De opkomst van Rusland, China en India als machtige nieuwe mogendheden te midden van de oorlog in Oekraïne wordt met de dag duidelijker. Het Westen heeft werkelijk zijn laatste restje geloofwaardigheid als de echte macht vernietigd in een unipolaire wereld, die nu in werkelijkheid multipolair is, met het Oosten dat steeds meer aan belang wint, schrijft
Martin Jay.

Rusland blijft schijnbaar moeiteloos meer kracht en invloed vergaren vanwege de kolossale fout van de NAVO- en EU-sancties die de burgers van die landen zoveel meer blijven straffen dan welke Russische burger dan ook – het meest recente nieuws is net binnen dat Spanje het gebruik van de airconditioning verbiedt in delen van het land die een hittegolf doormaken!

En Rusland gedraagt zich meer en meer als een supermacht op het wereldtoneel en wij moeten dus niet verbaasd zijn dat, bijvoorbeeld, wanneer Franse troepen zich binnen een paar weken uit Mali een voormalige Franse kolonie terugtrekken, Rusland met vliegtuigen arriveert die het aan het regime schenkt. Dat is wat supermachten doen om zich aan de afspraak te houden. Beveiliging ondersteuning.

Maar hoe meer het Westen zeurt en hoe meer Poetin aan invloed wint bij het Zuiden – dat duidelijk verklaard heeft dat het niets te maken wil hebben met de oorlog in Oekraïne – hoe meer het op de verliezer lijkt. Hoe moet men anders het dreigement interpreteren van een gezant van de VS, die onlangs de Afrikaanse landen waarschuwde geen olie van Rusland te kopen, hetgeen, naar zij beweerden, zou leiden tot strafmaatregelen.

  Wereld Economisch Forum: Zelensky's openingstoespraak, geld, wapens, adviseurs, - staande ovatie

Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe het Westen zich in de eerste plaats in deze puinhoop heeft gewerkt: het heeft totaal geen voeling met de situatie en heeft waanideeën, wat zijn eigen zogenaamde hegemonie betreft. Heeft de VS werkelijk het recht – zelfs wettelijk – om secundaire sancties op te leggen aan Afrikaanse landen? En beseft zij niet dat, zelfs als die landen, gehoor geven, het slechts als een teken zal zijn. Met andere woorden, zij zullen nog steeds een slinkse manier vinden om de olie via derden te kopen. Als de regering Biden de secundaire sancties die Trump oplegde aan Zuid-Korea, India, China, Japan en Turkije, die olie kochten van Iran, niet kon volhouden, hoe denkt zij die dan te kunnen opleggen aan arme landen in het Zuiden van de wereld, zonder hen helemaal als partners te verliezen?

Dat is natuurlijk al aan het gebeuren met het voorbeeld van Mali, in Afrika. En als de secundaire sanctiedreiging wordt uitgevoerd, dan kunnen we er zeker van zijn dat andere landen in de regio – vooral voormalige Franse koloniën – naar Rusland zullen willen overgaan als een supermacht die hen kan bijstaan in ontwikkeling en duurzaamheid, maar ook in veiligheid. Amerika heeft met deze dreiging een grote fout gemaakt en het is slechts een kwestie van tijd voordat Burkina Faso, Benin, Niger, Tsjaad en andere landen Mali zullen volgen.

Dat gebeurt natuurlijk al met het voorbeeld van Mali, in Afrika. En als het secundaire sanctiedreigement wordt uitgevoerd, dan kunnen we er zeker van zijn dat andere landen in de regio – vooral voormalige Franse koloniën – naar Rusland zullen willen overgaan als een supermacht die hen kan bijstaan in ontwikkeling en duurzaamheid, maar ook in veiligheid. Amerika heeft met deze dreiging een grote fout gemaakt en het is slechts een kwestie van tijd voordat Burkina Faso, Benin, Niger, Tsjaad en andere landen Mali zullen volgen.

  Het Amerikaanse Imperium begint uit elkaar te vallen

Onlangs nog zagen wij de opening van de haven van Odessa, die het Westen niet erkent als een zet van Poetin, nadat vele leiders in Afrika en het Midden-Oosten een beroep op hem hadden gedaan om de schepen geladen met tarwe te laten vertrekken – een grondstof die in veel van deze landen deel uitmaakt van een sociaal programma om gesubsidieerd brood aan de armen te verstrekken. Weggenomen zou het gebrek aan goedkoop brood de bron kunnen zijn van oproer, groei van terreurgroepen en nieuwe immigratiestromen naar Europa en Zelensky zou ongetwijfeld gewild hebben dat dit zou gebeuren om de schijnwerpers van de media meer op de oorlog te richten, waar het Westen op alle niveaus moe van wordt. Poetin besloot hem niet de aas te geven die hij wilde en liet de haven functioneren en het zal Rusland zijn dat zal oogsten wat het zaait met de landen die het koren ontvangen.

Maar de vraag die Moskou zich nu stelt is, welk graan zullen zij ontvangen? Dat van Oekraïne of dat van Rusland? Speelt de geopolitiek nu een rol in wie mag kiezen uit welk land zijn tarwe komt – of mag het Westen dat bepalen door de huidige toon van dreigementen die eerder genoemd is? Als het het Westen ernst was met het voeden van de armen in deze landen, zou het geen sancties opleggen tegen het graan dat in de zeven andere Zwarte Zee-havens ligt die Rusland in handen heeft. Technisch gezien heeft het dat niet gedaan. Maar waar het om gaat en waar iedereen naar zal kijken, is of Rusland zijn vroegere klanten houdt, of dat sommige op mysterieuze wijze over de streep springen en nieuwe klanten van Oekraïne worden. Als dat zou gebeuren, zou Rusland in zijn recht staan om bezwaar te maken en zelfs te dreigen met intrekking van zijn aanbod om de haven van Odessa te laten functioneren. De landen van het Zuiden worden alleen maar gebruikt als pionnen in het grotere spel, maar er zij op gewezen dat het Westen blij zou zijn geweest als er hongersnoden waren uitgebroken, alleen maar om hun oorlog met Rusland gaande te houden. Er zit nauwelijks een kern van waarheid in alles wat de Westerse media berichten, lijkt het wel. Zelfs niet over het graan zelf.

  Zal Rusland zijn grote aanval in juni uitvoeren? - 650.000 troepen bereiden zich voor op een invasie

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin verzekert vernietiging van “Westerse Globalistische Elite” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn het echte Rusland, geen teken van sancties
Volgend artikelDe EU heeft zich gesovjetiseerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Men maakt zich druk over het graan van Ukraine en besteed helemaal geen aandacht er aan dat Rusland `swerelds grootste graanproducent is waar de leveringen gewoon door gaan.
  Van de 10 schepen met graan die uit de haven van Odessa zijn vertrokken is er niet èèn op de oorspronkelijke bestemming aangekomen.
  Het graan wordt onderweg steeds weer verder verkocht (met winst natuurlijk)

  • Heb geen cent medelijden met afrikanen. Ze vierden feest toen ze de blanken eruit joegen (Zimbabwe, Zuid Afrika) met moor martelen e.d.
   Voorheen super producenten.
   Nu is er honger in die landen, want je kan die gasten wel de productiemiddelen geven, maar niet de kennis en ervaring die nodig zijn.

   Laat de vrije markt maar zijn gang gaan; als ze honger verdienen krijgen ze honger.
   Heeft NIETS met graan uit Oekraine of Rusland te maken.

  • Daarnaast: de winaar van een oorlog claimt altijd compensatie voor de kosten.

   Als Ik Rusland was, zou ik het graan pas laten gaan, als de betaling in Roebels in Rusland aankwam.

 2. navo en eu sancties, who the f denken ze dat ze zijn, die menen echt de baas op de hele wereld te zijn. Het is tijd voor het einde van die hele meute die denkt de baas te zijn en al hun meeloop slaafjes!

 3. De ontvolking en transhumaniserings plannen van het WEF en de globalisten zijn dus onhaalbaar geworden en stort als een kaartenhuis in elkaar. Precies wat ik al vermoedde.

 4. Jongens jongens, laten we wel wezen….. ik werk in de Fruitteelt …….en ik kan bevestigen dat wij ENORM veel importeren uit Afrikaanse landen… en Zuid Amerikaanse landen.

  We hebben directe banden en VEEEEEL NEDERLANDSE kwekers in die landen wonen.. die voor NEDERLAND dáár op vruchtbare gronden (ontelbare hectaren) fruit en groenten kweken.

  VEEL import en export….

  Sancties dit sancties dat maar in de praktijk zijn er VELE omwegen bedacht……

  just saying.

 5. Dat is het deze mensen verzinnen alles zelf en molesteren onze hele wereld met hun spelletjes die ze over de bevolking uitspuien. Iedereen is vrij en waren altijd al vrij. Het zijn hun tirannen spelletjes op hoog niveau die zij onderling met elkaar uitspelen en duur al 2 eeuwen als deze energie over de aarde woede met de schumann resonantie die nu echter anders is voor de hele wereld. We moeten ons alleen niet in hun grip laten houden. Is met de hele wereld “NEE” zeggen want het gaat toch echt zoals hieronder beschreven.

  Komt voort uit deze en verzinnen alles zelf ten gunste van zichzelf = de doodzonde van dienstdoende ambtenaren is het tegen alle wetten en regels in vastklampen aan de macht die zij onwettig uitoefenen over de mensheid. https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/06/20/de-144-waarheden-een-dagvaarding-voor-de-valse-elite/

  Meerdere wetenschappen raadplegen voor reinheid van leven.
  Anderen de schuld geven, toe-eigening zonder maar enig recht(STELEN), wet en regelgeving, dader/slachtofferrol eigen wil opleggen en controle houden zijn/waren de ingrediënten van de vorige cyclus van de kosmos die langzaam aan het veranderen is.

  De nieuwe Waterman energie is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde zoals: Transformatie, Eenheid, Holisme, Liefde, Acceptatie, Naastenliefde, Compassie, Vrijheid, Vrije wil ervaren. De poort naar ons hart werd hierbij geopend als je weet dat de aarde in cyclussen verloopt en brengen oude hartsverlangens wat zielsverlangens zijn alsnog naar boven en uit zich op alle fronten in onze samenleving.

  Zielsverlangens worden nog steeds ondermijnd door opgelegd gedrag (kindsgedrag) = eigen wil opleggen = IK, IK, IK, IK en jezelf koning maken wat dus iedereen kan als je de meerderheid achter je hebt….

  Het Watermantijdperk en de opkomst van een Vrouwelijk Christusbewustzijn.
https://www.nieuwetijdskind.com/watermantijdperk-opkomst-vrouwelijk-christusbewustzijn/

  Is de kosmos die de hele wereld beïnvloed door zon en maan met de planeetstanden. De rest is ego die dit allemaal verzint en heb je Plutonische leiders die streven naar de grootst mogelijke macht net zoals Napoleon destijds deed en zichzelf tot koning kroonde. Dat kan dus iedereen als je het spel juist speelt. Is wij met zijn allen die dit niet gewenst hebben en nu anders mag.

  De energie op aarde is verandert ten gunste van de bevolking en is opkomen voor je recht.

  Jij die JIJ wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in