Van de vijf Russische pijpleidingen die gas naar Europa zouden kunnen pompen, zijn er twee op initiatief van de EU-staten stilgelegd en draaien er drie op verminderde capaciteit – ook op initiatief of door toedoen van de EU-staten; nadere gegevens over de vijf pijpleidingen vindt u hier, schrijft Thomas Röper.

Terwijl de energieprijzen in Europa de pan uit rijzen door het zelf veroorzaakte gastekort, gaan de Europese “leiders” over de hele wereld bedelen om ergens gas te vinden, zelfs als dat vele malen duurder is dan Russisch gas. Toch krijgen zij geen gas. Deze absurditeit, die vorige week in al haar glorie getoond werd, was een commentaar waard van de Russische televisie in haar wekelijkse nieuwsoverzicht, dat ik vertaald heb.

Begin van de vertaling:

Europese gaspaniek: Een triest beeld

Deze week passeerde de gasprijs op de Europese beurzen de psychologische grens van 3.500 dollar per duizend kubieke meter. Dit is ongeveer het tienvoudige van de normale prijs uit de tijd dat de EU nog genoegen nam met gas uit Siberië. Nu is de situatie catastrofaal. In plaats van met Rusland samen te werken om Oekraïne van het nazisme te “zuiveren”, heeft Europa ervoor gekozen met de VS op te trekken, de staatsgreep in Oekraïne te steunen om het nazisme aan te wakkeren en Oekraïne anti-Rusland te maken, wat tot militaire actie en suïcidale sancties heeft geleid.

De Tsjechische minister van Justitie Pavel Blazek heeft zaterdag een veelzeggende verklaring afgelegd:

“Als er op Europees niveau geen oplossing voor de crisis komt, loopt de Europese Unie zelf gevaar.”

Zo lijkt het wel. Tsjechië, dat tot het eind van het jaar het voorzitterschap van de EU bekleedt, roept een spoedvergadering van de energieministers van de EU bijeen om maatregelen uit te werken. Maatregelen zonder Russisch gas zijn niet in zicht. Duitsland – kanselier Scholz in het bijzonder – zou gewoon de klep van de pas aangelegde Nord Stream 2 pijpleiding kunnen opendraaien. Een schijnbaar voor de hand liggende oplossing. Maar nee, het is beangstigend om uw eigen domheid toe te geven.

  Hongarije kondigt veto op olie-embargo aan: "Wij zullen niet toestaan dat het Hongaarse volk de prijs voor de oorlog betaalt"

In plaats van het voor de hand liggende, vloog hij naar Canada met het verzoek om de gasturbines voor Rusland te repareren en de aanvoer van Canadees gas te vergroten. Het bleek dat er in Canada geen turbines voor Rusland zijn. En Gazprom kan de ene turbine die na reparatie naar Duitsland is gestuurd en niet naar Rusland, niet accepteren omdat er Britse sancties op staan. Het Britse bedrijf Industrial Turbin Company (UK) Limited voert de reparaties in Canada uit. Het is partij bij het contract met Gazprom. Door de sancties kan de onderneming de documenten voor de overbrenging van de turbine naar Rusland niet naar behoren invullen. Gazprom zal de turbine niet terugnemen zonder de documenten. Canada wil de puinhoop ook niet oplossen, want Rusland is een concurrent voor gas. Het zou beter zijn als Canada zijn gas tegen afschuwelijke prijzen aan Europa zou leveren. Waarom uzelf schade berokkenen?

Scholz wendde zich ook tot Noorwegen. Noorwegen werd zelfs gevraagd de gasprijzen voor de EU te beperken. Maar de Noren vroegen beleefd: “Waarom, waarom zouden wij niet op de markt mogen staan? Zijn de marktprijzen afgeschaft?” Uiteindelijk had Scholz pech met zowel Canada als Noorwegen. De Britten zijn Duitsland en de EU ook niet te hulp gekomen. Zij hadden de documenten voor de turbine voor Rusland kunnen opstellen. Maar nee. Trouwens, er is daar een politieke verandering gaande. Geen tijd voor de Duitsers.

Intussen is Rusland gedwongen de leveringen via Nord Stream 1 aan Europa vanaf 31 augustus volledig stop te zetten. De enige overblijvende turbine ondergaat een gepland onderhoud. Voorlopig voor drie dagen, tenzij het onderzoek nog ernstiger technische problemen aan het licht brengt. Kanselier Scholz kijkt behoedzaam naar de Nord Stream 2 afsluiter, maar iets weerhoudt hem ervan Duitsland warm te maken. De Duitsers krijgen te horen dat de opslagplaatsen voor 80 of zelfs 85 procent vol zijn, maar zij krijgen te horen dat dit niet genoeg is. Ten eerste wordt het er nu al uitgepompt, vóór het begin van het stookseizoen, en ten tweede zal de hoeveelheid gas, zonder constante gasleveringen, zeker niet genoeg zijn voor de hele winter. Een triest beeld.

  NetZero vernietigt NetZero: Europa kan geen zonnepanelen maken omdat groene stroom te veel kost

Het Franse staatshoofd, Emmanuel Macron, vatte deze levensfase treurig samen. In zijn woorden: “De overvloed is voorbij.” Hij verklaarde dit voor de camera toen hij de vergadering van de Raad van Ministers opende. Er is een tekort aan alles – geld, gas, technologie, goederen, zelfs land, water en democratie:

“Wat wij nu meemaken is een keerpunt, een soort grote schok. In de eerste plaats omdat wij – niet alleen deze zomer, maar de laatste jaren – de tijd meemaken van het einde van de schijnbaar eindeloze overvloed. De tijd van de beschikbaarheid van geld – goedkope liquiditeit – loopt ten einde. Maar er is ook het probleem van het verdwijnen van goederen en technologieën die vroeger altijd beschikbaar leken. Wij worden geconfronteerd met de ineenstorting van vertrouwde economische “ketens”. Opnieuw hebben wij een tekort aan dit en dat, een tekort aan technologie, een tekort aan materialen, een tekort aan grond voor verschillende doeleinden en zelfs een tekort aan water. Wij zullen passende maatregelen moeten nemen. Het gebrek aan water heeft ons reeds gedwongen een structurele verandering op gang te brengen, die wij ook zullen moeten voltooien. Maar het belangrijkste is: het einde van de vanzelfsprekendheden die wij voor lief namen, is aangebroken. Dit geldt voor Frankrijk, voor Europa en voor de hele wereld. Voor democratie en mensenrechten.”

Op de een of andere manier riekt dit naar Macrons vriend Bernard-Henri Levy. Het is zo filosofisch.

Macron ging verder met te zeggen:

“Dit beeld dat ik geschilderd heb, is het einde van de welvaart, het einde van de zekerheid voor de toekomst, het einde van waarheden die onveranderlijk leken. Deze foto toont aan dat wij inderdaad op een keerpunt staan. En bij dergelijke moeilijkheden kunnen onze medeburgers met onbehagen, met groot onbehagen reageren.”

“Met groot onbehagen” – er is al sprake van een revolutie. Macron vraagt de burgers geen revoluties of rellen te organiseren. Het is beter zichzelf op te voeden tot zelfopoffering. Voor de vrijheid, zoals Macron zei:

  Oekraïne Situatierapport - Recente incidenten die alle partijen zorgen baren

“Ons regime is een regime van vrijheid. En zo’n regime is er niet voor niets voor zijn burgers, het kan offers eisen van zijn burgers.”

Toch biedt de Franse president geen uitweg en ziet hij zelfs geen licht aan het eind van de tunnel. Uit wanhoop is Macron deze week naar Algerije gereisd. Voor gas. Een moeilijke tocht, want voor Macron was dit bezoek toch vooral een tocht naar Canossa. Twee jaar geleden verklaarde hij arrogant dat Algerije, voordat het een Franse kolonie werd, geen eigen geschiedenis had. De Algerijnen waren erg boos. En nu heeft Macron, na zichzelf vernederd te hebben, zijn verzoek om gas gekruid met een voorstel om een gezamenlijke commissie van Algerijnse en Franse historici op te richten. Macron kreeg niet de nodige hoeveelheid gas, maar de Algerijnen stemden ruimhartig in met de opdracht van historici. Nou ja, een soort van. Daar is Europa aanbeland.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De beheersers van geld, energie en voedsel, zullen de wereld beheersen – Er zullen ziekte, honger, armoede, hongersnood en dood komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe COVID-19 prik is een biowapen, bedoeld om het Westen te ontvolken
Volgend artikelWetenschappers promoten nu “Kakkerlakkenmelk” als “3 keer voedzamer dan koemelk”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Politiek is van de duivel. De krankzinnige sancties, veroorzaakt door ongekozen lijers, werpen hun vruchten af. Dag EU, dag Europa ( en ook dag usa, maar dat ter zijde)
  Arm volk dat zulke dwaze politici heeft. De EU is niet meer dan een schoothondje van usa.
  Gooi die eruit, werk samen met Rusland en bouw een economisch sterk continent op. Drijf handel met elkaar, dat brengt welvaart voor alle volkeren. En vooral VREDE!!!
  Maar nee hoor, uncle Sam wordt blijkbaar aanbeden door de EU lijers. Net als die wef bende met zijn slagzin: in 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy! Krankzinnig!

 2. En we halen nog steeds meer gas verbruikers naar Europa,NL.
  De tafel was al gedekt voor 6,nu moeten daar weer stoelen bij.

  Vandaag gaf de MSM toe dat wij 70% gas indirect van Rusland kregen voor de speciale operatie.
  Maar dat wisten de öngelovigen”al voor de sancties.

 3. Nu we God vaarwel hebben gezegd en denken dat we het zonder Hem kunnen is de wereld in de handen van het Kwaad gekomen.
  Verwacht maar niet dat uit het Kwaad iets goed voortkomt

 4. Alles wordt met opzet vernietigd, de EU lidstaten worden bewust door incompetente ambtenaren en ministers die van toeten en blazen geen verstand hebben. De meest onlogische en meest kortzichtige beleid gevoerd. Deze worden aangestuurd door multinationals. Deze multinationals hebben meer macht dan de regeringen. Alles draait om marktaandeel en winsten.

  De consumenten moeten afhankelijk gemaakt worden van alleen de multinationals. Zodat alle familie en middel en klein bedrijven failliet gaan. Door bewuste geo engineering wordt het weer zo gemanipuleerd, dat er geen regen meer valt. Zodat alle oogsten mislukken en de boeren failliet gaan.
  De rivieren droog vallen, waardoor de binnenscheepvaart ook failliet gaat. De bewuste sancties tegen Rusland om zo de goedkope energie als gas en olie en steenkool schaars te maken, met als gevolg dat zowel de industrie, als de consument torenhoge prijzen er voor gaan betalen. De industrie gaat failliet vanwege niet meer concurrerend en grondstoffen te kort. De consument moet uiteindelijk het gelach betalen. De inflatie giert omhoog en de regeringen verhogen constant de belastingen, omdat die gecompenseerd willen worden voor de inflatie. Met als gevolg de consument gaat failliet.

  Hier komt de WEF naar voren om iedereen schulden vrij te maken op voorwaarde dat zij afzien van eigendom. Zodat iedereen een basisloon krijgt en aangewezen worden waar zij mogen wonen en werken. Dan is het plaatje compleet. Want dan is de consument de perfecte slaaf, die alles moet huren.
  Wat de WEF ons niet vertelt is dat het basisloon uit onze eigen geboortetrust komt, die zij eerste instantie van ons illegaal hebben ingepikt. Van deze geboortetrust, worden ook de massale immigratie van de moslims naar ons land mee bekostigd.

 5. We hebben gas genoeg.
  Export van gas stoppen,en voor eigen gebruik bestemmen.

  Gas probleem opgelost.
  Misschien wil dit kabinet aan dit gas?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in