Volodymyr Zelensky laat steeds meer zijn ware gezicht zien. Maandenlang werd de Oekraïense president onophoudelijk toegejuicht door de Amerikaanse pers en in audiënties van prominente gasten omzwermd. Maar nu wordt de realiteit van zijn heerschappij in Oekraïne onloochenbaar, zelfs voor zijn vurigste aanhangers in Amerika, waarvan er toevallig veel Republikeinen zijn, schrijft Steve Cortes.

De laatste dagen is het beeld merkbaar veranderd. Eerst liet Thomas Friedman van de New York Times een proefballonnetje op, een duidelijk signaal van een van de meest vertrouwde stenografen van het Witte Huis:

Beste lezers: de oorlog in Oekraïne is niet voorbij. En heimelijk maken de VS-functionarissen zich veel meer zorgen over het Oekraïense leiderschap dan zij laten merken. Er is een diep wantrouwen tussen het Witte Huis en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky – veel meer dan is gemeld.

De regering-Biden was eerder evenzeer voorstander van escalatie in Oekraïne als senator Lindsey Graham of acteur Ben Stiller, maar plotseling begint zelfs de West Wing de zinloosheid in te zien van het geven van onvoorwaardelijke steun aan Zelensky. Blijkbaar zijn er zelfs grenzen aan de oorlogsmachine van Washington.

Wat zijn die grenzen ten aanzien van Oekraïne? Wel, om te beginnen regeert Zelensky zogezegd zoals zijn tegenstander, de alom veroordeelde Poetin. Zelensky sloot alle oppositiemedia in Oekraïne en verbood vervolgens de politieke partijen van de oppositie. Hij verklaarde dat Rusland elke burger van Kiev zou moeten doden om hem te pakken te krijgen, maar vond toch nog tijd om te poseren voor een melodramatische Annie Leibovitz portretpagina voor het Amerikaanse modetijdschrift Vogue. Zelensky ontsloeg ook het Oekraïense equivalent van de Amerikaanse procureur-generaal en het hoofd van de CIA, allemaal op dezelfde dag, misschien in een onderbreking van zijn grandioze fotosessie.

  Retoriek escaleert na drone-aanval op het Kremlin...!

Net als Friedman heeft CBS News blijkbaar de memo gekregen om het aureool van Zelensky te bezoedelen. Het netwerk onderzocht de dwaasheid om een berg geld van de Amerikaanse belastingbetaler naar een van de meest corrupte landen ter wereld te sturen, maar verwijderde later zijn tweet over dit onderwerp. CBS erkende dat er grote sommen Amerikaans geld gestolen zijn en gaf toe dat “een groot deel van de miljarden dollars aan militaire hulp die de VS naar Oekraïne sturen, de frontlinies niet bereikt.” CBS citeerde ook een medewerker ter plaatse die de realiteit van Amerika’s vrijgevigheid onthulde: “Ongeveer 30 procent ervan bereikt zijn eindbestemming.”

De Amerikaanse belastingbetalers besteden dus tientallen miljarden dollars die hun land niet heeft, om een fortuinen te geven aan de onberekenbare leider van een corrupt land, alleen maar om een oorlog te laten escaleren waarin Amerika geen vitaal nationaal belang heeft. Oh, en dat tijdens een recessie met een op hol geslagen inflatie in eigen land. Gotcha. Die realiteit zou al vernietigend genoeg zijn, maar Zelensky heeft zojuist de lat nog hoger gelegd, waardoor de Amerikaanse escalatie nog meer misplaatst is.

In een interview met de in Hong Kong gevestigde South China Morning Post deed Zelensky een beroep op China. Hij vroeg om rechtstreekse gesprekken met de Chinese president Xi Jinping om Oekraïne te helpen bij zijn oorlogsinspanningen en bij de “wederopbouw van Oekraïne”. In een eerder telefoongesprek met de Chinese dictator had Zelensky Oekraïne aangeboden als een “brug naar Europa” voor China.

Misschien uit vrees dat de Kievse cabal spoedig een nieuwe suikeroom nodig zal hebben, vraagt Zelensky openlijk de gevaarlijkste tegenstander van de Verenigde Staten, de Chinese Communistische Partij, om hulp. Met deze pathetische oproep aan het tirannieke en misbruikende Politburo in Peking geeft Zelensky elke pretentie op om een toonbeeld van mensenrechten te zijn, hoeveel Oekraïense vlaggen ook de social media-accounts van rijke Amerikanen met hoge aspiraties sieren.

  Wat als Rusland de oorlog in Oekraïne niet snel wint?

Door een beroep te doen op Peking, doet Zelensky een beroep op de liefdadigheid van een land dat de oorlog in Oekraïne rechtstreeks financiert door massaal olie van Poetin te kopen. In dit verband onthult Zelensky ongewild de waanzin van de machtigste naties ter wereld, die tegelijkertijd beide kanten van de oorlog financieren. Bijvoorbeeld, terwijl Amerika meer dan 54 miljard dollar van zijn burgers naar Oekraïne stuurt, sturen onze vermeende bondgenoten in de NAVO tot 1 miljard dollar per dag naar Poetin voor Russische energie.

Zelensky is een corrupte alleenheerser. De strijd gaat niet over vitale nationale belangen van de VS. De inmenging van Biden schaadt Amerika en verergert de benarde toestand van het Oekraïense volk, dat pionnen is geworden in een strijd tussen oligarchen uit het Zwarte-Zeegebied. Amerika moet aandringen op dialoog, onderhandeling en de-escalatie. Als de partijen weigeren, dan is het tijd voor een Amerikaanse aanpak van realisme en terughoudendheid, want dit is eenvoudig niet onze strijd, en Zelensky is zeker niet onze strijder.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

SCHOKKEND beeldmateriaal toont Russische soldaat die twee granaten boven zijn hoofd houdt terwijl hij onderhandelt over overgaveVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 vaccinatie en turbokanker: “Ik moet toekijken hoe mensen vermoord worden” – Dr. Ute Kruger
Volgend artikel“Hij is creepy en manipulatief” – Facebook’s nieuwe chatbot beweert ook dat de Joden de economie in de VS “runnen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. “Opgeklommen” vanuit de rol van tweederangs acteur naar corrupte misdadige president en daarna uitgegroeid tot massamoordende dictator. Dit zijn feiten die ieder persoon met een half brein kan vinden als de waarheid je een beetje interesseert. We hebben vandaag de technologie en toegang tot informatie en toch zijn er nog mensen die deze persoon aanhoren en zelfs applaus geven voor zijn woorden en daden. Dit zijn de hersenloze figuren die onze landen regeren en in het verderf storten. Om een vrachtwagen te mogen rijden moet je medische keuringen ondergaan en diverse lessen volgen alsmede een proef van bekwaamheid maar in de politiek heb je werkelijk geen kennis van zaken nodig. Zelf een bewezen crimineel als de heer Biden kan president worden en een afgekeurd schoolmeestertje wordt een post als minister van iets belangrijks als Volksgezondheid toebedeeld. Wanneer worden we G…..domme eens wakker en laten die grijze massa in ons hoofd eens werken. Amerika is niet onze vriend, Rusland is niet onze vijand en al die leugens en oorlogen dienen slechts een doel: het verrijken van een klein clubje machtswellustelingen. We moeten zelf nadenken en ons Land weer vrij maken. Vrij om een eerlijke en goede toekomst te waarborgen. We kunnen het als we een beetje lief voor elkaar zijn en samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in