Dr. Kimberly Becher lijkt me een heel goed mens. Ik ben niet sarcastisch. Dr. Becher is een huisarts in West Virginia die het grootste deel van een decennium heeft gezorgd voor arme patiënten in een district dat geen enkel stoplicht had, laat staan een ziekenhuis, schrijft Alex Berenson.

Ze groeide niet ver van dat district op, was de beste student van de middelbare school, stapte eruit en kwam terug. Oké, prima, haar Twitterfeed is wat irritant woke, maar ze komt er eerlijk voor uit.

Ik weet dit allemaal over Dr. Becher (behalve het deel over haar Twitter) omdat de New York Times het nodig vond vandaag een lang profiel over haar te schrijven, getiteld “A Rural Doctor Gave Her All. Then Her Heart Broke.”

Het artikel legt uit hoe Dr. Becher in april 2021 “plotseling het gevoel kreeg dat ze een hartaanval kreeg. Ze vertrok naar de eerste hulp, nauwelijks in staat om te zien, haar bloeddruk gevaarlijk hoog.”

Haar tweet van 24 april 2021 biedt meer details: “250/125 met run van vtach [ventriculaire tachycardie], troponines trending up, cath [cardiac catherization], ICU.” Geen wonder dat ze op de intensive care belandde – die bloeddruk is op zichzelf al een direct cardiovasculair noodgeval.

Gelukkig was Dr. Becher pas 41 ten tijde van de crisis, en ze was in goede conditie – ze had getraind voor een marathon. Ze herstelde volledig, hoewel ze het afstandlopen heeft opgegeven.

Maar wat veroorzaakte Dr. Bechers hartproblemen?

Ze kreeg de diagnose “Takotsubo’s cardiomyopathie”, ook wel “gebroken hart” genoemd. In wezen is Takotsubo een tijdelijke verzwakking van de linkerhartkamer, meestal veroorzaakt door extreme stress. Een paper beschrijft het als een “nabootsing” van een hartaanval “maar met slechts een minimale afgifte van hartenzymen”.

  Ierland stelt begrafenissen uit omdat "mysterieuze" piek van 20% oversterfte mortuaria onder druk zet

Hoewel Takotsubo’s iedereen kan treffen, ontwikkelt het zich meestal bij oudere vrouwen, vaak nadat zij een ernstige emotionele crisis hebben doorgemaakt, zoals het verlies van een echtgenoot. Zoals Dr. Becher de Times vertelde:

Takotsubo’s worden meestal veroorzaakt door ernstige acute stress, iets traumatisch en abrupt. Die van mij kwam gewoon voort uit het feit dat ik elke dag naar mijn werk ging en leek me op dat moment superlullig.

Dr. Becher zorgde immers al jaren voor minderbedeelde patiënten. Zowel zij als het artikel geven de schuld aan ruzies over Covid-vaccinaties – een interessante theorie, aangezien West Virginia begin 2021 zo’n hoge vaccinatiegraad had dat het Centers for Disease Control het zelfs prees.

Een ander cruciaal element van de diagnose Takotsubo is dat het gaat om wat artsen een uitsluitingsdiagnose noemen. In wezen worden uitsluitingsdiagnoses aan patiënten gegeven als laatste redmiddel, wanneer meer conventionele diagnoses niet passen. Er is niets mis mee, maar ze zijn inherent enigszins onbevredigend – vatbaarder voor fouten dan diagnoses met sterkere biomarkers in het laboratorium.

Zoals Becher haar ziekte op 24 april beschreef: “Huidige diagnose=takotsubo, letterlijk van de #moreleverwonding van mijn werk… Ik had zeker een moment van gêne bij de diagnose.”

Dus was er iets anders dat Dr. Bechers plotselinge hartstilstand had kunnen veroorzaken – een nieuwe factor waarvan bekend is dat die hartproblemen veroorzaakt, vooral bij jongere volwassenen in goede gezondheid?

Misschien. En toch wordt dit in het stuk van de Times over haar niet alleen genegeerd, maar zelfs helemaal niet vermeld.

U hebt nu waarschijnlijk al geraden wat het zou kunnen zijn.

  Baas van Roemeense beroemdste voetbalploeg kondigt verbod aan op gevaccineerde spelers, omdat zij hun "kracht" verloren hebben

Laten we allemaal dankbaar zijn dat Dr. Becher volledig hersteld is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Waarom worden mensen in recordaantallen ziek en sterven zij plotseling?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDwergen in Brussel, energiereuzen in Moskou: Orban zegt duidelijk wat hij van sancties vindt
Volgend artikelPersconferentie van Poetin over Oekraïne, terrorisme, kunstmest en de energiecrisis in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Quote “Hoewel Takotsubo’s iedereen kan treffen, ontwikkelt het zich meestal bij oudere vrouwen, vaak nadat zij een ernstige emotionele crisis hebben doorgemaakt, zoals het verlies van een echtgenoot.”
  LOL de meeste vrouwen zijn blij dat hun echtgenoot de bucket heeft gevonden ✝ 😉
  Weg met die hijgende zwetende naar bier stinkende buldozer .
  Gelukkig voor hem .
  De meeste vrouwen gaan toch over je heen hangen als je de 70 gepasseerd hebt .
  Kunnen ze eindelijk wraak nemen . (schelle stem) Op je plaats KO !!
  Waarop jij piept .. Ja schat .. 😎

 2. Slaaf van het systeem met dat achterlijke mondvod. Geen medelijden mee sorry. Zou ze nog een “boostertje” nemen? Vast wel toch?

 3. Nee mensen jullie zijn nou zover gekomen blijft spuiten hoe meer hoe eerder dat van deze planeet verdwijnt en dat is voor ons allen beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in