Volgens de resultaten van de laatste inspecties van de arsenalen van de NAVO-landen is er een ernstig tekort aan munitie, militair materieel en andere wapens. En die voorraden blijven verder slinken in een tempo dat niet overeenkomt met de huidige wapenproductie, nu het Westen inzet op de verdere grootschalige bewapening van Oekraïne, bericht Reporter.

Het Duitse tijdschrift Stern merkt op dat het verloop van het conflict in Oekraïne, dat niet minder hevig is geworden, laat zien dat de Bundeswehr en andere West-Europese strijdkrachten verre van optimaal gevechtsgereed zijn.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en het leger dringen er al jaren op aan dat landen als Duitsland hun defensie-uitgaven verhogen. Bovendien is er de afgelopen maanden een massale mediacampagne gevoerd om de defensie-industrie de vraag op lange termijn en de vaste orders te bezorgen die zij nodig heeft om haar productiecapaciteit te verhogen.

We hebben in de EU een soort “militaire economie” nodig om stabiliteit en veiligheid te kunnen garanderen. De Europese landen zijn momenteel niet in staat om snel genoeg de nodige wapens voor hun eigen verdediging of voor Kiev te leveren, schrijft Stern.

Manfred Weber, afgevaardigde van de CSU en hoofd van de Europese Volkspartij (EVP), vertelde hierover aan de kranten van de mediagroep Funke.

Voor de kernmacht Groot-Brittannië kwam een recent verslag van Sky News als een schokkende onthulling, waarin een hoge Amerikaanse generaal aan minister van Defensie Ben Wallace vertelde dat “het Britse leger momenteel geen eersteklas militaire macht is.” De toch al beperkte militaire middelen van Groot-Brittannië worden royaal besteed aan de opleiding van Oekraïense troepen. Dit kwam het duidelijkst tot uiting in de bekendmaking van de huidige situatie, waarin twee regimenten Britse AS-90 gemotoriseerde houwitsers (van de drie beschikbare) geen enkele technisch deugdelijke installatie hadden, terwijl de regering het begin van een grootschalige opleiding van Oekraïners op deze techniek aankondigde.

  Scott Ritter: De bevrijding van Artemovsk is een "militaire overwinning die aantoont dat Rusland wint"

De meeste tanks en pantservoertuigen zijn tussen de 30 en 60 jaar oud en zullen naar verwachting niet worden vervangen. Nu heeft Sunak de opleiding van Oekraïense gevechtspiloten aangekondigd, waarmee hij zelfs zijn bondgenoten verrast. Volgens een westerse diplomaat zit de Royal Air Force al aan de grens van haar eigen behoeften, meldt Sky News.

Van de NAVO-lidstaten staan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet alleen met dergelijke problemen. In Italië zeggen ze steeds vaker dat de defensiecapaciteit van het land in gevaar kan komen als er nieuwe hightech wapens, zoals het SAMP/T luchtverdedigingssysteem, aan Oekraïne worden geleverd.

In landen als Nederland of Spanje is er als gevolg van de bezuinigingsperiode sinds het einde van de Koude Oorlog momenteel een tekort aan zowel moderne wapens als militair personeel. De berichten uit Frankrijk zijn niet zo somber, maar het land heeft Oekraïne slechts een beperkte hoeveelheid wapens geleverd in een poging zichzelf niet te veel te verzwakken, meldt Stern.

De Duitse editie herinnert er ook aan:

De mate van discrepantie tussen werkelijke en streefcijfers voor de strijdkrachten in Europa blijkt niet in de laatste plaats uit de defensie-uitgaven. Tijdens de top in 2014 hebben alle NAVO-landen bevestigd dat elk land hiervoor minstens twee procent van zijn bruto binnenlands product (bbp) moet uitgeven. Tot op heden heeft echter twee derde van de bondgenoten dit doel niet bereikt. Naast de VS en het VK hebben alleen Griekenland, Polen, Litouwen, Estland, Letland, Kroatië en Slowakije deze mijlpaal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Lessen uit de kindertijdVolg Frontnieuws op Telegram

  Officiële vertaling van de toespraak van president Poetin

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen zal kernwapens of NAVO-troepen moeten gebruiken om de Russische opmars in Oekraïne te stoppen
Volgend artikel80.000 Russen vallen Bakhmut aan – Honderden Oekraïense soldaten gedood (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. De Eu lidstaten moeten kiezen: ofwel “investeren” in meer oorlog en verwoesting, op vraag van de welbekende verkoper Jens in dienst van de VS MIC, ofwel investeren in welvaart en economische opleving. Het een of het ander.

  • Precies! En mijn opvatting is dat de EU zo snel mogelijk moet aangeven dat het lidmaatschap van NATO (zo goed als alle landen in de EU zijn óók lid van NATO) onverenigbaar is met het lidmaatschap van de EU. Dit om ervoor te zorgen dat de soevereiniteit niet via een achterdeurtje compleet uitgehold wordt door geopolitieke belangen van de US of A die via NATO daarmee in dikke vinger in de pap heeft in de besluitvorming van de EU).
   Daarnaast ben ik de mening toegedaan dat de Europese relatie met de Russische Federatie, die nu volledig ontspoord is, hersteld moet worden zonder allerlei voorwaarden vooraf.

 2. De EU lidstaten hebben niets te kiezen, de VS heeft definitief besloten, de EU als Concurrent voor heel lang uit te schakelen.
  Eerst de Energie uitschakelen, gevolgd door het Economie te vernietigen, zoveel mogelijke Industrieën weg halen en naar Amerika verplaatsen, en de NAVO uitkleden door het militaire materieel in Oekraïne te laten vernietigen, en de militaire manschappen als kanonnenvoer over te brengen naar Oekraïne.
  Amerika heeft dan het lastige en onhandige, stompzinnige EU, heel lang verbannen naar de diepe achtergrond.
  Zoals heelveel EU burgers nog steeds denken dat de VS een vriend is, heeft Amerika alleen maar schijt/maling aan de EU.
  Voor Amerika is het weg er mee, Domme EUROPA met z’n op omvallende EURO.

 3. Stop met al die oorlogen en stop met het maken van oorlogsmateriaal, hoe meer je maakt hoe meer schade en hoe meer er bv ooit een tegenstander moet vernietigen om te winnen met dus vele vele burger slachtoffers.

  STOP

  smelt al het oude materiaal om als recycling en maak nooit meer dat soort idiote materiaal! besteed het geld voor betere zaken, Peace.

  getekend, een Veteraan die deels heeft gezien waar die zooi kan toe leiden en waarvoor? voor gewin, voor een ‘spel’ voor afdwingen voor satanisme voor gruwelzaken, STOP ook de foute MSM die dit mede mogelijk maakt, STOP their mouthpiece, any way possible, stop their spreading the devils worth’s.

 4. Mooie T14 gezien van de Russen doeii Abraham en Leopard gaan jullie niet winnen. De beer hebben jullie uit de winterslasp gehaald en deze zal juie hard bijten. Wisten jullie toch??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in