Nog maar een maand geleden was de westerse propagandamachine ervan overtuigd dat Oekraïne aan de winnende hand was. Maar er is verandering gekomen. Denk aan de waarschuwing van de Poolse president Duda gisteren – “Ze (Rusland) zijn nog steeds erg sterk en we zijn bang dat ze zich voorbereiden op een nieuw offensief over een paar maanden”. In september was hij ervan overtuigd dat “Rusland zijn zwakte had aangetoond”. Wat is er veranderd? Ik denk dat de inname van Soledar door Wagner en de situatie rond Bakhmut de feel-good propaganda een knauw heeft gegeven, maar wie weet – de machthebbers in het Westen leven in een “tongbad van aangename illusie“, bedoeld om de werkelijkheid buiten de deur te houden, schrijft Helmotz Smith.

Hoe dan ook, het luchthartige vertrouwen in de Russische mislukking ebt weg. ( Oké – de kleindochter van Chomiak gelooft er nog steeds in.) Oekraïense functionarissen zeggen dat hun verliezen enorm, ondraaglijk zijn. Grote oorlogspartijen zeggen dat de tijd niet aan de kant van Oekraïne staat. Zelfs CNN zegt dat “de tijd ook snel verstrijkt” en dat er een “woest nieuw offensief” van Rusland kan komen. Er moet iets gebeuren! En dat iets is – wacht maar af!!! Ta dah!!! Meer wapens!!! (Had u verwacht dat deze klunzen een nieuw idee zouden hebben?). Een jaar geleden had Oekraïne een enorm wapenarsenaal en de NAVO heeft Oekraïne sindsdien veel gestuurd. Hier is een lijst – 410 MBT’s (Main Batlte Tank), 300 IFV’s (Infantry Fighting Vehicle), 700 houwitsers, 95 MLRS (Multiple Launch Rocket System).

  Poetin persconferentie maakt nucleaire oorlog duidelijk: Als Oekraïne toetreedt tot NAVO of iemand probeert de Krim met geweld in te nemen

Niet genoeg. Rusland heeft het grootste deel van Oekraïne Leger 1 vernietigd, het grootste deel door de NAVO geleverde Oekraïne Leger 2. Tijd voor het door de NAVO geleverde Oekraïne Leger 3.

Maar de voorraden van het Westen zijn leeg zegt Borrell, Stoltenberg, Del Toro. We hebben in wezen het equivalent gebruikt van 13 jaar Stinger-productie en 5 jaar Javelin-productie“. En ze zullen niet snel worden aangevuld. Hier is een schatting van hoe lang het Amerika zal kosten om munitie en wapens die naar Oekraïne zijn gestuurd te vervangen – HIMARS in vijf jaar, al het andere langer. Waarschijnlijk aan de optimistische kant – veel knelpunten bij één leverancier. We hebben dit nog niet uitgezocht. Nee. En dat zijn de VS, die een gigantische wapenindustrie hebben, In Europa – of Duitsland in ieder geval – lijkt niets wat ze hebben echt te werken.

Geen vet meer te sturen, tijd om in de spieren van de NAVO te snijden.

De eerste aanbiedingen voor Oekraïne Leger 3 zijn decennia oude voertuigen – verouderd ja, maar omdat hun vervangers niet bestaan of prut zijn, zijn het eigenlijk spieren – ook al zijn ze een beetje slap. Amerika begon deze laatste ronde met de aankondiging dat het ongeveer 50 Bradley IFV’s zou sturen. Frankrijk stuurt enkele AMX-10 RC’s en Duitsland belooft ongeveer 40 Marder IFV’s.

Maar er worden ook niet-slappe spieren wapens gestuurd. Vandaag hebben we vernomen dat Denemarken 19 Caesar SPG’s naar Oekraïne stuurt. Meer hebben ze niet. Groot-Brittannië stuurt ongeveer 30 AS 90’s – een kwart van zijn voorraad. De VS hebben ingebroken in noodvoorraden 155mm munitie die zijn opgeslagen in Israël (Syriërs, Irakezen, Palestijnen – luistert u?).

  Waarom NAVO geobsedeerd was door Oekraïne en nu in paniek is

Hier is de rest van de verklaring van Duda: “Het was cruciaal om Kiev extra steun te bieden met moderne tanks en raketten”. Tanks zijn de nieuwe wunderwaffe die generaal Steiner naar Moskou zal brengen. (Een jaar geleden had Oekraïne honderden en honderden MBT’s uit het Sovjettijdperk en heeft het land nog eens 400 Sovjettanks ontvangen. Waar zijn ze gebleven?) Londen was de eerste die het startschot gaf met de aankondiging dat het 14 (14!) Challenger 2’s zou sturen (ongeveer 6% van zijn bezit) – een gat in onze inventaris zegt de Britse topmilitair. Dat is spierballenwerk. Gaan er Duitse Leopards mee? Op dit moment zegt Duitsland nee en staat het niet toe dat andere landen die van hen sturen en de VS zeggen dat ze hun Abrams-tanks niet sturen. Maar we zullen zien – de vergadering van morgen in Ramstein zal ons meer vertellen.

Echte oorlogsstudenten weten dat “professionals over logistiek praten” en Brian Berletic legt hier de logistieke problemen van al deze verschillende tanks uit. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze voor eenmalig gebruik – zodra er iets kapot gaat of de munitie op is, worden ze achtergelaten. Tanks doen het niet.

Dit is wat de westerse media u niet hebben verteld. De Russische strijdkrachten als zodanig zijn er tot nu toe niet veel bij betrokken geweest. Luchtlanding in het begin, wat snelle gevechtsvliegtuigen en helicopters, veel artillerie. Maar de grote gevechten zijn overal geleverd door de LDPR-milities, Wagner bij het Bakhmut verdedigingscomplex, Tsjetsjenen in Mariupol. De grote klapper is nog niet gevallen.

  Als PR telde dan zijn Rusland en Poetin er geweest

De eigenlijke Russische strijdkrachten beschikken over 200.000 tot 500.000 bewapende, getrainde en uitgeruste troepen (veel tanks – de nieuwste T-90’s duiken op). Zullen zij zelfgenoegzaam toekijken hoe Oekraïne en de NAVO zichzelf “demilitariseren”? Of komt er een “grote pijl”-offensief? De keuze is aan Moskou.

De optimist kan hopen dat de aankondigingen van wunderwaffe die Oekraïne niet echt hebben bereikt, de verontschuldiging zijn dat “we alles hebben gedaan wat we konden” voor de lift-off van Kabul Airport West.

De pessimist kan vrezen dat de NAVO, als ze eindelijk de bodem van het vat bereikt en haar armen en benen heeft afgehakt, het laatste wapen zal gebruiken dat ze heeft.

Ik ga naar de slijterij – te oud om de knoop door te hakken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse militaire analisten, inclusief CIA, verdwaasd en verbijsterdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse escalatie dreigt tot verbreiding van wereldoorlog III
Volgend artikel‘Covidianen’ hoeven niet te solliciteren – Startup voor donatie van veilig bloed en miljonairs op zoek naar Pureblood piloten tonen aan dat de rollen omgedraaid zijn tegen de vaccinmandaatkudde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Dat laatste wapen is helaas een ATOOMBOM !
  Weliswaar een traag-vliegend verouderd kreng en dus misschien wel te onderscheppen door die Russen.

  Rusland moet niet te lang wachten om deze Oekraïne-oorlog te winnen en af te sluiten.
  De bedenking valt immers te maken dat het westen ook niet stil zit met de ontwikkeling van hypersonische raketten. EN DAN !
  Met hun “first-strike” verkondigingen enz….
  Het blijft bang afwachten helaas !

 2. Maar de voorraden van het Westen zijn leeg….
  Klopt dat?
  Onderschat nooit je vijand.
  Waar blijft bondgenoot Turkije?
  Ook zijn er nog (veel te veel) atoombommen.
  Deze satanisten van het cabal zullen nooit kunnen verliezen, simpel omdat we dan allemaal verliezen.
  Anders Rusland hetzelfde.
  En de volgzame westerlingen zullen de cabal (onbewust) altijd blijven steunen.

  • Na de coup poging door de cia (=Gülen, vriend van de Clintons) wil Turkije eigenlijk van de Amerikanen en daarmee van de navo af, die zijn onbetrouwbaar en bewapenen de Koerden achter hun rug om. De oekies hebben met het saboteren van de turkstream gasleiding ook geen vrienden met de Turken gemaakt.

   • @Leo,
    Jij schrijft geen onzin, Erdogan doet zich neutraal voor en dat probeert hij ook te blijven voor zover je dat ook kunt zijn, te vriend blijven met Rusland en tegelijk in de NAVO zitten, een balanceeract, denk dat Erdogan kruipt richting de Russen, we weten het natuurlijk niet, hij zal hen eerder vertrouwen dan de VS.
    Ook in de msm zeggen zij van alles over Rusland dit en Rusland dat, zij zeggen alleen iets als het moet of verstandig is, hoe meer je zegt dat kan erg onverstandig zijn met die despoten aan de andere kant van de zee, hoop dat zij andere kant van de zee verzuipen in hun gecreeerde puinhoop, ondertussen geniet ik effe van mijn bakkie koffie en straks de weg op om lekker te hardlopen met Gerry Rafferty op.
    We blijven het allemaal volgen voor zover we het kunnen, is er een Russische stilte voor de STORM????? Groet aan U van Flar!

  • Erdogan kiest voor Rusland en geeft een schop onder de kloten van de navo

   hij heeft het grootste leger van EU. voor de navo maar stopt er mee.

 3. Lekker sarcastisch geschreven👍

  Ik denk dat Rusland ‘het westen’ niet al te veel tijd meer zal geven. Wel genoeg om de ca 30 – 50 duizend ukkie manschappen rond Bahkmut in te laten sluiten en ze de keus te geven zich over te geven of ze gaan er allemaal aan. Hierna verwacht ik een Russisch offensief in het zuiden om Odessa in te nemen en mogelijk ook een schoonmaak operatie van Kiev.

 4. Hoekstra is de reddende Nederlandse engel en belooft Ukistan Nederlandse F16 straaljagers. Ja, u leest het goed ! Hoekstra speelt weer Sinterklaas.

 5. Wat ik niet begrijp is het volgende en misschien kan hier iemand een duidelijke en deftige uitleg voor geven:

  1.- Waarom blijven die Russen in dat ruimteprogramma met de VS en andere Europese staten?

  2.- Willen de Russen echt een statement maken dan zou ik alle diplomatieke banden met het Westen en VS verbreken door mijn respectievelijke ambassades/consulaten te sluiten. Er zal dan enkel nog gecommuniceerd worden via de VN. Het Westen zou dan echt niet weten waar ze het hebben en laat ze dan maar gissen wat Poetin van plan is.

  • Het internationaal ruimte programma is iets wat in vredestijd goed werkt; samenwerking tussen verschillende landen op wetenschappelijk gebied. Niet iedereen wil oorlog.
   Ambassades sluiten gaat gelijk op met en oorlogsverklaring.
   Poetin heeft er altijd naar gestreefd om vreedzame betrekkingen te onderhouden met het westen, maar een klein groepje oorlogsstokers doen er alles aan om die samenwerking te saboteren zodat hun oorlogskas goed gespekt kan blijven en de voorheen bloeiende handelsbetrekkingen van Rusland met de EU met de grond gelijk worden afgebroken. (zie NS2).(*)
   Dit heeft Poetin nu (eindelijk?) ook in de gaten en zegt : “tot hier en niet verder”.
   Als die omgekochte gekken in het westen en dan doel ik voornamelijk op die van de EU eindelijk in de gaten zouden krijgen dat hun baas op een zinkend schip zit, ze als ratten want dat zijn het, dat zinkend schip verlaten en met een wit vlaggetje in de hand alsnog kunnen proberen met Poetin rond de tafel te gaan zitten en ik vermoed dat Poetin dan geen nee zegt als hij, als winnaar, bepaalde eisen (zoals geen NAVO meer) kan stellen.
   Dus het wordt hoog tijd dat de ratten wakker worden, anders verzuipen ze, maar helaas, zij nemen ons ook mee en dat moeten we voorkomen.
   (*) https://primary.jwwb.nl/public/u/a/w/temp-vsxsecbolfaualxmckal/jabberisonschuldig.jpg

  • “Waarom blijven die Russen in dat ruimteprogramma met de VS en andere Europese staten?”

   Er heeft nooit iets of iemand de atmosfeer gepasseerd, laat staan dat er echt een ruimte programma bestaat. Wel worden er door de NASA miljarden per jaar binnengeharkt dus ze moeten af en toe wel iets laten zien.
   De Russen weten dat en spelen het spel gewoon mee. Zij kennen hun vijanden.
   De Sovjet-Unie wist al in 1963 dat het voor de mensheid onmogelijk is om ooit, met of zonder een gast, de thermosfeer te verlaten. Het zal altijd onmogelijk blijven….
   André Kuipers is een acteur…

   • Dus toen in de eind jaren 50 begin 60 jaren Rusland, dat toen een streng communistisch land was, de eerste ‘Spoetnic’ satelliet de ruimte in stuurde was dat dus ook nep? Het was het begin van de ruimte veroveringswedloop tussen amerika en Rusland want Rusland mocht absoluut geen voorsprong krijgen op Amerika. Kijk maar wat John Kennedy er toen over zei: wij zullen de eerste zijn die op de maan zal landen.
    Denk je echt dat Amerika en de USSR toen op vriendschappelijke basis met mekaar rond de tafel gingen zitten om uit te vogelen hoe ze de massa konden bedriegen?

    • Ook Youri Gagarin heeft nooit de ruimte bezocht. En de NASA wist dat ook.
     Een soort kat en muis spel.
     Het is niet voor niets dat de Sovjet-Unie al vroeg stopte met die hele ruimtehoax en die “eer” geheel aan de Amerikanen gaven.
     Waarom denk je dat Putin de Angelsaksen (VS/VK) “the empire of lies” noemt?
     Niet alleen om die ruimtefantasie…, en de Angelsaksische macht weet dat.
     De Angelsaksische keizer heeft geen kleren…

    • En wie verteld jou dit? Die “ruimtevaartdeskundigen” die dat middels scholing geleerd hebben?
     Of misschien wel André Kuipers, de man met alleen simulatie ervaring, en die zijn kennis ook “geleerd” heeft.
     De man is niets meer dan een instrument voor de NASA om hun geloofwaardigheid te behouden.
     Een overdadig betaald instrument de rest van zijn leven dat dan weer wel.

 6. ik denk nog zelfs dat het ruimteprogramma gewoon doorgaat met de Russen want de oorlog waar we/ze het overhebben is een overeengekomen deal van de VS EU en Rusland het grootste land ter wereld dat maar liefst 17 miljoen vierkante meter is Nederland pas door 480 keer in maar heeft wel de grootste keffer bek ter wereld

 7. ‘Ondanks sancties blijft Rusland de belangrijkste overzeese olieleverancier voor Europa’
  ‘Terwijl de overzeese invoer van Russische ruwe olie door de Europese Unie vorig jaar met iets meer dan 12% daalde, genoot Rusland nog steeds de status van grootste overzeese olieleverancier aan het blok, ondanks sancties.

  ‘Volgens gegevens van het makelaarskantoor Banchero Costa in de maritieme sector importeerde de EU vorig jaar 98,8 miljoen ton Russische ruwe olie via zee, tegen 112,5 miljoen ton in 2021 en 128,5 miljoen ton in 2019.’
  https://www.zerohedge.com/markets/russia-remains-top-seaborne-oil-supplier-europe-despite-sanctions

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in