Het nieuwe Russische offensief lijkt te zijn begonnen, en de afgelopen dagen hebben de Russen gestaag terrein gewonnen in verschillende belangrijke gebieden in Oost-Oekraïne. Vooral in het noorden van Oost-Oekraïne lijkt het de Russen voor de wind te gaan. Er lijkt zich een doorbraak te ontwikkelen, en er wordt gemeld dat de Oekraïners zich voorbereiden op het opzetten van “een nieuwe verdedigingslinie buiten Kharkiv“. De Russen hebben duidelijk de overhand gekregen in het conflict, en dat heeft zeer ernstige gevolgen, schrijft Michael Snyder.

Vóór deze nieuwe vorderingen was het conflict in Oekraïne maandenlang vooral een artillerieduel geweest.

En ook al hebben de westerse mogendheden geprobeerd de Oekraïners van voldoende munitie te voorzien, de Russen hebben elke dag veel meer granaten kunnen afvuren

De Oekraïense strijdkrachten vuren zo’n 6.000 artilleriegranaten per dag af, veel sneller dan hun westerse bondgenoten hen kunnen bevoorraden.

Rusland gebruikt maar liefst 20.000 granaten per dag, evenveel als wat Europese fabrieken in een maand kunnen produceren.

Sommige deskundigen beweren dat het verschil tussen beide partijen nog groter is.

In elk geval is iedereen het erover eens dat de Oekraïners een tekort aan munitie hebben, terwijl de Russen hen onophoudelijk blijven bestoken.

En nu vernemen we dat de regering Biden heeft besloten geen Army Tactical Missile Systems naar Oekraïne te sturen omdat het Amerikaanse leger “bezorgd is dat het niet genoeg voor zichzelf heeft“…

De regering Biden heeft haar Oekraïense tegenhangers een reden gegeven voor het niet sturen van de zo gewenste langeafstandsraketten: De VS zijn bang dat ze er zelf niet genoeg hebben.

Tijdens recente bijeenkomsten in het Pentagon hebben Amerikaanse functionarissen de vertegenwoordigers van Kiev verteld dat zij geen Army Tactical Missile Systems over hebben, aldus vier mensen die op de hoogte zijn van de besprekingen. Het overbrengen van ATACMS naar het slagveld in Oost-Europa zou de Amerikaanse voorraden verkleinen en de paraatheid van het Amerikaanse leger voor een toekomstige strijd schaden, aldus de mensen.

Oekraïne heeft zich kranig geweerd, maar nu staat het einde op de muur geschreven.

  Rusland is de grootste economie van Europa en de 5e economie ter wereld, ondanks sancties

Het oorspronkelijke Oekraïense leger dat aan het begin van de oorlog bestond, is nu bijna volledig verdwenen.

De Oekraïners hebben ze kunnen vervangen door een nog grotere troepenmacht door Oekraïense mannen letterlijk van de straat te slepen en door grote aantallen buitenlandse huurlingen in te huren.

En u mag één keer raden waar het geld voor al die huurlingen vandaan kwam.

Op dit moment heeft Oekraïne geen mannen meer om onder dwang te rekruteren, en ook geen buitenlandse huurlingen meer die zo dom zijn om naar de vleesmolen in Oost-Oekraïne te worden gestuurd.

Ondertussen hebben de Russen een veel grotere troepenmacht verzameld dan zij oorspronkelijk gebruikten om Oekraïne binnen te vallen.

Het tij is dus gekeerd, en op dit moment beginnen zelfs de grote nieuwszenders in de VS met tegenzin toe te geven dat “Rusland aan het winnen is“…

USA Today deed enige wenkbrauwen fronsen toen het afweek van het gebruikelijke narratief door te erkennen dat Rusland “beetje bij beetje” de grondoorlog in een cruciaal gebied van Oekraïne aan het winnen is, onder verwijzing naar een citaat van een pro-Oekraïense woordvoerster.

De erkenning had betrekking op de strijd om de stad Bakhmut in de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne.

Het sturen van enkele tientallen tanks naar Oekraïne zal niet helpen.

Als de westerse mogendheden in Oekraïne willen zegevieren, zullen ze ofwel NAVO-troepen moeten inzetten, ofwel tactische kernwapens moeten gebruiken tegen de Russische troepen in Oost-Oekraïne.

Beide opties betekenen natuurlijk vrijwel zeker een regelrechte kernoorlog.

Onnodig te zeggen dat we al gevaarlijk dicht bij een nucleaire vernietiging zijn. Nadat de wereld hoorde dat het eigenlijk de regering Biden was die de Nord Stream pijpleidingen opblies, besloten de Russen een boodschap te sturen door vier militaire vliegtuigen voor de kust van Alaska te laten vliegen…

  Avdiivka: de significantie van de inname door de Russen

Vier Russische vliegtuigen werden maandag ontdekt en onderschept boven de Alaska Air Defense Identification Zone in wat NORAD een “routine” incident noemde.

Twee F-16 straaljagers werden door NORAD uitgezonden om de Russische vliegtuigen, waaronder een TU-95 BEARH-H en een SU-35 straaljager, te onderscheppen.

En trouwens, de Chinezen hebben ons zojuist ook een boodschap gestuurd door schepen en vliegtuigen onrustbarend dicht bij Taiwan te sturen

Tweeëntwintig Chinese militaire vliegtuigen en schepen zijn maandagochtend gezien in de Straat van Taiwan.

Volgens het ministerie van Defensie van het land zijn er 18 Chinese legervliegtuigen en vier schepen gezien, waarvan 11 de middellijn van de betwiste bufferzone zijn gepasseerd.

De spanning in de regio neemt toe, nadat de VS een Chinese spionageballon van 200 voet hadden neergeschoten die over Montana vloog.

Dit had allemaal niet hoeven te gebeuren.

Helaas heeft de regering Biden de afgelopen twee jaar een reeks kolossale fouten gemaakt, en nu staan we aan de rand van het ondenkbare.

Onlangs nog haalde een Franse historicus overal ter wereld de krantenkoppen toen hij verklaarde dat er een nieuwe “wereldoorlog” was uitgebroken…

Een Franse historicus die de val van de Sovjet-Unie meer dan tien jaar van tevoren nauwkeurig heeft voorspeld, zegt dat de Derde Wereldoorlog al is begonnen als gevolg van het conflict in Oekraïne.

Dat zei Emmanuel Todd, een van de belangrijkste Franse intellectuelen, tijdens een interview met de krant Le Figaro.

“Het is duidelijk dat het conflict, aanvankelijk een beperkte territoriale oorlog, is uitgegroeid tot een wereldwijde economische confrontatie tussen het hele Westen aan de ene kant en Rusland, gesteund door China, aan de andere kant. Het is een wereldoorlog geworden,” aldus Todd.

Welkom bij het feest vriend.

  (Video's) Soledar gaat over in Russische handen: Russische Blitzkrieg breekt de Oekraïense verdediging af - Oekraïners trekken zich massaal terug - Duizenden gevangen in de mijnen

Ik vertelde mijn lezers dat de Derde Wereldoorlog afgelopen februari was begonnen.

Gelukkig zijn de kernwapens nog niet in de lucht.

Want zodra de kernbommen gaan vliegen, zullen “honderden miljoenen mensen” sterven…

Uit in augustus gepubliceerd onderzoek van deskundigen van de Rutgers University blijkt dat zelfs een beperkte kernoorlog een wereldwijde hongersnood van honderden miljoenen mensen kan veroorzaken.

Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van de gevolgen van de nucleaire winter in de maanden na de oorlog zou vele malen groter zijn dan die van de meer directe ontploffing, hitte, branden en straling, aldus het onderzoek.

Helaas zal de regering Biden niet van koers veranderen.

Hoewel we van tevoren waren gewaarschuwd dat dit er allemaal aan zat te komen, weigert de regering Biden te luisteren naar waarschuwingen van mensen zoals wij.

Dus gaan de oorlogsstokers in de regering Biden gewoon door met het laten escaleren van de zaken met Rusland en China.

Dit gaat niet goed aflopen, maar dat wisten de meesten van u al.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Bereid u NU voor op een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Kniel en vraag vergiffenis”: Boze Oekraïners doen beroep op Zelensky
Volgend artikelHet conflict in Oekraïne heeft de zwakke punten van de militaire economie van de NAVO-landen blootgelegd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

  • Terwijl wij druk waren met consumeren, hebben totale mongolen overal de leiding gekregen. Wij hebben de grootst mogelijke prutsers, likkerts, laffaards en idioten de leiding laten nemen. We worden door mislukte losers de hel in geleid.

 1. Stel dat ze Rusland niet kunnen verslaan, of het veel te lang (wat is te lang?) gaat duren, dan krijgt het Wilde Westen met zijn op zijn regels gebaseerde Internationale Orde er met China een concurrent bij die het ook later nooit meer te baas zal kunnen. En de vroeger gekoloniseerde volkeren en geplunderde landen bouwen dan een groot feest.

  • Beste Lepoudre Luc,te Lang is,als het te duur wordt.
   Zie de amerikaanse economie.
   De joenaaithetsteeds heb ik niet kunnen betrappen ooit,op veel geduld.
   China heeft al mot met de yankees.Chinees personeel het land uit,marktbescherming omwille van chip-productie in China.China die weer schepen naar Taiwan stuurt.
   En ondertussen hebben de yanks ook al toegegeven dat TAMACS naar oeki-land sturen ze niet willen,omdat ze er anders zelf te weinig hebben(!)

 2. Achterlijkheid ten top bij de westerse politici / volksverraders maar ook de onmetelijke domheid van de bevolking heeft ons in deze hel gebracht. Het was allemaal zo eenvoudig als we ook maae een keer de vele handreikingen van Putin hadden aanvaard. Negen lange jaren ondervinden de mensen in oost-Oekraine de terreur van het fascistische Kiev-E.U.-Washington regime en de wereld zweeg erover. Nu het vuur onze kant in komt beginnen we te janken. Beschamend laf gedrag van een gehersenspoelde maatschappij. Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat wij opstaan tegen onze misdadige regeringen?

  • En…sorry hoor….maar Navo-troepen sturen en denken dat die een verschil maken kunnen getuigt ook van een zware hersenafwijking. Die LBGTH…….-soldaatjes van het westen zijn nooit opgewassen tegen het Russische leger, Alleen al denken over inzet van nucleiaire wapens is een teken van een geestesziek narcistische persoon laat staan het uitspreken. Dit soort figuren moeten standrechtelijk een nekschot krijgen.

   • Nekschoten zijn veel te duur, touw is gratis en de kleinere verraders kunnen mooi dwangarbeid gaan doen. WIJ hebben niet opgelet en we hebben de allergrootste losers en misbaksels en laffaards en ja-knikkers en verraders op alle posities van macht en leiding laten komen. Het is heel simpel… ALLE LEIDINGGEVENDEN IN ONS LAND ZIJN CORRUPTE TOTALE VERRADERS EN LOSERS DIE MOETEN WORDEN VERWIJDERD UIT HUN MACHTSPOSITIES!!!

   • ik denk dat Rusland nog niet klaar was.
    het is enkel 6 jaar geleden dat Rusland hun militaire materiaal aan het vernieuwen en moderniseren.
    Poetin heeft eerst gezorgt voor het welzijn van zijn volk daarna de industrie op punt gezet.

    • Is niet waar. In 6 jaar tijd bereik je geen MAG 20. In 2017 liet Rusland een deel van zijn nieuwe wapens zien, waar het westen monddood mee werd gemaakt. Toen pas was Rusland klaar om tegengas te geven. Putin is al in 1999 begonnen het militaire materiaal te vernieuwen en te moderniseren, toen hij door Jeltsin werd voorgedragen als zijn opvolger. In principe is de USSR er nooit mee gestopt om diep in de Oeral door te gaan met het moderniseren van hun wapensystemen. Toen Rusland leeggeroofd werd door het Westen in de jaren negentig, wist Jeltsin dat Rusland een sterke opvolger nodig had om zijn land van de ondergang te redden. De rest is geschiedenis.

 3. Russische wetgever noemt de eerste stad die Rusland zal aanvallen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt

  Vorige week noemde een Russische wetgever die een bondgenoot is van de Russische president Vladimir Poetin de eerste stad die Rusland als doelwit zal nemen als er oorlog uitbreekt tussen Rusland en de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO): Londen, Engeland.

  Tijdens een optreden op de Russische staatstelevisie “Vremya Pakazhet” (De tijd zal het leren) op vrijdag besprak de Russische militaire generaal die nu wetgever is geworden Andrei Gurulyov de eerste doelen als Rusland oorlog voert met de NAVO. Gurulyov begon met het beschrijven van het aanvallen van alle ruimtesatellieten en raketverdedigingssystemen van alle NAVO-lidstaten, maar beschreef specifiek het eerst aanvallen van Londen.

  https://americanmilitarynews.com/2022/06/russian-lawmaker-names-first-city-russia-will-strike-if-world-war-iii-begins/

 4. En na londen brussel kleine broghel , heerlen , rotterdam berlijn , parijs , madrid , rome , lissabon , warschau , new york , en alle militaire installies in de usa en nato.

 5. peeters februari 16, 2023 at 12:29

  Na Londen is het niet meer nodig om al hier boven genoemde steden appart aan te vallen, The Crown- The City Of London is de as vaqn alle kwaad van de Westerse wereld, wanneer Rusland voor de kust met Londen een Poseidon 100 megaton neucleaire torpedo aanvalt ontstaat er een radioactieve Tsunami van 500 meter zodat de Noordzee kuststranden weggevaagt worden, sorry ik heb dit ook niet van mij zelf.

  • Jen Psaki lijkt verdomd veel op Mark Zuckerberg. Is hier sprake van een kloon? Meta (voorheen Facebook) is overduidelijk afkomstig van het Am. ministerie van Defensie.

 6. Biden is een trekpop. Achter de schermen is Barack Obama schuduwpresident. Heeft die toch zijn derde termijn.

  JEN PSAKI: “I LOVE WORKING FOR PRESIDENT OBA…BIDEN EVERY SINGLE DAY”
  Te zien op Bitchute maar kan hier helaas geen linkje plaatsen.

 7. Ik denk ook dat de kersepit van het Kwaad in London zit. Daar zitten ze al driehonderd jaar. Samen met de Joden trekken ze aan de koordjes. De U.S.A. is een bende rovers zonder lijn, maar volledig aangestuurd door de Joden. De drie zijn de bron en oorzaak van bijna alle oorlogen sindsdien. De E.U. is een creatie van de V.S. De mensen van de jaren 70-80 hadden een gans ander Verenigd Europa in het hoofd.

  • Lepoudre Luc februari 16, 2023 at 14:46

   Dat denk ik precies ook, altijd maar weer de zionisten/Khazaarse maffia die aan de touwtjes trekken en eens in de zoveel tijd een wereldoorlogje laten gaan spelen, ze hebben nooit genoeg macht en geld, buiten dat willen ze de meesten van ons gewoon dood hebben, tot zover is het hen aardig gelukt.

   • Adriaan… je ziet het volgens mij heel scherp. Wat ik tot nu toe aan elkaar puzzel is dat Engeland de burgeroorlog in de USA verloor, maar daarna hebben ze meteen Abraham Lincoln laten vermoorden en een handpop geïnstalleerd. Vanaf dat moment was Engeland indirect weer de baas in de USA. Engeland heeft Washington tot corporatie omgedoopt, en 75jr later hebben ze WO2 georganiseerd om een reden te creëren om Israël te stichten en daarna in Europa allerlei landen tot corporatie te maken van Washington. We leven in een piramide spel. Israel, Italië (vaticaan) en Engeland zijn de eindbazen. Eerst zal Engeland vallen, dan vaticaan (voor zover dat niet al is gebeurt) en als laatste Israël. Dat is wat ik er van maak obv wat ik inmiddels allemaal heb gezien, gelezen en aan elkaar verbonden.

 8. Ondertussen worden in Duitsland de resten van Marinus van der Lubbe (1909 – 1934) opgegraven. Hij zou tijdens zijn – oneerlijke – proces zijn gedrogeerd. De brand in de Reichstag in Berlijn op 27.02.1933 is hem ten onrechte in de schoenen geschoven. Een geheime gang verbond het kantoor van voorzitter Hermann Göring (1894 – 1946) met de Reichstag. Van der Lubbe is als patsy/ psyop gebruikt om de werkelijke achtergrond te verdoezelen.
  Als laatste de fatale datum: 2 + 7 + 2 = 11 > het laagste meestergetal van de vrijmetselaars.
  Noch het Nederlandse kabinet-Colijn II (1869 – 1944) noch het ongekozen staatshoofd Wilhelmina de Ranitz (1880 – 1962) heeft iets voor hem betekend.

 9. Het Westen zal kernwapens of NAVO-troepen moeten gebruiken om de Russische opmars in Oekraïne te stoppen.

  Juist, maar dan krijgt de EU, NAVO en het zionistische rijk van alle kwaad het 10 of meervoudige portie terug, als er niet direct gepraat wordt dan is er geen weg meer terug, tot zover is het duidelijk voor velen, maar de “democratisch” gekozen politieke elite gaat mee in een totaal andere agenda dan de meesten van ons zich kunnen realiseren, dit gaat op grote ellende uitdraaien, gisteren werd bekend gemaakt dat de langst “zittende” premier een bezoek aan die kleine tering multi miljardair heeft gebracht.

  De steun aan Oekraïne onvoorwaardelijk toe heeft gezegd voor de levering door 3 landen waaronder Nederland van 100 Leopard tanks en de aankoop van Nederland van 20 HIMARS raket systemen is door die tering yanken goedgekeurd (het blijven joden hoe je het wendt of keert) ter waarde van 627 miljoen euro, niemand hoor je hoe het is vergaan is met de gedoneerde pantser howitzers die tot schroot zijn vermalen door Russisch wapentuig, viva het land van volgzame idioten welke als ze goed opgelet hadden reeds hun einde goed kunnen inschatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in