Mostafameraji / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Het wordt tijd om ze allemaal uit de weg te ruimen. Het is niet moeilijk om lafaards te elimineren die hun sporen proberen uit te wissen en leeghoofden die het nieuwste idiote beleid voorstellen om het te ontwijken. We blijven ze benoemen met de hulp van de bevolking waarover ze heersen. We hebben jullie hulp nodig om door te gaan, maar we moeten toegeven dat de clowns die door Mr Dawson worden afgezet ons een duwtje in de rug hebben gegeven.”

We proberen ons nog steeds wanhopig te concentreren op de raadselreeks en de onderzoeksafvalbakken, maar we denken dat we, donkere humor daargelaten, de bodem van de menselijke laagheid hebben bereikt, schrijven Tom Jefferson & Carl Heneghan.

Openbare dienstverlening ging vroeger over het zorgen voor je bevolking, je kiezers. Vroeger ging het erom het overheidsbeleid boven persoonlijke en partijbelangen te stellen, verantwoording af te leggen, nederig te zijn en in goede orde met pensioen te gaan als de klus geklaard is, zonder op zoek te gaan naar persoonlijke vooruitgang en rijkdom voor jezelf of je collega’s. Vroeger ging het om financiële eerlijkheid en geen overhaaste acties ondernemen die je werden voorgesteld door opportunisme en leeghoofden voordat je de consequenties begreep.

Een voorbeeld is de Romeinse generaal-boer Lucius Quinctius Cincinnatus, die ook om andere redenen door de heer Johnson wordt aangehaald. Cincinnatus werd teruggeroepen om de republiek te dienen toen hij zijn velden aan het bewerken was. Hij nam de dictatorstaf aan die hem absolute macht en immuniteit gaf, en toen hij de Gallische dreiging in 16 dagen had vernietigd, gaf hij de staf terug aan de senaat en werd hij weer boer.

De opeenvolgende onthullingen van het afgelopen jaar over het “beheer” (vergeef me de term) van de Covid-pandemie door onze machthebbers hebben nu de laagheid laten zien waartoe ons menselijk ras zich kan verlagen om controle over ons te krijgen en hun sporen uit te wissen.

  Hoe doen de Jabbies het dit jaar?

We hebben Hancock die critici van zijn krankzinnige beleid als vijanden beschouwt, modelleurs met een consistent slechte staat van dienst die heilig verklaard worden, wijdverspreide diefstal en verspilling (wacht maar tot we het een en ander publiceren – het is niet te geloven) en het lokken van de onderdanen in een staat van paniek door de overheid en de media om controle te krijgen. Vitale gegevens zijn ook systematisch gewist om de rug van bedrijven te dekken en de overlast van FOI-verzoeken te vermijden. Paniekerige bejaarde burgers waren niet genoeg om de bevolking zover te krijgen dat ze lockdown accepteerden, dus werd de BBC ingeschakeld om minderjarigen en jongvolwassenen onder druk te zetten om zich op te sluiten, te vaccineren, te maskeren en andere bewijsvrije maatregelen te nemen, terwijl hun ziekterisico bijna nul was en geen van de ingevoerde maatregelen ook maar enig bewijs had dat het de overdracht onderbrak. We hebben onze lezers er al op gewezen dat de BBC onbetrouwbaar is; ze zal nog minder betrouwbaar zijn nadat ze is ontmaskerd.

De huiveringwekkende show onder politici en hun klieken met het schrappen van woorden gaat door, zoals blijkt uit de WhatsApp-berichten die de nachtelijke ruiming hebben overleefd. In de archeologie zouden ze bekend staan als “restanten van latere verstoringen,” wat betekent wat er over is van documenteerbaar en verifieerbaar bewijs nadat dieven, rovers en sloopploegen hun tol hebben geëist.

Wat nu pijnlijk duidelijk wordt, is dat in Schotland, het land van de dapperen, de Covid-beperkingen in het beste geval gebaseerd waren op politieke motieven en in werkelijkheid op nul wetenschappelijk bewijs, zoals we al die tijd hebben volgehouden. Schotland is geen uitzondering. Maskermandaten werden in Engeland ingevoerd om mevrouw Sturgeon te sussen (die de heer Johnson als een “fx clown” beschouwde), wier getuigenis volgende week interessant zal blijken.

  Elite's ontvolkingsagenda is nu onmiskenbaar

Onze houding is ons duur komen te staan. We zijn het slachtoffer geworden van persoonlijke aanvallen, universiteitsonderzoeken, spionage, ostracisme en verlies van banen. Er zit geen wetenschap achter de driemeterregel, het dragen van maskers, verticaal drinken en de talloze andere kwaadaardige, tegenstrijdige, belachelijke en beperkende beleidsmaatregelen die werden opgelegd aan een zogenaamd vrij volk door grofgebekte politici en hun “adviseurs”, een leger van nachtelijke experts, stalinisten en tv-clowns.

Heb je laatst je moeder zien sterven achter een glazen scherm? Is je bedrijf failliet gegaan? Heb je genoten van eenzame opsluiting in je eigen huis? Werden je tieners gek in hun slaapkamers? Voelde je je onwel maar kon je niet bij je huisarts terecht en ging je uiteindelijk naar de Eerste Hulp, waar je werd geïnfecteerd? Belandde je vriendelijke buurman in het ziekenhuis met een beroerte en stierf hij aan Covid? Is je moeder of oma gestorven aan verwaarlozing in eenzame opsluiting in een verpleeghuis? Zijn je uitkeringen net gekort omdat de staat failliet is? Ben je aan de fles gegaan en zit je zes maanden in een stoel die je je tenminste kunt veroorloven omdat je diabetes hebt?

Nou, je weet nu wie je kunt bedanken.

Een paar mensen probeerden de “situatie” (dat had “debat” moeten zijn, maar dat was er niet) gezond te maken, maar dat duurde niet lang. We werkten met twee medewerkers van de NHS die te horen kregen dat hun medeplichtigheid met ons hen hun baan zou kosten.

Is dit een vrije democratische samenleving? Wij denken van niet. Leugenachtige modelleurs en beulen van de burgerlijke vrijheden zijn overladen met eerbewijzen en een vleierige behandeling, terwijl westerse regeringen China bekritiseerden voor het nemen van vergelijkbare maatregelen. Kijk niet naar Rusland of China als de vijanden. Ze zijn hier onder ons en dwingen je om je aan te passen, te denken en te handelen zoals de zombie-achtige burgers van Fritz Lange in zijn beste film Metropolis.

  Wetenschappelijke studie bevestigt dat mRNA je DNA kan veranderen - Ze zeiden dat het onmogelijk was... ze logen tegen je

Onze afschuw over wat we vermoedden maar nu bevestigd is, kent geen grenzen. Vrije mensen zouden geen influencers, lichtgewicht besluitvormers in de gezondheidszorg, hielenlikkers, profiteurs en politici moeten tolereren.

Het is tijd om ons te ontdoen van hen allemaal. Het is niet moeilijk om lafaards te elimineren die hun sporen proberen uit te wissen en leeghoofden die het nieuwste idiote beleid voorstellen om het te omzeilen. We blijven ze benoemen met de hulp van de bevolking waarover ze heersen. We hebben jullie hulp nodig om door te gaan, maar we moeten toegeven dat de clowns die door de heer Dawson worden afgezet ons een duwtje in de rug hebben gegeven.

Maar afgezien van deze paar triviale punten was de reactie op Covid geweldig; het is tijd voor een wederzijdse backslap sessie en een kopje thee. Meer thee, My Lady?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Landen met hoge Covid-19 vaccinatiecijfers hadden allemaal een buitengewone oversterfte in 2021, wat er op wijst dat de prikken de schuldige zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSinds 1 januari zijn in Italië meer dan 10 politieagenten “plotseling overleden”
Volgend artikelScheuren in Davos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

76 REACTIES

 1. Wou ‘t gros, de MASSA, “La MASSE”, de OverMACHT van ‘t VOLK* eindelijk maar ‘ns
  gesnopen hebben dat HET*, ZIJ DE BURGERS SOUVEREIN zijn !
  En dat die vuile ‘clique’ politiekers en VOLKSVERVOLGERS
  aan HUN VERANTWOORDING VERSCHULDIGD ZIJN, en eventjes niét andersom !!!!

  „Dispereert niet, ontsiet uwe vijanden niet,
  daer en is ter werelt niet dat ons kan hinderen”. Jan Pieterszoon COEN

  ” Eendrag Maak Mag ” Jan van RIEBEECK

  “* Vero Nihil Verius *” “* Nemo Me Impune Lacessit *” 1O:1O 2 II 2O24

   • Hoop is gratis Gijp… de angst om de hoop te verliezen kost energie. Houd gewoon hoop ongeacht wat er ook gebeurt, wees hoop. Wij mensen zijn hier op aarde om te realiseren dat angst tijdelijk is en dat liefde de staat is waar we naar terugkeren zodra de angst eindigt… en angst eindigt uitziendelijk altijd. Als je dit realiseert is je hoop eindeloos en onwrikbaar.

    Angst en teleurstelling ontstaat uit gedachten, liefde (en dus hoop) is wat wij zijn.

    • Goed verwoord.
     Samengevat: Hoop=uitgestelde teleurstelling indien je verwacht dat er door toedoen van anderen iets zou veranderen in de uitzichtloze situaties.

     • Hoi Veteraan delta,

      Eens maar met een kleine nuance. Je mag hoop hebben als je een realistisch plan (dus waar je zelf invloed op hebt, al is het maar een beetje) hebt om uit een rot situatie (of erger) te komen. Je mag dan hopen dat je plan werkt. Lukt het niet, probeer een nieuw plan en hoop nogmaals. Totdat je plan werkt. Leer van je mislukte plannen.

      Hopen dat jouw oplossing via anderen komt (behalve als ze onderdeel van het plan zijn) is nutteloos.

      Als je er echt van overtuigd bent dat je zeg, wereldvrede kan bereiken door elke dag een half uur op 1 been in een prutsloot te gaan staan en wacht totdat iedereen dat doet omdat er dan wereldvrede zal zijn, leef je uit en hou vooral hoop. Wereldvrede zal echter niet komen.

      Groeten,
      Hugo

    • Beste Theme,
     Tussen hoop en valse hoop zit slechts een sigarettenvloeitje.
     Om aan te haken op een eerdere reactie van mij.
     Iemand vastgebonden op een rails mag hopen dat er geen trein aan komt.
     Hoop is slechts matig belangrijk t.o.v. de realiteit.
     Het kan je wel enigszins op de been houden.
     Met vechtlust, onbuigzaamheid, niet opgeven, op de bek gaan en vervolgens weer opstaan lijken mij meer resultaten te geven dan ‘ slechts’ hoop.

     Iemand die in een diepe put zit, mag hopen dat er iemand komt die een touw of ladder erin laat zakken. is dat hoop, of valse hoop?
     Men kan ook manieren proberen om zelf uit die put te komen.
     Of dat in bepaalde omstandigheden gaat lukken?
     Ik help je het te hopen……..

     In de tussentijd ga ik een lang touw of een ladder zoeken……..

     • @Tigron…

      Ik snap wat je bedoeld, maar laat hoop niet afhangen van iets buiten jezelf. Wat Veteraan Delta ook zegt, laat hoop niet afhankelijk zijn van anderen. Jij bent hoopvol of je bent hopeloos. Als je hoop laat afhangen van de buitenwereld kom je bijna altijd uit op teleurstelling. Hopen op iets of iemand buiten jezelf is dus uitgesteld teleurstelling. Doordat iedereen zit te hopen dat alles buiten henzelf gaat zoals ze wensen, is iedereen hopeloos geworden en snappen weinigen nog dat hoop niet buiten jezelf, maar in jezelf begint.

      Voordat je met je touw de ladder op klimt, overdenk de onderstaande quote eens goed;

      Er is hoop in mensen. NIET in systemen, NIET in samenlevingen, maar in jou en mij.

      • Beste Theme,

       Zou je zo vriendelijk willen zijn deze, in mijn optiek, contradictie in terminus, willen toelichten? Ik gok dat ik m niet snap.

       ”Er is hoop in mensen. NIET in systemen, NIET in samenlevingen, maar in jou en mij.”

       In mijn optiek maken mensen, individuen dus, een samenleving, samenlevingen maken systemen. Als je samenlevingen wil veranderen, dus systemen, moeten jij en ik en allemaal dus (iig een grote meerderheid) veranderen. Dat gebeurt dus niet totdat het systeem, samenleving, crasht en hard ook.

       Maar zoals ik al stelde, ik mis vast iets in wat je bedoeld. Ik zie uit naar je reactie.

       Groeten,
       Hugo

 2. Laat de doden én de Covid-gehandikapten Spreken, wij de Puur Bloed 🩸 worden nog altijd onderzoekend aangekeken,…de LAFAARD’S gelukkig worden velen gestraft voor hun eigen Lafheid..de gemaskerden van destijds beschermen elkaar nog steeds.. dus worden ze al eens aangepakt als er een gelegenheid voor is…👊

  • De gróótste holocauster en crapulefilou áller tijden, ene
   ‘Gaius Julius Caesar’, in conjuncti met den Dolf alias ‘Leipzig’ (#Brasil) en
   Stalin erbij, hebben gecummuleerd x 2 , in ’t kwadráát géénééns zoveel moorden
   en verminkten, weduwen en wezen op hun geweten als die CRIMINELE
   khazaren c°j°na-PharmaMaffiaSCHURKEN in de laatste 3 jaar ! Merdah !

  • Beste Raphael,
   Rancuneuze uitlatingen zijn begrijpelijk t.a.v. hen die ons destijds demoniseerden.
   Ze zorgen er echter voor dat deze uitlatingen ons ook op een lager niveau zetten net als hen die ons destijds veroordeelden.
   Rancune en wrok dragen niet bij tot een betere wereld die wij zo graag willen zien.
   Uiteindelijk zal iedereen zijn/haar Karma dragen voor de gemaakte keuzes.
   Vul de wereld met jouw liefde, hoe anderen daarop reageren is hun Karma, jouw reactie daarop het jouwe.

   • @Tigron…
    ‘Vul de wereld met jouw liefde, hoe anderen daarop reageren is hun Karma, jouw reactie daarop het jouwe.’
    🎯🎯🎯

    Dat is hoop Tigron. Vul de wereld met jou liefde, ongeacht hoe die wereld is. De macro kosmos waarin we leven is een afspiegeling van de micro kosmos in onszelf. De oorlog buiten onszelf eindigt zodra we in onszelf vrede/liefde maken.

    Zoals wij ZIJN, zo is de wereld. De mensheid is aan het transformeren. Als naar het oude kijkt zie je alleen maar ellende en instorting, als je je hart opent kan je zien dat we exponentieel groeien.

    De duisternis probeert met al hun middelen de macht te houden… omdat ze de macht verliezen. Houd moed, licht is sterker dan duister en daar zijn wij getuige van.

  • Je hoeft niet verder te kijken naar de laatste verkiezingen hoe hopeloos verdeeld de bevolking is en daar kan je dan ook geen veranderingen mee doorvoeren, Wilders grootse partij wordt door de moordenaars van VVD en CDA met Pieter Omtzigt gewoon aan de kant geschoven en Rutte reageert zoals nog nooit van te voren hij doet wat hij wilt hij verraadt ons volk en hij is nog niet klaar met vermoorden van ons volk want anders zal zijn nieuwe baan in geding gaan komen lieten die smeerlappen weten, en dan heb ik een vraag aan het volk waarom stemmen jullie op dat tuig ,? dan zijn jullie net zo erg.
   Dus verandert de koerst en begin bij jezelf.

  • In de winter sterft alles… de lente gaat komen. Hoe wij (de mensheid) er dan aan toe is, is een ander verhaal. Het ego gaat sterven en dat gaat wereldwijd veel rommel geven, maar het bewustZIJN is onsterfelijk en zal weer gaan bloeien. Het ego is al stervende, je ziet het overal. Ego is heel tijdelijk, bewustZIJN is voor eeuwig, wij zijn niet het ego, maar dat bewustZIJN.

 3. ‘r Is een Tijd (moment) voor ÀLLES & ÀLLEN !
  Zoals met de geboorte van ’n Zebraveulen ……………….. :

  llll ll l lll l l lll ll lll l l l lllllllllllllllllllllllllllllllllll

  “Strééke-voor-Stréépke” (P.R.v.LiLi)

  “* Vero Nihil Verius *” ~ “* Nemo Me Impune Lacessit *” 2 II 2O24 1O:35

 4. De koffie was weer duurder, drie keer achter elkaar een dubbeltje erbij. Vroeger als iets niet zo goed verkocht werd de prijs lager. Nu gaat hij juist omhoog. Ik sprak een bedrijfsmanager die zei dat dit steeds gebeurt met allerlei artikelen (die er al liggen). Het geeft denk ik het gevoel dat het dan beter is.

  • Dat heet INFLATIE volgens de specialisten en heeft altijd een negatief effect op de koopkracht van de consument.
   Naar mijn idee is koopkracht ‘de kracht, om te laten liggen wat je niet nodig hebt’. Als er maar voldoende spullen lang genoeg onbenut blijven liggen komt de uiterste houdbaarheids datum vanzelf dichterbij en zullen ze uit pure noodzaak alsnog verkocht moeten worden tegen weggeefprijzen.
   Dat is het zelfde wanneer je je tijd spendeert aan mensen die een heleboel praten maar feitelijk niets ‘zeggen’.
   Ze praten tegen je, maar zelden mét je. En ook het woord ’tegen’ kun je in deze op diverse manieren tegen het licht houden en interpreteren. Er is tegenwoordig overal een markt voor.

   Ander voorbeeld:
   Ik heb een mobiele houtzagerij, een machine waarmee ik boomstammen kan verwerken tot balken, schaaldelen en planken. Met de stammen die ik op voorraad heb kan ik op wens van de consument de bovengenoemde producten zagen en uitleveren. Indien ik zou meegaan met de gefingeerde prijsstijgingen (Corona,Putin,oorlog Oekraïne of schaarste) dan is de kans groot dat ik met al de voorraad blijf zitten totdat de paddestoelen er op staan en de stammen met een andere machine moet verwerken tot kachelhout of snippers. Ik bepaal dus zelf de prijzen die ik gevoelsmatig niet wil manipuleren ten nadele van de afnemers.
   Het te pas en te onpas verhogen van de prijzen geeft ook een blijk van mentaliteit van de desbetreffende aannemers, bedrijven of supermarkten en verraad vaak meteen waar bij hen de prioriteiten liggen.

   Het zal me een feestje worden als er straks in de uitverkoren eco-zone’s geen aannemers meer mogen komen met hun rollend materieel vanwege de door de overheid zelfverklaarde uitstootwaarden. Dat zou de uurprijs maar zo kunnen veranderen bij een installateur of tegelzetter van euro 42,50 ex btw per uur naar euro 275,00 ex btw per uur. Ziet bijna niemand aankomen maar is vanaf 2027 wel een noodgedwongen consequentie om het voor de aannemers nog kostendekkend te laten blijven. Hier niet meer naar toe WILLEN rijden als ondernemer zal ook een keuze zijn van de meesten onder ons en zal ook tot mijn beslissing gaan behoren. Ben benieuwd wat er dan gebeurt en het enige wat ik daar voor hoef te doen is helemaal niets!

   • Goed voorbeeld Veteraan en zo gaat het in alle hoeken in de maatschappij. Er is momenteel een enorme verborgen inflatie aan het ontstaan. De schulden bubbel wordt als een skippybal onder water gehouden. Die skippybal is inmiddels zo groot als een luchtbalon en mensen begrijpen niet wat dat betekent…

    Geld is de bron waarmee ze onze ego’s voeden. Geld is de bron waarmee ze alles corrupt maken. Geld is het middel waarmee ze ons slaafs en afhankelijk houden. Verdiep je maar in Venezuela en de 1.000.000% inflatie die ze daar in een jaartje zagen ontstaan. Venzuela is inmiddels een soort gesloten kamp. Venezuela heeft enorme olie voorraden… maarja… daar zijn dezelfde aandeelhouders de baas die overal iedereen willen uitroeien en onderdrukken.

    In Venezuela is wc papier nu meer waard dan papiergeld. Dat is het ‘You will own nothing…’ verhaal in de praktijk. Ze brengen ons terug naar de middeleeuwen waar wij NUL macht en NUL rechten hadden. Ze willen hun oude totalitaire macht terug. En om daar te komen hoeven ze alleen maar ALLES kapot te maken. Venezuela draaide voor de 1 miljoen procent inflatie als een derde wereld land, sinds die inflatie zit het land op slot… wij horen er niks over maar de inwoners van Venezuela bezitten niks meer. Een oom van een kennis van mij woonde er en die is net voordat het land op slot ging letterlijk gevlucht. Hij heeft alles (huis met hectares eigen grond) achtergelaten, hij is alles kwijt en heeft geen cent meer en woont nu op een flat in Amsterdam.

    Mensen beseffen niet wat er aan het gebeuren is. We zitten al 100% in de schulden en nu wordt dat dmv verkapte inflatie naar 1000% schulden gebracht zodat ze ons met schulden tot slaven kunnen maken. Mensen snappen niet dat ze nu al sinds de jaren ’80 gratis drugs (geld) van de dealers krijgen, maar die dealers gaan binnenkort in 1 klap alles in rekening brengen… dat is het ‘you will own nothing’ plan. We worden in een maffia constructie in een schulden val gelokt. Ze lokken ons al 80jr dieper en dieper de schulden in. En binnenkort laten ze het systeem klappen en dat blijkt dat niemand zn schulden kan betalen… en dan ben je slaat van de maffia.

    WIJ moeten één worden. De maffia is een heel heel heel klein clubje die zichzelf heel groot voordoet, maar als wij verenigen maken ze geen schijn van kans. Maar om te verenigen moeten wij uitchecken en het zelf gaan doen. De rechtstaat is een spiegelhuis van leugens geworden, dus het is geen rechtstaat meer. We moeten afzwaaien en zelf (samen) een constitutionele republiek obv referenda invoeren. Geen politici meer, maar een systeem om bestaande lokale problemen op te lossen. Als iedereen lokaal eenheid maakt en straten en huizen weer op orde krijgt, komt er overal orde en eenheid. Weg met overheden, gemeentes en politici. We moeten zelf weer met elkaar gaan praten en zelf lokaal onze problemen oplossen.

    • Beste Theme,
     Ik kan hier weinig aan toe voegen.
     het enige probleem is echter dat de massa dit moet gaan inzien en afstappen van hun huidige ‘ mindset’.
     Voor velen is back to basic nog iets onvoorstelbaars.

     • @Tigron…

      Back to basic wordt ff wennen, maar het zal heel veel rust gaan geven. Tenzij je gaat rouwen om alles wat je verliest. Veel mensen worden bezeten door hun bezittingen, het woord zegt het al. Het gaat een bevrijding worden, alsof we niet langen worden bezeten door bezit. Begrijp me niet verkeerd, ik promoot het WEF niet. Maar de mensheid moet een Great Reset doormaken om bij een Great Awakening te komen.

      De subtiele nuance;
      Het WEF zegt; You will own nothing.

      De ziel zegt; You can own nothing.

      Je komt met niks en je gaat met niks, de mensheid staat op het punt om een grote spirituele les te leren. Het WEF wil dat moment misbruiken om ons tot slaven te maken, maar ze falen.

      Wij zullen niet onze spullen en bezittingen gaan opgeven, maar we zullen onze gehechtheid loslaten. Op dit moment houden veel mensen van spullen en mensen zijn er om te gebruiken… dat hoort omgekeerd te zijn en dat gaat weer omkeren.

      • Beste Theme,
       Klopt.
       Ik las eens ergen een uitspraak:
       Een persoon die 10 koeien heeft is bang om die 10 kwijt te raken
       Iemand die 2 kippen heeft is bang om die kwijt te raken.
       Iemand die nagenoeg niets heeft kent geen angst…..

       Is het niet opvallend dat mensen die weinig bezitten meer tevreden zijn met hun leven dan miljonairs.

      • Tot 1 decennia terug veel gereisd voor langere tijd over de aardkloof. Dat heeft mij veel geleerd. Alles wat je nodig heb past een redelijk kleine rugzak, en hoe weinig je nodig heb om gelukkig te zijn. Back to basic. Als je dan weer thuis komt en al die luxe zie begrijp je dat je er veel niet nodig heeft. Die jaren gaven mij veel inzichten van wat echt belangrijk is in het leven, en brengt je terug bij de intentie van het leven. Je maakt ook situaties mee dat het leven drastisch kan veranderen. Je leert ook improviseren incasseren.Daardoor is het voor mij niet meer zo moeilijk om back to basic te gaan. IK doe niet mee met “The rat race”. Hoef me voor niemand te bewijzen, of mijn status te bewijzen d.m.v. dure autos kleding ect.” I don’t give a shit” Nu doe ik zoveel mogelijk wat ik zelf leuk vindt, en maak me niet druk wat een ander van me vind.Back to basic is een verademing…En pluk de dag……Enjoy yourself, it’s later than you think

       • @BAVIAAN…
        Mooi verhaal. Welke plek op de aardkloot vond jij het fijnst?

        Je echte huis is het lichaam dat je nu ff gebruikt tijdens je verblijf op aarde. Het enige dat je echt nodig hebt, is wat dat lichaam nodig heeft.

        • Wat toen fijn was zou ik nu niet dood gevonden willen worden, met de kennis van nu. Australië( beetje heet) of nieuw zeeland mooi land/klimaat relax volk…Verder bezit je niets…. Je hebt in dit leven alles in bruikleen.

   • Het mkb moet kapot Veteraan. Daar zijn ze mee bezig. Dat haalt de ziel uit de samenleving en is communisme een feit. Daar zijn ze op uit. Maar met een krachtig mkb lukt het niet. De belangorganisaties hoeren ook al met de overheid. Opzeggen dus.

    • Belangenorganisaties….. dienen WELKE belangen?
     Ik ben alleen lid van de BVHEF. De Bond Van Houthakkers En Feestneuzen. Altijd goeie schik mee gehad!

      • Dat mag, stoort me niet en heb daar zelf geen belang bij of last van.
       Instanties komen uiteindelijk allemaal ‘aan de beurt’. Ze hebben nooit de dingen waargemaakt waar ze zich voor zeggen hard te maken en veinzen stuk voor stuk betrokkenheid en schijnveiligheid. Bij stront aan de knikker zijn ze ‘lastig’ of helemaal niet te bereiken en als ze al over de brug komen en het scala ontsnappingsclausules gehanteerd te hebben ontvangen de leden slechts wat wisselgeld of zeer beperkte dienstverlening. Godsamme, het lijkt de overheid wel man!

    • ‘De ziel van het bedrijf. Een titel van een aflevering uit de serie Mensen zoals jij en ik. Met Kees Brusse in de hoofdrol. Goud!
     Sommige ‘gewone’ zaken blijken toch niet zo onmisbaar als op voorhand wordt verondersteld. Aanrader!

   • Hoi Vereraan delta en Theme,

    Ik heb wel eens eerder proberen uit te leggen op deze site dat het concept wat we nu geld noemen een gecorrumpeerd woord/concept is. Dit op een niveau van 1984, war is peace en zo.

    De Euro, Dollar, Roebel etc is op zijn best een betaalmiddel. Wij, als mensheid, zijn sociale wezens die specialisatie van arbeid en veel meer nodig hebben. Mensen hebben schuld aan jou en jij aan hen. Een betaalmiddel is een uitdrukking in getallen om wie schuld aan wie heeft en hoeveel (in getallen) in een complexe economie want in je hoofd kan je het niet meer bijhouden.

    Kijk, met je buurman kan je prima afspreken, ik help jou je heg te maaien en jij helpt me in ruil mijn schuur te verven. Daar heb je geen betaalmiddel voor nodig. Maar als jij eerst de buurman helpt en hij dan weigert de schuur te verven is dat in de huidige complexe economie een faissement.

    Geld, per definitie, is een bezit tegen een bezit ruilen. In mijn voorbeeld verleen je al krediet door te vertrouwen op die buurman die je schuur helpt te schilderen. Als je die buurman niet vertrouwd en hij heeft een geweldige maaimachine kan je dat als geld vragen. Ik krijg jouw maaimachine en die krijg je terug als je mijn schuur hebt helpen schilderen. Dat is op dat moment geld en een complexe financiele constructie rondom die deal is mogelijk. Vol met speculatie zoals we dat nu zien. Dat laat ik nu even buiten beschouwing. Want gaat om uitleggen wat geld is en wat een betaalmiddel is.

    Stel nu dat die buurman zijn beide benen kwijtraakt in de tussentijd. Moraal even terzijde, je hebt nu die grasmaaier. Maar je kan die schuur hierdoor niet schilderen en moet echt gebeuren want anders ben je die schuur volgend jaar kwijt. Dus verkopen die handel want schuur is belangrijker dan beter maaien. Dan moet je maar hopen dat die maaimachine de kosten van de schilder dekt.

    Dat wil je natuurlijk niet. Onzekerheid brrr, daar kunnen mensen niet tegen want dan kan je niet plannen en dat snap ik.

    Sommigen zeggen, ja maar goud moet de schulden dekken, aka goud gedekt geld. Nou dat werkt dus niet want dan is goud gewoon schuld. Problematische schuld zelfs. Iets wat landen kan vernietigen, ik hou het vriendelijk, in het geval het wordt aangevallen door een vijand. Fuck it is het dan en gaat het land verdedigen voor bezet worden. Poef, goud gedekt is weg. Er zijn uiteraard veel ergere redenen maar die laat ik even voor wat het is.

    Erger is dat we sparen in schulden van anderen en volledige betaling eisen van mensen en zelfs landen terwijl sommigen wisten dat de schulden die die mensen of landen aangingen niet betaald konden worden. Dacht je echt dat de PIGS schuldencrisis niet gepland was om verdeel en heers toe te passen?

    De oplossing is om niet in andermans schuld te sparen en in echte dingen te sparen. Voorkom je conflicten mee en ook nog eens dat je spaartegoeden verdampen. Dat is de hoofdreden van bitcoin, huizen, aandelen, goud etc het goed doen.

    Het concept geld is in transitie.

    Ik hoop dat dit helpt. Ik weet, een heel complex concept en kan het niet simpeler uitleggen.

    Ok, nog 1tje als voorbeeld, stel je hebt een stukke I-phone en de onderdelen zijn een treinkaartje naar Groningen en daar een broodje en kop koffie waard. Succes om iemand te vinden die dat kan bieden. Daarom is de deal, weet ik veel, 70 Euro als tussenstap. Die kan je weer omzetten in dat treinkaartje en kop koffie en broodje zonder problemen. Er in sparen echter…. Je voorkomt wel het buurman die niet kan leveren effect.

    Groeten,
    Hugo

   • Het proces van goederen die blijven liggen is al begonnen, alleen wordt krampachtig de schijn opgehouden dat alles oké is.

    De bouw en infra stagneren vanwege de hoge materiaal prijzen, sterk stijgende loonkosten en de rente doet de rest.

    De elektrische divisies van alle grote automerken schrijven miljarden af op hun elektrische auto’s, Tesla sluit zijn fabriek in Duitsland niet omdat de houthi,s aan het schieten zijn, nee ze hebben geen afnemers meer voor hun zooi.

    De grote ineenstorting is al begonnen, de spons wordt langzaam uitgeknepen en de meerderheid van mensen heeft het pas door als de crisis en hongersnood toeslaat.

 5. Mijn beleving is, dat de ’tegenpartij’ steeds harder begint te schreeuwen. Er komen steeds gekkere plannen en beweringen om ons er onder te houden. Alleen was ik in 2020, het grote keerpunt in februari, eind mei 2020 genoeg ingelezen, 1 en 1 is 2. Ik was voor die tijd al ingelezen over heel veel zaken, die mij verwonderden, in 2020 kwam het samen, en toen begreep ik dat dit een zeer serieuze tegenstander was, met een uitgekiende strategie over vele 1000-den jaren uitgedacht. Ik heb ook Nederland verlaten, ikben al drie jaar klaar om ze afte slachten, inclusief die ruggegraatloze meelopers. Het gaat om timing, doe je het te vroeg dan ben je terrorist, je moet wachten tot de domste van de klas, lees Nederland, in de gaten krijgt dat ze worden uitgehongerd, uitgemoord als dit tuig zijn zin krijgt. Blijf ik in Nederland dan vergooi ik jaren van mijn leven omdat de sloomste in zijn hoofd, de half mongool onder ons, jaren mijn leven kan beinvloeden, omdat hij te dom om te poepen is. Ik kan niet wachten op de great awakening van dit soort domoren. Als de ommekeer komt wil ik ook hun kop op het blok. Ego’s die weigeren na te denken, vaak afgestudeerd, waardoor ze denken het leven, de realiteit, te begrijpen, vanuit een bibliotheek. Onderwijl met hun ego om na te denken, de status quo handhaaft om de rest te onderdrukken. Hoe dom kan je zijn? Daarom heb ik Nederland verlaten. Ik leef maar 1 keer, en laat zeker niet de domoren en meelopers nog 1 jaar van mijn leven ongelukkig maken. Dat betekent niet dat ik niet achter ze aan ga wanneer het grote gore spel uiteindelijk duidelijk wordt. Elke gore idioot met een ich habe ess nicht gewust verhaal, is het kk gezwel. Die het toelieten, ditmaal komen ze niet weg.

  • Beste Matin,
   De ” octopus ” heeft vele tentakels over de hele wereld.
   Voor iedere afgekapte tentakel komen er anderen voor terug.
   de meeste mensen voelen de tentakels en hebben er veel last van, echter zonder te beseffen dat het de octopus is die daar de reden van is en niet zozeer de tentakel zelf.

  • @Martin…

   Mag ik vragen waarheen je bent vertrokken. Ik wil ook wel weg, maar ik zie gewoon niet waar het beter is. Als ik vertrek zou ik richting een zonnig land vertrekken. Het voelt nu alsof het al te laat is om nog weg te gaan, tegelijk is het nooit te laat.

    • Wie niet? We kunnen wel een communie beginnen maar we worden het al niet eens over de locatie. Costa tropicana lijkt me wel wat. Nog niet te druk. Vlak bij gribraltar voor de taxfree shit. Maar mijn vrouw heeft al weer een andere mening. Kortom, we zijn zwervers die willen zwerven maar nooit zullen gaan zwerven. Face it.

     • Haha… grappig Gijp… ik heb daar de laatste maanden (online) veel naar huizen gekeken. Van Valencia tot Cadiz. Wat je hier vanaf een miljoen koopt, koop je daar aan de kust voor 5ton en iets meer in het binnenland voor 4ton. Het is onvoorstelbaar. Maar kijkend naar de financiële ‘Ice Bucket’ durf ik nu niet zo goed door te pakken. Iets met; als je geknipt of geschoren wordt, moet je stilzitten. Maar het jeukt wel. Want mijn hemel, je koopt in Frankrijk ook 30hectare voor 5ton.

     • Hoi allen,

      Kijk naar Molavie, heeft iets meer nadelen maar is spot goedkoop. Ik zou alleen voor een co-operatie kiezen ipv commune.

      Ik heb ooit een vakantie in een commune doorgebracht en wat een teleurstelling. Kort samengevat, niemand had al lang voordat ik er kwam zin om de groentetuin bij te houden. Ik heb die hersteld en er kon lang van gegeten worden. Toen kwam de discussie over of ik niet wat minder hoefde te betalen voor mijn verblijf en anderen wat meer. Dat waren degenen die basically niets deden, man, wat een treurnis die discussie.

      Indien gewenst wil ik wel ingaan op waarom Moldovie.

      Groeten,
      Hugo

    • klinkt niet eens verkeerd…Is te doen van hier over land…. Ik heb het hier al eens voorgesteld als noodplan…. Ze moest er nog een beetje aan wennen aan het nieuwe idee, maar ze weten al dat ik een vreemde snuiter ben.

     • Vreemde snuiters zijn mij niet vreemd.
      Onbewust blijven wij de grootste inspiratiebronnen voor velen die wel willen maar het door omstandigheden niet konden waarmaken. Wij zijn alleen bereid om de eventuele risico’s te nemen zonder dat we daar zelf onzeker van worden.

      • Je hebt een gedachte (idee). Dan spring je in het diepe. En dan ga je bijsturen. Soms bereik je je doel met een omweg. En als het niet helemaal goed gaat ruim je de brokken weer op, en zegt de wederhelft … JIJ altijd!!!

    • @Veteraan delta…
     Ik wil gewoon in het zonnetje groente en fruit maken en mn eigen energie opwekken. Rusland lijkt me best een interessant land, maar het klimaat niet. Ik wil eigenlijk het hele jaar 20+ graden en zelfvoorzienend zijn.

     @BAVIAAN…
     Door persoonlijke omstandigheden is het wat lastiger. Mijn hart wil wel, maar mijn energie beperkt me. Erheen reizen, bezichtigen, uitzoeken, regelen, alles in NL verkopen en verhuizen… dat is wel een drempel ter grote van een Grand Canyon in mijn leven. Maar niks is onmogelijk. Tot die tijd ben ik tevreden waar ik ben.

     • Door medische omstandigheden ben ik na 18 jaar in januari 2020 terug verhuist naar nl….. Zoals je dan weet viel ik met mijn neus in de boter…..Ik wist niet hoe snel ik weer weg moest uit nl na 12 maanden. Met als resultaat 4 verhuizingen in 3 jaar…Ik moest die Grand Canyon ook 4x in en uit……

       • Ik woon er nu totaal 21 jaar met 1(fout) tussen jaar. Is zeker niet perfect hier.. Huizen met grond buiten grote steden zijn betaalbaar, ruimte,geen stress,geen ziektekostenverzekering van€150 per maand, geen bemoeiallen (sociale controle) en geen beetweters… MAAR Winters zijn langer dan in nl

     • Theme, binnenkort zul je snappen dat wij het hele jaar bij 25-28 graden leven.
      Voor wat betreft zelfvoorzienendheid idem alsook groenten en fruit.
      Let maar op en wees vooral welkom. Domme vragen kennen we niet en vragen staat vrij, net als de antwoorden.

     • Een paar kipjes voor eitjes ,en een paar kippen/hanen voor de slacht. Hoef je ook geen ei en kipfilet meer te kopen, en je weet wat je eet.

      • Maar ja, wie draait ze de nek om als die beestjes een hele tijd om je heen lopen. Een vis kan ik nog wel slachten maar een kipje wat je al zo lang kent en je zelf hebt gevoerd? Als je honger hebt moet je, weet ik ook wel. Maar anders valt het niet mee.

       • Dat doe JIJ, na een maand of 5 …. Geef ze geen naam…. Met een scherp mes. Waar komt jouw kip dan vandaan? Die wordt ook geslacht. Het zelf doen maak je bewuster van vlees eten.

        • Ik weet wel dat kippen die mijn oma vroeger had voor de eieren en slacht veel en veel beter smaakten dan nu. Maar dat is al een dilemma, een scherp mes of ze met een knuppel op de kop doodslaan. Ik heb ze wel eens zien rennen als een kip zonder kop. Ik denk dat ik dan maar liever een paar fuiken koop bij ALi en op palingjacht ga. Ook geen straf om te eten overigens.

 6. De ING deed een peiling over hoeveel dagen je thuis werkt. 51% gaf het antwoord “ik heb geen baan”. Kunnen toch niet allemaal pensionados zijn…? Zoveel werkelozen??

  • We automatiseren alles, daardoor is 70/80% van de banen nutteloos en daarom vinden de ‘elites’ ons nutteloos. We zouden allemaal hooguit 3u tot 4u per dag hoeven werken als we niet door de satanisten in een pervers geldsysteem als consumenten ipv mensen zouden leven. De satanisten weten dat het een kwestie van tijd is voordat wij beseffen dat WIJ met de huidige technologie bijna iedereen op aarde gratis alles kunnen geven wat hij/zij in basis nodig heeft. Het geautomatiseerde werkt namelijk met minimale inspanning hard genoeg om iedereen te bevrijden van werk. Maar dat moet nog indalen.

   • En dan moet Ai nog echt uitgerold gaan worden. Als jij het nu al over 70 tot 80% hebt, wat is het dan over tien jaar? 95%? Dan maar hopen dat ze allemaal een hobby vinden anders zal het me een geklier worden.

   • Maar wat ik zo spijtig vind, is dat het nergens voor nodig is om je ziek te werken met 40 uur. Ik had het daar wel eens over met collega’s bij een Beroemde Bank die ook vonden dat een halve week genoeg werk is. Dan duurt het maar wat langer voor een huis klaar is maar je krijgt het echt wel! Ook al duurt het twee keer zo lang. Maar iedereen heeft dan wel twee keer zoveel tijd voor zijn eigen leven en kinderen en ouders Etc. Wat maakt het uit dat iets langer duurt? Het komt echt wel klaar. En iedereen krijgt genoeg betaald voor die halve week, het tempo is alleen de helft. Snap je? Als dat het tempo was dan zou het toch mooi zijn? Ipv al dat gulzige gehaast en gejakker om de baas blij te maken met je 40 uur werkweek. Wie heeft die werkweek verzonnen?? Man man, rustig aan doet het ook….je bent het wel eens met me, dat weet ik. Maar hoe overtuigen we de rest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in