te worden ontslagen.

“Niemand had in de buurt van het Capitool mogen komen. Je kunt vrij dicht bij het Capitool staan en protesteren en je stem laten horen, maar niemand hoort op de plek van het Capitool zelf te zijn en de trappen oplopen van het Capitool is een misdaad. Er werden criminele handelingen gepleegd en de mensen die ze pleegden zouden onmiddellijk moeten zijn gearresteerd”, vertelt Ryan aan verslaggevers en voegt eraan toe:

“Het is vrij duidelijk dat we heel, heel snel een aantal mensen hun baan zullen zien verliezen”.

Pas nadat de bestorming was uitgevoerd, kwam de stadspolitie van Washington opdagen en arresteerde 52 mensen, waarvan 47 voor het overtreden van de avondklok of voor onwettige inbreuk.

Na 11 september 2001 heeft het Congres de Capitool-politie verhoogd van 800 naar 2.000 politieagenten. Het budget voor de Capitool-politie komt overeen met ongeveer 370 miljoen euro.

Smeltpot dreigt te exploderen: Frankrijk en de VS staan op de rand van een burgeroorlog

Vorig artikel“Antifa infiltreerde demonstranten die het Congres bestormden”
Volgend artikelTrump-supportster point-blank met nekschot door Capitool-agent geëxecuteerd 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  • Bloed kruipt waar het niet gaan kan.

   Personelijk: Alleen mensen op overheids functies die al 5 generaties in NL zijn;
   of
   Net zoveel uit een vreemd land, als er in dat vreemde land nederlanders in overheid functies zijn.

 1. Het zou best zo kunnen zijn, dat het geregeld werd door links, omdat ook antifa en blm aanwezig waren.
  Zou me niet verbazen.

  Een recht toe–recht aan demo was het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in