Deze week komen 2.658 “besluitvormers van de wereld” bijeen in Davos, Zwitserland, voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum. Beschermd door duizenden politieagenten en soldaten zal de elite van de wereld de hele week feesten om de mondiale agenda voor het komende jaar vast te stellen. Het behoeft geen betoog dat onze inbreng niet gewenst of welkom is. Om toegelaten te worden tot deze conferentie moet je deel uitmaken van hun club, en om deel uit te maken van hun club moet je een zeer belangrijk persoon zijn. Er wordt gemeld dat de officiële lijst van 2.658 deelnemers dit jaar “staatshoofden, zakelijke royalty’s, echte royalty’s, media toppers en academici” bevat, schrijft Michael Snyder.

De besluitvormers van de wereld verzamelen zich deze week in Zwitserland voor de bijeenkomst van het World Economic Forum. Het jaarlijkse evenement van bedrijfs- en regeringsleiders verwacht een grote opkomst nu het terugkeert naar zijn traditionele wintertijd na twee jaar van verstoringen.

Volgens de officiële lijst, die vanaf 10 januari nauwkeurig is, zijn 2.658 deelnemers geregistreerd voor het evenement. Onder hen zijn staatshoofden, zakelijke royalty’s, echte royalty’s, media topmensen en academici. Er zijn nog honderden anderen die aan de zijlijn staan, die organiseren, catering verzorgen of bedrijfsevenementen bijwonen langs de promenade die het centrum van Davos doorsnijdt.

Ik veronderstel dat iemand zou kunnen proberen om onaangekondigd op de conferentie te verschijnen, maar het is niet waarschijnlijk dat iemand die niet bevoegd is in de buurt komt.

Alle wegen naar de conferentie hebben controleposten, en blijkbaar worden in sommige gevallen vingerafdrukscanners gebruikt om de identiteit te controleren.

Ik kan me niet herinneren zoiets ooit gezien te hebben.

  Alarm over opiniepeiling waaruit blijkt dat grote aantallen Canadezen in "samenzweringstheorieën" geloven

Naast de hordes reguliere politie, zal het Zwitserse leger “tot 5.000 soldaten” leveren om de veiligheid te ondersteunen…

Met nog een week te gaan tot de who’s who van de meest radicale globalisten neerstrijken in het pittoreske skioord Davos, Zwitserland, voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF), zullen tot 5.000 soldaten van het Zwitserse leger worden ingezet om militaire ondersteuning te bieden aan de civiele autoriteiten van het kanton Graubünden, die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van het terrein van de top en de deelnemers.

In een verklaring van vrijdag 6 januari zei het Zwitserse Ministerie van Defensie (VBS) dat de Federale Vergadering, het parlement van het land, de inzet van het Zwitserse leger heeft goedgekeurd om de veiligheid van de duizenden deelnemers te garanderen, meldt de Duitstalige Zwitserse krant Blick. De inzet van dit jaar maakt deel uit van een driejarige verbintenis van het parlement, van 2022 tot 2024, om deze prominente burgeractiviteiten te ondersteunen.

Op de een of andere manier hebben Klaus Schwab en zijn volgelingen van deze jaarlijkse bijeenkomst in Davos een “must attend”-evenement gemaakt voor de mondiale elite.

En als er iets is waar de mondiale elite niet van houdt, dan is het wel de vermenging met de bevolking.

Zoals Paul Joseph Watson treffend heeft opgemerkt: het is een grote club en u en ik maken daar geen deel van uit.

In de aanloop naar de conferentie bracht het WEF een “wereldwijd risico rapport” uit, en in dat rapport creëerden ze zelfs een gloednieuwe term om de extreme chaos te beschrijven die onze wereld nu in zijn greep heeft…

  De mensheid veracht de waarheid

De collectieve woordenschat in de grote woordenboeken van de wereld bleek geen enkele wereld te bevatten om deze chaos samen te vatten. Dus hier is een nieuwe: Polycrisis.

Het Global Risks Report 2023 van het World Economic Forum gebruikt de term om uit te leggen hoe “huidige en toekomstige risico’s ook op elkaar kunnen inwerken om een ‘polycrisis’ te vormen – een cluster van gerelateerde wereldwijde risico’s met samengestelde effecten, zodanig dat de totale impact groter is dan de som van elk onderdeel”.

Normaal gesproken ben ik het met alles wat het World Economic Forum doet niet eens, maar deze nieuwe term die ze hebben bedacht bevalt me wel.

We hebben absoluut te maken met “een cluster van gerelateerde mondiale risico’s met samengestelde effecten, zodanig dat de totale impact de som van elk onderdeel overtreft”, en 2023 zal vrijwel zeker weer een jaar zijn waarin we worden getroffen door de ene crisis na de andere.

Ik heb vaak verwezen naar wat we nu meemaken als een “perfect storm“, maar ik denk dat “polycrisis” ook een vrij goede omschrijving is.

Helaas zal vrijwel elke “oplossing” die in Davos op de agenda staat, slecht zijn voor de mensheid.

De globalisten lijken zich niet te realiseren dat het systeem dat zij zo hard hebben gewerkt om zorgvuldig op te bouwen in hoog tempo faalt, en dat velen onder de bevolking het zelfvernietigende beleid dat zij de rest van ons allemaal proberen op te dringen, spuugzat zijn.

Interessant is dat, terwijl de wereldelite bijeenkomt in Davos, een uiterst zeldzame “groene komeet” een aanloop neemt naar de aarde

  WEF-panellid schept op over het plan van de globalisten om bij te houden wat u koopt, eet en waar/hoe u reist

Een zeldzame groene komeet, die 50.000 jaar geleden voor het laatst aan de hemel te zien was, keert terug naar ons zonnestelsel en kan de komende weken met het blote oog zichtbaar worden.

De komeet – formeel aangeduid als C/2022 E3 (ZTF), maar gewoonlijk de “groene komeet” genoemd – zal niet zo helder zijn als andere beroemde kometen zoals Halley of Hale-Bopp.

“De helderheid van kometen is notoir onvoorspelbaar, maar tegen (1 februari) zou C/2022 E3 (ZTF) maar net zichtbaar kunnen worden voor het oog bij donkere nachthemels,” aldus NASA in zijn blog.

Deze komeet zal het dichtst bij onze planeet staan op 1 en 2 februari, en dat zal de beste gelegenheid zijn om hem mogelijk met het blote oog te zien.

Voordat ik dit artikel afsluit, wil ik stilstaan bij het overlijden van Lisa Marie Presley.

Het is zo’n tragedie om haar op zo’n jonge leeftijd te verliezen.

Als Elvis nog zou leven, hoe zou hij dan gereageerd hebben op de plotselinge dood van zijn kleine meid?

2023 is net iets meer dan twee weken oud, en nu al is er zoveel verdriet.

Helaas geloof ik dat er nog veel meer verdriet op komst is, want de “polycrisis” waarmee we geconfronteerd worden, zal alleen maar toenemen naarmate de wereldwijde gebeurtenissen blijven versnellen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Mike Yeadon – Tijdschema naar TirannieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe geschiedenis herhaalt zich: Holocaustoverlevende duikt onder nadat Duitse rechtbank toestemming geeft voor overplaatsing naar psychiatrische instelling voor gedwongen COVID-19 vaccinatie
Volgend artikelZelensky liegt nog steeds tegen de Oekraïners en verklaart “de voortzetting van de gevechten om Soledar”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Is het mogelijk om een paar Zirconium vuurpijlen boven DAVOS te laten verschijnen om die 2690 gasten een moment van intense vrede te schenken???

 2. Waarschijnlijk wordt dit de laatste bijeenkomst. Daarna zou het zomaar kunnen dat Klaus en zijn trawanten zijn verhuisd naar kleinere onderkomens met tralies….

 3. Hert WEF is feitelijk dus al een regering binnen Europa en heeft dus beschikking over gewapende macht. Aangezien het een niet verkozen macht is kun je stellen dat het ene schaduw dictatuur is en daarmee dus een absolute vijand van vrijheid en mensenrechten.

  Dit is de organisatie die over vijf jaar mensne laat opsluiten in kampen en bepaald wie mag leven en wie moet sterven.

  Ieder lid van deze organisataite is dus een volksvijand die genocide aan het voorbereiden is.

  volgens mij zijn daar wetten voor….lijkt me dat justitie dus deelnemers aan dit congres bij terugkomst in Nederland volgensd de geldende wetten moet aanhouden en opsluiten. Algemeen volks en lands belang….

  We leven echter ook in een land dat wetten naar believen wel dan niet toepast…

  • Als deze WEF criminelen zich aan geen enkele wet houden waarom zouden hun tegenstanders dat dan wel doen ?
   Bestaande wetgeving wordt door hen genegeerd.
   Misschien moeten die tegenstanders dan hun eigen wetten maar eens gaan formuleren en….. toepassen.
   Dat scheelt veel ingewikkelde juridische procedures.

  • Aangezien de “gerechtelijke macht” net zo corrupt is als het zooitje in Den Haag, worden de wetten aangepast naar voordeel van de WEF dienaren.
   Men gebruikt politie en leger, die geen moraal of geweten meer hebben, om het volk te knechten en uiteen te chargeren.
   Alles wat enig bestuurlijk niveau heeft werkt mee met het zooitje uit den Haag, bang als ze zijn om hun “ere” baantje te behouden met hun bijkomende financiële voordelen.
   Het zal van onderop moeten komen, maar op welke manier dat dit mogelijk is zal nog lang gediscussiëerd worden, en dus te laat.

  • Ja, als die lui dan toch zo graag WOIII willen, dan zou Rusland met een goed gemikte raket een perfecte eerste klap kunnen uitdelen.

 4. Al deze dingen moeten gebeuren zodat de wereld ziet aan wie ze zijn overgeleverd. Ja, dan zal het te laat zijn om er iets tegen te doen.

  Maar er zal ook een oplossing komen die veel mensen niet verwachten. Als dan de keuze komt om te zwichten of standvastig te blijven, kies dan de lange termijn, het eeuwige.

 5. In Davos zit de koningin van het grote schaakspel, de Russen zijn ultieme schakers, een uitgelezen kans om de koningin in bezit te nemen.

 6. enkele wereld = enkel woord

  De collectieve woordenschat in de grote woordenboeken van de wereld bleek geen enkel woord te bevatten om deze chaos samen te vatten. Dus hier is een nieuwe: Polycrisis.

  Ben geen zeiker, maar anders snappen sommige de zin niet, denk ik 🙂

 7. World Economic Fascism. Internationale socialistische en technokratische diktatuur.
  Met o.a. : BlackRock, Vanguard, IMF, WorldBank, Bank of International Settlements,
  multinatiional corporations, big finance, high tech, big pharma, military industrial complex.

  Hoe komen we er van af ?

 8. Waar zijn die atoomkoffertjes die enkele decennia geleden onvindbaar bleken te zijn?, zou toch een leuk openingsvuurwerk zijn om Davos daarmee een frisse start te geven.

  • Heel Zwitserland mag van mij worden afgebikt tot een grote enorme put waar we de demonen in kunnen droppen en dan volstorten en vol laten lopen. Zwitserland is een fout land altijd geweest..Hofleverancier van schandknapen aan de satanisten en jezuïeten in het vaticaan.

 9. Tja een praatclubje met veel noten op hun zang, met hun Privé jets naar Davos vliegen dat ontgaan de rooie rotzakken en groen nutige idioten van het globalisme totaal, net zoals Biomassa waardoor hetr bossen aan opgeofferd worden staan ze niet bij stil, ik begrijp de psyche van die lieden niet, maar ze verzieken het wel voor ons.

 10. Overal op MSM , verslaggeving over de negatieve gevoelens die het WEF overal teweegbrengt onder de bevolking.
  Dat is voor het eerst dat daarnaar verwezen wordt , het kan niet langer in de doofpot worden gestoken.

 11. Grappig,
  Alle escorte dames in en rond Davos zijn allemaal volgeboekt, allemaal.
  Dan nog te zwijgen van de kinderoffers en alle rotzooi…

  Be happy, what you got.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in